Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Wat zijn de beste Cyber Monday-deals?

Bekijk ons overzicht van grootste prijsdalers

Inleiding

Het is de periode van Black Friday, de tijd waarin winkeliers over de hele wereld stunten met prijzen. Vorig jaar hebben we de historische data uit de Pricewatch voor het eerst ingezet om met Black Friday voor jullie het kaf van het koren te scheiden, met een overzicht van de grootste prijsdalers in verschillende categorieën. Broodnodig vonden we, want niet elke aanbieding die je ziet, is echt een goede deal. Dit jaar doen we dat weer, maar dan net even beter.

In de praktijk blijft Black Friday niet bij een enkele dag, maar is het eerder een volle week. Daarom houden we je sinds maandag al op de hoogte van de beste deals via dit artikel. De data op de achterliggende pagina's is dynamisch, dus het loont zeker om dit artikel te bookmarken en gedurende de dag af en toe te bekijken. Je kunt ook prijsalerts instellen voor producten waarin je geïnteresseerd bent, zodat je een seintje krijgt wanneer de prijs daalt.

Ons overzicht begint met de allergrootste dalers binnen de hele Pricewatch. Hierbij kijken we naar populaire producten die een daling tussen 20 en 55 procent laten zien en bij ten minste vijf webshops beschikbaar zijn. We kiezen een bovengrens om prijsfouten zoveel mogelijk te weren. Omdat we vermoeden dat veel van jullie graag wat specifieker zoeken, hebben we ook de grootste dalers voor enkele populaire Pricewatch-categorieën op een rijtje gezet.

Prijzen winnen

Dit jaar hebben we ook een actie lopen met verschillende webshops, waar je een overzicht kunt vinden van de grote prijsdalers bij die betreffende shops. Daarbij maak je bij elke winkel kans om een prijs te winnen door een simpele vraag te beantwoorden. In de prijzenpot zitten onder andere een AMD Ryzen 3900X, een 55" oledtelevisie van Philips en een Geforce RTX 2060.

Verbeteringen

Bij het overzicht van vorig jaar gaven jullie aan onderscheid te willen zien tussen producten die wellicht kortgeleden in prijs zijn gestegen en nu weer dalen, en producten die voor het eerst sinds tijden zo'n lage prijs bereiken. Die functionaliteit hebben we eerder dit jaar ingebouwd in de Deals-algoritmen die aan de basis van dit artikel staan, en deze producten worden met een speciaal labeltje aangeduid. Het gaat hier om producten die een significante prijsdaling laten zien en die in de afgelopen vijf maanden niet zo goedkoop zijn geweest. Je kunt altijd de prijsgrafiek bij het product checken als je de hele prijshistorie wilt zien.

Samsung Galaxy A50 Zwart
Smartphones
LG OLED55C9PLA Zwart
Televisies
Apple MacBook Pro 2019 16" (i7 6-core 2,6GHz, 16GB ram, 512GB opslag, Qwerty) Spacegrijs
Laptops
LG UltraGear 27GL850G Zwart
Monitoren
Asus ROG STRIX Radeon RX 580 8GB GAMING OC
Videokaarten
Sony WH-1000XM3 (Zwart)
Koptelefoons
Kingston A2000
Ssd's
Red Dead Redemption 2
Games
MSI B450 Tomahawk MAX
Moederborden
AMD Ryzen 5 3600 Tray
Processors

De data die we voor dit artikel gebruiken, wordt aan ons geleverd door webwinkels. Wij updaten deze feeds meer dan eens per uur om zo up-to-date mogelijk te zijn. Desondanks kan het voorkomen dat de feed vanuit de webwinkel niet actueel is en er prijsfouten tussendoor glippen.

De grootste dalers

Asus ROG-STRIX-RX560-O4G-GAMING

Laagste prijs sinds juli

4GB GDDR5 • DP, DVI-D, HDMI

Videokaarten

44%

€ 177,35

€ 99,-

Bekijk

Spider-Man: Game of the Year Edition, PS4

Laagste prijs sinds juli

PS4 • Actie, Avontuur, Free Roaming • 16 jaar

Score: 0

Games

33%

€ 41,99

€ 28,-

Bekijk

Anker PowerCore 13400 Nintendo Switch Edition

Laagste prijs sinds juli

Score: 0

Powerbanks

33%

€ 53,49

€ 36,-

Bekijk

HP EliteBook 850 G5 3JX19EA

Laagste prijs sinds juli

15,6" • 1920x1080 (Full HD) • 256GB • Intel Core i7

Score: 0

Laptops

29%

€ 1.406,-

€ 997,-

Bekijk

Marshall Stanmore Multi-Room (Zwart)

Laagste prijs sinds juli

Boekenplank speaker met 50W vermogen

Score: 0

Speakers

26%

€ 336,54

€ 249,-

Bekijk

Sennheiser Momentum Free (Rood, Zwart)

