Gebruikers over webshop Completer BV
Review toevoegenShop is nu offline, maar het zag er goed uit, vrij compleet, deden naam eer aan. En erg goedkoop. Misschien TE goedkoop.. blijkt nu..
Communicatie per email is goed en behulpzaam. Hebben ze iets niet, dan krijg je voor dezelfde geld een duurdere item.
altijd alles opgehaald.
Klantenserviceniet nodig geweest.
Ik heb het idee dat ik ben opgelicht door deze webshop. Ik had een USB KVM switch besteld, omdat deze winkel als enige een redelijk betaalbare 4 poorts USB KVM op voorraad zou hebben. De orderbevestiging voelde al niet prettig, erg knullig geschreven, grammaticaal slecht, maar ik kon me niet voorstellen dat ik opgelicht zou worden. Het zou allemaal wel meevallen gokte ik.
Naief, maar toch maar een poging gewaagd.
Edit: Sterker nog, ik ontvang net een mailtje dat ze failliet zijn. K*T!
Vervolgens werd toch redelijk snel een pakketje geleverd. Doordat ik de postbode een paar dagen misliep werd het pakketje afgeleverd bij het postkantoor. Direct dezelfde dag nog daar naar toe, omdat ik er erg op zat te wachten. Thuisgekomen opende ik het enthousiast, en bleek ik een PS/2 KVM gekregen te hebben. Op het doosje stond een productnummer, dat totaal niet overeenkwam met het product dat ik besteld had.
KlantenserviceDus ik heb direct gebeld. En toen begon de ellende. Ik mocht mijn pakketje terugsturen, en het bonnetje voor de verzending op het doosje plakken. Alle kosten zouden dan vergoed worden, en de USB KVM zou direct de komende maandag verstuurd worden. Nu direct ging niet, want het was op een zaterdag.
Zo naief als ik ben heb ik dat maar gedaan. Ik ging er toen nog vanuit dat het een gewone vergissing zou zijn. En toen hoorde ik niets meer. Een paar dagen later maar eens gebeld, voor de zekerheid omdat ik geen verzendbevestiging kreeg. "Stuurt u maar even een mailtje, ik ga er direct achteraan". Vervolgens hoorde ik niets meer.
Weer gebeld. Inmiddels zijn we een week verder na mijn eerste telefoontje. "Ik mail dit direct naar mijn bedrijfsleider, die belt u komende maandag dan even terug." Nog specifiek gevraagd of dat aan het einde van de dag kon, omdat ik overdag op school zit. "Geen probleem, ik zet het even in het mailtje naar hem".
Maandag vlak voor zessen zelf maar even gebeld, waar blijft mijn telefoontje? "De bedrijfsleider is er niet, kan ik u misschien helpen?"
Weer de hele situatie uitgelegd. Ineens hadden ze het pakket niet meer op voorraad. Hij zou pas over enkele weken binnenkomen. Ik wist al genoeg, en heb mijn geld terug gevraagd. Dat zou pas gisteren (ma 14-09) betaald worden "omdat we alleen op maandag betalingen doen". Maandag en vandaag (dinsdag) geen geld gehad, dus maar even een telefoontje waar mijn geld blijft.
Wat schetst mijn verbazing: De website is offline:
De website is om administratieve redenen momenteel niet beschikbaar.
Dit is geen storing.
In de titelbalk staat "Nedcomp Hosting", dus blijkbaar heeft hun hoster de pagina offline gehaald. Het telefoonnummer is niet meer bereikbaar, ik kan waarschijnlijk naar mijn geld fluiten.
Morgen maar even de rechtsbijstand bellen, in de hoop dat die nog iets voor mij kunnen betekenen. Godzijdank kun je nu niet meer bij hun bestellen, maar ik raad het werkelijk iedereen af!
Ik heb bij Completer een goedkope PC aangeschaft om Windows Home Server op te draaien
Zondagavond besteld, maandagochtend bevestiging van de betaling die ik had gedaan via Ideal
Maandagavond was het systeem dat ik had besteld klaar en lag er in mijn postvak in een Track en Trace bericht
Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.
