Ubiquiti Store

Gebruikers over webshop Ubiquiti Store

Deze winkel heeft alle Ubiquiti-apparatuur, maar heeft niet altijd voldoende voorraad. Andere winkels zijn vaak goedkoper, en aanbiedingen zijn bij de Ubiquiti Store schaars. Ik had nu een goede eindejaarsdeal (40% korting op de G4 Doorbell Pro) en besloot die kans te pakken.

Bestellen ging eenvoudig, en voor betalen zijn er genoeg keuzes hoe.

Ik heb geen ervaring met de klantenservice. Anderen schrijven hier dat er restocking fee wordt gerekend, maar die reviews zijn ouder dan een jaar. In de voorwaarden wordt daar nu niet (meer) over geschreven. De EU-winkel moet zich ook gewoon houden aan de wettelijke herroepingstermijn, die is 14 dagen bij deze winkel.

Verzenden was echter niet zo snel. Ik had 24-12 besteld, er werd levering op 31-12 beloofd. Het is kerstperiode dus ik had wel wat vertraging verwacht. Die kwam ook: op 2 januari kwam de verzendbevestiging. UPS bezorgde het pakket keurig de dag erna. Mede door die kerstperiode had ik hier geen haast mee, dit was nu voor mij snel genoeg.

De spullen zaten goed in een anonieme doos verpakt. Wel zat er plakband op met heel groot ui.com erop, dat verraadt dat er dure spullen in zitten.

Afrader, Bestellen gaat prima en betaling ook. Echter als je product geopend is en binnen 14 dagen je het terug wilt sturen i.v.m. defect / niet tevreden krijg je met restocking fee van E30 voor geopende retour te maken.

Verzenden duurt best lang maar OK kan door Black Friday zijn. Product kwam netjes verpakt.

Perfecte plaats om werkelijk (bijna) alles van Ubiquiti te kunnen kopen, het aanbod is volledig (EU Store). Ook als je je aangemeld hebt voor het 'beta' programma kun je producten eerder bestellen dan officiële lancering (tegen aanvullende voorwaarden en eigen risico) Prijzen zijn wisselend goedkoper/duurder dan bij Nederlandse leveranciers, maar veelal bij nieuwe producten is Ubiquiti Store tot 50% goedkoper.

Kleine persoonlijke irritate, niet alle producten zijn 'wereldwijd' beschikbaar. Zo heeft de US store vrijwel alles beschikbaar en de EU store mist een aantal producten, waarom geen idee. Bestellen in de US store zou optie kunnen zijn maar dan heb je geen EU stekkers, en kun je dat hier zelf oplossen.

Ik moet wel een kanttekening plaatsen, Ubiquiti levert in Europa maar krijg niet de indruk dat ze zich conformeren aan de 'wet verkoop op afstand'. Al heb ik er tot nu toe nog geen gebruik van hoeven maken zit de regel in hun algemene voorwaarden van 25% re-stock kosten niet lekker. Wat zou betekenen als een product retour gestuurd zou worden je 25% in zou kunnen leveren dan wat je betaald hebt.

Ook ben ik van mening dat de algehele uitleg over levering, levertijd, kosten, retouren, etc duidelijker vermeld mag worden dan in een bak 'algemene voorwaarden'.

"Free UPS Express Shipping with orders above 120 excl vat", heel erg leuk maar de 17e bestellen en de 25e pas leveren is naar mijn idee geen 'Express'.

Op de EU-Store stond wel vermeld dat door drukte verzending 1-2 werkdagen langer kon duren, maar dit was langer. Bij Expreszending ga ik uit van 24-48 uur, welke ik had met UPS vanuit Japan: 24 uur.

Omdat de levering na dag 2 niets van zich liet horen een e-mail verzonden naar de support van de EU store. Binnen paar uur een keurig antwoord met excuses dat ze problemen hadden in het warenhuis in Praag met betrekking tot verzamelen. Vanaf die support vraag continu op de hoogte gehouden.

De levering zelf keurig door UPS, compleet onbeschadigde verpakking waarbij je duidelijk ziet dat ze met inpakken er alles aan doen de producten te beschermen tegen transportschade.

Het was eenvoudig om van de product pagina met alle productdetails zo over te gaan tot aanschaf tegen een concurrerend prijs.

Netjes verpakt en op tijd geleverd. De verzenddoos had voor één product wel wat kleiner gemogen.

Inmiddels een UDM en een Switch Lite 16 PoE direct bij UI besteld en zonder problemen en snelle levering.
Ook goede track & trace erbij van UPS.

Goede en snelle levering vanuit Praag.
Track & Trace erbij en een melding van elke verandering in de bezorging.

Scorekaart voor Ubiquiti Store