Geheugen.com

Gebruikers over webshop Geheugen.com

Grote website met veel keuze, de website is wel wat onoverzichtelijk

Zeer tevreden met de geleverde producten, merkte gelijk al verschil!

Woensdag besteld, kreeg donderdag pas bericht dat het betaald was, vrijdag om 14:00 verstuurd en zaterdag 17:00 pas binnen. opzich geen slechte levertijd maar vergeleken met de andere 'vandaag besteld, morgen in huis' beleid van vele webwinkels toch wat matigjes.

Zeer nette shop met uitgebreide mogelijkheden om te zoeken naar compatible geheugen. Er is zelfs een chatopties, hoewel dat in mijn geval niet heeft geholpen.
Wat onderzoek van mijn zijde leverde wel het gewenste (compatible) geheugen op.

Snelle levering en nette verzendkosten (geen in dit geval) en dat vind ik erg prettig. Zeker gezien de forse bedragen die sommige webshops rekenen voor het verzenden van geheugen.

En uiteraard werkte het geheugen meteen na plaatsing.

Al met al een goede ervaring

Het geheugen was binnen twee dagen binnen dus erg netjes.

Het geheugen zat netjes verpakt in een bubble-enveloppe, dus weinig risico dat het defect zou aankomen.

De bestelling ging opzich makkelijk. Ik vind het wel raar dat iDeal betalingen niet direct bevestigd worden maar pas de volgende dag als je 's avonds besteld. Slechte zaak, iDeal is juist voor een directe betaling en bevestiging daar betaal ik verdikkeme geld voor.

Het overzicht op de site was slecht. Mijn model Mac Mini stond er meerdere keren in zonder modelnr. Hierdoor heb ik perongeluk het verkeerde geheugen besteld. Ook al is het geheugen dat ik bestelt heb geleverd, is dat niet wat ik wilde.

De verzending en verpakking is verder prima.

Op aanvraag heb ik een RMA nummer gekregen maar de winkel noemt allerlei kosten die er af gehaald gaan worden voor de geld terug storten. Ook als ik een andere module zou bestellen zouden er extra kosten voor de retour zending (buiten om de frankering die ik zelf al moet betalen) in rekening gebracht worden. Volstrekt idioot.

Ook is de winkel van mening dat de wet online aankoop niet van toepassing is.

Ik ga nu maar akkoord met de voorwaarde anders zie ik helemaal geen geld meer terug.

Sinds 2008 ben ik klant en ik heb verschillende keren geheugen besteld bij geheugen.com.
Ik vind de website handig in het gebruik en speciaal soorten (Apple) geheugen zijn makkelijk terug te vinden. Mijn bestellingen zijn altijd op tijd geleverd.

Verzendingen zijn in mijn geval altijd goed verpakt en worden op tijd geleverd. Ik heb zowel bestellingen onder rembours geplaatst als via iDeal (vooruitbetaling) besteld.

Aftersales is m.i. heel goed verzorgd. Ik had in 2008 vier DIMMS gekocht voor een Mac Pro (in totaal twee paren van twee stuks 2GB) en in het najaar van 2010 ging één paar kapot. Eerlijk gezegd dacht ik dat ik pech had gehad met dat paar, dus ik heb in het najaar van 2010 ter vervanging een nieuw stel DIMMS gekocht bij geheugen.com en verder geen aandacht geschonken aan de kapotte DIMMS (die volgens mij 2.5 jaar na aanschaf niet meer onder garantie zouden vallen).
Maar enkele weken geleden (voorjaar 2011) ging ook het tweede oudere paar DIMMS kapot. Alle DIMMS zijn gebruikt in een ongemodificeerde Mac Pro (model early 2008), dus ik stuurde een mailtje aan geheugen.com om te vragen of er wel eens klachten kwamen over de (Transcend) DIMMS voor in een Apple computer.
Binnen 24 uur kreeg ik een reactie en tot mijn verbazing meldde geheugen.com dat de DIMMS nog onder de garantie vielen. Ik kreeg een RMA-nummer en heb de volgende dag alles teruggestuurd. Een kleine twee weken later had ik kostenloos vier nieuwe DIMMS in de bus en heb ik het geheugen in mijn Mac Pro weer kunnen aanvullen.
Ik begrijp dat het leveren van dergelijke aftersales voor een winkel eigenlijk heel vanzelfsprekend zou moeten zijn. Maar als het dan een keer zo goed wordt geregeld als bij geheugen.com, dan ben je eigenlijk verbaasd over deze service. Dit zegt misschien genoeg over mijn aankoopervaringen bij andere (internet)bedrijven. Ik ben blij dat er nog bedrijven zijn als geheugen.com die zonder vragen stellen of moeilijke procedures een probleem van een klant oplossen. Tevreden gezichten aan beide kanten van de lijn, want ik blijf klant en doe mijn positieve verhaal over de goede service van geheugen.com.

