Gebruikers over webshop eGlobal Central Nederland
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenZeer lage prijzen waren het waard om hier toch te bestellen. Product binnen een paar weken ontvangen, wat toch iets langer was dan ik verwachtte.
VerzendingVolgens de website was het product op voorraad maar na 2 dagen nog geen verzendbevestiging te hebben ontvangen toch maar even een berichtje gestuurd. Hier bleek dat het product niet voorradig was en pas de week daarop verstuurd zou worden.
Het product was opnieuw verpakt omdat er een verloopstekker toegevoegd moest worden. Hierdoor zat er wat ruimte in het pakketje. Ik heb geen schade kunnen ontdekken.
Antwoord op mijn vragen (via e-mail) werden binnen 24 uur beantwoord.
AlgemeenIk heb een product besteld en betaald, maar nooit ontvangen. Het pakket is ongevraagd bezorgd op een pick-up shop en daarna 'verdwenen'. Meerdere pogingen om alsnog het product te krijgen of om mijn geld terug te krijgen, zijn op niks uitgelopen.
VerzendingIk heb het product nooit ontvangen. Hoewel ik mijn eigen adres had opgegeven, is het ongevraagd bezorgd op een pick-up point, zonder dat ik ingelicht werd.
KlantenserviceDe klantenservice geeft aan dat volgens de track 'n trace het pakket bezorgd is en daarmee is de kous af. Dat ik het pakket nooit ontvangen heb en 200 euro kwijt ben, wordt niet in consideratie genomen.
AlgemeenDe site is een beetje typisch en schreeuwerig. Prijzen kunnen per dag verschillen. Wel betaald met PayPal ivm buyers protection
VerzendingSnel verzonden. Was na ca 10 werkdagen binnen. Goed en stevig verpakt en geen ongemakkelijke brief van de douane/belastingdienst
AlgemeenBestellen en betalen leverden geen problemen op. De website is wat dat betreft aanlokkelijk genoeg. Om misverstanden te voorkomen toch maar twee sterren want anders lijkt het net alsof ik in zijn algemeenheid tevreden ben over dit bedrijf en/of het geleverde product en dat ben ik NIET! Zie hieronder.
VerzendingHet duurt iets langer maar dat staat duidelijk aangegeven op de site.
KlantenserviceNa negen maanden ging de gekochte tablet (Samsun Tab Pro S) kapot. Na opsturen duurde het ruim zes weken voordat ik de conclusie "Niets mee aan de hand" kreeg. Toen duurde het nog een tijd voordat ik ze ervan kon overtuigen dat ze de tablet gratis moesten terugsturen. Na ontvangst heeft ie ongeveer twee maanden inderdaad gefunctioneerd maar ging toen weer stuk. Inmiddels was echter "hun" garantietermijn van een jaar na aankoop met enkele weken verstreken en dat hebben ze mij meermaals laten weten. Op mijn klacht dat die termijn niet fair is en bovendien in strijd met het consumentenrecht werd niet inhoudelijk gereageerd. Ze blijven enkel spijt betuigen dat de garantietermijn is verstreken.
Het product is slecht, de garantie is ondermaats en de service is buitengewoon slecht.
AlgemeenDe webshop van eGlobal Central Nederland is eenvoudig te gebruiken en producten zijn makkelijk te vinden en bovendien bijna allemaal erg voordelig. Na het bestellen kunnen verpakking en verzending probleemloos verlopen, maar kan ook misgaan, heb ik gemerkt. En als het misgaat, hoef je niet op enige steun van de klantenservice te rekenen.
VerzendingNa twee eerdere naar tevredenheid verlopen bestellingen, een telefoon en een iPad, bestelde ik nog een iPad voor iemand anders. Dat was eind november en begin december kreeg ik bericht dat de iPad was verzonden. Tot op de dag van vandaag heb ik echter niks ontvangen. Vermoedelijk is het misgegaan bij DHL, volgens de tracking website is de bestelling aan mij geleverd en vervolgens de volgende dag teruggekomen naar het distributiecentrum. Dat was halverwege december. Sindsdien probeer ik contact te krijgen met eGlobal Central, maar het bedrijf komt niet verder dan sturen van e-mails met daarin de boodschap dat zij contact met mij zullen opnemen zodra de iPad weer opduikt. Ik geloof niet dat dat nog gaat gebeuren nu we vier maanden verder zijn, maar het bedrijf lijkt nul aanstalten te maken om enige service te verlenen. Nu hoop ik maar dat mijn verzekering hier nog hulp kan bieden, maar eGlobal heeft voor mij voor altijd afgedaan.