De verzending was te volgen via Track en Trace, verzekerd tot 500 euro. De bestelling was aardig verpakt, misschien was 2 dozen beter geweest maar dat zal wel duurder zijn, de grote doos was een beetje ingedeukt maar de inhoud was prima verpakt en alles was prima aangekomen. Alle artikelen waren vanzelfsprekend ook uitstekend verpakt.
Klantenservicenog geen gebruik van hoeven maken
De website lijkt een beetje ouderwets, maar je kunt snel vinden wat je zoekt. Ik kwam er terecht door de pricewatch. Ik kon makkelijk bestellen en hoefde geen account aan te maken (kon wel). De prijzen liggen wel iets hoger dan bij andere shops, maar dat was voor mij geen probleem omdat ze het product (een AMD Athlon 5050e) op voorraad hadden terwijl die bij andere webshops moeilijk te krijgen was.
Na de order geplaatst te hebben kreeg ik een bevestiging en al vrij snel een bericht dat de order geplaatst was. Ik had maar 1 product besteld en heb verder geen contact gehad.
Ik had mijn order op 28 juli 2009 om 17.12 geplaatst maar tot mijn grote verbazing had ik om 18.00 uur een mailtje dat mijn bestelling reeds verzonden was. Dat was dus echt een zeer snelle verzenden. Van dit bericht kreeg ik een e-mail met een track en trace code.
Het product kwam goed verpakt. De processor zat in een doos met luchtzakjes en bubbelplastic. Daarnaast zat er nog een snickers (!!) in de doos dus dat was een aangename verrassing (en hij smaakte ook lekker).
Aantal maanden geleden in de Computertotaal 2009 hadden ze een leuke aanbieding, helaas was deze aanbieding al voorbij, toen ik keek op Internet. Deze website in mijn favorieten gezet en de website goed in de gaten gehouden.
Sinds een paar weken terug hadden ze een zomer aanbieding met o.a. een Core i7 processor en 6GB ddr3 geheugen.
Op het forum van Completer een aantal vragen gesteld die ik had. Hierop werd snel en zorgvuldig geantwoord. Ze gaven de antwoorden op de vragen en dachten zelfs met mij mee! (o.a. over de keuze van een processorkoeler)
Nadat ik een offerte had opgevraagd over de totale kosten (want ik wilde immers een andere kast - Recom Powerstation EVO - en een andere processorkoeler - Cooler Master CooMas Hyper N520 (Retail) ), heb ik hem direct betaalt. Omdat de processorkoeler nog niet op voorraad was, moest deze besteld worden. Als ik mailde om een status verzoek, dan kreeg ik binnen 1 a 2 uur antwoord. Zelfs op zondag rond 22:30(!)
De medewerkers Rene en Kevin zijn allebei uitstekende medewerkers. De een hielp mij, om de juiste pc voor mij samen te stellen en de andere met de verkoop.
20 juli offerte laten opmaken, direct betaalt en 29 juli had ik mijn pc binnen.
Alles was voldoende verpakt. Er zaten voldoende luchtzakjes in en de verpakking was voor de rest dik in orde.
De levering werd gedaan door TNT in een personenwagen(?). Er kwam simpelweg geen busje voorrijden maar een personenwagen met mijn bestelde producten in een grote doos. Waarom dit zo is/was, geen idee. Ik was destijds helaas niet thuis.
(Nog) niet nodig gehad.
Prima website goed overzichtelijk en kwam als goedkoopste uit de bus bij de pricewatch overzicht voor de camera die we hebben wilde.
Betaald via ideal gelijk een bevestiging van de order via de mail.
Mail gekregen dat de bestelling verstuurt was.
Volgende dag de camera al in huis, verpakt in orginele doos plus een extra doos als bescherming.
Alles werkt perfect!
Op donderdag aan het einde van de middag mijn systeem besteld. Daarbij een verkeerd e-mail adres ingegeven en daardoor geen orderbevestiging ontvangen. Heb daar vrijdagochtend een e-mail over gestuurd en een uur later had ik een mailtje retour en de orderbevestiging.
Dinsdag was mijn systeem al afgeleverd, netjes ingepakt en voorzien van alle boekjes en doosjes welke bij de onderdelen hoorden.
Systeem zag er goed uit Assemblage netjes gedaan en alle kabels goed weggewerkt.
Al met al goede service voor een goede prijs. Completer komt in mijn lijstje van favoriete webshops.