Op 10 november geheugen voor mijn MacBook Pro besteld bij geheugen.com. In eerste opzicht vind ik de site niet geheel gebruiksvriendelijk. Het was heel even zoeken naar de werkwijze. Eenmaal gevonden liep het vrijwel goed.

Bij het bestellen werd een soort van wizard gebruikt, erg handig! Na de bestelling een duidelijke bevestiging gekregen met daarin de gegevens van de bestelling en verwachtte verzenddatum. Daarna ook nog een bevestiging gehad dat de betaling ontvangen was.

Prijs was zeer goed vergeleken met andere zaken. Dit scheelde mij zo'n 30 euro.

Type geheugen:
2x 4GB MEMORY MODULE (DDR3 MacBook Pro [TS4GAP1066S] a EUR 66.00

Verzendkosten bij Geheugen.com zijn erg laag. Ze hadden op dat moment een actie dat je gratis kon verzenden als je via vooruitbetaling zou betalen. Heb hier geen gebruik van gemaakt want die 94 cent van normale verzending én iDeal bevielen mij toch iets beter.

in de bevestigngsmail stond dat ze het geheugen zouden verzenden op 12 november. Dit werd uiteindelijk een dag eerder! De volgende dag had ik het in een bubbelenvelop ontvangen inclusief factuur. Helaas was het geen track and trace.

Product was gelukkig in goede staat. Prima verlopen :). Kan nu eindelijk normaal VMWare draaien zonder haperingen in m'n OS of op de VMware :).

Op de website kon ik vrij snel de uitbreiding voor de server vinden. Er waren alleen 2 verschillende soorten 4GB uitbreidingen beschikbaar. Door via de chat te vragen wat het verschil tussen beide modules was, kon ik snel de goeie kiezen.

Nadat ik de bestelling had geplaatst, kreeg ik direct een bevestiging van de bestelling. Daarna volgende ook nog mailtjes over de ontvangst van de betaling en de verzending.

Het bestelde geheugen paste en draait nu als een zonnetje.

Verzending was op tijd en degelijk verpakt. Ook via mail was ik op de hoogte van de verzenddag.

prima site, maar niet altijd even duidelijke beschrijving

Hoewel niet meteen de volgende dag verzonden, maar pas 3 werkdagen daarna, ondanks dat het op voorraad zou zijn, toch niet vreselijk laat.

Ik had voor deze bestelling een andere bestelling gedaan, waarna bleek dat er een andere bestelling mogelijk was waarbij hetzelfde artikel incl. een extraatje mogelijk was. Zelfde merk e.d. Oude bestelling meteen gecancelled, en nieuwe geplaatst.

Volgende ochtend meteen gebeld wanneer dit teruggestort zou worden of of het cancellen gelukt was. Zou meteen teruggestort worden, na check van bestelnummers.

Helaas kwam ik er 1,5e week terug (na meer dan 3,5e maand) achter dat het nog steeds niet teruggestort is, waardoor ik beleefd mailde of dit alsnog kon. Vooralsnog geen reactie of terugstorting.

Niet netjes...

Helaas slechte ervaringen met deze webshop. Het begon al met de bestelling zelf. Er werd gezegd dat de verzending gratis was, maar toen er betaald moest worden werden er echter gewoon 95ct portokosten gerekend (ex BTW). Aangezien het geheugen in een gewone bubbeltjesenvelop zonder track&trace wordt verzonden, is dat dus een kat in de zak.

