Gebruikers over webshop eGlobal Central Nederland
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenLeveringen waren redelijk snel, prijzen waren super.
Ik heb hier menigmaal een behoorlijk prijsvoordeel behaald ten opzichte van de 'goedkope' concurrenten
Goed verpakt, redelijk snel en met alle mogelijkheden om het eventueel te retourneren. Al met al goed verzorgd.
AlgemeenFijne webshop, jammer dat deze gesloten is?
3 maal een aankoop gedaan in een half jaarbij eglobalcentral: een fijn geprijsde iPad (pro en mini) en een Sony WH-1000XM4. Ik heb ze allebei netjes binnen een week ontvangen met tracking mailtjes via ups etc.
Ik was wel een beetje huiverig gezien de reviews hier maar de PayPal betaal optie boezemde me de eerste koop vertrouwen in; immers niet ontvangen, garantie geld terug via PayPal. Dus alle 3 aankopen met PayPal gedaan.
Contact via klantenservice vooraf verliep wat langzaam voor informatie, na 2-3 dgn een replay ontvangen.
Verder, Topshop, fijne goedkopere prijzen.
Jammer dat deze webshop nu (sinds kort? -25/6/'21-) gesloten en uit de lucht is? Jammer!
AlgemeenDe prijzen zijn lager dan gebruikelijk. Dit doen ze waarschijnlijk met een belastingtrucje.
Het is mogelijk dat de communicatie niet zo gaat als gewenst maar hier heb je zelf wel een financieel voordeel aan.
Ook kan de levertijd langer zijn dan gebruikelijk.
Je loopt geen risico met je aankoop omdat PayPal garant staat.
Kies zelf of je deze eventuele nadelen voor lief wil nemen maar ga niet lopen zeik….
Dit duurde in mijn geval helemaal niet lang. Binnen 14 dagen. Maar dit hangt ervan af waarvandaan het pakketje moet komen.
Het product was voldoende verpakt en kwam onbeschadigd in originele verpakking binnen.
Klantenservice is niet geweldig. Communicatie is waarschijnlijk automatisch gegenereerd. Maar hier is de prijs ook naar.
AlgemeenUiteindelijk meer dan een maand moeten wachten op mijn iPhone, geen duidelijke updates. Communicatie is bagger, telkens zelfde antwoord dat ze niet weten waar het pakketje is. Er wordt geen oplossing geboden. Uiteindelijk maar via creditcardmaatschappij geld terug gevraagd en de volgende dag ineens een track&trace van UPS ontvangen met status update dat de verzending aangemeld is. Uiteindelijk vanaf dat moment na een paar dagen de iPhone ontvangen. Hiervoor 4 keer besteld bij Eglobal maar vanaf nu nooit meer weer. Het is het wachten en gedoe niet waard. Betaal de volgende keer liever wat meer voor service
VerzendingErg lang wachten, slechte info bij status updates, pas na chargeback van creditcardmaatschappij komen ze in actie
KlantenserviceHet lijkt wel een robot, veel zelfde niet zeggende generieke antwoorden. Ze zijn ook niet Nederlands wat je ook terug ziet in taalgebruik en spelling
AlgemeenVia deze website heb ik AirTags 4-pack gekocht. In het begin wist ik niet dat ze niet in Nederland waren. Na het lezen van andere reviews, wist ik al dat het lang gaat duren totdat ik de AirTags zal ontvangen.
Besteld op: 29 April
Ontvangen op: 21 Mei
16 euro goedkoper dan MediaMarkt. Maar dan toch bijna één maand wachten.
Als ik iets online bestel, dan wil ik altijd graag het zo snel mogelijk ontvangen.
AlgemeenTwee smartphones besteld. Tijdens transport is de verzending zoek geraakt. Dit is erkent door eGlobalCentral NL. Ter compensatie is 22 EUR aangeboden voor twee smartphones (!). Het resterende bedrag wordt niet overgemaakt. Ze doen een beroep op hun voorwaardes.
VerzendingDe twee smartphones zijn nooit geleverd. Betaling is wel verricht.
KlantenserviceMet een jurist gekeken naar mogelijkheden voor het uitblijven van de levering en terugbetaling van het bestelde bedrag. Doordat ze niet gevestigd zijn in Nederland (vestiging is Hong Kong), kan er géén beroep worden gedaan op de Nederlandse wetgeving. Definitief het resterende bedrag kwijt.