In-Ear met bediening

Koptelefoons

26%

€ 132,95

€ 99,-

Bekijk

Kobo Clara HD Zwart

Laagste prijs sinds juli

6" E-Paper touchscreen met 8GB opslag

E-readers

25%

€ 128,26

€ 95,59

Bekijk

Denon AVC-X8500H Zwart

Laagste prijs sinds juli

13.2-kanaals met 150W versterker en 7x HDMI

Versterkers en receivers

25%

€ 3.999,-

€ 2.989,-

Bekijk

The Last of Us Remastered, PS4

PlayStation 4 • Actie, Avontuur • 18 jaar

Games

25%

€ 19,99

€ 14,99

Bekijk

HyperX Cloud Flight

Laagste prijs sinds juli

Stereo geluidsweergave met USB-aansluiting

Gaming headsets

25%

€ 120,-

€ 89,99

Bekijk

Krups Nescafé Dolce Gusto MiniMe zwart KP1208

Pads of capsules-machine voor Dolce Gusto

Score: 0

Koffiezetapparaten

25%

€ 79,95

€ 59,99

Bekijk

HyperX FURY S Pro Gaming XL

900mm breed en 420mm lang (Rubber, Stof)

Score: 0

Muismatten

24%

€ 32,90

€ 24,99

Bekijk

Philips E-line 349P7FUBEB Zwart

Laagste prijs sinds juli

34" • 3440x1440 • 100Hz • MVA • 4ms

Monitoren

24%

€ 590,48

€ 449,-

Bekijk

RCA RS43F1-EU Zwart

Laagste prijs sinds juli

43" • Full HD • LCD • 3 tuners • 60Hz

Score: 0

Televisies

24%

€ 289,-

€ 219,99

Bekijk

Honor 20 Lite Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,21" • 2340x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Score: 0

Smartphones

24%

€ 248,-

€ 189,-

Bekijk

Anker PowerCore+ 20100 MAH - USB C - Zwart

Laagste prijs sinds juli

Powerbanks

22%

€ 57,95

€ 44,95

Bekijk

HyperX Cloud MIX

Laagste prijs sinds juli

Surround geluidsweergave met audio-aansluiting

Score: 0

Gaming headsets

22%

€ 179,-

€ 139,-

Bekijk

Denon DHT-S716H

Laagste prijs sinds juli

Soundbar met 4x HDMI-in

Home cinema en audiosets

22%

€ 899,-

€ 699,-

Bekijk

Steelseries Arctis 5 (2019 Edition) Zwart

Stereo geluidsweergave met USB-aansluiting

Gaming headsets

22%

€ 109,-

€ 84,99

Bekijk

LG OLED65W9PLA Zwart

Laagste prijs sinds juli

65" • Ultra HD • OLED • HDR • 2 tuners

Score: 0

Televisies

22%

€ 5.895,-

€ 4.598,-

Bekijk

MSI Prestige PS341WU Wit

Laagste prijs sinds juli

34" • 5120x2160 • 60Hz • IPS • 8ms

Score: 0

Monitoren

21%

€ 1.266,-

€ 997,-

Bekijk

Corsair Carbide 678C Low Noise Zwart

Tower • 9 interne + 1 externe bays

Behuizingen

21%

€ 176,50

€ 139,95

Bekijk

HP Omen X 35 Zwart

35" • 3440x1440 • 100Hz • A-MVA • 4ms

Monitoren

20%

€ 879,-

€ 699,-

Bekijk

Edifier R1280T Wit

Laagste prijs sinds juli

2.0-set met een totaal vermogen van 21 Watt RMS

PC speakersets

20%

€ 92,50

€ 73,81

Bekijk

Lenovo 100e 81QB0004MH

Laagste prijs sinds juli

11,6" • 1366x768 (WXGA Wide) • 32GB • Overig

Score: 0

Laptops

20%

€ 199,-

€ 159,-

Bekijk

Denon AVR-X3600H

Laagste prijs sinds juli

9.2-kanaals met 105W versterker en 8x HDMI

Score: 0

Versterkers en receivers

20%

€ 999,-

€ 799,-

Bekijk

Philips P-line 329P9H Zwart

Laagste prijs sinds juli

31,5" • 3840x2160 (4K) • 60Hz • IPS • 5ms

Score: 0

Monitoren

20%

€ 831,27

€ 664,90

Bekijk

Smartphones

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie smartphones. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie smartphones binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Honor 20 Lite Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,21" • 2340x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Score: 0

Smartphones

24%

€ 248,-

€ 189,-

Bekijk

Samsung Galaxy A80 Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,7" • 2400x1080 • 128GB

Score: 0

Smartphones

20%

€ 449,-

€ 360,72

Bekijk

Xiaomi Mi 9 SE 64GB Zwart

Laagste prijs sinds juli

5,97" • 2340x1080 • 64GB

Smartphones

17%

€ 290,-

€ 241,-

Bekijk

Samsung Galaxy A50 Enterprise Edition Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,4" • 2340x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

