Com4 Computers

Gebruikers over webshop Com4 Computers

Ik heb de Com4 pas net leren kennen, en dat is eigenlijk jammer. Kocht een week geleden de Linksys WRT54GL gekocht, en een backpack voor mijn Asus F3A. De zaak is netjes. Ziet er niet zo netjes uit als de MyCom ofzo, maar de service is goed, en ze helpen je erg netjes, vind ik. En de Linksys WRT54GL was er toch 10 euro goedkoper dan op welk ander adres dan ook. De keus was dus niet zo moeilijk voor mij. Goeie zaak, niet super goedkoop, maar soms toch wel goedkoper dan de gemiddelde computerwinkel. Ik kom hier zeker terug!!

Eenmaal in gebruik, bleek de backpack (http://tweakers.net/price...4-inch-zwart-oranje).html) een maandagochtendproduct. Veel uitvallende en losse stiksels. Na een week normaal gebruik bleek de schouderband half los te zijn geschoten! Maar ik ben teruggegaan, en ik kreeg meteen een nieuwe mee! Dat vond ik dus wel heel netjes. De tas die ik mee kreeg was wel een stuk beter afgewerkt.

Vanaf nu koop ik hier alles.
Voordelen in het kort :

* Website overzichtelijk en voorraad status accuraat,
* Nette zaken,
* No nonsense garantie!
* Goede parkeer gelegenheid,
* Ruim aanbod, iets minder grote voorraad,
* Nooit erg druk wachttijden kort,
* Goed advies en praktische kennis aanwezig,
* Laten inbouwen is relatief goedkoop € 15,00 voor een volledig moederbord uitbouwen en weer inbouwen is een klein uurtje werk.

nadelen:

* Iets kleinere voorraad dan de gebruikelijke grote ketens zoals Mycom e.d. Er word wel vaak tussen de zaken gecommuniceerd en hun voorraad word gedeeld volgens mij.

Ik heb hier in het verleden al het eea gekocht waaronder ook een aantal probleem items. De afhandeling volgt onder Aftersales.

Ik haal altijd alles op omdat ze relatief dicht in de buurt zitten

Nou daar komt ie.

Ongeveer een jaar geleden heb ik een X1900XT gekocht van Saphire. Na een maand of 8 viel me op dat deze kaart bij 3D spellen de electronica siste. Bekend probleem bij X1900 serie op internet. Ik gevraagd of ik de kaart op basis van dit euvel kon omruilen. Geen probleem. Ik kon gewoon andere nieuwe terplekke meekrijgen of omruilen voor een andere kaart. Ik had 'm dus omgeruild voor een nvidia 8800 reeks. De dagwaarde werd bepaald van de X1900XT en verrekend met de Nvidia kaart. Goeie Deal !

Bij 4Launch eenmalig een mobo gekocht. Deze ging na 3 maanden stuk. Afijn bij 4 launch gaat de gewone RMA procedure lopen en je bent je mobo dus gewoon een week of 3 kwijt. Wil je voorruit met je systeem dan moet je gewoon iets nieuws bestellen en vind er achteraf een creditering plaats (ook tegen dagwaarde). Nou toch maar een nieuw mobo gehaald maar nu wel bij Com4 ipv 4 launch.

Het werd een asus P5B deluxe gekocht en deze ging na een flash onder Vista X64 (asus update Vista X64 ->Doe het niet!!!) kapot. Volgens Asus kan het gewoon staat zelfs in de handleiding maar het wist alleen maar je bios en stopt er geen nieuwe in. Ik terug naar Com4 werd gewoon vervangen door een nieuw exemplaar maar nu een P5K deluxe. Ze doen totaal niet moeilijk en onder het genot van een bak koffie bouwen ze het moederbord over. Als het over het algemeen langer kan duren dan ben je wel je systeem een paar dagen kwijt maar ik moet zeggen dat Com4 ook een gedeelte van het garantie risico tot zich neemt. Dit in tegenstelling tot 4launch en andere webwinkels. Die mogen dan een paar procent goedkoper zijn maar ik prefereer toch echt een zaak die zich het lot van jouw als je wat kapot hebt serieus nemen en je helpen.

Anyway ik ben erg tevreden over 4launch.

Ik heb vanochtend om 10:30 via de website een Creative Audigy 4 geluidskaart besteld en gekozen om het in de winkel af te halen (Eindhoven) en met PIN te betalen.

Ik kreeg een bevestigingsmailtje met de volgende tekst: "Hartelijk dank voor het plaatsen van uw bestelling. Onderstaande producten liggen, indien voorraadig, direct voor u klaar in ons filiaal in Eindhoven."