Hier ben ik ook erg ontevreden over. bij de bestelling werd de leverdatum aangegeven als 16-4, wat niet onredelijk lijkt. Enkele dagen later keek ik op de site en zag ik dat de status op 'verzonden' stond met als verzenddatum 10-4. Vervolgens ontvang ik niets, en verstrijkt de aangegeven leverdatum. Omdat de zending per reguliere post is verzonden maak ik me zorgen en vraag om een statusupdate op de 19e. Omdat ik 19 en 20 niks terug hoor bestel ik hetzelfde geheugen de 21e maar ergens anders, ik zit met een te halen deadline. Ook stuur ik een mail dat ik de bestelling wil annuleren. Vlak daarna krijg ik bericht dat er verzonden is, en vervolgens een excuusmail dat mijn annulereing en de verzending elkaar hebben gekruisd en blablabla.

Omdat het geheugen uiteindelijk toch is aangekomen en wél werkte geef ik hier 'slecht' in plaats van 'zeer slecht'. Maar terugkomen doe ik niet meer hier.

Het benodigde geheugen voor mijn laptop (Toshiba Satellite A80-115) was makkelijk te vinden. Bij bestelling heb ik gekozen voor de verkeerde bestelmethode. Mijn email die ik 's avonds laat verstuurde was de ochtend daarna voor negenen beantwoord. Meteen betaald, een betaalbevestiging kwam snel binnen.

Nadat ik betaald had kwam dezelfde dag om 16:30 een melding dat mijn bestelling verzonden was. Zaterdagmiddag heeft TPG de eerste bezorgpoging gedaan, ik was helaas niet thuis. Maandagmiddag heb ik het pakketje, stevig verpakt in een plastic doosje en bubbel-envelop, opgehaald. Toch jammer dat er geen traceermethode wordt gebruikt, dan had ik na kunnen gaan dat mijn pakket nog niet op het postkantoor lag op het moment dat ik er naartoe ging; de bezorgdienst van TPG was erg laat.

Nog niet nodig gehad; het geheugen werkt vooralsnog prima.

Nette shop en redelijke goede indeling. Niet alle producten bevatten omschrijvingen, maar dat zal dan wel erg veel werk kosten.
Een vingerprint usb stick gekocht van 1 gigabyte. Geen voorraad status, maar de site geeft een levertijd van 2 a 3 dagen aan.
Een email met de voorraadstatus wordt snel beantwoord.

Het artikel was op voorraad en na ontvangst van de betaling konden ze versturen. Product wordt in stevige envelop met bubbles geleverd in een blisterverpakking.Keurig geregeld.

Ik had helaas de stick 1 dag na ontvangst al redelijk gestrest. Kon er niets meer mee. Contact gelegd en kon een productiefout zijn.
Opgestuurd en de zaterdag alweer een nieuwe in huis die tot dusver goed werkt.
Prima afgehandeld. Er worden geen extra verzendkosten berekend bij de omruil en het wordt snel opgelost.

Leuke site, maar dat is alles. Zoals eerder aangegeven in deze survey is de afhandeling van de verzending slecht.

31 juli:

Een 2gb CF kaartje besteld.. en diezelfde dag vooruit betaald (bij vooruitbetaling werd het gratis verstuurd)

2 augustus:

Mailtje ontvangen dat de betaling ontvangen is. Het zou verstuurd worden.
2 dagen later niets ontvangen.. ik dacht ik wacht wel na het weekend...

8 augustus:

Mailtje gestuurd waar m'n geheugen blijft.

9 augustus:

Weer maar gebeld.. en mij werd verteld dat waarschijnlijk de tpg een fout heeft gemaakt en dat ik nog even geduld moest hebben zodat de tpg de fout kon herstellen.

11 augustus:

Weer gebeld. Ze zouden een onderzoek indienen bij de tpg post, dit zou 10 werkdagen duren.

16 augustus:

Weer gebeld... het was nog in onderzoek en dat ik nog even geduld moest hebben. Ik wilde m'n geld teruggestort hebben. Ze zouden nog e.e.a. uitzoeken en zou bericht erover krijgen.
Diezelfde dag een mailtje gekregen:

"Voordat we een definitief besluit kunnen en mogen nemen moeten wij helaas het onderzoek van TGP afwachten. TGP onderzoekt of het product nog bij 1 van haar distributiecentra ligt. Dit kan nog maximaal 10 werkdagen duren. Op basis hiervan ontvangt u OF nog de kaart OF wij sturen u dan een nieuw exemplaar op. Geld retour is helaas geen optie. Wij vragen u dus nog enige tijd geduld te hebben."

