Amazon.com.be

Gebruikers over webshop Amazon.com.be

Ik heb via Amazon.com.be een gpu gekocht van Amazon zelf (dus geen marketplace). Ik heb een lege doos gekregen. Het verzendlabel toont ook het gewicht van de lege doos, dus de doos was leeg als ze verzonden is.

Ik ben nu al meer dan een week bezig om Amazon tevreden te kunnen stellen om mijn geld terug te geven, maar ze blijven moeilijk doen. Ik heb nu zelfs al een advocaat moeten aanschrijven.

Absolute rot service.

De doos was leeg verzonden. Via de klantenservice is het absoluut onmogelijk om gelijk te halen.

De klantenservice stuurt je van het kastje naar de muur om ook maar niet hoeven terug te betalen. Absoluut schandelijk gedrag.

Winkelen op Amazon is altijd gemakkelijk, en als je 't 1 keer gedaan hebt gaat het volgende keer vanzelf.
Enige nadeel is de verwarring die ontstaat als prijzen per landelijke Amazon winkel nogal uiteen kunnen lopen (nee, niet enkel het btw verschil), en coupons en cadeaubonnen helaas strict per land zijn. Dat zou van mij verbeterd mogen worden.

Verzending was perfect op tijd en de producten prima in orde. Verpakking was wat magertjes, enkel een papieren omhulsel om de doos van het product. Maakte voor mijn product gelukkig niet zoveel uit.

Website waar je heel veel items kan terugvinden. Deze items worden steeds aan een ideale prijs aangeboden met daarin nog meerdere opties.

Je kan kiezen voor thuis levering of levering in een afhaalpunt. Dat laatste is in de meeste gevallen veel sneller beschikbaar.

Zoals altijd verloopt het plaatsen van een bestelling bij Amazon bijzonder vlot.
Niets op aan te merken.

De slechte score komt door pure oplichtingspraktijken vanwege de leveranciers. (zie uitleg lager)

Zoals gewoonlijk verloopt de verzending van een bestelling bij Amazon goed.
Soms leveren ze zelf een dag eerder dan verwacht.

Klantenservice van Amazon is voor mij van 5 sterren naar 0 gezakt.

Bij m'n laatste bestelling, 10 dagen terug, had ik een 7800X3D processor besteld. Ik ontving echter een doos met daarin een Ryzen 3 1200!
Dit was nochthans een zogezegde "Amazon gecertifieerde verkoper".
Ik heb de doos NIET open gemaakt en diezelfde terug gestuurd met UPS.

Ik heb onmiddelijk een klacht ingediend bij Amazon maar die werd verworpen omdat ze niet "juridische gegrond" was?!?

De status van m'n bestelling staat vandaag, 21/10/2024, nog teeds op "retour aangevraagd", terwijl ze de retour reeds een week geleden moeten ontvangen hebben.

Hier bij een verkoper besteld en betaald zonder dat erbij stond vermeld dat deze in de USA gevestigd was, toen ik hier melding van kreeg wou ik mijn order annuleren. Maar was het zogezegd reeds verzonden, dit terwijl er enkel een label was aangemaakt en zogezegd als verzonden was opgegeven.

De eigenlijke verzending gebeurde pas 10 dagen later volgens de tracking, daarna is het pakket 3 weken onderweg geweest. In de tussentijd verschenen er op het profiel van de verkoper negatieve beoordelingen van verschillende kopers die andere goederen hadden ontvangen dan ze hadden besteld. Dus ik wist al wat er op me afkwam. Na levering bleek er iets anders in de verpakking te zitten dan besteld, wat dus te verwachten was.

Meermaals contact gehad via amazon hierover en blijven het me moeilijk maken om dit op te lossen. Er komt maar geen oplossing ...

€ 821,52 kwijt ...

Verzending toegekomen door DHL uit de States. 3 weken onderweg.