AlgemeenPrima. Stuk(je) goedkoper dan elders. 3 bestellingen geplaatst en allen binnen 6-8 dagen in huis. Zelfs tijdens drukke december maand.
Verzending3 bestellingen geplaatst en allen binnen 6-8 dagen in huis. Zelfs tijdens drukke december maand.
KlantenserviceEen enkele maal gemaild nav kleur van een bepaald item. Duurde dag of 3-4 voordat ik antwoord kreeg. Enkel online klantenservice, overigens
AlgemeenTot en met betaling gaat het goed, daarna ellende. Traag, geen service, nul antwoorden op je vragen, niet bereikbaar.
VerzendingTotaal onoverzichtelijk verzendproces. Verzending duurt extreem lang. Na bestelling zou levertijd 6-8 dagen zijn. Het is inmiddels een maand en er is nog niets binnen. Klantenservice geeft geen gehoor. Bedrijf blijkt in china te zitten...
KlantenserviceTig mailtjes gestuurd. Enige antwoord dat je krijgt is vaag en stelt: zodra je pakket ons magazijn uit is, weten wij het ook niet.
AlgemeenFors goedkoper als de Nederlandse markt, na de reviews gelezen te hebben op tweakers durfde ik het ook (voor het eerst) aan om bij deze winkel een bestelling te plaatsen.
Ten tijde van bestellen was Nederlandse prijs €335,- en kon ik deze bij eglobalcentralnl voor €244 bestellen.
Tijdstip van bestellen 20 jan.
Datum ontvangst 4 feb.
Tja je geduld word op de proef gesteld, maar voorpret is vaak leuker als het uitpakken, nou die voorpret heb je hier dus genoeg.
Elke dag een "vage update" zo in het kader van; we laten maar iets van ons horen, dat vind de klant vast fijn.
Delivery Status updated by every 24 hours
Please note that this is the ’s tracking page. Once your parcel has arrived at the local courier the link to their tracking page will be shown here.
#DateParcel Status
102021-02-03Your parcel has arrived at DPD, please follow this link for further information: 0516*******************
92021-02-02Processing delay, your parcel will be out for delivery shortly.
82021-02-01Shipment further connected.
72021-01-31Your parcel will arrive shortly at the courier depot.
62021-01-30Shipment is on its way to the local depot.
52021-01-29Your parcel has arrived at a sort facility.
42021-01-28Shipment will arrive at courier depot for sorting shortly.
32021-01-27Shipment is en-route to courier depot.
22021-01-26In transit.
12021-01-25The parcel has been picked by the courier; The parcel has left the courier's warehouse.
Dus goed voor traag maar degelijk. ook keurig in noppenfolie afgeleverd.
AlgemeenGoeie deal gescoord met een Sony WH - 1000XM4. In vergelijking Nederlandse webshops scheelde dit ruim 100 euro
VerzendingLevering duurt even. Bestelling gedaan op 30 december en 16 januari ontvangen. Maar na het lezen van een aantal reviews wist ik dit.
AlgemeenSony WH-1000XM4 koptelefoon wordt hier voor 100 euro minder aangeboden dan de bij de gangbare winkels
VerzendingNa veel reviews gelezen te hebben verwachtte ik dat het een paar weken ging duren voordat ik hem kreeg. Op 26 dec de koptelefoon besteld, op de 30e werd hij al bezorgd! Gratis verzending overigens
KlantenserviceGarantie voorwaarden lijken eindeloos, het lijkt erop dat je het product (op eigen kosten) naar Hong Kong moet sturen, daar heb je dus vrij weinig aan. Ook heb ik in veel andere reviews gelezen dat je geen of een nutteloze reactie krijgt als je de klantenservice bericht over de levering van je product.
AlgemeenUA Boom 3
Bijna €50 minder dan in B & NL webshops.
Levering binnen de voorziene tijd 6 a 8 werkdagen
Alles OK.
Algemeenboevenorganisatie, er worden geen orders verzonden, ik wacht al 3 maanden op een pakket of geld. volgens koerier is de bestelling kwijt, maar ik krijg nog geen 10% van aankoopbedrag retour, volgens eglobal is dit risico voor mij!