Sneller dan ik verwacht had en alles netjes ingepakt en beschermd.
Ook ik zet me aan de kant van de tevreden klanten. Ik ben al jaren klant van Completer.nl en bijna altijd komt de bestelling snel en goed aan, en als het fout ging werd dit snel en correct opgelost. Ook defecte hardware werd snel en zonder extra verzendkosten en/of onderzoekskosten geretourneerd met een nieuwe, gelijkwaardige variant.
Had een coolermaster silent pro 500 besteld, Completer was verreweg de goedkoopste in pricewatch.
De eerste werkdag na mijn bestelling kreeg ik een telefoontje dat de bestelde voeding niet meer leverbaar was. Er werden een paar alternatieven geboden maar helaas niet de juiste voor mij.
Een dag later had ik mijn geld al weer op mijn rekening (had betaald via iDeal)
Ondanks dat ik dus niets heb aangeschaft ben ik dus toch erg positief over deze shop.
Overzichtelijke website, producten zijn gemakkelijk te vinden en de website heeft up to date informatie. Afgelopen woensdag het actiesysteem van Mei besteld. Echter ik wilde nog wat wijzigingen op het systeem. Dus even gebeld met Completer. Had een erg hulpvaardige medewerker aan de telefoon en hij had het snel geregeld dat ik het actie systeem met Ideal kon bestellen/betalen incl de wijzigingen.
Ik kreeg snel na het bestellen mijn confirmatie per email toegestuurd. Na enkele uren ook al dat de order klaar was en verzonden werd per TNT.
Al met al ging het bestellen zonder enige moeite.
Ik kreeg mijn bestelling op vrijdag 1 mei binnen. Erg snel dus, als je je bedenkt dat er ook nog een koninginnedag tussen gezeten heeft.
De doos was goed ingepakt. Met voldoende protectiemateriaal. Ook werd er gebruik gemaakt van track en trace, echter deze kon ik niet vinden op de site van TNT.
Geen gebruik gemaakt van Aftersales, dus kan ik niets over zeggen. Echter ik weet wel dat ik zo weer een systeem of produkten bij Completer ga bestellen.
Overzichtelijke site met een uitstekend overzicht van de door Completer voorgeconfigureerde systeempjes. Na mijn bestelling kreeg ik direct een bevestiging via de mail, en na 2 werkdagen (woensdag besteld, vrijdag binnen) het systeem binnen. Al 1x eerder een PC besteld bij Completer.nl, en ik moet zeggen: niets dan lof! Ze hebben in de tussentijd de garantieperiode uitgebreid naar 1 jaar pick up & return garantie en het 2e jaar carry in garantie. Erg handig als je niet in de buurt van Rotterdam woont!
Ook (los) meebestelde onderdelen worden gelijk netjes in het systeem ingebouwd voor je (zonder iets bij te betalen). Ben al met al dus ZEER tevreden over Completer die een uitstekende prijs/kwaliteit/service-verhouding biedt!
Zoals net ook al vermeld: woensdag besteld en vrijdag binnen. PC was goed verpakt tussen speciale piepschuim/lucht-kussens. Na 24H kan je het pakket volgen via Track&Trace die je goed op de hoogte houdt van de status. Kortom: ook de verzending was dik in orde!
Zeer goede en duidelijke website, de aangekochte nox media case was niet op voorraad, maar kreeg diezelfde dag nog een mailtje dat hij nog binnenkwam.
S' middag weer een mailtje dat de case was ingepakt en dezelfde dag nog werd verstuurd...TOPPIE..
De case de volgende dag ontvangen, zelf als hij in het water was gevallen bleef hij nog drijven.
Zoveel luchtkussens zaten er rond gestopt. ( beter te veel dan te weinig)
Met track en trace was het evt goed te volgen, maar het was zo snel binnen dat ik er nog niet eens tijd voor had, om het te volgen...TOPPIE..
Geen gebruik van gemaakt,maar zoals dit alles liep , denk ik geen probleem.
Dit is mijn eerste ervaring met completer, en is erg goed! Ik was opzoek naar de "Nox media" behuizing, die vrijwel nergens te krijgen was. Helaas was hij niet op voorraad en ben ik zelf iemand die pas iets besteld zodra dit wel het geval is.
