Gebruikers over webshop ASCI Technologies
Review toevoegenFiliaal Assen.
Redelijk geschikte, nederlandse winkel. Laatste keer een paar sata voedingskabel splitters en sata data kabels gekocht. En de splitters weer ingeleverd: geld terug. Jaren eerder 2 harde schijven gekocht: 1 doa, refurbished exemplaar terug ontvangen: garantie volgens fabrikant ... Uiteindelijk omgeruild voor 1 grotere schijf. Met redelijke bijbetaling.
Communicatie in brede zin goed, al komt een foutje voor.
Kennis niveau afhankelijk van medewerker die je spreekt, bij mij goed.
Doen meer winkels: garantie door de fabrikant laten afhandelen. Niet altijd zoals ik het graag wil.
Een nederlandse winkel: geschikt. Garantie en service net op peil.
Filiaal Assen,
Ik ben meerdere malen bij de heren van Asci langs geweest ivm een niet werkende pc.
De leverancier vind ik uiterst slecht, het is triest om 2 maanden op een goed werkende videokaart te wachten.
De prijzen zijn over het algemeen hoog, en al helemaal ivm de levertijd, sommige producten hebben ze niet, laat staan dat ze weten van het bestaansrecht.
hier heb ik verder geen ervaring mee.
KlantenserviceDe aftersales zijn gewoon diep triest, en dan meen ik echt diep triest. Ik ben hier nu al 4x geweest ivm een niet werkende pc, probleem was dat hij niet wilde opstarten. Ze hebben een week over het nakijken gedaan, en zijn tot de conclusie gekomen dat het moederbord mogelijk defect was. Deze werd opgestuurd naar msi, en kregen twee week later een nieuw exemplaar, het feit dat ze nog is een week extra er over doen om dat moederbord in te bouwen is verreweg van goed. Nou allemaal leuk en aardig die koffiebonen in die winkel, maar verstand van computers hebben ze in de verste verte niet. Ik ben dus vele keren op en neer geweest met mijn pc doordat hij niet goed werkte. Bij de laatste ontmoeting sloeg echt een stop door bij mij. Ik liep een zeker maandag middag die winkel binnen, wat bleek nou mijn pc stond nog keurig netjes bij de toonbank, hij werd gewoon als bijzet tafeltje gebruikt door klanten, en dit met een Coolermaster Stacker 810. Ze hadden mij vrijdag middag beloofd die pc naar achter te slepen, wat dus niet gebeurd is. Nou er word dus controle uitgevoerd onder mijn neus, komen ze tot de conclusie dat de cpu of onze stroomvoorziening thuis neit goed werkt, zijn ze nou helemaal...
Wat ik nog erger vond is dat ze die processor niet naar intel konden op sturen omdat mijn windows nog niet geactiveerd was, ik heb een orginele Home editie, en zij kregen hem niet geactieveerd, dus probeer de eigenaar mij een nieuwe windows van 110 euro aan te smeren. Dit slaat echt nergens op, ik heb mijn pc dus mooi meegenomen naar huis, en kom erachter dat er 1 deuk in een frontje zit en dat ze een paar mooie coolermaster schroeven hebben vervangen voor hun eigen goedkoper schroefjes.
M.a.w. Ik ben diep telerugesteld in deze zaak, van mijn part sluiten ze hem, begin toch een wereldwinkel, je moet immers doen waar je verstand van hebt.
Ik maak een bestelling voor een Geforce 6800 Videokaart, krijg een bevestiging en er wordt gevraagd of ik hem wil ophalen of onder rembours wil op laten sturen, ik kies voor rembours maar ik hoor nooit hoeveel het nou gaat kosten.
Dan krijg ik een mailtje dat hij niet op voorraad is en vervolgens hoor ik er niks meer van.
Paar dagen later koop ik deze kaart ergens anders en ik meld ASCI dat ik de bestelling wil annuleren. Krijg ik een mailtje terug dat het niet zomaar gaat en dat zij een “restockingsfee” in rekening gaan brengen. Hoe ga ze iets restocken wat bij hun 0 op voorraad is. Geen een winkel in Nederland heeft zo’n kaart nog in voorraad?