Hier wordt je van het stokje naar de mat gestuurd, het is duidelijk dat de verkoper een oplichter is, meerdere mensen zijn opgelicht. Maar toch blijft Amazon het moeilijk maken, eerst moet je nutteloos contact blijven maken met de verkoper om tot een oplossing te komen, een periode wachten. Dan kan je hier pas een A-Z claim voor aanmaken, dan moet je de artikelen retourneren, maar dan moet je een retourlabel hebben en het blijft maar verder duren, want dat krijg je niet van de verkoper. Nu moet ik weer een case openen product niet ontvangen, maar dat had ik voordien al gedaan. Trouwens staat de A-Z claim artikel retourneren nog altijd open, die verkoper wrijft al lachend in zijn handjes. Amazon blijft het me moeilijk maken, of je nu chat, belt of een bericht stuurt of in antwoord op mail. Er komen enkel nutteloze antwoorden.

zoeken bij amazon is altijd een crime, het is lastig om items te vinden.
De prijs was in mijn geval wel ok.

Gekozen voor afhalen omdat ik in NL woon (tegen de grens aan). Het pakketje was twee uur eerder bij het ophaalpunt dan origineel gemeld.

Ik had een gehoeugenmodule besteld maar deze gaf memtest fouten in mijn laptop ondanks dat de spec goed was. Daarom heb ik de module geretourneerd.
Ik moest het daarvoor retour zenden.
Ik moest zelf voor de frankering van het verzendlabel zorgen (dat zou ik tot eur 8 terugkrijgen; gaan we nog zien).
De retourzending moest naar Sered. Dat ligt in Slowakije maar het retourlabel vermeldde als land DE. Er zijn al forumposts uit 2018 waarin dit aangekaart is, maar klaarblijkelijk is het nog steedsniet gefixt. Bijzonder slordig.

Al jaar en dag Prime klant bij Amazon. Groot aanbod, ligt scherp in de markt en de abonnementen op producten is echt ideaal.

Verzendingen via Bpsost ben ik altijd gerust in. De COLIS PRIVE is niet zo mijn ding. Vaak heel vage gasten die zich dan nog eens als een gangster gedragen. Maar goed, mocht daar iets aan de hand zijn is Amazon altijd bereid te luisteren.

Goede toelichting via de chat bij vragen. Zo ben ik eens snel geholpen bij een artikel dat zoek was onderweg.
Bij defecten zijn ze geneigd een terugbetaling uit te voeren, dat is jammer als je het artikel op de kop hebt kunnen tikken.

Zeer tevreden van de service van Amazon.com.be, retourneren zonder problemen als het nodig is en ook altijd mooie deals.

Verzending is zeer snel en met een prime abonnement ook gratis. Het terugsturen wordt ook altijd geregeld door Amazon en kost je niets.

Bij problemen met leveringen of producten is de klantenservice zeer makkelijk te bereiken en ook zeer meegaand, customer-centric.

Bestelling gedaan die ze verstuurd hebben met Collis Prive, na 4 dagen stond er ineens "Bezorgd bij een bewoner" maar er was helemaal niets afgegeven. Het is onmogelijk om Collis Prive te bereiken (geen telefoon, geen chat, enkel mail waar je als je geluk hebt na een week antwoord krijgt).

De chat van Amazon zelf gebruikt en gelukkig waren zij wel bereid om een terugbetaling te doen maar daar zijn we vet mee natuurlijk want ik wilde het artikel.

Als het met Collis Prive verstuurd wordt, hou je hart vast, er is geen deftige tracking, met bpost geen problemen gehad.

De Amazon klantenservice was heel vlot bereikbaar en heeft uiteindelijk na enkele dagen een terugbetaling gestart.

Pakket was verloren gegaan bij Bpost.
Bpost adviseerde me om via klantendienst Amazon een onderzoek te laten opstarten.
Helaas is het onmogelijk om Amazon te contacteren.
Er is geen telefoonnummer, geen chat, geen emailadres.

Ze werken samen met Bpost, die het pakket blijkbaar verloren heeft.
Onderzoek kan alleen vanuit Amazon opgestart worden.

