Gebruikers over webshop Magna Computers
Review toevoegenHelemaal goed heldere communicatie ! zelf samengestelde PC niet alle onderdelen van mijn lijstje waren (makkelijk) leverbaar.
Hiervoor werden hele goede alternatieven geboden !
Afleveren duurde iets langer maar dat was mijn eigen schuld moet je maar niet bestellen tussen kerst en oud en nieuw.
(floppy drive en dvdrom brander zelf aangeleverd waren reeds in bezit. was geen enkel probleem)
De bestelling kijg je bevestigd in een PDF'je heel duidelijk.
Ik zou een behuizing krijgen waarbij mijn floppy drive achter een kapje zou worden gemonteerd dit bleek niet te passen.
De behuizing is zwart heel soepel opgelost oude witte inleveren en een nieuwe zwarte gekregen en gemonteerd !
De website is overzichtelijk prijzen zijn concurrerend alle ondederdelen welke niet op de site staan kunnen geleverd worden of er wordt in samenspraak naar een alternatief gezocht.
Je kan er contant betalen en met de PIN
contact is werkelijk super snel Per e-mail zelfs zo snel dat ik nooit aan de telefoon heb gedacht. meestal binnen een paar uur antwoord (kantoor uren)
En meestal zelfs met een paar minuten !
ik heb alles afgehaald pand is namelijk tegenover mijn werk.
De opgeboude PC zat in de doos van de behuizing netjes verpakt in een plastic zak en in het piepschuim.
Boekjes en overige kabeld in de doos van het moederboard alles netjes bij elkaar.
niet nodig gehad.
Ik heb bij magna computers een volari kaart besteld.
Bijna niemand verkoopt die en het is nog de DUO versie!!!.
Dus ik besteld na een kwartier of zo iets antwordt terug van Bert Nijman(Sorry als ik het verkeerd schrijf)
Gisteren(24 januari)betaling binnen.
Gelijk verstuurd(rond 4/5 uur)
En nu al binnen.
Is echt super snel.
En de kaart is ook super.
Alleen is de koeler erg luid en lijkt het als of ie ergens tegen aan schrapt maar jah hij doet het.
EDIT:
De kaart bleek defect te zijn.
En Magna heeft het prima afgehandelt.
2 jaar geleden heb ik een asus L3800C gekocht, mede omdat op de asus site vermeld stond dat deze 802.11 wireless voorbereid was.
Nu heb ik net een minipci kaartje op de kop weten te tikken en die erin gestopt. Wat bleek geen Antenne kabels. Navraag bij ASUS helpdesk bleek dat ik dit bij de bestelling van de notebook had moeten vermelden. Dan was dit kosteloos ingebouwd. Ik kon bij de helpdesk geen antenne krijgen om zelf in te bouwen. Ja, hoe nu verder.....
Met dit verhaal ging ik naar Bert Nijman van Magna. Ja zei hij als Asus op de site zet dat hij 802.11 wireless voorbereid is, dan moeten ze nu niet met dit verhaal aankomen. Hij ging kijken wat hij kon doen.
een weekje later kreeg ik een mail van Bert: Je zult het wel niet geloven, maar ik heb hier een antenne voor je liggen. Waar zal ik het naartoe sturen?
Als dit geen service meer is, dan weet ik het ook niet meer.... en gewoon kosteloos opsturen he.
Super Bert, Bedankt !!!
Heb al veel losse onderdelen bij Magna besteld en steeds opgehaald. Hoewel ze geen 'winkel' hebben (als in: met vitrines enzo), kan wat op voorraad is wel bekeken worden. De enkele DOA's zijn zonder dralen afgehandeld. Wat niet in de prijslijst staat kan toch voor concurrerende prijs besteld worden. Communicatie is transparant en direct.
Ik moest een servertje bouwen, dus bij een bedrijf wat spullen besteld. Moederbord was stuk. Nou ja, dan kun je terugsturen of een nieuwe kopen, maar beiden gingen te lang duren (duurt toch 2 dagen enzo, ik had 1 dag). Dus ik zag op de Magna site dat ze wel mooie bordjes hadden voor in 19" 1U systemen (met veel onboard enzo). Dus ik bellen, hadden ze allemaal niet op voorraad. Toen ik uitlegde waarvoor ik het nodig had, kwamen ze met een alternatief die ze zelf wel eens gebruikten. Dus ik naar ze toe gereden met de auto, bordje gehaald, en het bordje draait hier nu blij achter me en is klaar voor plaatsing in de colocatie
Supergoede service dus. Heb wel eens een winkel hier geprobeerd in Zaandam, maar toen verwezen ze me door naar 19" monitoren toen ik het over een 19" server had. Behalve dat ze je bij Magna gewoon goed proberen te helpen, snappen ze ook nog wat je wilt. Ben dus zeer happy met ze (vooral omdat ik nu me servertje op tijd kan plaatsen).
Topwinkel, klein maar enthousiast. Had een beetje raar toetsenbord nodig (Siemens anti-RSI ding) en ze zijn de enige die dergelijke artikelen voor een beetje normale prijs leveren (voor zover ik weet). Wou er ook nog een los numeriek toetsenbord bij, hadden ze niet maar wilden wel even bellen. Het duurde allemaal even maar dat lag niet aan Magna en werd uitstekend doorgegeven. Volgens mij ga ik hier weer kijken als ik wat nodig heb.