16%

€ 325,49

€ 272,25

Bekijk

Honor 8X 128GB opslag Zwart

6,5" • 2340x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

15%

€ 225,-

€ 191,-

Bekijk

Huawei P20 Dual Sim 128GB Zwart

5,8" • 2244x1080 • 128GB

Smartphones

10%

€ 363,-

€ 326,-

Bekijk

Sony Xperia 5 Grijs

Laagste prijs sinds juli

6,1" • 2520x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

9%

€ 685,-

€ 624,-

Bekijk

Nokia 7.1 (3GB ram) Dual Sim Blauw

5,84" • 2280x1080 • 32GB (uitbreidbaar)

Smartphones

9%

€ 259,91

€ 237,33

Bekijk

Sony Xperia 5 Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,1" • 2520x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

9%

€ 683,05

€ 624,-

Bekijk

Xiaomi Mi 9 Lite 64GB opslag Grijs

6,39" • 2340x1080 • 64GB (uitbreidbaar)

Smartphones

8%

€ 269,-

€ 247,-

Bekijk

Xiaomi Mi 9T 128GB Rood

6,39" • 2340x1080 • 128GB

Smartphones

8%

€ 359,37

€ 330,-

Bekijk

Sony Xperia 1 Paars

Laagste prijs sinds juli

6,5" • 3840x1644 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

7%

€ 698,-

€ 649,-

Bekijk

Apple iPhone X 64GB Grijs

5,8" • 2436x1125 • 64GB

Smartphones

7%

€ 859,-

€ 799,-

Bekijk

Nokia 4.2 (3GB ram) 32GB Zwart

5,71" • 1520x720 • 32GB (uitbreidbaar)

Smartphones

7%

€ 144,-

€ 134,-

Bekijk

Sony Xperia 10 Plus Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,5" • 2520x1080 • 64GB (uitbreidbaar)

Smartphones

7%

€ 299,-

€ 279,-

Bekijk

Xiaomi Mi 9T Pro 64GB Rood

6,39" • 2340x1080 • 64GB

Smartphones

7%

€ 364,-

€ 340,-

Bekijk

Apple iPhone 6s 32GB Grijs

4,7" • 1334x750 • 32GB

Smartphones

7%

€ 349,-

€ 326,-

Bekijk

Xiaomi Mi 9 SE 128GB Zwart

5,97" • 2340x1080 • 128GB

Smartphones

6%

€ 318,-

€ 299,-

Bekijk

Apple iPhone 7 32GB Rosé Goud

4,7" • 1334x750 • 32GB

Smartphones

6%

€ 396,-

€ 373,-

Bekijk

Honor View 20 (6GB) Zwart

6,4" • 2316x1080 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

5%

€ 369,-

€ 349,-

Bekijk

Sony Xperia 1 Zwart

Laagste prijs sinds juli

6,5" • 3840x1644 • 128GB (uitbreidbaar)

Smartphones

5%

€ 675,18

€ 640,20

Bekijk

Televisies

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie televisies. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie televisies binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

RCA RS43F1-EU Zwart

Laagste prijs sinds juli

43" • Full HD • LCD • 3 tuners • 60Hz

Score: 0

Televisies

24%

€ 289,-

€ 219,99

Bekijk

LG OLED65W9PLA Zwart

Laagste prijs sinds juli

65" • Ultra HD • OLED • HDR • 2 tuners

Score: 0

Televisies

22%

€ 5.895,-

€ 4.598,-

Bekijk

Philips 65OLED804 Zwart

65" • Ultra HD • OLED • HDR • 1 tuner • 120Hz

Televisies

16%

€ 2.849,-

€ 2.379,-

Bekijk

LG 55SM9010PLA Zwart

Laagste prijs sinds juli

55" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner

Televisies

14%

€ 989,01

€ 849,-

Bekijk

LG 49SM9000PLA Zwart

Laagste prijs sinds juli

49" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner • 100Hz

Televisies

14%

€ 789,-

€ 679,-

Bekijk

Philips 65PUS7354 Zilver

65" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner • 60Hz

Score: 0

Televisies

13%

€ 1.199,-

€ 1.039,67

Bekijk

LG 55SM8600PLA Zwart

55" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner • 100Hz

Score: 0

Televisies

13%

€ 896,-

€ 782,-

Bekijk

Sony KD-43XG8399 Zwart

Laagste prijs sinds juli

43" • Ultra HD • LCD • HDR • 2 tuners • 100Hz

Score: 0

Televisies

13%

€ 799,-

€ 699,-

Bekijk

LG 49UM7400PLB Zwart

49" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner

Score: 0

Televisies

10%

€ 499,-

€ 449,-

Bekijk

LG 86UM7600PLB Zilver

Laagste prijs sinds juli

86" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner • 50Hz

Score: 0

Televisies

9%

€ 2.199,-

€ 1.999,-

Bekijk

LG 65SM8200PLA Zilver, Zwart

65" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner • 50Hz

Televisies

7%

€ 989,-

€ 916,90

Bekijk

Samsung 49Q70R Zwart

49" • Ultra HD • LCD • HDR • 2 tuners

Televisies

7%

€ 849,-

€ 789,-

Bekijk

LG 75UM7110PLB Zwart

75" • Ultra HD • LCD • HDR • 1 tuner • 50Hz

Score: 0

Televisies

6%

€ 1.167,65

€ 1.099,-

Bekijk

Philips 55OLED854 Zwart

55" • Ultra HD • OLED • HDR • 1 tuner • 120Hz

Televisies

5%

€ 1.899,-

€ 1.797,-

Bekijk

Laptops

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie laptops. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie laptops binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Monitoren