Ik wist dat de kaart op de site als voorradig stond, maar in de e-mail werd dus nergens vermeld wat de actuele status was. Ik besloot toch maar naar Eindhoven te gaan (niets beters te doen), en daar aangekomen was het inderdaad aanwezig. Het was beter geweest als het bevestigingsmailtje wat duidelijker was geweest (bijvoorbeeld:"We mailen/bellen als het product afgehaald kan worden").

Toen ik thuis kwam zag ik dat Com4 gebeld had om 14:30, om me te vertellen dat 't klaarlag. Service, maar had dan even vermeld in de bevestiging dat er gebeld wordt zodra de bestelling er is.

De winkel in Eindhoven zit een eindje buiten het centrum, ver verwijderd van OV dus dat werd een eindje lopen. Het was er niet druk (de enige klant in de winkel ging net weg toen ik kwam) en de bestelling werd snel afgehandeld.

Dit is mijn eerste ervaring met Com4, die toevallig vlak om de hoek van mijn woonadres ligt. Voor deze order: supersnel, direct reactie op email, daarna een belletje, en het was binnen een dag geregeld. Top!
Waarom zeer goed; de kaart stond één dag voor €463 op Pricewatch, en hoewel deze prijs een dag later op een meer marktconforme hoogte was gesteld (rond de €500), kreeg ik hem netjes voor de lage prijs, één dag later, zonder problemen. Da's je afspraken nakomen.

Product zelf afgehaald, geen oordeel.

Kaart 5 dagen later getest (moest nog even wachten op moederboard). Werkt als een droom, nog geen aftersales nodig gehad.

Mijn ervaringen met Com4 in Den Bosch zijn uitstekend. Ik kom er nu al zo'n 3 jaar regelmatig voor wat onderdelen en als er problemen zijn met mijn pc die ik zelf (vanwege tijdsprobleem) niet kan oplossen.

Iedere keer staan ze meteen klaar om te helpen, hebben altijd iets zinnigs te melden en ik heb steeds het gevoel dat ze me graag willen helpen.

Heb mijn eigen systeem samengesteld met onderdelen die niet allemaal van Com4 komen, maar ook dan zijn ze bereid even te kijken wat er mis is. Laatst bijv. deed de pc niets meer na het inbouwen van een nieuwe CPU koeler. Had zelf thuis niet de benodigde dingen om te testen wat er nu precies niet werkte, dus pc even in de auto en bij Com4 langs. Werd direct geholpen, even wat verschillende dingen getest, diagnose gesteld en klaar. De voeding bleek overleden. Is natuurlijk een simpel probleem maar ze besteden er toch mooi hun tijd aan. Geeft mij als klant zijnde een prima gevoel.

Mijn vorige systeem was samengesteld uit onderdelen die voornamelijk bij Com4 gekocht waren. Na 8 maanden werkten de USB poorten niet meer, en was de pc niet stabiel meer. Vervolgens 2 dagen bij com4 gestaan om alles te kunnen testen met als resultaat moederbord stuk. Meteen een vervangend exemplaar gekregen tegen nul kosten, ook niet voor onderzoek. Top.

Ze zijn qua prijs wel wat duurder dan de gemiddelde webshop, maar aangezien je er een uitstekende service voor terugkrijgt blijf ik graag teruggaan naar deze zaak.

Wat een slechte kennis en service!!
Ik koop al jaren bij Com4 mijn computers maar ik merk dat de service en kennis achteruit holt. Gelukkig hadden we dit keer zelf een systeem bedacht, alleen aanvankelijk lagen de prijzen 20% hoger dan de gemiddelde webshop. Na even gepraat te hebben, konden ze ons een minder/ouder systeem leveren (ze hadden geen nieuw type moederbord en harde schijf zoals ik dat wilde) voor hetzelfde geld als bij een concurrerende webshop.
Het leek me prettig dat wanneer er iets was ik een "echte" winkel kon binnenstappen, dus ik stemde toch in...

Al snel had ik spijt als haren op mijn hoofd dat ik daar een pc had gekocht. De pc gaf bij het opstarten twee foutmeldingen en niemand bij Com4 wist toen waar het aan lag. Maarja hij werkte verder wel, dus ik dacht "niet zeuren".
De 11 maanden die volgden, gaven seriematige ellende. Een kleine selectie: De pc herkende wanneer hij opgestart was, regelmatig de randapparatuur niet (dvd-drive, cardreader, floppy station), daarnaast is een legale Windows versie 3x spontaan gecrashd. Ook gaf hij regelmatig blue screens met de melding dat de harde schijf ineens verdwenen was. (enz. enz. enz)
En eerlijk gezegd, zijn wij geen gamers, wij gebruiken het systeem voor ons (type)werk.

