Gebruikers over webshop Overclockers UK
Review toevoegenEven voor de duidelijkheid: dit een review geschreven door een derde. Degene die het hier betreft heeft sedert dit voorval alle contact verbroken.
Een (voormalig) vriend van mij had problemen met gamen. Nu had ik tot grote tevredenheid drie jaar geleden voor hem een pc in elkaar gezet, maar nu begon deze toch moeite te krijgen met het spelen van hedendaagse spellen.
Ik voor hem rondgekeken, maar het grote struikelblok was zijn budget (niet echt veel). Hier op Tweakers werd toen een mobo, processor, geheugen en videokaart te koop aangeboden.
Na wat over en weer gemail en wat verwarring toch tot een goede prijs gekomen. De videokaart was een Powercolor HD ATI Radeon HD 5970 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card 1.
Alles ingebouwd, maar wat bleek toen, de kast bleek wat aan de nauwe kant te zijn. Tussen voorkant en luchtinlaat kaart zat nog maar 0,3 mm. Ik nog zeggen tegen de vriend van mij dat het mogelijk zou kunnen zijn dat de kaart dan te weinig lucht zou krijgen, maar dat boeide die vriend niet. Hij wilde gamen.
's Avonds wordt ik opgebeld door die vriend: de kaart doet het niet meer. Hij is er mee opgehouden. Ik naar de kaart gekeken, maar niets vreemds te ontdekken. Echter, de kaart wilde het niet meer doen.
Dus, beroep op de garantie. De kaart vieltoen nog onder de garantie, en die vriend dus een mail sturen naar Overclockers waar de kaart was gekocht voor toendertijd £425.52. Dit was echter niet de persoon waarvan hij hier gekocht was op Tweakers, maar van nog iemand anders. De kaart was dus derdehand. Op de digitale factuur stond de naam van de eerste originele koper.
Toen begon het gedonder. Overclockers wilde dus het RMA nummer alleen sturen naar het e-mailadres van de originele koper. Die wij dus niet kenden. Via de verkoper hier op Tweakers nog geprobeerd achter het e-mailadres te komen van de eerste koper: dat leverde wel was op, maar die koper reageerde niet.
Overclockers wilde niet het RMA nummer naar die vriend van mij sturen, want zo lieten zij weten was alleen de originele koper aan wie zij hem hadden verkocht gerechtigd om een beroep te doen op de garantie.
Keiharde lulkoek dus, garantie volgt het goed, is een goederenrechtelijk gevolg, maar goed.
Alle geprobeerd, via diverse consumentenorganisaties in de UK, via consumentenorganisaties voor Europese aankopen via internet, via diverse wederverkopers van Powercolor en tenslotte via Powercolor zelf. Niets.
Uiteindelijk zit je dan met een kapotte kaart van £425.52 waar je niets mee kan.
Overclockers heeft dus echt definitief afgedaan.
Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat ik de aftersales van Overclockers zeer slecht vind en van mening ben dat dit soort kereltjes wel willen verkopen, maar als het misgaat met een van hun producten ze er alles aan doen om maar niet aansprakelijk te zijn.
Ik heb voor bij ze te kopen een vraag gesteld over shipping en eventuele douane kosten. De vraag was op zaterdag avond gesteld en ik had maandag voor 10'en antwoord.
VerzendingVerzending ging vlotjes. Gek genoeg wilden ze een bevestiging van m'n adres (een copie rijbewijs, en een rekening met adres), en wilden ze in eerste instantie niet naar m'n werk adres verschepen i.v.m. de waarde van het pakket.
Ik heb ze hiernaar gevraagd (had dezelfde middag antwoord) en het was geen probleem om alsnog naar m'n werk adres te sturen als ik dat adres kon bevestigen. Dat heb ik vervolgens gedaan met een 90% onleesbaar gemaakte salaris strook en een business kaartje.
Uiteindelijk was het allemaal zeer vlot geregeld. Maandag besteld, woensdag in huis.
Verder geen extra invoer kosten gehad.
Heb hier al verschillende malen een bestelling gedaan, altijd goed en snel gegaan Winkel is opgezet door tweakers voor tweakers. Vaak hebben ze componenten snel op voorraad(zoals nu een hele reeks canterwood boards)
Hou rekening met de drie basisvoorwaarden voor de shop survey:
- Geef alleen beoordelingen geven voor daadwerkelijke ervaringen
- Geef cijfers die in overeenstemming zijn met de ervaring
- Motiveer je verhaal goed
Zo blijft de Shop Survey zinvol voor andere bezoekers.
Veel plezier verder op Tweakers.net
Ik had bij hun 2 x 256MB Samsung PC1066 32ns geheugen gekocht. Toen ik het pakketje thuis opende bleken het 256MB Rimm4200 modules te zijn. Dit terwijl ik toch specifiek om gewoon PC1066 had gevraagd.
Online gekocht met creditcard (wat een lef he?), binnen 3 dagen thuis. Salespersoon kwam over als een heuse tweaker... Via hun website is de status incl. verzending goed te volgen. Prijzen zijn gemiddeld, maar sommige spullen zijn wel sneller verkrijgbaar.