Die zondag een email verstuurd naar een aantal shops of ze een indicatie hadden wanneer de kast binnen zou komen. Maandag een email van completer dat hij deze week nog binnen zou komen, en vervolgens gevraagd mij een seintje te geven als hij daadwerkelijk binnen was (een andere shop kwam pas na 2 dagen hier op terug). Alsof het zo bedoeld was kwam de kast die dag binnen en kreeg ik een email dat ze er 1 voor mij apart houden en deze direct erbij pakken als mijn bestelling binnen was.
Zo gezegd zo gedaan en nadat de bestelling was gedaan kreeg ik een mailtje dat de kast (en een harde schijf) diezelfde dag nog op de post ging. Rond een uurtje of 5 kreeg ik een Track en trace code en de dag erna kwam alles netjes verpakt binnen!!
De emails altijd dezelfde dag nog beantwoord, en dat is erg netjes. Ik verwacht ook persoonlijk niet van een winkel dat ze 24x7 de mailbox in de gaten houden .
De website is erg overzichtelijk en straight to the point maar zou soms wel wat meer informatie over de producten kunnen bevatten (of een link naar de fabrikant en het product). Zo was de informatie over de "Nox media" behuizing vrij miniem terwijl dit vrij makkelijk op het web is terug te vinden. (dit is dan ook een stukje advies)
De prijs van de Nox media behuizing was erg goed, en ook de Western Digital 1tb schijf was erg goed geprijsd. De verzendkosten kwam uit op 12,50 en gezien de manier waarop en de Track & Trace die gebruikt wordt is dit zeker geen punt om over te vallen.
De bestelling is netjes zoals beloofd de dag na bestelling binnen gekomen en was volledig via Track & Trace te volgen. Ook was alles netjes verpakt in een doos met extreem veel luchtkussentjes en piepschuim, beter te veel dan te weinig natuurlijk!
Hierbij willen wij de medewerkers van Completer bedanken voor een snelle en goede service. Top jongens! Ook mijn klanten zijn zeer tevreden met deze snelle service.
Tot ziens!
Yorintech BV
Overzichtelijke website. Bestelprocedure is gemakkelijk en betalen met ideal is mogelijk. Er staat een uitgebreide beschrijving bij producten, en in mijn geval ook of het een bulk of retail product was.
Ik heb bij Completer besteld omdat ik een wat ouder type moederbord zocht voor een lage prijs. In tegenstelling to sommige andere webshops levert Completer ook de wat oudere onderdelen, wat ik erg handig vind.
Mijn bestelling was binnen één dag geleverd, zoals aangegeven op de website. Ik heb de dag van levering de track&trace code ontvangen, waardoor ik mijn levering exact kon volgen.
Het product was netjes verpakt met beschermende anti-stoot zakjes.
Een aangename verassing was dat mijn bestelling een bulk moederbord was, echter heb ik gewoon het retailpakket (met backplate, kabels, handleiding, etc) ontvangen voor dezelfde prijs.
Puur zwart wit gezien is dus niet het juiste product geleverd, maar dit 100% in het voordeel van de klant. Ik ben er in ieder geval blij mee.
Heb ik (nog) geen gebruik van hoeven maken.
De website heeft een tijdje geleden een nieuw ontwerp gekregen en hierdoor is het een stuk overzichtelijker, ik vind dat ze er goed tijd in hebben gestoken.
Ook hun prijzen die zijn scherp, als je ergens goedkoper ziet kunnen ze 99,99% van de tijd met de prijs mee
Ik bestelde hem op een donderdag om 4uur gelukkig hadden ze alles op vooraad dus kon ik het een uurtje later ophalen
Op mijn vragen konden de medewerker goed andwoord geven soms kon ik het zelfs niet een bijbenen wat ze allemaal zeiden, misschien iets te veel van het goede... opzich is dat geen probleem omdat ik er wel geintreseerd in ben
Toen ik de bestelling plaatste kreeg ik 5 minuten laten meteen bevestiging van ontvangst en verwerking, ondertussen dat ik hem ging halen had ik al weer 3 mails gehad voor behandeling, verwerking, en dat het klaar stond...
telefonisch kreeg ik ze vrijwel direct te pakken.. alsof ze stonden te wachten tot ik zou bellen!