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie monitoren. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie monitoren binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Philips E-line 349P7FUBEB Zwart

Laagste prijs sinds juli

34" • 3440x1440 • 100Hz • MVA • 4ms

Monitoren

24%

€ 590,48

€ 449,-

Bekijk

MSI Prestige PS341WU Wit

Laagste prijs sinds juli

34" • 5120x2160 • 60Hz • IPS • 8ms

Score: 0

Monitoren

21%

€ 1.266,-

€ 997,-

Bekijk

HP Omen X 35 Zwart

35" • 3440x1440 • 100Hz • A-MVA • 4ms

Monitoren

20%

€ 879,-

€ 699,-

Bekijk

Philips P-line 329P9H Zwart

Laagste prijs sinds juli

31,5" • 3840x2160 (4K) • 60Hz • IPS • 5ms

Score: 0

Monitoren

20%

€ 831,27

€ 664,90

Bekijk

Acer RT270 Zilver, Zwart

27" • 1920x1080 (Full HD) • 60Hz • IPS • 4ms

Score: 0

Monitoren

17%

€ 149,-

€ 123,50

Bekijk

Dell UltraSharp U3415W Zilver, Zwart

34" • 3440x1440 • 60Hz • AH-IPS • 5ms

Monitoren

15%

€ 685,-

€ 582,88

Bekijk

Iiyama ProLite XB3288UHSU-B1 Zwart

Laagste prijs sinds juli

32" • 3840x2160 (4K) • 60Hz • VA • 4ms

Monitoren

12%

€ 449,-

€ 397,-

Bekijk

Acer ED273UR Zwart

27" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • VA • 4ms

Score: 0

Monitoren

9%

€ 308,01

€ 279,-

Bekijk

HP Pavilion Gaming 32 HDR Zwart

32" • 2560x1440 (Quad HD) • 60Hz • VA • 5ms

Score: 0

Monitoren

9%

€ 438,02

€ 399,-

Bekijk

Philips E-line 245E1S Zwart

23,8" • 2560x1440 (Quad HD) • 75Hz • IPS • 4ms

Monitoren

9%

€ 163,35

€ 149,-

Bekijk

BenQ EX2780Q Grijs

Laagste prijs sinds juli

27" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • IPS • 5ms

Monitoren

8%

€ 499,-

€ 459,-

Bekijk

Asus VG248QE Zwart

Laagste prijs sinds juli

24" • 1920x1080 (Full HD) • 144Hz • TN • 1ms

Monitoren

8%

€ 199,-

€ 184,-

Bekijk

Dell UltraSharp UP2716D Zwart

27" • 2560x1440 (Quad HD) • 60Hz • IPS • 6ms

Monitoren

7%

€ 529,98

€ 495,-

Bekijk

AOC Q2790PQU/BT Zwart

27" • 2560x1440 (Quad HD) • 60Hz • IPS • 4ms

Monitoren

7%

€ 287,98

€ 269,-

Bekijk

HP Z27n G2 Zwart

27" • 2560x1440 (Quad HD) • 60Hz • IPS • 5ms

Monitoren

6%

€ 377,50

€ 353,-

Bekijk

Dell UltraSharp U2415 Zwart

24,1" • 1920x1200 (WUXGA) • 60Hz • IPS • 8ms

Monitoren

6%

€ 221,20

€ 207,50

Bekijk

Dell UltraSharp U3417W Zilver, Zwart

Laagste prijs sinds juli

34" • 3440x1440 • 60Hz • IPS • 5ms

Monitoren

6%

€ 814,95

€ 764,95

Bekijk

Dell UltraSharp U2719D Zilver, Zwart

27" • 2560x1440 (Quad HD) • 60Hz • IPS • 5ms

Monitoren

6%

€ 381,-

€ 359,90

Bekijk

AOC 24B1XHS Zwart

23,8" • 1920x1080 (Full HD) • 60Hz • IPS • 7ms

Monitoren

5%

€ 104,06

€ 98,49

Bekijk

Dell UltraSharp U4919DW Zilver, Zwart

49" • 5120x1440 • 60Hz • IPS • 5ms

Monitoren

5%

€ 1.149,90

€ 1.089,90

Bekijk

Videokaarten

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie videokaarten. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie videokaarten binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Koptelefoons

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie koptelefoons. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie koptelefoons binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Ssd's

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie ssd's. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie ssd's binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Games

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie games. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie games binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Moederborden

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie moederborden. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie moederborden binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Processors

Hieronder vind je de toptienprijsdalers uit de Pricewatch in de categorie processors. Deze lijst wordt gedurende de dag automatisch bijgewerkt. Nog meer dalers zien? Klik hier om door te gaan naar de categorie processors binnen Pricewatch Deals, waar je nog meer resultaten kunt zien en de filters naar eigen wens kunt aanpassen.