Nou lees ik in de algemene voorwaarden iets dat het 1/3 van het bedrag is. Dat zou dus 150 euro zijn voor iets wat ze niet hebben. Nou is dat volgens mij toch al onzin want ze kunnen daar natuurlijk neerzetten wat ze willen.
Nou heb ik hier een stukje uit het consumentenrecht (Stb 2000, 617, inwerkingtreding KB: Stb 2001, 24).
Dus ze kunnen mooi de boom in, met hun “restockingsfee”.Consumenten die op afstand overeenkomsten sluiten met leveranciers van goederen of diensten worden per 1 februari aanstaande in het Burgerlijk Wetboek beter beschermd. Zo moet de verkoper hen beter informeren en krijgen zij een bedenktijd van minimaal zeven dagen, waarbinnen zij de overeenkomst ongedaan kunnen maken. Dat is de kern van een nieuwe wet over de overeenkomst op afstand die vanaf 1 februari 2001 van kracht wordt (Stb 2000, 617, inwerkingtreding KB: Stb 2001, 24). Met het wetswijziging wordt uitvoering gegeven aan de Europese richtlijn ter bescherming van consumenten bij overeenkomsten op afstand.
Overeenkomsten op afstand worden gesloten met behulp van een communicatiemiddel, zoals e-mail, de telefoon, de fax en de post. De consument loopt bij dit type overeenkomsten risico's, bijvoorbeeld doordat hij minder of vluchtiger informatie krijgt over wat hij aanschaft dan bij een niet op afstand gesloten overeenkomst.
Onlangs ben ik bij Asci langs gegaan voor een scsi kabel. Deze kabel bleken ze niet te hebben. Er werd mij netjes aangeboden dat men even op zoek zou gaan of ze hem ergens konden bestellen. Geen probleem en goede service zou je zeggen. Ware het niet dat ik hier later onafgesproken een rekening van ongeveer 12 euro voor kreeg! Dat is gewoon niet netjes. Men heeft mij nooit aangegeven dat ik voor zo iets onbenulligs zo (veel) zou moeten betalen. In mijn ogen had men dat zeker aan moeten geven. Dan was ik namelijk ook zeker naar een ander gegaan.
Heb twee weken geleden bij ASCI de (in Nederland vrij exotische) nostromo speedpad n52 besteld.
Ik had op voorhand even geïnformeerd wat de levertijd zou zijn, maar daar konden ze helaas niets over zeggen. Ik ging er dus eigenlijk al vanuit dat het wel een aantal weken zou duren.
Iets meer dan een week nadat ik de bestelling had geplaatst werd ik echter gebeld met de mededeling dat de speedpad was aangekomen. Deze is mij onder rembours toegestuurd en ik had hem een dag later thuis liggen.
Enige nadeel is, dat de pagina geen echte webshop bevat en dat je dus zelf een e-mail moet samenstellen met je bestelling.
(Groningen)
Weet niet hoeveel halve en hele systemen ik er heb gekocht, maar het zijn er beslist heel wat. Wat ik vooral goed aan de winkel vind is dat ze niet de goedkoopste troep verkopen, maar alleen spullen waar ze uit ervaring positieve ervaring mee hebben. Het allerbeste is wel dat het bij mij aan de overkant van de straat is . Iets minder goed is de prijs. Ze zijn gemiddeld gezien een (heel heel heeeeeel) klein beetje duurder, maar mijn ervaring is : als iets kapot is krijg je vrijwel altijd direct nieuwe mee. bovendien betaal ik persoonlijk graag ietsjes meer voor een goede service. van mij krijgt de winkel een 9.
Vestiging Assen
Vorig jaar hrb ik hier een complete pc laten samenstellen en natuurlijk ook gekocht, samen met wat randapparatuur. Op zaterdagmiddag 15.00 uur opgehaald en om 5 minuten voor 17.00.. Kapot! Fabrikagefout in de koeler...moederbord doorgebrand enz.. Gebeld; kon hem direct langsbrengen (hebben gewacht met sluiten) en maandagmiddag stond er een nieuwe voor me klaar! Kijk dat noem ik nu service!! Enig minpuntje is dat ze daar niet zo "sociaal vaardig" zijn, voordeel is wel dat ze absoluut verstand van zaken en service hebben.
