Gebruikers over webshop 3DJake
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBestel niet als je geen maand kunt wachten.
Voor mijn eerste 3D printer deze shop gekozen omdat deze ook een extra hotend kon leveren. Bestellen, betalen etc. zoals normaal tegenwoordig; geen enkel probleem. 3 oktober 's avonds besteld, 6 oktober 's avonds verzonden, 9 oktober geleverd. Eén doos met hotend en wat filament, andere was de printer. Geen omdoos, minimale beschadigingen. (Welk pakket komt compleet zonder oppervlakkige schade aan karton?) Die avond de printer uit de doos getild, wil het glazen deksel er op leggen en...past niet. Wat blijkt; het hele metalen frame is verbogen. Er is een kleine (3x3mm) schaafplek op éé'n hoek. Geen andere zichtbare schade. Glazen deur netjes op z'n plek getaped. De doos vertoont geen spoor van laten vallen, schuim is dik en zeker bestand tegen flinke stoten.
Mijn vermoeden is dat deze doos tijdens transport op een hoek gezeten heeft en een (span-)band langdurig veel druk heeft uitgeoefend wat resulteerde in schaven van de verf. Of het verbuigen van het frame geleidelijk of direct is gebeurd durf ik niet te zeggen.
Maargoed, meteen dezelfde avond foto's gestuurd en aangegeven dat ik de printer niet in gebruik ga nemen zo. Reactie was een Nederlandse mail met retourformulier en het bericht:
"Je hebt de terugzending van de onderstaande artikelen uit bestelling [***] van 03.10.2025 succesvol aangevraagd. We informeren je natuurlijk zodra we je retourzending hebben ontvangen en verwerkt."
Opgevolgd door een Duitstalige mail, met hetzelfde retourformulier, die uitlegt dat zodra de printer ontvangen is en beoordeeld er een nieuwe opgestuurd zal worden.
Klinkt goed.
10 oktober 's middags de printer in originele verpakking retour gedaan naar een adres in Regensburg Duitsland.
15 oktober afgeleverd in de vroege uurtjes.
Stilte. Geen bevestiging van ontvangst of enige indicatie op de site van de shop dat er een retour aangevraagd of uitgevoerd is.
20 oktober zie ik op de site van de shop "Retourzending op 20.10.2025" en de groene balk voor "geleverd" is nu rood. Geen verdere uitleg of indicatie. Is dat een nieuwe printer? Is dat de bevestiging van ontvangst? Is dat hun eigen verzending van Duitsland naar Oostenrijk? Geen verdere communicatie vanuit de shop.
23 oktober log ik in op de site en is er plots een 2e levering bij mijn bestelling: "Levering 2:
Bezorging uiterlijk op woensdag, 29. oktober" Een nieuwe printer is onderweg. Mooi! Maareh.. moest dat allemaal in stilte?
24 oktober krijg ik een verzendbevestiging van de shop.
29 oktober is de bestelling eindelijk geleverd (en begint de zichttermijn).
De levering mag dan vlot zijn voor internationale leveringen, als er iets mis is kost het je een veelvoud aan wachttijd. Iets dat niet duidelijk aangegeven wordt. Ja, als je zoekt kom je er achter dat garantiebeoordeling in Oostenrijk plaatsvindt (waar ze ook van verzenden). Maar niet dat een retourzending er zo veel langer over doet. En dan nog een nieuwe zending. Had ik het geweten, dan had ik elders besteld.
De shop reageert super vlot op de melding dat het product beschadigd is afgeleverd, maar daarna gaat het allemaal retetraag en zonder actief informeren. PostNL liet mij meer weten over de voortgang van de retour dan de shop. En die leverden slechts een deel van de route.
Dat de printer inmiddels in de aanbieding is voor ruim 50 euro minder bij dezelfde shop is pech natuurlijk.
Dus mijn advies; bestel niets dat je snel nodig hebt. Want als er iets mis is, kost dat 3 weken extra om op te lossen.
Verzending naar de klant gaat prima. Maar de retourzending doet er heel veel langer over én is deels niet te volgen. (Retourformulier stuurt naar Duitsland, product gaat daarna onzichtbaar door naar Oostenrijk.)
KlantenservicePlus: meteen een RMA na insturen klacht.
Min: dat is alles. Afwachten tot je bevestiging krijgt dat een vervangend product verstuurd is. Geen bevestiging van ontvangst retourproduct zoals beloofd.
De verzending van de retour is, als de retourzending inderdaad zoals het lijkt op 20 oktober is ontvangen in Oostenrijk, erg laat. 7 werkdagen voor beoordeling en aflevering, waar ze bij bestelling pronken met de claim "Bezorging binnen 3 werkdagen" op de site. (3e grijze vakje onderaan.)
AlgemeenLeuke shop, maar zodra er een urgent probleem is met je order zijn ze niet telefonisch te bereiken in redelijk Engels of het Nederlands. In half-Duits hebben ze weinig zin om je te helpen.
VerzendingZe leveren met DHL parcel. Als ik dat had geweten voor het afrekenen had ik ergens anders mijn boodschappen gedaan.
KlantenserviceZodra er een urgent probleem is met je order zijn ze niet telefonisch te bereiken in redelijk Engels of het Nederlands. In half-Duits hebben ze weinig zin om je te helpen.
AlgemeenFijne webshop.
Nette prijzen, netjes verpakt en snel verzonden/ontvangen!
Een week eerder ontvangen dan ze eigenlijk hadden aangegeven!
Razendsnel ontvangen en zeer netjes verpakt.
Mijn bestelling vanuit Oostenrijk binnen 4 dagen aangetekend ontvangen, super!