Ik wil me hier nog verder in verdiepen!

Wil je nog veel verder in alle aanbiedingen duiken, dan kun je ook zelf aan de slag met de filters in Pricewatch Deals. Daarmee kun je zelf aangeven in welke categorieën je op zoek bent naar aanbiedingen, in welke prijscategorie je zoekt en of je bijvoorbeeld alleen de recentste of ook langer lopende aanbiedingen wilt zien. Op die manier kun je voor jezelf een gepersonaliseerd overzicht maken.

Ben je op zoek naar een specifiek product en wil je een seintje wanneer het in de aanbieding is? Ga dan naar de productpagina in de Pricewatch en vink 'prijsalert' aan. Kies je gewenste prijs en je krijgt zodra het product onder die prijs zakt, een notificatie en, als je dat aan hebt staan, een e-mailtje. Zo hoef je niet dag en nacht allerlei pagina's te F5'en, maar komen de aanbiedingen vanzelf naar je toe. Dit kan ook als je geen Tweakers-account hebt.

De prijsdalers die je hier vindt, zijn allemaal op basis van onze Pricewatch-data. Wil je ook weten wat er te krijgen is bij minder bekende winkels, of wellicht in het buitenland? Lees en discussieer dan mee in het Black Friday/Cyber Monday-topic op het Forum. Hierin delen gebruikers verschillende aanbiedingen die ze online tegenkomen, met elkaar.

De producten in dit artikel zijn slechts een greep uit de vele categorieën die er in de Pricewatch te vinden zijn. Zoals gezegd kunnen jullie ook zelf op zoek gaan naar de beste deals in andere categorieën, maar omdat gemak de mens dient plaatsen we hier nog enkele directe linkjes naar categorieën die je wellicht interessant vindt.

Alle dalers in de categorie camera's en lenzen

Alle dalers in de categorie draadloze speakers

Alle dalers in de categorie tablets

Alle dalers in de categorie home cinema en audiosets

Alle dalers in de categorie mediaspelers

Alle dalers in de categorie behuizingen

Alle dalers in de categorie consoles

Reacties (281)

Wijzig sortering
Kan iemand me uitleggen waarom de Lenovo ThinkPad T580 zelfs met 51% korting nog altijd 930 euro kost? Zie ik iets over het hoofd? Wat maakt deze laptop zo speciaal dat hij 1900 euro waard zou zijn? Zelfs 930 euro lijkt mij voor de specs al wat hoog.
Omdat het een Thinkpad is. En dat is zeker een meerprijs waard over een bagger Acer of Asus. Of het ook 1800 waard is ligt aan degene die er mee moet werken. Voor mij zijn het gewoon toplaptops. Ik heb al 10 jaar Thinkpad T-serie laptops en ik wil niks anders meer, ondanks de prijs.
Ik zou iedereen die niet intensief gamet aanraden om businesslaptops te kiezen boven consumentenlaptops, echter zou ik niet zo snel een businesslaptop aanschaffen tegen full price.

Een model van 2 jaar oud kan je vaak voor een prikkie kopen via resellers. Er zijn zat bedrijven (en Tweakers) die dit doen. Ik heb zo een driekwart jaar terug een superstevige ThinkPad T460 250GB SSD, 8GB ram (modeljaar 2016) voor €325 op de kop kunnen tikken. Omdat ik wel die 12 uur batterij wil heb ik de extended batterij gekocht van Lenovo, en hij kan weer mee als nieuw.

Welliswaar kan mijn laptop qua performance niet meekomen met wat er nu in de schappen ligt voor pakweg €1000, maar het is voor wat simpel programmeerwerk en een beetje internetten vlot zat. Sowieso vlotter dan wat je nu nieuw koopt tegen die prijs. En ik kan er een stuk of 3-4 kopen voor de nieuwprijs van een businesslaptop.

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 26 november 2019 14:23]

Hallo Bark,
waar heb je de laptop gekocht?
Geen idee haha :)
Ik heb het model in ieder geval wel op voorraad.
Nee, @ImSoSmrt.

Zie dat @hjkv ook goede rating heeft. :)

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 29 november 2019 12:00]

Nee, @ImSoSmrt.

Heeft een bedrijfje in Utrecht, maar verkoopt ook via Tweakers. Ik mocht op een zaterdag komen ophalen van hem, dus dat was voor mij ideaal. Hij heeft nu een aantal T480-modellen, dus die zijn wel iets nieuwer en dus ook iets duurder. Maar voor die €500-550 ga je nieuw echt geen betere laptop vinden.

Ik zet "Beoordeling adverteerder"-filter altijd op 5 sterren en heb zo nog nooit een vervelende ervaring gehad.