Van mij krijgen ze een 9!
Leuke zaak, in Enschede een leuke combinatie van Wereld winkel en Computer winkel, altijd leuk om een babbel te maken hier. Groningen heeft een uitstekende kennis van Computer producten. Assen heeft een leuke indeling met goede kennis, beetje familair maar altijd leuk om langs te komen. Nog niet geweest in de vestigingen te Tilburg.
De service van het filiaal in Enschede is heel erg slecht. Ik heb er een jaar geleden een Radeon 8500 All-In-Wonder kaart van 500 euro gekocht. Van deze kaart ging de TV-out na 10 maanden stuk. Ik ben er mee terug gegaan op 10-02-03. Ze konden het niet testen en hebben het naar Assen gestuurd, van Assen is de kaart waarschijnlijk naar de groothandel gestuurd. Uiteindelijk is mijn kaart rond 10-04-03 terug gekomen en toen was de benodigde kabel er niet bij. Het is nu al weer 18-04-03 en ik heb nog steeds geen kaart terug. Ik kan nu al 2,5 maanden geen spellen spelen, films kijken, video-opnamen maken, enz.
Over filiaal Groningen; daar ben ik al drie jaar zeer tevreden klant. Ik koop meestal de high-end spullen een daar hebben ze beslist verstand van. Een paar weken geleden wilde ik een nieuwe MB aanschaffen, en ik had niet door dat de Canterwood zo snel op de markt zou komen. Dus is mij niet iets verkocht, maar aangeraden te wachten op dit nieuwe MB. Kijk... da's teminste meedenken. Ook met reparaties heb ik ervaring.. die gasten zijn gewoon subliem.
(Groningen)
Heb hier ooit eerder gepost, maar wil nog even wat kwijt...
Ik kwam daar voor een switch, die ze niet op voorraad hadden. Ik: "Jammer. Maar ik zoek eigenlijk ook een headset..."
Die gast: "Kun je beter naar Mediamarkt gaan, we hebben wel wat, maar die zijn kut"."
Nou dan verdien je gewoon een 10 vind ik, thumbs up. Eerlijke, vriendelijke gasten daar, die weten waar ze het over hebben.
[Filiaal Winschoten]
Deze winkel is de redenen wat ik tegenwoordig niet meer naar Groningen hoef voor de kleinere dingen
Mensen zijn gewoon vriendelijk en weten waar ze het over hebben
Dit is dus duidelijk de beste compushop in Winschoten, nu hebben we er eindelijk een die normale prijzen hanteert
(Gaat over filiaal Enschede)
Vriendelijke lui daar, en hebben ook wel verstand van zaken. Ik heb er van allerlei spullen besteld, en alles steeds mooi op tijd en perfect in orde. Een keer bestelden ze de verkeerde cartridges voor mijn printer. Werden alsnog de juiste besteld en gratis nagestuurd, zodat ik ze niet op hoefde te halen. Ideaal!
Gisteren een defecte harde schijf heengebracht.
Ik kreeg een bon mee met daarop de tekst:
"doet nix meer. ff naar kijken"
Niet echt professioneel vind ik. Dit gaat trouwens over het filiaal in Groningen.
Update:
Gepost door SKYLOS - maandag 21 oktober 2002 - 11:06
Misschien was mijn reactie wel een beetje te voorbarig. De medewerkers van ASCI vertelden mij recentelijk dat de medewerker die ons hielp een stagiaire was. Bij nader inzien heb ik eigenlijk verder nooit problemen gehad met ASCI en ik zou daarom graag mijn cijfer willen veranderen in een 8. Verder is de technische kennis die ze in huis hebben zeer goed. Er worden ook altijd goede alternatieven gesuggereerd als een bepaald merk bijvoorbeeld erg duur is. Alle keren dat ik bij ASCI iets over de post heb besteld had ik het de volgende dag in huis, mits zij het natuurlijk in voorraad hadden. Telefoontjes worden altijd netjes afgehandeld. Toen mijn computer een keer defect was, hebben ze alle onderdelen nagekeken en gecontroleerd. Ik dacht zelf dat het moederbord stuk was, maar het bleek aan de geluidskaart te liggen.