Ons leek het dat het moederbord de boosdoener was, maar Com4 testte de machine en alles leek goed. Onze verzoeken om het moederbord te vervangen werden genegeerd.
Uiteindelijk zijn we 1 maand voor het verstrijken van de garantie op onze strepen gaan staan. We waren het zat en kregen het idee dat ze probeerden te rekken tot de garantie erop zat.
Zij waren erg stug en beweerden dat we geen recht hadden op een nieuw moederbord omdat hun tests uitwezen dat de pc prima werkte. Dat de pc dingen niet goed deed, kwam zogenaamd door onze eigen onkundigheid. De verkoper van Com4 was erg bot en totaal niet bereid om over een oplossing na te denken...
Uiteindelijk na veel gezeur en gedreig toch een zelfde nieuw moederbord erin gekregen.

En ja hoor.... onze mooie pc is al een maand klachtenvrij... Geen blue screens meer, geen crashes... ZALIG....

Een klein minpuntje wil ik nog wel kwijt: Com4 was niet bereid om de garantie te verlengen als dit moederbord niet werkte.
Later bleek dat er gewoon standaard 3 jaar garantie op Asus moederborden zit. Alleen die lui bij Com4 wisten dat niet...
Hopelijk snappen ze daar wel dat ik NOOIT geen pc meer koop daar!!!
Vroeger waren ze servicegericht, tegenwoordig zijn het regelrechte dozenschuivers.

Ik vind de service in de 3 filialen zeer goed en ook de onderlinge communicatie is goed. Ik had een onderdeel besteld maar dat was in Den Bosch niet op voorraad toen belden ze direct naar Eindhoven en kreeg ik de keuze om het in filiaal Eindhoven direct op te gaan halen of ze zouden het later in de middag in Den Bosch nog kunnen hebben. Ik word in Den Bosch altijd zeer vriendelijk te woord gestaan en ook is de kennis over de producten vaak meer aanwezig dan bij de wat "grotere" winkels... De prijzen zijn vaak concurerent met de andere winkels en als dat niet het geval is krijg je daar zeker de nodige service voor, waar je naar mijn mening ook best wat meer voor het product mag betalen. AL met al een zeer prettige winkel om zaken mee te doen...

Ook is het bestellen via internet redelijk makkelijk en snel binnen via TPG post...

Ik vind dat ze bij Com4 Computers echt weten wat ze verkopen en niet van die "dozenschuivers" zijn. Ze hebben verstand van de producten en ze zijn via de telefoon altijd bereid te helpen met problemen.

Al jaren koop ik computers en onderdelen bij Com4 in Tilburg. Bij elkaar heb ik er denk in wel zo'n 20 gekocht voor relaties van me. De service is prima. Kapotte onderdelen worden meestal meteen vervangen, klaar terwijl u wacht! Als e.e.a. niet op voorraad is dan is het er met een paar dagen en wordt ik netjes gebeld als er wat klaar is. Geen klachten over assemblage.

De service bij Com4 is nogal verontrustend...

3 weken geleden PC ter reparatie weggebracht met de melding dat ik dacht dat het moederbord kapot is. In eerste instantie konden ze dit niet constateren, maar na ongeveer een week kwamen ze dr achter dat ik gelijk had. Daarna is door com4 een nieuw moederbord besteld van een vergelijkbaar type, dit bord was pas na ongeveer 2 weken binnen. Toen ik de PC mee naar huis nam rammelde hij van binnenuit. Vervolgens heb ik de PC open geschroeft en zag dat de floppy connector niet zat aangesloten en dat er een los afstandsbusje in de kast zat. Verder waren ze ook nog eventjes vergeten de schroefjes terug te doen op het zijpaneel. Hierbij kwam nog eens dat ze geen software van het moederbord hadden. Deze moesten ze in de winkel downloaden en op een losse cd branden zonder hoesje. Van een bedrijf als com4 had ik persoonlijk wat meer professionaliteit verwacht...

Algemene indruk:
Ik kom al verschillende jaren bij Com4 te Den Bosch: winkel ziet er altijd netjes uit, personeel is bijzonder correct.

Service:
Machine om 10.00 gebracht, om 14.30 werd er al gebeld dat hij weer opgehaald kon worden.
Verder nog een systeem besteld voor een kennis (eind december) die het ophalen maar uit is blijven stellen en nu uiteindelijk met Com4 de afspraak gemaakt heeft dat hij het systeem begin maart in Eindhoven op gaat halen, maw ze hebben het systeem dus al ruim twee maanden klaar staan.........