Verzending heb ik bij deze geen gebruik van gemaakt omdat ik toch in rotterdam aanwezig was, maar vorig jaar hadden me ouders een complete systeem bestelt en die kwam echt goed aan..
Je zag wel dat er dikke deuken in de doos zaten mja.. tnt doet dat wel vaker...
het pakket zat toen goed verpakt met lucht bellen dus het kon wel tegen een stootje.. ook zet er genoeg tape op zodat er niks uit gehaalt kon worden niet dat er veel uit een dichte kast gehaalt kan worden.. maar netjes .. jammer van de deukjes door de tnt
de aftersales is echt superr goed hier ben ik echt blij mee..
ik had een phenom 9550 x4 en 4GB geheugen gekocht, en mobo / 500gb hdd ectect allemaal grappige onderdelen..
en na 4 dagen patssss het licht uit.. (computer uit dan ^^) ja hoor me cpu dood.... ik niet blij!!! ik terug naar completer.. in eerste instantie was ik van plan herrie te maken.. maar werd goed opgevangen..
Ze legde me uit dat hun er niks aan kunnen doen ect begreep ik wel, ze gingen kijken voor een oplossing.. de zelfde dag was hun laaste phenom 9550 x4 verkocht.. ze zouden pas volgende week nieuwe krijgen...
ik de pest in.. was al een beetje aan het mopperen.. helaas kunnen hun er ook weinig aan doen.. binnen 5 min was het geregeld ik kreeg de phenon 9750 voor het zelfde geld!!!!
die hadden ze net nieuw binnen gehad.. geweldig...
Ze boden nog wel hun excuse aan voor het ongemak
zelfde dag nog geplaatst en draait tot nu toe als een trein...
Al een maand of zeven geleden een YS systeem met div. randapparaten aangeschaft. Afleveringstijdstip kon men niet nakomen door allerlei onvoorziene omstandigheden. Uiteindelijk bleek, dat de drivers van het chipset niet Vista compatible bleken. Na update van VIA is e.e.a. goed gekomen.
Systeem op zich is zeer acceptabel voor mij samengesteld aan de hand van de door mij in overleg met de medewerker gestelde eisen. Zoals in ieder bedrijf, kun je ook hier niet verwachten, dat iedereen volleerd is. Dus in geval van twijfel gewoon naar een deskundige(r) medewerker vragen, als dat niet wordt aangeboden. Persoonlijk contacts tussen de div. medewerkers en mij klaart wederzijds mogelijke bedenkingen.
Geen eigen ervaring, wel aan de servicebalie met enkele klanten gesproken met hoofdzakelijk positieve ervaringen.
KlantenserviceIn eerste instantie ben ik door de heren van de service zonder enig voorbehoud uitgenodogd nadat m'n PC crashverschijnselen vertoonde. Gratis zijn ze mij terwille geweest, met perfect advies om te redden wat er te redden viel. Voor wat hoort wat, dacht ik en daardoor ben ik in de winkel van gedachten gaan wisselen over een nieuwe PC. Zie hiervoor m'n verhaal bij 'algemeen''. Zoals boven vermeld heb ik nog al wat onvolkomenheden ondervonden door het ontbreken van een volledige Vista-compatibiliteit. Dat kostte nog al wat tijd, zowel voor het onderzoek door de servicemedewerker als door mijzelf, toen betr. medewerker naar mijn idee te lang niet had gebeld. Ook op deze afdeling kun je niet slechts volleerd personeel hebben. Wel heb ik m'n ongenoegen daarover gespuid. Iedereen moet de gelegenheid krijgen goed opgeleid te worden en de medewerkers, die dit al zijn, kunnen niet alles zelf doen. Eventuele onvolkomenheden heb ik tot op heden met e-mail verkeer kunnen oplossen. Bijkomend voordeel is, dat ik voldoende tijd heb, om op een reactie te wachten als het druk is. Mocht dat niet zo zijn, dan kan ik er naartoe gaan en urgentie aangeven.
Mijn idee, zowel voor sales als aftersales, rekenend met onvolkomenheden, waar ieder bedrijf mee te maken kan hebben, maar waar niet iedereen begrip voor kan opbrengen: Zeg het gewoon als 't druk is en zeg het ook als je een medewerker bent, die nog onvoldoende kennis hebt in voorkomend geval (want bij computers kun je echt niet alles weten, als je in opleiding bent). Scoor je alleen maar punten mee.