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 29 november 2019 11:58]

Ondertussen is dat echt zo'n onzin argument. De kwaliteit van Acer / Asus laptops is zelfs soms beter dan de huidige Thinkpad serie van Lenovo, wat overigens al lang niet meer gelijkwaardig is aan de kwaliteit van de IBM Thinkpads.
Welke Thinkpad heb je het dan over? De E en L series zijn gewoon geen volwaardige Thinkpads als je het mij vraagt.
Dat was precies wat ik ook dacht toen ik de specs bekeek. Een doorsnee I5 cpu, 8GB ram, ook niet superlicht of zo (2KG). 930 euro vind ik nog steeds flink aan de prijs.
Ik snap het ook niet. Misschien denken ze dat ze het voor een hogere prijs kunnen verkopen omdat het een ThinkPad is, maar ik denk niet dat het zo werkt... Ik zou hem niet kopen als ik jou was.
Zo'n laptop is – net als de MacBook Pro – bedoeld voor mensen die bijna full-time zo'n apparaat gebruiken en mee moeten nemen. Daarbij betaal je dus voor betrouwbaarheid+snelheid en dat vertaalt zich naar hoge bouwkwaliteit en dure componenten. Ook zit er vaak goede support bij, al is dat zeker niet altijd zo.
De consumentenbond heeft een prachtig artikel over hoe de zogenaamde 'Black Friday' deals vaak deceptie en bedrog zijn om mensen ertoe te bewegen hun geld uit te gaan geven op deze 'Black Friday' dagen.
Gek wordt je ervan, dagenlang overspoelt je mailbox je met 'black friday' deals.
Enige voordeel is dat je maar op 'black friday' hoeft te filteren en het gaat linea recta de prullenbak in zonder dat je lastig gevallen wordt erdoor.
Geen idee, maar als deze net zo goed is als de T570, dan is 930 ook te hoog geschoten. Ik zit nu op mijn 5e T570. 4 keer vervangen vanwege hardware problemen (2x harddisk controller die uitvalt, 2x knipperend beeldscherm en 1 keer ging deze helemaal niet meer aan. Daarnaast is de laptop 1 keer vanaf de achterbank van mijn auto af gegleden op de grond en waren er stukken van de behuizing afgebroken. Ik ben blij dat het een zakelijke laptop is, want prive zal ik geen Lenovo meer kopen als dit de kwaliteit is die ze tegenwoordig leveren.
Heb sinds vorig jaar een T480. Inmiddels met 5e systemboard bezig. Eerste keer totaal DOA. Nieuw systemboard, waarvan (als je de speaker niet op mute zetten, iedere 2 sec. een 'plop' uit de speakers kwam). BIj 3e systemboard bleek na een paar weken de USB-laadconnecter niet meer goed vast te zetten, zodat de accu niet meer geladen werd. Bij 4e systemboard die ik toen een paar maanden gebruikte, verscheen bij starten en in Windows dat de lader onvoldoende vermogen had (was met originele 65W Lenovo-lader).
Heb nu een week of 4 m'n 5e systemboard in m'n systeem zitten.

M'n vertrouwen in Lenovo heeft een behoorlijke deuk opgelopen.
Die T serie laptops zijn ook echt brak, gelukkig een P-serie gekregen op werk. Pracht machines :)
Gisteravond liep ik door de lidl, hadden ze een black friday folder. Zie je als allergrootste deal, een grundig 4k tv van 750 euro, voor 300. Maar een snelle google zoekopdracht leerde mij direct dat andere aanbieders de tv verkochten voor 400 euro. Dus lidl overdrijft, maar is wel de goedkoopste. Dit zie ik veel vaker. Mijn huidige tv ook, ik hield de prijs een jaar of 4 geleden in de gaten, wist dat er mediamarkt btw vrije dagen aan zaten te komen. Een paar dagen voordat dat hele feest begon ging er ineens 100 euro bij de prijs op. Toch gekocht tijdens de actie, want de prijs was de laagste ooit, maar, die prijs had nog lager moeten zijn. Toch net een vieze smaak aan overgehouden...
Ik beschouw Media Markt als pure maffia.
- Op de site staat dat ze meerdere exemplaren van een afgeprijsd koffiezetapparaat in de winkel hebben. Als ik in de winkel ben, blijken het demo- en service-exemplaren te zijn.
- Soms vertikken ze het om de voorraad te controleren. Dan moet ik maar naar de winkel komen.
- Als het in de winkel op is, kunnen/willen ze niet zeggen of het in een andere winkel wel op voorraad is.
- Hun eigen aanbiedingen kraken ze tot op de grond af, en verwijzen me naar een ander artikel dat honderden euro's duurder is.
- Ze hebben 20 soorten van een bepaald type USB-kabel in het systeem, maar niet één op voorraad.
- Een Bosch vaatwasser die scherp aangeboden werd was uiteraard al meteen op. Een ander model met een hoger typenummer maar een lagere adviesprijs werd voor een meerprijs als alternatief aangeboden.
etc.