KlantenserviceeGlobal Central doet geen enkele moeite om mijn zoekgeraakte iPad te vinden of om een andere oplossing te bieden. Als ik contact opneem - dat kan alleen per mail - krijg ik een standaardmail terug met de boodschap dat zij contact met mij zullen opnemen zodra de iPad terecht is, maar ik geloof niet dat er achter de schermen iets gebeurt. Dat vind ik geen service.
AlgemeeniPad 2017 gekocht bij deze webwinkel voor E272. Laagste prijs bij andere nederlands webwinkels is E365, dus voor dat verschil wilde ik wel een gokje wagen :-) Overzichtelijke webwinkel, versturen duurt wat langer (16 dagen), maar dat weet je van te voren. Betaald met Paypal.
VerzendingProduct was zeer netjes verpakt; dikke plastic buitenlaag met daaronder behoorlijke laag bubbelplastic ter bescherming.
KlantenserviceVraag gesteld wanneer het product geleverd zou worden. Op vrijdag gevraagd, op maandag antwoord gekregen.
AlgemeenIk was opzoek naar wat nieuwe spullen die Eglobal op hun site had staan.
Ergens dacht ik nog van "als het té mooi om waar te zijn is... dan is dat het ook."
In dit geval zeer zeker niet. Mijn bestelling geplaatst, nog even gegoogled op 'kortingscode eglobal' eentje toegevoegd (scheelde weer €20). En vervolgens betaald met de CC en dat ging prima, zoals bij elke webshop tegenwoordig.
Pakket was prima verpakt, mooie opgevuld met foam en luchtkussentjes. Zoals ik het graag zie. Ik had ook gekozen voor verzekerde verzending.
Levering was binnen de aangegeven 6-8 werkdagen en onbeschadigd afgeleverd, helemaal prima!
Track & Trace doet het pas 'echt' op de dag van levering, dan is er namelijk een NL pakketdienst toegevoegd in de portal en kun je je bestelling in meer detail volgen.
DPD had er helaas (weer) een potje van gemaakt.
Kreeg in de ochtend een SMS code om mijn pakket te volgen, aangegeven via de link dat het bij een pickup point moest worden afgeleverd. Daar kreeg ik netjes in de ochtend een uutje later de bevestiging van, dat het was afgeleverd op het pickup point.
Aan het eind van de middag naar het pickup point geweest, geen pakket...
DPD gebeld, die zeiden dat het pakket dan vermist was.
Gelukkig voor DPD (en mij) dat het pickup point mij net voor sluitingstijd belde, dat DPD nog eens langs was geweest en het pakket alsnog had afgegeven.
DPD nog gebeld hierover de volgende dag, heb niet de indruk gekregen dat DPD voor verbetering vatbaar is.
Als de levering door een andere vervoerder was gedaan, had de rating waarschijnlijk hoger geweest.
Ergens vind ik het wel vreemd dat je (bij vrijwel geen enkele webshop) bij verzending / verzekerd verzenden niet zelf de vervoerder kunt kiezen. Als ik die namelijk had, never nooit meer DPD. Al teveel slechte ervaringen met hen gehad. Wellicht een tip voor Eglobal om zich (naast de mooie prijzen op hun site) zich nóg meer te onderscheiden...?
AlgemeenIk heb bij deze shop een sennheiser pxc550 gekocht, toch wel een lichte twijfel om te bestellen omdat het vanuit Hong kong komt en de site niet 100% goed taalgebruik is.
Na het lezen van de reviews hier op Tweakers toch maar besteld met verzekerde verzending en PayPal betaling.
Dinsdag besteld, keurig via T&T op de hoogte gehouden van het proces, dinsdag daarop al geleverd! (Levertijd was 6-9werkdagen)
Snel geleverd en uitermate goed en onherkenbaar verpakt!
Wilde deze review achter laten omdat ik hier zelf ook naar op zoek ben geweest.
AlgemeenMeestal ga ik voor mijn foto-spul naar de lokale fotospeciaalzaak. Maar de aanbieding die ik bij eGlobal voorbij zag komen, kon ik simpelweg niet omheen.
Wel even getwijfeld (niet altijd even goede reviews) maar uiteindelijk toch besteld. Wel betaald met PayPal want je weet maar nooit.
Vanaf moment van bestellen werd ik keurig op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling en werd netjes op tijd verzonden.
