Gebruikers over webshop 1to0
Review toevoegenOndanks spelfouten op de website en een beperkt assortiment een bestelling geplaatst voor wat netwerkonderdelen. Dit op basis van zeer goede ervaringen in het verleden en de scherpe (realistische) prijs. Opvallend is het feit dat alles als tweedehands wordt aangeboden (terwijl het nieuwe producten zijn). Tevens is alleen vooruitbetaling mogelijk (geen iDeal).
De website en keuze in betalingsmethoden zijn voor verbetering vatbaar.
Na een week niets gehoord te hebben heb ik contact opgenomen met de verkoper. Het blijkt dat de order niet goed door was gekomen. Na het handmatig doorsturen van de orderbevestiging via e-mail is het verzendproces in gang gezet en is de bestelling naar tevredenheid afgehandeld.
Ik ben verder goed op de hoogte gehouden van het gehele verzendtraject.
Basic website, ziet er in IE beter uit dan in Firefox, maar wel volledig en functioneel.
Eergisterenavond besteld en overgemaakt naar hun Postbankrekening (ondanks dat het al een tijdje ING is), gisteren een mailtje dat het verzonden was en vandaag vond ik het briefje van de postbode op de mat.
Het briefje van de postbode dat ik niet thuis was lag op de mat, wat me bevreemde, want ik had het adres van mijn werk ingevuld als afleveradres. Ik heb de orderbevestiging erbij gepakt en daar staan echt 2 verschillende adressen.
Het verschil tussen factuur- en afleveradres is blijkbaar erg moeilijk.
Ik kwam op de site van 1to0 via de pricewatch, ik zocht een rounded IDE kabel. 1to0 was veruit de goedkoopste, maar de laatste shopreview was van december 2008 en dat vond ik een beetje oud. Dus verder gezocht naar andere leveranciers, maar 1to0 bleef veruit de goedkoopste.
Uiteindelijk de bestelling toch maar geplaatst.
De website navigeert niet echt super, maar is wel duidelijk en netjes. De afhandeling van de bestelling verliep wel wat 'apart' doordat er vooruit betaald moet worden naar een postbank, sorry ING, rekening en bijvoorbeeld iDeal niet mogelijk is. Verzendkosten zijn ook vast (€7,49) en dat is jammer als je een goedkoop product besteld, maar wel duidelijk.
Bestelling was verder vlot afgehandeld: op 2 april besteld en betaald, op 4 april ontvangen.
Verder netjes via email twee statusupdates ("order ontvangen" en "order verstuurd") ontvangen, maar zoals hier ook al eens gemeld zou het praktisch zijn als je een melding zou krijgen wanneer de betaling door hun ontvangen is.
Verzending was prima; netjes verpakt in een doos met schuimpjes, en te volgen via track en trace. Product was ook hetzelfde als besteld en dat schijnt ook belangrijk te zijn ;-)
KlantenserviceNiet nodig gehad.
Website zeer basic, maar voldoet. Wegens diverse goede ervaringen nogmaals diverse netwerkdingen bij hun besteld. Prijzen zijn laag, informatie beperkt. Weet wat je moet hebben.
VerzendingZelfde dag geld per bank overgemaakt, s'avonds Track n Trace per email ontvangen, volgende dag pakketje ontvangen. Prima verpakt, geen vulling nodig (enkel kabels besteld en niet-breekbare meuk).
Ik ben hier al vier jaar klant, dus mijn mening is ook gebaseerd op eerdere bestellingen.
Site is kort en krachtig, je moet al weten wat je wil voordat je ernaartoe surft.
Alleen jammer dat bij de meeste artikelen de productinformatie geleverd zou moeten worden door ene icecat.biz en dit bij mij nog nooit gewerkt heeft. Ik doe altijd een copy paste naar Google.
Update: Product informatie wordt inmiddels niet meer geleverd door ene icecat.biz.
Alle verzendingen tot nu toe op verwachte dag ontvangen met TPG post, Track and Trace code altijd van te voren ontvangen.
KlantenserviceToen bij deze bestelling bleek dat mijn exotische hardware niet meer leverbaar was, heeft het bedrijf dezelfde dag mijn geld teruggestort. Dit is een van de weinige webshops die weet hoe internetbankieren werkt. Ik had het 1/9 overgemaakt en 4/9 was het al weer terug.
De website is erg eenvoudig en vaak ontbreekt een aanvullende omschrijving of afbeelding. Je moet weten wat je moet hebben. Daar staat tegenover dat de prijzen erg scherp zijn, vooral voor netwerk kabels.
Navigeren op de site is overigens ook goed, de onderverdeling is logisch.