Technische kennis:
Vrijdagochtend mijn pc gebracht; mocht wel wat stiller worden en de voeding leek er ook wat moeite mee te hebben. Werd netjes voorgelicht, wat later ook nog gebeld dat de Zalman niet op het moederbord paste (zaten wat condensators in de weg). Geen 9 omdat ik dit systeem bijCom4 gekocht heb en de betreffende verkoper indertijd zei dat de AMD koelers goed genoeg waren. Helaas niet.

Afhandeling bestellingen:
Zie de vorige punten.

Al met al ben ik nog immer zeer positief over Com4 en ik durf de winkel met een gerust hart aan vrienden/kennissen/familie aan te raden.

Ik had in december 2003 een pc in elkaar laten zetten. Een aantal weken later klapte mijn voeding eruit ( ik denken het zal wel aan de voeding liggen, omdat het al een oude 300 watt voeding was ). Ik terug naar Com4 en heb daar een nieuwe voeding gekocht. Ik thuis die voeding erin gebouwd en startte mijn pc op. Toen ik UT2003 opstartte en even ging spelen rook ik al een brandlucht. Ik UT2003 afsluiten en bam, daar klapte mijn voeding er weer uit. Ik weer terug naar Com4 en hebben mij weer een nieuwe voeding gegeven ( via garantie ). Ik weer thuis gebeurt het weer. Ik terug naar com4 en heb de pc daar een week laten testen. Toen ik de pc kwam ophalen zeiden ze bij com4 dat de processor kapot was en hebben er een andere ingezet. Ook hadden ze voor de zekerheid een ander moedeboard erin gezet.

Top service dus !!

Laatst heb ik met iemand hier een PC gekocht.. De indruk van de winkel in Tilburg was prima.. Vriendelijke mensen, goede spullen.. niet goedkoop, maar ze hebben het wel!

Winkel in 's-Hertogenbosch: niet al te groot, ik ben er wel al een aantal keer goed geholpen.

De site is redelijk basic, ze vermelden wat ze te bieden hebben maar "vergeten" bij de meeste producten de fabriakant te vermelden. Dan wordt het wel lastig vergelijken of iets er duur of goedkoop is.

Top zaakje hier in Den Bosch!! Had laatst een router gekocht, die ik niet aan de gang kreeg, gebeld, kon ik hem omruilen voor een andere. Had ik weer hetzelfde probleem mee. Gebeld en toen op hun aanraden met router en pc naar de winkel gegaan. Stond in 10 minuten weer buiten en alles werkte perfect. Gewoon geweldig goed dus

Net een nieuw ECS K7S5A bordje meegekregen nadat m'n oude doorgebrandt (transistor) was. Slechts 2 weken van einde garantie af. Niet moeilijk doen ofzo. Werd zelfs aangeboden om bij evt. een kapotte processor te onderhandelen met de leverancier. Gelukkig bleek m'n XP1800 het nog te doen. De shop in Ehv krijgt dus +++ punten van mij !

goede winkel heb zelf ervaring met de zaak in denbosch ze zijn niet duur en hebben goed personeel en goede service

Voeding besteld, goede berichtgeving via de email. Ik had alleen niet goed gelezen want je moest nog een reply doen om de boel te bevestiging. Na de bevestiging de voeding 2 dagen later binnen. Goed verpakt.

Com4 in tilburg een zaak met zeker goede service.Had een mobo+cooler+cdrom+kast+geforce3 gekocht.Na het in mekaar zetten bleek de computer niet te starten.Dacht dat de voeding het probleem was.Voeding terug gebracht naar Com4 en deze werd zonder problemen omgeruild.Helaas deed de computer het nog steeds niet.Mobo met cpu en geheugen meegenomen naar Com4 en deze werd in mijn bijzijn getest.Bleek Mobo gewoon te doen.Achteraf bleek dus dat de power switch verkeerd op de afbeelding was weergegeven in het boekje van het moederbord waardoor deze niet wilde starten.Al met al zeer goede service en geen gezeik als het niet draait.Gewoon omruilen zonder enig probleem.Pluim voor Com4,maarja bestel er ook al dik 3 jaar onderdelen en heb er nog nooit problemen gehad.

Heb in Eindhoven op beurs oa een ECS K7S6A gekocht, deze bleek DOA, gebeld, en kon gewoon een nieuwe komen halen. Perfecte service dus...

Ik zal hier zeker vaker in de winkel of online te vinden zijn :)

Scorekaart voor Com4 Computers