Ik heb reeds meerdere systemen bij completer aangeschaft en was altijd erg tevreden over de snelheid van leveringen en de goede technische kennis van het personeel.
Omdat ik er toch een beetje uit ben, besloot ik van te voren te bellen. De medewerker die ik aan de lijn kreeg kon mij geen antwoord geven op vragen als: welk moederboard zit er in een door completer samengesteld systeem.
Nadat ik was doorverbonden werd me verteld dat ik beter langs kon komen als ik dit soort zaken wilde weten. Aangezien ik zelf toch in Rotterdam woon, vond ik dit geen probleem.
De medewerker die mij heeft geholpen, of het dezelfde is weet ik niet, kon mij niet vertellen of de 2600pro kaart van msi een passieve of actieve koeling had. Hij ging uit van actief, want passief was bij zo'n kaart niet mogelijk. Toen ik hem op de website van MSI wees, waarbij beide versies staan genoemd, stond hij met zijn mond vol tanden. Uiteindelijk wel gewoon mijn bestelling gedaan, na een aantal keer navragen bij andere medewerkers kwamen we er uit wat ik ongeveer wilde.
Ik ben zeer teleurgesteld in het verdere traject van mijn order bij completer. Waarbij dit voorheen altijd vlekkeloos verliep, was het nu een groot drama.
Er was mij tijdens de bestelling op woensdag 12 september verzekerd dat op zaterdag 15 september ik mijn bestelling (compleet systeem wat geassembleerd moest worden) kon afhalen.
Omdat ik op zaterdag nog niks had gehoord, besloot ik maar eens te bellen. Het moederboard bleek nog niet op voorraad. Toen maar een duurder moederboard uitgezocht, met een kleine korting zodat ik alsnog dezelfde dag de bestelling kon ophalen. Alleen die dag had ik namelijk een auto zodat ik alles gemakkelijk kon vervoeren.
Een klein uur later werd ik door een andere medewerker gebeld.Ook de processor en videokaart waren er niet.
Ook die zijn weer met bijbetaling veranderd.
Ik zou uiterlijk rond 14.00 worden gebeld dat ik het systeem kon ophalen.
Rond 16.45 nog niks gehoord, dus zelf maar gebeld.
Er waren compatibiliteitsproblemen. Kon niet worden opgelost, daarom was de pc pas maandag klaar. Ter compensatie zou mijn order gratis naar me worden verstuurd. Ik heb toen zeer duidelijk aangegeven dat er een afwijkend afleveradres is.
Op maandag werd ik gebeld dat de problemen waren opgelost en dat alles die dag zou worden verstuurd. 's avonds keurig een barcode zodat ik het pakketje kon volgen.
De volgende ochtend was er echter nog steeds geen zending bekend volgens de track en trace site van tnt als ik de barcode i.c.m. mijn postcode invulde.
Waar ik al bang voor was, was gebeurd, niet naar het door mij opgegeven afleveradres werd verzonden, maar naar het factuuradres.
Dit lag echter ruim 100 km verder, dus ook niet echt een mogelijkheid voor me om zelf te herstellen.
Ik wederom bellen. Ze vonden het heel vervelend maar het systeem moest eerst terugkomen, voordat het naar me kon worden verstuurd. De medewerker verzekerde mij dat ik uiterlijk op donderdag het pakketje terug zou hebben. Hij zou zelf naar de TNT bellen om het pakketje terug te halen.
Ik was hier niet mee eens, maar gezien het feit dat het systeem reeds was geassembleerd en mijn goede eerdere ervaringen met uw bedrijf, ben ik hier maar mee akkoord gegaan.
Dezelfde dag (dinsdag 15 september) zou ik nog worden gebeld om te bevestigen dat de zending terug kwam naar Rotterdam.
De hele dag, geen telefoon gehad.
Die avond per email alles maar geannuleerd.
Volgende ochtend een email gehad dat alles was geannuleerd en werden er excuses aangeboden met een korte uitleg waarom alles zo was misgegaan. Vond ik erg netjes, maar simpelweg te laat.
Vrijdag 26 september werd ik gebeld door een medewerker van completer dat het pakketje door mij was geweigerd en nu retour was gekomen bij completer. Natuurlijk erg vreemd telefoontje gezien de voorgeschiedenis, maar na een korte uitleg van mijn kant was hem alles duidelijk.