Klantendienst is onbestaande.
Er is geen telefoonnummer, geen chat, geen emailadres.
De mails die je krijgt van hun komen steeds van een "no reply" adres.

Naast de opmerking dat je moet oppassen voor malafide praktijken, wat ik al vaker heb gehoord. Heb ik nog geen last gehad van oplichtingen, kan ik altijd makkelijk retourneren en in het algemeen altijd goed op de hoogte en op tijd.

Amazon.com.be geeft bedrieglijke verkopers vrij spel, verwijdert mijn negatieve beoordeling, en staat toe dat de verkoper van naam verandert na mijn negatieve review.
Ik wacht al 11 weken op mijn bestelling.

Wanneer je de service van Amazon wil beoordelen krijg je een Scandinavische reeks vragen en je standaardmails van Amazon zijn altijd in het Frans!!!

Mijn bestelling de volgende dag ontvangen, prima verpakt. Scherpe prijs. Verder niets op aan te merken.

De volgende dag mijn bestelling ontvangen in een stevige doos.

Eerst was ik zeer sceptisch na het lezen van al die negatieve ervaringen op trustpilot. Maar in alle eerlijkheid kan ik alleen maar zeggen dat in mijn ervaring alles correct is verlopen. De prijzen zijn meestal zeer competitief. Ik heb de pech gehad dat ik 2 defecte items heb ontvangen en deze werden telkens zonder probleem vervangen of terugbetaald. Ik kan dus zeker aanraden hier je aankopen te doen!

Verzending gebeurd meestal binnen de vermelde termijn en is zeer snel. Ik laat al mijn spullen leveren naar een afhaalpunt. Op die manier maakt Amazon dan gebruik van Bpost en zijn er geen problemen.
Ik had graag 5 sterren gegeven, maar als je niet kiest voor een afhaalpunt , kiezen ze de vervoerdienst: Coli Privé. Deze deugen totaal niet en komen zelfs niet eens aan de deur aanbellen en doen alsof je niet thuis was.
Ik hoop dat ze in de toekomst niet meer gebruik gaan maken van deze bezorgdienst.

1 item was defect na 20tal dagen, na een telefoontje kreeg ik de retour tickets opgestuurd. Heb het item netjes verpakt en opgestuurd, 1 week later had ik mijn geld terug.
Een 2de item was defect bij aankomst. Ik heb voor een vervanging gekozen i.p.v. terugbetaling en ook hier had ik de volgende dag al mijn nieuw item.
Hun service is in mijn ogen dus perfect.

TP-Link apparatuur is dikwijls het goedkoopst via Amazon. Even nagekeken op Tweakers of dat ook zo was :-)

Gratis verzending (zonder Amazon Prime). Snel geleverd na 1,5 dagen.

Levering duurt langer dan bij andere webshops. Prijs klopt regelmatig niet: via link op pricewatch kosten bijv. AirPods Pro 2022 €256 maar zodra ze in het winkelwagentje liggen kosten ze €284.
Klantenservice reageert met flauw verhaal en wilt de prijs niet matchen.
Dag later kosten ze dan wel weer €266 omdat ze de prijs van Mediamarkt matchen. Het lijkt wel een casino.

Bij diverse producten, door Amazon zelf verkocht en verzonden duurt de verzending langer dan aangegeven op de website.

Reageren snel maar niet oplossingsgericht. Ook na 2e contact zelfde flauwe antwoord "dat het soms wel eens kan voorkomen dat prijzen niet juist op hun website staan". Ik voel me opgelicht en niet serieus genomen. Daarom mijn account bij Amazon verwijderd omdat ze onbetrouwbaar zijn.

Vaak de goedkoopste winkel. Ze hebben ook een uitgebreid aanbod. Deze is ook vaak iets goedkoper dan Amazone.de.

De bestelling wordt snel afgehandeld en komt goed verpakt aan.

Scorekaart voor Amazon.com.be