Je krijgt een maitlje met een Track and Trace nummer. Alles is altijd fris uit doos geleverd en goed verpakt met schuim. Ik heb al heel wat keren besteld en altijd is het onbeschadigd aangekomen. Ik heb ook nog geen DOA's meegemaakt. De verzending is snel.
KlantenserviceBij de laatste bestelling bleek er een andere koeler te zitten dan de verpakking aangaf. Na een mailtje heeft 1to0 onderzocht en geconstateerd dat het probleem in alle koelers zat. Ze hebben de koeler van de site verwijderd en het geld teruggestort.
Besteld: AMD Athlon X2 6000+EE/89 Watt.
Ontvangen de 125 Watt.
Email gestuurd, antwoord: zit geen verschil tussen.
Weer een email gestuurd, waarom deze nog steeds op hun site staat de 89 Watt, antwoord is niet leverbaar.
Nu 21-04-08 staat de 89 Watt nog steeds op hun site.
121653 CPU AMD Athlon 64 X2 6000+ (89Watt,Socket AM2,Dual core,Box
Waarom stuurde ze geen email dat deze niet leverbaar is????
Email gestuurd dat ik deze terug stuur op hun kosten, deden ze zeer moeilijk over, ze wilde de retourkosten niet betalen omdat er geen verschil is tussen de 89-/ en 125 Watt, ondanks dat het hun fout was.
Heb uit arremoede om geen verdere kosten te maken de Phenom 9550 besteld, daar kon ik de retourkosten van aftrekken.
Al met al heeft me 2x verzendkosten gekost.
Bestel daar nooit meer, ze weten geen verschil tussen 89- en 125 Watt.
Ze sturen geen email als het artikel niet leverbaar is.
Enige pluspunt is dat ze direct regeren op e-mails.
Binnen 3 dagen in huis.
Ik had wat klein netwerk spul nodig voor een nieuw netwerk bij mijn vader. Vanwege een eerdere positieve ervaring van +/- 4 jaar geleden heb ik -zonder verder op de pricewatch te letten- mijn spullen direct weer bij hen besteld:
3 keer CAT5e wandkontaktdoos OPBOUW afgeschermd.
3 keer CAT5e wandkontaktdoos INBOUW afgeschermd.
1 keer UTP Cat 5E 100m patch kabel SOEPEL
20 keer UTP RJ-45 PULLOVER CABLE PROTECTOR GRIJS
20 keer UTP RJ-45 KRIMP PLUG FOR LEVEL-5 CABLE
gewoon klein spul wat volgens mij ook zonder moeite leverbaar moet zijn. Na de order kwam direct een e-mail factuur die ik betaald via een bank overmaking.
Enig nadeel vond ik dat van de ontvangst van het geld geen e-mail kwam.
Vrijdag gelijk een mail gekregen met een track en trace number (erg handig) en zaterdag waren de spullen reeds in mijn bezit.
Een keurige omdoos met daarin de onderdelen en een beetje vulling voor bescherming. De bestelde onderdelen zijn niet erg gevoelig voor beschadiging dus wat mij betreft een prima verzending.
KlantenserviceGeen ervaring
Dit is mijn eerste bestelling bij 1to0. Vind de site goed overzichtelijk, alhoewel die site op Opera op windows 2000 niet goed werkt. Dat draait mijn server/internetpctje. Dit vind ik erg jammer, en kan goed opgelost worden.
Had zelf een aanbiedingsproduct gekocht, Spire koelers, de site was erg overzichtelijk en ik had binnen 5 minuten mijn bestelling gedaan. Jammer vind ik wel dat de postbank hebben, waardoor het geld pas een dag of 2 dagen later aankomt.
Toen het artikel verzonden werd kreeg ik een mailtje met track and trace nummer en ik kon zien dat de volgende dag mijn pakketje al aangekomen was.
Het product was er goed op tijd. Een dag of paar dagen later maakt mij weinig uit, dus geen klachten daarover. Het was er binnen 3 dagen en dat vind ik er goede service!
Ik kreeg een doosje (Windows OEM waarschuwing stond er op ) met een goede laag tape er over en de koelers er tussen gedrukt. Had zelf wel wat bubbeltjesplastic verwacht, maar aan koelers kan eigenlijk ook weinig kapot gaan. Ook zat het factuur in het doosje.
Gewoon strak, en voldoende qua inpakken.
Geen ervaring ermee. (Gelukkig)
alles prima, alleen jammer dat er geen monterings schroefjes bij de HD zaten.
Verzendingalles goed
De zoveelste bestelling bij 1to0.