Verzendingboevenorganisatie, er worden geen orders verzonden, ik wacht al 3 maanden op een pakket of geld. volgens koerier is de bestelling kwijt, maar ik krijg nog geen 10% van aankoopbedrag retour, volgens eglobal is dit risico voor mij!
Klantenserviceboevenorganisatie, er worden geen orders verzonden, ik wacht al 3 maanden op een pakket of geld. volgens koerier is de bestelling kwijt, maar ik krijg nog geen 10% van aankoopbedrag retour, volgens eglobal is dit risico voor mij!
AlgemeenIk had 2 jaar geleden een Nintendo Switch besteld bij deze webwinkel en was redelijk tevreden over het verloop destijds. De afhandeling, transport en het product verliepen netjes.
Dit jaar bestelde ik ruim op tijd een smartphone voor Sinterklaas. De website gaf an dat het artikel in voorraad was, en de levertijd 6 tot 8 dagen zou bedragen. Gedurende die 8 dagen bleef mijn bestelling echter "in verwerking" staan. Ik heb talloze mails gestuurd en ook contact proberen te krijgen via de chat. Helaas kreeg ik geen enkel bericht terug. Enkele dagen voor Sinterklaas heb ik dan maar snel hetzelfde toestel bij een echte webwinkel besteld en in 2 dagen gekregen. Uiteindelijk via Paypal een bericht naar eGlobal Central gedaan met de melding dat ik zowel bij Paypal als bij de lokale instanties klacht ging indienen wegens fraude. Toen in 1 dag ene mail gekregen dat het artikel niet op voorraad is en ik mijn geld teruggestort kreeg. Geld stond ook binnen een dag op mijn paypal account.
Het artikel wat ik bestelde staat nog seeds op hun site met vermelding "in voorraad".
Mijn conclusie: Wil je een webwinkel die betrouwbaar is, koop dan niet bij eGlobalCentral.
Geen enkele reactie bij vragen of klachten. Enkel dreigen via Paypal bleek een vage reactie uit te lokken.
AlgemeenOp 1 november een Ipad 2020 versie besteld, zoals overal te lezen is wordt de leveringstermijn niet gehaald van 8 werkdagen maar daar was ik al op voorzien. Betaald met Paypal en verzendverzekering om mij toch in te dekken na alles wat ik al gelezen heb. Tot op 23 november een tracking die denk ik bij elke bestelling automatisch gegenereerd wordt tot er een effectieve tracking link is. Heeft een 10 tal dagen in delay gestaan en gisteren opeens een update met een DPD link dat het pakketje aangekomen is in het sorteercentrum in mijn buurt. Wel belangrijk om te vermelden is dat op 4 november de orderinformatie is doorgegeven aan DPD dus heeft er maar 1 dag over gegaan tot ze het order aangemeld hebben voor de lokale levering. In blijde verwachting dus en daarnet is mijn Ipad geleverd, goed verpakt (weliswaar met reisadapter maar dat hadden ze mij via mail meegedeeld). Tracking bij bestelling is dus waardeloos. Hou daar rekening mee en begin niet direct te panikeren als er enkele dagen over gaan waarin het pakket in delay staat. Voor mij was het wikken en wegen om voor 75 euro de kans te wagen maar al bij al hier toch en positieve ervaring!
VerzendingGoed verpakt in bubbelfolie
KlantenserviceTracking die tot de effectieve tracking is van het lokale transportbedrijf is waardeloos. Eens in land van levering kan je het pakket goed opvolgen. Trackinglink wordt meegedeeld.
AlgemeenWebshop uit China. beloofd snel te leveren, dit valt tegen. Communicatie is traag.
Maar
Lage prijzen worden waargemaakt.
Er wordt een echte Oneplus Nord geleverd a € 326
(Coolblue €375 )
Met valse Varta documenten en een pakbon voor een Varta batterij van € 19,80. Ook in China weten ze dus dat er boven de € 21 invoerrechten en BTW betaald dient te worden.
Als de douane of DHL het pakje opent, hang je.
Nu je dat weet, kijk je misschien wel beter uit de volgende keer. Garantie is uiteraard een dingetje !