Levering gaat vanuit een EU warehouse en was boven verwachting snel binnen. Had op vrijdagavond besteld en woensdag had ik hem al binnen. En alles was keurig verpakt.
Wel nadeel is dat je pakketje door DPD wordt bezorgd en die hebben nogal ruime aflever-slots. van 6 uur 's morgens tot 22 uur 's avonds. Oftewel: de hele dag.
AlgemeenVoor een scherpe prijs de Feiyu Tech G5 gekocht op deze site, echter na 2,5 maand heb ik nog niets mogen ontvangen. Elke poging tot contact met het bedrijf wordt afgedaan met een gestandaardiseerd tegen bericht. Geen enkel vertrouwen meer in dit ''bedrijf''
VerzendingBestelling van 19-11-2017 stond na twee dagen op de status ''verzonden''. Toen ik het na een aantal weken nog niet binnen had ben ik contact gaan zoeken met eGlobal, ik kreeg vervolgens een bericht dat er een ''claim'' bij de koerier was ingediend. Toen ik vervolgens een 2e/3e/4e/5e keer vroeg hoe het er voor stond kreeg ik steeds hetzelfde bericht toe gestuurd, met andere woorden dit is een gestandaardiseerd bericht om boze klanten te misleiden. eGlobal geeft geen f#ck en ik heb dan ook alle vertrouwen verloren dat ik mijn pakket ooit nog ga ontvangen. We zijn inmiddels 2,5 maand verder en eGlobal doet er nog steeds niets aan om het probleem op te lossen.
KlantenserviceElke e-mail die ik stuur krijg ik dezelfde geautomatiseerde reactie op terug. Ik heb inmiddels een claim bij paypal gemaakt voor het terugvorderen van mijn geld. Ook via deze weg reageert eGlobal op geen enkele manier.
U bent gewaarschuwd!
AlgemeenVrij standaard, account aanmaken en bestelling plaatsen.
Wat je niet zo makkelijk ziet is het feit dat het geen nederlandse winkel betreft maar de spullen uit Hong Kong komen.
Ik denk dat ik hier nog wel een keer zou bestellen maar dan wel betalen via PayPal.
Nadat ik het product bestelde bleek dat niet de voorraad op was. op zich niet erg maar ik moest wel een email sturen m.b.t. huidige orderstatus. Ik heb een keer een email gehad dat het product onderweg was voor de rest moet je het zelf maar uitzoeken. (vandaar de 5 emails naar klantenservice)
KlantenserviceIk heb uiteindelijk na een kleine maand m'n bestelling binnen gekregen en in die maand heb ik een keer of 5 een email gestuurd naar support en alle keren binnen 24 uur antwoord (Fera) in het nederlands.
AlgemeenIk was er niet helemaal zeker van of mijn gewilde iPad door deze webwinkel uit HongKong wel geleverd zou worden, maar omdat de prijs wel heel erg aantrekkelijk was en mede door de garantie van een Paypal betaling, heb ik het er toch op gewaagd. Achteraf gezien was mijn twijfel nergens voor nodig geweest. Vandaag, na exact 14 dagen werd mijn iPad geleverd. Niets aan het handje, gewoon een echte iPad.
VerzendingDe bestelde iPad zat keurig netjes verpakt in een gedegen discrete verpakking en kon aan de buitenzijde niet als zodanig hekend worden. In de verpakking zat ook nog een verloopstekker, zoals al op de website vermeld. De tracking was ook oké, het transport werd verzorgd door Bpost oftewel Landmark Global. Om de paar dagen werd de info vernieuwd en tevens werd er een DHL nummer aangemaakt en gekoppeld.
AlgemeenVanwege het prijsverschil de gok min of meer genomen om een Canon Eos 5d mk IV te bestellen (scheelt met de NL prijs zo'n 1750 euro...).
Nu iets meer dan een week later kwam het pakket aan. De doos was niet de doos die ik besteld had, maar een body plus objectief, dus bibberend of ik gefopt was opende ik de doos, en gelukkig zat daar inderdaad een juiste body plus bijbehorende accessoires in.
Keurig hagelnieuw.
Track & Trace werkt niet erg goed, klantenservice gelukkig niet nodig gehad, maar tegen deze prijs ben ik heel gelukkig met m'n nieuwe camera.
Track&Trace is onduidelijk.
AlgemeenNiets op aan te merken op de betaling, alle mogelijkheden zijn voorhanden.
Echter blijkt het een refirbished product te zijn: doos was geopend geweest (Zegels verbroken) en serienummer was van het product.