Woensdagavond 12/3 besteld,
vrijdag 14/3 verzonden.
Dinsdag 18/3 pakket binnen.
Het nadeel is dat het geld over gemaakt moet worden van bank naar giro, maar dat was al ingepland door mij.
Nog geen enkel probleem heeft zich voorgedaan met deze webshop, behalve die in de Aftersales vermeld staat.
Ga zo door 1to0.
De site is soms niet overzichtelijk, maar met de kennis van de meeste tweakers is dit geen probleem. Aanklikken, Hoeveelheid, even gegevens invoeren, en versturen. Even later een email en geld kan overgemaakt worden... Via track&trace te volgen waar het product zich bevind. Goed verpakt komt het dan na enige dagen aan. Mijn schijven waren goed verpakt in piepschuimpjes en in een stevige doos.
KlantenserviceHeb eerder een RMA formulier moeten invullen gezien mijn geheugen-kaart het begaf na een week of 3.
Goed test rapport erbij gedaan van memtest en een link naar het betreffende testprogramma... en binnen 2 dagen stond de postbode al weer voor de deur. Ik was stom verbaast.
Woensdag besteld , vrijdag verzonden. Zaterdag reeds aangeboden, echter niet aanwezig. vandaag, maandag, dus pakketje alsnog binnen. Niets op aan te merken, bestelde is geleverd en geen zichtbare defecten aanwezig.
VerzendingSnel, simpel doosje. Bestelling bestond uit UTP kabels, dus beschermende middelen in de doos tegen schokken was n.v.t.
Al vaker bij 1to0 besteld. Nooit problemen gehad.
Bij deze besetelling waren een tweetal producten niet op voorraad. Wel was er voorraad bij de leverancier van 1to0. Op 18-1-08 heb gevraagd of ik nog een artikel kone toevoegen aan mijn bestelling. Was geen enkel probleem. Op 23-1-08 krijg ik bericht dat een van de bestelle en niet in voorraad zijnde artikelen niet leverbaar is. Ik kan kiesen tussen een ander product of terugbetaling. Ik bestel een ander product, betaal bij en krijg het de volgende dag thuisbezorgd.
Enige punt van kritiek hier is dat een van de niet op voorraad staande artikelen niet leverbaar was. Ofschoon op de site wel een aantal op voorraad bij de leverancier van 1to0 staat vermeld.
Ik kan 1to0 alleen maar aanbevelen, omdat ze zeer scherpe prijzen en een no nonsense beleid hanteren.
Doorgaans ia alles goed verpakt.
KlantenserviceNu niet nodig gehad maar bij een eerdere bestelling wel. Een DVD-brander die ik een half jaar daarvoor had gekocht bij 1to0 bleek niet te werken. Werd probleemloos voor een andere omgeruild na tgerugzending met een RMA-formulier.
Alle onderdelen waren op voorraad en de volgededag verzonden,
de dag erop alles binnen gekregen.
Alles was goed verpakt in 2 dozen een doos met de onderdelen, en de andere doos de kast zonder ander verpakking matreriaal.
Klantenserviceik heb mijn pc`tje inelkaar gezet en meteen bleek de maxtor harddisk defect te zijn, mailtje naar de RMA afdeling, ze andwoorden kort en verder kom je er nog niet uit,
ik moest het maar met maxtor zelf regelen.
na maxtor te hebben gemailt,
geachte heer/mevrouw
U dient de harddeschijf van maxtor naar de winkel te brengen waar u de harddeschijf heeft gekocht wij wisselen geen harddeschijven zo om.
Maxtor support.
dus nu heb ik een nieuwe schijf gehaalt bij de pc zaak om de hoek om toch te computeren,
Ik koop NIKS meer bij 1to0.nl
Goede site, producten die ik besteld had waren allemaal op voorraad. zeer snel verzonden en had daardoor de spullen snel in huis.
Verzendingproducten waren goed verpakt in een sterke doos.
Klantenservicegeen ervaring mee. al was één besteld product niet helemaal naar mijn wens. dit lag niet aan 1to0, maar aan de fabriekant (zelfde mankement doet zich ook voor bij andere shops). 1to0 hadden aangeboden om het retour te doen. heb uiteindelijk besloten om het te houden. dus uiteindelijk geen gebruikt gemaakt van de mogelijkheid voor retournering (dus geen ervaring met de verdere afhandeling bij een eventuele retourzending), maar vond het correct dat ze het me hadden aangeboden.
Site is goed te doorzoeken, maar het back-order principe is naar mijn idee wat verwarrend. Prijzen zijn scherp! Jammer dat je niet met IDEAL kan betalen, dat gaat een stuk sneller dan vooruit betalen.