De website is duidelijk. Als je aan een Pc iets wijzigt, wordt de prijs meteen aangepast. Alles spec' s worden goed vermeld. Je kunt niet met Creditcard betalen, de mogelijkheden zijn rembours en vooruitbetaling. Ik heb gekozen voor vooruitbetaling, meteen na bestelling kreeg ik bericht over de betaling met ordernummer, rekening etc.. Na betaling zeer snel bericht dat de Pc verzonden zou worden. De bereikbaarheid van Completer is redelijk: ze hebben een eigen forum, en op mail wordt goed gereageerd. De openingstijden van de technische dienst (10:00 - 17:00, ma-vr) zijn wat beperkt.
VerzendingDe verzending was zeer snel. Meteen na onvangst van de betaling is 't pak met de post verzonden.Ik had niet eens tijd om status-updates te lezen, toen was 't pak er al. Goed verpakt, geen enkele transport schade. Alles zat erop en eraan, mijn gewenste extra's (extra fan, grote schijf) waren keurig aanwezig.
KlantenserviceHelaas liet de eindcontrole van de YS Pc die ik kocht wat te wensen over: meteen na installatie begaf de Pc 't helemaal. In overleg met Completer de Pc toch maar teruggezonden (RMA, geen verzendkosten). Vrijdag middag op de poast, woensdag al weer terug, met een nieuwe voeding en een nieuw moederbord. Na enkele dagen begin de ratelende/tikkende schijf toch ook alarmerend te worden (raar: Samsung, die moeten heel stil zijn). Weer overleg Completer: ik kreeg (tegen betaling) een nieuwe schijf, dan kon ik m'n data overzetten, dan de defecte terugsturen (RMA) en dan kreeg ik m'n geld terug. Weer geen enkel probleem. Binnen enkele dagen de schijf, en na partitioneren/formatteren/overzetten de andere retour: de dag erop had ik m'n geld al terug.
Beide problemen zijn dus m.i. door Completer snel en correct opgelost.
Op zich een fijne zaak. Nooit enig probleem gehad met de aankopen die ik gedaan heb.Website is voldoende en informatief. Met de technische kennis zit het ook goed.Ik woon vlakbij dus haal ik m'n aankopen gewoon op.
KlantenserviceDe atersales is minder goed. Ik had een TFT schermpje besteld. Toevalligerwijs ondekte ik twee "stuck" (rode) pixels. Men wil niet "zomaar" omruilen. Ik zou een pixelgarantie a 35 euro moeten kopen. Dat wilde ik niet. In dat geval mag ik zelf contact opnemen met de importeur ergens in Duitsland.
Ik ga dat wel doen, maar blij ben ik er niet mee.Jammer dat dit zo moet gaan.
Update, 2 april 2006
zaterdag werd mij via e-mail verteld dat ik de monitor kon retouneren. Dat is vandaag gebeurd.
Op zich een oplossing naar ieders tevredenheid. Ik geeft ze dan ook het voordeel van de twijfel vwb andere aankopen.Vanwege deze oplossing heb ik de aftersales veranderd naar "voldoende"
Ik denk dat u onze Pixel garantie nog niet goed begrijpt.
Want wat betreft aftersales van TFT-schermen, zijn wij juist heel goed!
Bij de meeste computerzaken, dient u vóóraf de pixel-garantie te kopen. Als u dan thuis komt en géén dode pixels heeft, bent u het bedrag voor de pixel-garantie gewoon kwijt.
Heeft u wél een dode pixel en heeft u géén pixel-garantie bijgekocht. Dan bieden de meeste computerzaken u helemaal geen service meer.
Zij zeggen dan: Had u maar pixel-garantie bij moeten kopen.
Dit willen wij juist VOORKOMEN.
Wij geven u de optie om de pixel-garantie ACHTERAF nog aan te schaffen.
Mocht u géén dode-pixels hebben, dan bent u ook geen geld kwijt.
Heeft u achteraf wél dode pixels, dan kunt u alsnog uw pixel-garantie bijkopen en wordt uw scherm direct omgewisseld.
Dit is wat wij u hebben aangeboden.
En dit is juist uit service!