PS: itt allerlei grotere winkels hebben ze geen winkelwagentje bestelsysteem oid. Gewoon een mailtje sturen of even bellen is het devies, en dat werkt dus heel aardig
Ik heb via Magna een rondje upgraden gedaan. Het bedrijfje en de website komen wat anoniem over, maar er zit een enthousiaste en gedreven onderneming achter. Kleinschalig met alle voordelen daarvan.
Een eerste poging met een ECS bordje liepen uit op een teleurstelling. Die wilde niet lekker draaien. Na een paar aanwijzingen geprobeerd te hebben werd het bord gewoon netjes weer ingenomen. Toen kwam daarvoor tegen bijbetaling een Nforce2 en wat DDR geheugen, welke nog steeds prima functioneren. Een 128 Mb SDRAM plak die maar voor de helft werd herkend in de oude P3B-F ging zonder morren weer retour onder creditering van het bedrag.
Netjes en zorgzaam, een aanrader.
Verschillende computer winkels geraadpleegd, voor een socket 370 moederbord met vga/lan onboard.
Maar niemand kon dit moederbord leveren.
Magna computers wel en een goede prijs hiervoor:
Het moederbord gaat volgende week in mijn 1u server draaien. Gaat vooral zo door.
Helaas is er geen mogelijkheid om via de website te bestellen. Dat weerhield mij er origineel van om mijn bestelling bij Magna te plaatsen. Gelukkig heb ik toch gekozen om te bestellen.
De bestelling bestond uit 2 processoren en een bijbehorend moederbord. Bij de eerste bevestiging was Magna zo voortvarend geweest om ook meteen bijbehorende koelers aan te bieden. Na een mailtje dat ik deze nog had liggen is de bestelling in gang gezet.
Op de bevestiging stond een levertijd vermeld van 2 tot 4 werkdagen. Na 4 werkdagen kreeg ik een mailtje van ze dat het 2 dagen langer zou duren. Na die 2 dagen waren de spullen dan ook binnen.
Helaas was men één van de processoren vergeten. Mijn mailtje hierover werd nog dezelfde dag beantwoord met excuses en de melding dat de processor nog dezelfde dag op de post ging. De volgende dag was de processor dan ook netjes (aangetekend en verzekerd) bij me binnen.
De spullen draaien nu dan ook naar volste genoegen in mijn nieuwe server.
Toppie jongens! Zo hoort het dus!
Moederbord, processor en geheugen besteld en opgheaald. Pas weken later kreeg ik mijn koeler van Space Promotions binnen. Toen bleek de processor al DOA. Ondanks het feit dat ik laat was, is mijn processor opgestuurd naar AMD. Ter vervanging mocht ik een andere processor "huren". Toen ik mijn eigen processor weer onder garantie terug kreeg is de huur kwijtgescholden.
Jongens bedankt!
Heb meerdere systemen bij ze besteld. Zijn vooral erg relaxed met garantie afhandelingen en dat is voor mij absoluut het belangrijkste voordeel van een computerzaak.
Na 1 week kapte mijn 27,3 Gb IBM HD ermee. Hij spinde niet meer op. Alles geprobeerd, maar hij was zo dood als een pier.IBM Nederland weigert componenten te repareren, alleen met complete systemen mag men hen lastigvallen. Magna stelde voor om de HD na te kijken. In Amsterdam werd ik zeer vriendelijk ontvangen en men had binnen tien minuten een printplaat vervangen, waarna de HD weer werkte. Godzijdank mijn data gered. Grote klasse Magna!
Per e-mail enige correspondentie verricht, inclusief prijsonderhandeling, voor een compleet nieuw systeem ter waarde van ca. 5000 gulden. Daaruit rolde een m.i. goede deal.
Magna stelde een levertijd van ca. 4 dagen. Op de afgesproken dag nog even gebeld voor de zekerheid: bleek de processor nog niet gearriveerd. Ik had het netter gevonden als ik niet had hoeven te bellen, maar een berichtje van Magna had gekregen.
Nieuwe datum afgesproken. De processor was er nog niet, maar ik kreeg voorlopig een andere, lagere processor, zodat ik er mee aan de slag kon.
Na twee dagen was de processor er wel. Ik moest toch nog terug wegens hardwareproblemen. Magna verving de CD-speler en alle problemen waren inderdaad verholpen. PC werkt nu goed.
Een CD met keyboarddriver ontbrak nog. Die werd, zoals beloofd, nagestuurd (weliswaar pas na enkele weken, maar toch).
Al met al een computerzaak die de goede spullen levert tegen zeer redelijke prijs, maar waarvan de communicatie onvoldoende is.
Als je weet wat je wilt hebben en enig geduld hebt, kun je hier goed terecht. De "7" voor algemene indruk is relatief hoog, maar dat komt door de goede initiele e-mailafhandeling en het oplossen van de hardwareproblemen zonder enig gezeur.
De eerste dan :
Ik had een bestelling geplaatst blijkt dat het geheugen plakje er niet bij zat.
Na een kort meeltje terug heb ik als nog het 32mb plakje gekregen zonder extra kosten. Dus voor de bestel afhandeling een 6 omdat het de eerste keer niet goed ging. Maar de service is een stuk beter