21 augustus:

Weer een mail van ze gekregen:

"Helaas hebben wij op dit moment nog steeds niets vernomen van de tpg.

Er zijn vorige week een 5-tal brieven verstuurd over deze kwestie in de veronderstelling dat er in ineder geval 1 moet aan komen.

Helaas betekend dit voor u dat wij op dit moment verder nog niets kunnen.
Wij willen u vragen nog geduld te hebben."

24 augustus:

Mail gestuurd of er wat meer bekend is en dat ze nu toch maar met een oplossing moesten komen.

25 augustus:

Geen antwoord gehad op mail, toen maar gebeld voor de status. Het was nog in onderzoek, maar diegene die hier over ging was met 2 weken op vakantie..... Als ik m'n geld terug wilde moest ik een brief sturen met het hele verhaal. Ook zou er een tweede geheugenkaart naar mij opgestuurd zijn.. (geen bericht hierover gehad)
Ik vroeg of ze het via track en trace konden nagaan, maar dat hadden ze niet vanwege de extra kosten die ze dan moesten betalen.

Volgens hem was er 2 dingen mogelijk aangezien het bijna onmogelijk is dat er 2 pakketjes zoek zijn geraakt.
Of iemand heeft toegang tot mijn brievenbus, of ik lieg...

jaja, ik bestel diversen dingen online, via webwinkels als via ebay enz. en alles komt gewoon aan... Heel erg apart dat dit dus niet aankomt.

Het komt erop neer dat ik nu een brief moet sturen naar hun dat ik mijn geld terug wil.
Aangezien mijn geduld inmiddels op is, zet ik dit verhaal alvast hier neer met evt. latere updates.

13 sept:

Inmiddels al een brief gestuurd en mail gestuurd wat er nu ging gebeuren. Verdere correspondentie gaat volgens hun nu per brief ipv per email. Erg klantvriendelijk dus.
Tot op heden dus niets gehad of geld terug....

Nog geen geheugenkaart gezien noch het geld terug.

Ook maken ze geen gebruik van track en trace blijkt. (Vandaar dat de verzending gratis is waarschijnlijk)

Spreekt voorzich

Geheugen is terecht. Ze hadden bij de winkel het verkeerde huisnr genoteerd en kwam dus bij iemand anders aan. Ben er zelf langsgeweest en het geheugen opgehaald.

De 2e geheugenkaart heb ik teruggestuurd en ter compensatie hebben ze een memorykaart lezer teruggestuurd.

Een ongelovelijke uitgebreide website. In het begin raaktte ik de weg kwijt maar naarmate ik wist wat ik precies zoek kom ik snel bij het product. Klasse bedrijf waar ik graag zaken mee doe.

Vrijdagavond geheugen 1gb besteld, direct een ontvangsbevestiging ontvangen met de waarschijnlijke verzenddatum en woensdag 18 januari het geheugen in perfecte verpakking ontvangen. De verzendkosten worden voor rekening genomen van het bedrijf. Superservice. Geheugen koop ik voortaan hier!

Nog niet mee te maken gehad.

Onlangs nog een paar SD 80X kaartjes besteld. Kreeg echter 45X geleverd. Even gebeld met de naar mijn mening vakkundige helpdesk en ik kon de levering op hun kosten terugsturen. Zij zouden mij de juiste kaartjes toesturen.

Verzending was binnen 3 dagen binnen in een bubbeltjesevellope. uitstekend dus!

Goede en vooral snelle afhandeling van de problemen die helaas waren ontstaan zoals hierboven al beschreven. Zal hier zeker vaker bestellen.

De site is overzichtelijk. Door te zoeken op geheugentype gaat het zoeken vrij snel. Helaas bevat de website weinig foto's van de producten. Op zich hoeft dat misschien ook niet: geheugenkaartjes zien er eigenlijk allemaal vrijwel hetzelfde uit.

Verzending was snel en in een stevige bubbeltjesenveloppe. Het product kwam snel aan en de verzendkosten waren gratis. Prima toch?

Goede, snelle en correcte communicatie via email. Prima. Ook vragen ze of je als klant hun een beoordeling wil geven op hun eigen site. Blijkbaar hebben ze commentaar gehad op hun handelen en willen ze dit nu recht trekken (wat ze volgens mij goed is gelukt in mijn geval!)