Sommige winkels hebben bij mij een gunfactor, maar die heeft MediaMarkt al heel lang verspeeld bij mij.
Ik ben ook absoluut geen fan van de winkel. Schreeuwerig komt het over bij mij. Maarja als ze het product dat ik wil hebben het goedkoopst aanbieden, ga ik er wel heen.

Kennis van mij, werkte bij de Mediamarkt in de winkel, werd daar diep ongelukkig en zat tegen een burn-out aan. Toen is hij bij de BCC aangenomen, en hij gaat nu weer met plezier naar zijn werk. Natuurlijk is het bij de BCC ook verkopen verkopen verkopen, maar een stuk relaxter, en hij zegt dat hij nu de ruimte krijgt om klanten echt te helpen.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 25 november 2019 11:43]

Ik vind de BCC juist weer een rukwinkel. Het verschilt dus veel per locatie en personen die er werkzaam zijn
Ik kreeg bij de BCC wel goed advies, maar helaas waren de spullen in de winkel een soort oude voorraad. Mediamarkt heeft inderdaad dat schreeuwerige, ze willen dat je een haastgevoel krijgt als je er door loopt. De inrichting idem: het moet er goedkoop uitzien, het die pallets in plaats van tafels, het iets te vol gestapelde, etc.
"Maarja als ze het product dat ik wil hebben het goedkoopst aanbieden, ga ik er wel heen."

Dat doe ik eerlijk gezegd ook. :+
Je hebt helemaal gelijk. Deze tactiek gebruiken dergelijke winkels al 15 jaar ofzo.
Bijna alle concurrentie is sindsdien om zeep geholpen. In een stad als Arnhem of Apeldoorn is BCC nog de enige overgebleven concurrent met een fysieke winkel.

De grootsten winnen imho. In België klagen de supermarkten over de Nederlandse AH. In Nederland denk ik dat de Gamma's de Hornbach (waarvan gezegd wordt dat die bewust verlies draait) niet overleven.
Ik weet niet hoe het nu is, maar een tijd geleden was media markt 20-25% duurder in België dan in Nederland.
Als ik hen de vraag stelde waarom dat zo was, kreeg ik het antwoord dat er in BE minder concurrenten op de markt zijn en ze daarom aan hogere prijzen kunnen verkopen.
Ik heb dan een andere Belgische webshop gevonden die wel aan de 25% goedkopere prijzen verkoopt, en heb media markt links laten liggen sindsdien.
In het verleden had ik er ook al een probleem mee gehad, omdat de prijs in hun winkels duurder was dan wat ze op het web adverteerden.
Ik had de web prijs gezien, en was naar een winkel gegaan om de TV eens in het echt te zien, en had hem dan in de winkel besteld, zonder erop te letten dat de prijs daar een stuk hoger was.
Na lange discusies en mail verkeer hebben ze me uiteindelijk dan toch het verschil terugbetaald, maar ze zijn me daarom wel permanent als klant verloren, ik hou niet van zulke maffia praktijken.
Je moet als consument erg op je hoede zijn....
Voor mij is de Mediamarkt toch een winkel voor een bepaald type mens, dat zag je ook op het nieuws met de opening van een nieuwe winkel. Mensen duwden elkaar letterlijk op de grond en liepen over je heen voor gratis oortjes. Paar mensen waren flauw gevallen door het plat drukken, etc.
Vaak als je op Tweakers Pricewatch rond kijkt, is alles goedkoper dan de Mediamarkt, zelfs tijdens hun "acties". Ook verkopen ze veel Indes(h)it producten, waar van de kwaliteit om te janken is. Hoorde van een vriend van mij die daar werkt dat er nogal veel wasmachines, koelkasten, e.d. van dat merk retour gaan.

Advies over producten hoef je ook niet te vragen aan hun personeel, want ze lezen dan doodleuk het prijs bordje met specs voor je op, meer dan dat weten ze vaak niet.
Het type klant dat ze aantrekken, zijn klanten die vaak niet verder rond kijken voor een betere prijs/kwaliteit verhouding betreft winkel en zich makkelijk producten laten aanpraten.
Ik mis toch enorm de winkels die kennis hebben van de producten die ze verkopen. Coolblue komt een beetje in de buurt dankzij hun tests en Coolblues keuze (duur, midden en goedkoop). En bij bijvoorbeeld Bol kan je recensies lezen van klanten, al zijn die nooit zo hoog niveau als de reviews op Tweakers.

Enige dat soms goedkoop is/was zijn PC games, maar dan voornamelijk de populaire titels zoals een Call of Duty (40 euro ipv 60).

Verder ontopic: Heb een Razer muis en Corsair Mech Keyboard kunnen kopen tijdens de deals voor de helft van de normale prijs, dus ben enorm blij dat Tweakers zo goed oplet met leuke deals!
Je kan geluk hebben met een Expert of ander filiaalbedrijf in de buurt, maar dan moeten ze wel willen. Dat is een inkoopcombinatie, en als de eigenaar daar zelf staat, en voelt dat ie 100 euro kan verdienen door wat omzet bij een webwinkel weg te snoepen doet ie dat misschien wel.
Moet je wel serieus overkomen, weten wat je wil besteden en wat er ongeveer op de markt is.
Bovendiennnnn krijg je er gratis en voor niets de slechtste service van Nederland bij!