Ik was vergeten de winkel op voorhand te controleren (stom!).
Misschien als je het niet erg vind om (mogelijk?) heel lang te moeten wachten en een refurbished product te ontvangen is het wellicht een keuze....
Op de website word een levertijd van 6-8 dagen gemeld. In werkelijkheid waren dit 20 werkdagen! Daarbij komen de producten uit het verre oosten. Dat was niet duidelijk op de site; groot risico op vertragingen
AlgemeenAsus Zenfone Zoom besteld voor 120,-. krijg 3 dagen later bericht van Paypal dat er €120,- retour is geboekt. Geen bericht van Eglobalcentral o.i.d., helemaal niks. Maar wel weer de telefoon voor een hogere prijs op de site. Zo'n bedrijf is toch niet serieus meer te nemen.
KlantenserviceHet zou wel fijn zijn geweest als ik een berichtje kreeg over de annulering van de order. Maar aan de andere kant, hoe moeten ze dan verklaren dat het product kennelijk wel leverbaar is. Raar allemaal.
AlgemeenOver deze shop lees je wisselende beoordelingen, maar omdat het zoveel goedkoper was op mijn Jaybird X3's (€80 ipv €130) te bestellen bij deze shop heb ik het toch maar geprobeerd.
Ondanks dat de site door slecht Nederlands niet erg betrouwbaar lijkt en dat het, als het druk is op de site, niet mogelijk is om in te loggen... is het uiteindelijk toch prima mogelijk om te bestellen. Betaald via PayPal en 2% extra betaald voor verzekerde verzending zodat ik in ieder geval geen risico loop. Heb ze besteld op zondagnacht 22:00, dinsdag 2:00 waren ze onderweg en 7 dagen later heb ik ze thuis.
Wat dat betreft heel tevreden: zeer goede prijzen voor maar een paar dagen extra levertijd.
Uiteindelijk had ik ze na 7 dagen gewoon thuis, goed verpakt. Via het tracking nummer kan je alles goed volgen, uiteindelijk linken ze door naar DHL die de bezorging binnen Nederland doet.
Wel gek dat ik niet hoefde te tekenen voor ontvangst, het gaat toch om iets van 80 euro en ik heb extra betaald voor verzekerde verzending.
AlgemeenVerzending was traag, maar de producten in goede staat ontvangen voor een zeer goedkoop prijsje
Op de site staat dat het zo'n week kan duren. Duurde bij mij 3
KlantenserviceBij een probleem gelijk een hulp biedend antwoord gekregen waarbij ik geld terug kreeg na een foutje van de website! Netjes dus
AlgemeenMaakt waar wat ze aangeven (levertijd) tegen een zeer scherpe prijs. Betaling via PayPal gedaan, dat ging goed. Zie verder bij klantenservice.
VerzendingGoed verpakt, in goede staat geleverd via PDP. Verzegeling van de binnenverpakking is verbroken. Heeft denk ik te maken met US stekkeradapter die werd meegeleverd (niet zo netjes voor een EU website). Ook vingervlekje op plastic sealing van toestel. 16-10 besteld, 25-10 geleverd (net 1 dagje buiten de bij bestelling aangegeven 6-8 dagen).
KlantenserviceGeen bevestigingsmail van bestelling, noch bericht van verzending. Alleen een bevestigingsmail van PayPal. Betaalbare verzekerde verzending (eur 3).
AlgemeenSite was niet heel erg fijn om door heen te werken, iemand met mijn wachtwoord reset link kan ook allerlei eerder ingevulde gegevens zien. Komt niet echt secure over. Product zou er 8-9 dagen gemiddeld over doen. Ze zijn uiterst voorzichtig met hun levertijden benoemen dat is duidelijk. Toch ging ik uit van die 8-9 dagen. Na 10 dagen (niet werkdagen) nog geen verstuurbevestiging gehad. Via een ticket bestelling geannuleerd wat probleemloos ging. Dus voor dat stukje 5*
Tip: bestel hier net zoals je bij aliexpres zou doen. Heb je het over 3 maanden nodig? hier bestellen. Over een week? Nooit doen.
Bestelling annuleren ging zonder tegensputteren. Bedankt!
AlgemeenNa wat slechte verhalen ook hier, wat huiverig om via deze site te bestellen. Maar vanwege de prijs toch gedaan en beviel mij prima
VerzendingHet artikel zat goed verpakt en kwam aan binnen de tijd die ervoor stond. Dus wat dat betreft niets te kalen