Site is goed, duidelijk, mooi aanbod, helaas is de afhandeling van bestellingen wat minder:

28-juni: Bestelling geplaatst voor 256MB xD card, bevestiging ontvangen, direct zelde dag geld overgemaakt.

30-juni: Bevestiging dat betaling is ontvangen, in zelfde e-mail ook aangegeven dat 2 juli de verwachte verzenddatum zou zijn.

Vervolgens niet meer gehoord en na 2 juli ook niets ontvangen.

7-juli: Zelf maar eens een e-mail gestuurd waar mijn onder bleef.

8-juli: Wordt teruggebeld nav mijn e-mail, kaart zou niet op tijd binnen zijn (persoon waarvoor besteld was ging 2 dagen later op vakantie), overeengekomen dat de bestelling geannuleerd zou worden en het geld teruggestort.

Ondertussen geen geld terug zien komen.

18-juli: Nog maar eens een e-mail gestuurd waar het geld blijft.

18-juli: E-mail terug, doordat er een deel van het personeel op vakantie is was er nog geen geld teruggestort, zou vandaag alsnog gedaan worden.

UPDATE:

19-JULI: Na belofte van de dat hiervoor is het geld nu daadwerkelijk bijgeschreven.

Ondanks de 'verwachte verzenddatum' is er nooit iets aangekomen.

Natuurlijk kan er iets zijn waardoor het artikel niet (snel) leverbaar is maar wanneer dat zo is mag een bedrijf de klanten rond de zgn 'verwachte verzenddatum' hiervan zeker wel op de hoogte stellen.

Sturen uit zichzelf geen berichten als iets langer gaat duren.

Geld zou worden teruggestort, na meer dan een week nog steeds niet gedaan.

Keer op keer kan ik er dus zelf achteraan, ondertussen hebben ze 3 weken lang het geld op hun rekening staan (waar dit met een week al lang opgelost had kunnen zijn) dus uiteindelijk heeft dit grapje mij nog geld en tijd gekost ook.

Transcend 1GB CF kaart en 256MB JetFlash USB geheugen besteld.
Direct mailtje ontvangen bedankt voor uw bestelling. Na een week een mailtje gestuurd waneer de bestelling verzonden zou worden, zou een dag later verzonden worden.

Na net iets meer dan een week pakket goed ontvangen.

Levertijd had misschien net iets sneller gemogen maar maken we geen probleem van. Mooie prijzen goede service, toppie, komen we zeker terug!

op 19 maart een 6-in1-kaartlezer besteld zou binnen 2 dagen verzonden worden. een tijdje niets gehoord, gebeld omstreeks 30 maart, 6-in-1-lezer bleek niet meer leverbaar, mailtje gehad dat voor de prijs van de 6in1 een 7in1 opgestuurd zou worden. Weer gewacht en 16 april gebeld, gingen er achteraan en nu 19 april eindelijk de bestelling binnen. Vandaar die 4 en die 6 voor algemene indruk is ook te danken aan dat er helemaal geen reactie op een e-mail kwam met het verzoek om de status van de bestelling

Werk zelf bij een concurrent van Funprice/geheugen.com maar..
Heb zelf een aantal keren besteld bij hun voor oud laptop geheugen, altijd netjes behandelt en de bestelling netjes gekregen.
Nu dus de leuke info voor hun.
Als er een klant komt met een pc of laptop (oud beestje) stuur ik ze altijd door naar [url=http://www.geheugen.com.]www.geheugen.com.[/url]

Goeie toko echt een aanrader als je een eigenwijs, met geheugen omgaant merk laptop of peeceetje hebt. Geheugen.com heeft de rommel wel.

Mijn buurman heeft van geheugen.com 1 reepje 72bit 64MB besteld, maar hij kreeg 1*16 en 1*32 toegestuurd. Op kosten van geheugen.com heeft ie het terug mogen sturen en nu heeft hij het goede in huis, vlotte afhandeling. Toppie

Zeer goede site, met daarop zeer veel informatie over de verschillende type's geheugen en welke waarvoor te gebruiken is.

Groot nadeel, ik heb vrij lang moeten wachten op mijn bestelling, waardoor wist niemand mij te vertellen :(

Uiteindelijk heb ik mijn bestelling gekregen, helemaal in orde :)

Dus uiteindelijk, goed bedrijf alleen jammer van de wachttijd...

Scorekaart voor Geheugen.com