VerzendingZending is snel en correct aangekomen. Goed op de hoogte gehouden van de bestelstatus en de verzendstatus per email. Zending is per track/trace te volgen. De verpakking van de 2 bestelde harddisks had beter gekund: ze zaten in een antistatische zak maar lagen op elkaar. Hieromheen zat dik papier gerold. Ik had een meer beschermende verpakking verwacht voor het transport van de harddisks. Gelukkig doen ze het wel zonder problemen.
Zoals reeds door meerdere aangegeven is, is de website erg sumier en niet echt overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Maar met wat moeite kun je toch alles vinden. Alles staat inderdaad op backorder, maar ervaring leert dat dit niet echt veel uitmaakt, de producten zijn toch rap te verkrijgen en de verzending vind snel plaats.
Ik had wat vragen over een NDAS case, en deze werden ook rap beantwoord. Ik was ook nog een item vergeten erbij te bestellen; na een mail of de order nog aangepast kon worden werd snel en correct geantwoord. Ik kon gewoon een nieuwe order aanmaken en via de mail gewoon het oude en nieuwe ordernummer doorgeven met de vraag of deze gekoppeld konden worden. Geen enkel probleem.
Verzending keurig; mail binnen met tracktrace nummer en is ondanks backorders snel verzonden. Goed verpakt; al prefereer ik liever van die luchtkussentjes vulling ipv die piepschuim dingetjes (geeft zo'n troep)
KlantenserviceNog geen ervaring mee. Heb wel aanvullende informatie doorgegeven mbt mijn bestelde NDAS apparaat in de hoop dat dit voor toekomstige kopers erbij vermeld wordt.
Na lange tijd weer eens iets bij 1t0o bestelt (2x500GB ATA Barracuda's). De laatste keer is waarschijnlijk 2 jaar geleden. De website is nog even rommelig als altijd. Daar ik weet wat ik van 1to0 kon verwachten is dit voor mij geen probleem. Als ik hier iets bestel weet ik precies wat ik zoek. Voor extra informatie over te bestellen produkten kijk en bestel ik bij andere webshops. Prijs was uitstekend en dat is dan ook de enige reden dat ik hier shop. Het feit dat ik de shop al jaren ken geeft me overigens een gerust gevoel bij het vooruitbetalen van produkten.
VerzendingNa het plaatsten van de bestelling gelijk een bevestiging ontvangen. Gelijk het geld overgemaakt per bank en zoals verwacht kreeg ik de volgende avond bericht dat het produkt werd verstuurd (incl TrackTracenummmer). Dag later in huis. Gewoon eenvoudig en snel dus. produkt was uitstekend verpakt in een kleine doos met een boel piepschuim.
KlantenserviceNog nooit nodig gehad.
de website is erg rommelig geworden sinds 1to0 over is gegaan op backorder artikelen.
veel artikelen zijn helemaal niet leverbaar en dit wordt pas dagen later gemeld.
raar is het als er geen voorraad indicatie is er 10000 stuks staan vermeld bij backorder voorraad,zo bestelde ik 2 keer geheugen wat dus helemaal niet leverbaar is,lijkt me handiger als er dan bij staat niet bekend.
persoonlijk geef ik de voorkeur aan het oude 1to0 niet zo,n groot arsortiment maar alles wat op de site stond was ook echt op voorraad en onder rembours had je de onderdelen binnen 2 dagen thuis.
wel zijn de prijzen heel goed en wordt er snel gereageerd op emails.
alle bestellingen waren altijd netjes verpakt en met track & trace
Klantenservice2 keer mee te maken gehad kapot mobo en een doa harddisk.
in beide gevallen snel antwoord gekregen en met zo,n 4 dagen een nieuwe in huis.
De site van 1to0 heeft een simpele uitstraling en bijpassende bediening. De CAT6 SSTP patchkabels (30m) die ik zocht had ik zo gevonden. De informatie die bij dit artikel staat is ook correct (ook erg fijn).
Het afrekenen was ook een peulenschil (goed geregeld). Ik vond het jammer dat ik niet via iDEAL kon betalen, maar via de postbank (online) was het ook zo geregeld.
Na het bestellen werd er duidelijk aangegeven wat steeds de status was van mijn bestelling.
Concurrerende prijzen.
De 60m bekabeling kwam hier in een net,stevig doosje gevult met plastic en piepschuim aan binnen 1 dag na betaling (erg netjes dus). Track & Trace was aanwezig, maar heb ik niet nodig gehad.
KlantenserviceGeen ervaring nog mee (kan weinig mis gaan met CAT 6 bekabeling lijkt mij).