Wel griezelig om te zien dat je pakket woensdag nog in Hongkong is, en vrijdagochtend ineens in A'dam, en 's-middags in Rotterdam, en om 18.30 geleverd .....
Webshop uit China ( NIET uit NL ) traag, maar goedkoper
Klantenservicemail wordt traag beantwoord, claim via Paypall ligt na een week nog stil. Telefoon werd na 3 weken wel geleverd, dus claim stopgezet.
Betalen via Paypall / Creditcard is goed voor je gemoedsrust
AlgemeenIk heb nu een 2 keer een IPhone en 1 keer een iPad gekocht bij hun. Mijn verwachtings was ook nooit dat ze de levering in de gestelde tijd zouden doen, maar je moet wel echt geduld hebben. Als je in de kleine lettertjes duikt, kom je als snel tot de conclusie dat het om een bedrijf in Hongkong gaat dat zijn producten via een de UK, Europa in krijgt (zal wel te maken hebben met de vroegere status van Hongkong) hierdoor omzeilen ze import enz. Dit zorgt er ook voor dat je product nooit binnen een week thuis kan zijn. Op mijn laatste bestelling (iPhone 11 pro) heb ik meer dan een maand moeten wachten en veelvuldig contact gehad met de service deal. Verwacht van hen geen reactie waar je wat aan hebt, maar alleen een algemene tekst dat je product eraan komt...... al met al
Krijg je waar je (minder) voor betaald, maar je moet echt geduld hebben.
Zie boven, de bestelling is pas na een maand bij mij aangekomen
KlantenserviceReactie komt pas na verschillende dagen en ze gaan niet inhoudelijk in op je vraag, maar geven alleen aan dat het product onderweg is.
AlgemeenOngeveer 2 weken na bestelling mobiele telefoon ontvangen. Duurt eventjes, maar voor ruim €40 onder de gangbare prijs in NL wil ik wel even wachten
VerzendingUit eerdere ervaringen met deze toko weet ik dat die 6-8 werkdagen leveringstijd echt niet werkt, dat is meestal het dubbele of soms nog langer. Daar hou je rekening mee. Koop anders in NL, dan heb je het de volgende dag in huis en je betaalt meer.
AlgemeenIk heb een OnePlus 6 met 8 GB geheugen aangeschaft. Leveringstijd zou 5-7 werkdagen zijn, het werden er 10. Wel met track&trace code. Ik zag te laat dat het een flashed OS heeft. Dat betekent dat het OS is gekopieerd en geen enkele update krijgt. Mijn telefoon blijft steken op android 8 en krijgt geen beveiligingsupdates. Met de AccuBattery app is de conditie van de batterij te controleren. Die blijkt maar 80% te zijn. Nieuwe batterijen starten vaak met 105%. Dit is een heel oude en slechte batterij. Ik zou het dus niet doen, hier een telefoon kopen. Met cameralenzen had ik minder problemen.
VerzendingAangegeven was 5-7 werkdagen, het werden er 10
AlgemeenKOOP NIET BIJ DIT BEDRIJF! Op 1 augustus 2020 plaatste ik een bestelling bij eGlobal Central in Nederland. Op 11 augustus werd er gemeld dat er sprake was van vertraging maar dat de bestelling binnen enkele werkdagen verzonden zou worden. Afgelopen maandag 17 (na 6 dagen!) augustus ontving ik een statusupdate dat de bestelling zou zijn verzonden. Echter heb ik nog enkele statuswijziging van de koerier gezien en lijkt het pakketje nog niet eens bij PostNL aangeleverd. Op de website wordt geadverteerd met 6 tot 8 werkdagen levertijd, inmiddels zijn er bijna 3 weken (14 werkdagen) verstreken en het is nog niet helder wanneer de bestelling geleverd zal worden. KOOP NIET BIJ DIT BEDRIJF men communiceert niet of nauwelijks en je weet nooit of en wanneer je bestelling geleverd zal worden. Onbetrouwbare en zo mogelijk malafide praktijken!
Verzending3 weken na bestelling product nog niet ontvangen en niet duidelijk wanneer ik deze wel kan verwachten.
KlantenserviceTrage tot geen reactie met antwoorden waarvan kan worden afgevraagd of deze de waarheid representeren.