Al veel mensen gezien die een vieze smaak overhielden aan Mediamarkt. Niet op het moment dat je een product aanschaft. Vooral als er iets mis is.
Ik heb een paar keer iets terug gebracht dat na ongeveer twee jaar kapot ging en gewoon een tegoed voor het gehele bedrag weer mogen uitgeven (dus nieuw apparaat). Zelfde ding ging na ongeveer twee jaar weer kapot (ja he), weer een nieuwe. Ik weet niet precies waar je op doelt, maar ik heb toen niet veel moeite gehad met de service.
Bovendien verkopen ze vaak tweedehands of open gemaakte producten als nieuw.
Als de tv origineel €750 euro heeft gekost bij introductie is er natuurlijk niks gelogen. Dit is gewoon marketing en iets wat overal gebeurd tijdens de black friday. Je moet het natuurlijk wel zelf blijven controleren, ze gaan het niet voor je voorkauwen.

Daarom is het fijn dat Tweakers dit maakt en het zo actief is op het forum. Ik zou sowieso het forum in de gaten houden. Daar zitten wat snipers tussen die de pareltjes ertussenuit vissen.
Meestal zijn de "van" prijzen de advies prijzen van de fabrikant/distributeur. Dus niet gelogen maar ook niet de gebruikelijke verkoop prijs.
Gisteravond liep ik door de lidl, hadden ze een black friday folder. Zie je als allergrootste deal, een grundig 4k tv van 750 euro, voor 300. Maar een snelle google zoekopdracht leerde mij direct dat andere aanbieders de tv verkochten voor 400 euro. Dus lidl overdrijft, maar is wel de goedkoopste.
Vaak staat er in het foldertje dan iets van "Richtprijs bij marktname". Die 750 is waarschijnlijk de prijs waar hij origineel aangeboden werd.
Het probleem wat de mediamarkt heeft, zijn 101 partijen waar ze inkopen. Als zij de prijs omhoog zetten, doet Mediamarkt dat uiteraard ook. En veelal is geautomatiseerd. Waarschijnlijk viel het binnen de marges. En als je kunt aantonen dat het eerst een andere prijs was, krijg jij die gewoon voor die prijs.
Moah, zo gebeurt het niet echt. Heb het begin dit jaar gehad, ik kon middels een foto aantonen dat een product eerst goedkoper was, hadden ze bij de MM geen boodschap aan :')

[Reactie gewijzigd door GS88 op 25 november 2019 10:16]

Op zich vind ik de MM wel schappelijk. Ik kwam voor een camera die niet meer geleverd kon worden. Toen kreeg ik een nieuwer (duurder) model, maar voor dezelfde prijs als degene die ik initieel wilde kopen.
Tegenwoordig zeggen ze in veel winkels: we hanteren dagprijzen. We kijken naar wat onze concurenten doen en passen onze prijzen dagelijks daarop aan. Dus afhankelijk van hoe en wat de 1 doet: zeg even: Mediamarkt gooit zijn prijs met 100 euro omhoog, is de kans groot dat een winkel zoals CoolBlue dat ook doet.
De TV van de Lidl wordt nergens anders aangeboden dan bij de Lidl.
Vermoedelijk heeft Lidl een leuke deal met Grundig kunnen sluiten om een simpelere versie van een ander model groot in te kunnen kopen. De € 750 zal dan slaan op de adviesprijs van het oorspronkelijke model, maar eigenlijk slaat die prijs nergens op. Het model lijkt exclusief voor de Lidl en daar kan je vervolgens elk willekeurig prijskaartje aan hangen.

Je weet vooraf ook niet waarmee je het moet vergelijken om een eerlijk oordeel over de prijs te kunnen vellen.
Wel eens afgevraagd waarom typenummers zo lang zijn bij wasmachines en laptops? De Frox 1111 ligt bij BCC, de 1112 bij de MM, de 1112b bij Bol, de 1121 bij Blue. Laagste prijs? Nee die is heel anders hoor!
Soms is het andere type alleen een sticker op de buitenkant van de doos. Dat kan er op zodra die uit centraal magazijn vertrekt...
De aangegeven korting is meestal de korting ten opzichte van de adviesprijs opgegeven door de producent. In de praktijk vraagt bijna geen enkele winkel de adviesprijs en al zeker niet op merken als Medion.
Nog een tip: de Tado slimme thermostaat is op enkele plekken met 3 of 4 slimme thermostaatkranen te koop met 39 tot 50 procent korting ;)

Maar dat zal ik zo ook wel even in het topic zetten!
Happy hunting!
Heb je ervaring met de thermostaat, of toevallig langs zien komen?
Met een goed geïsoleerd huis heb je geen "slimme" thermostaat nodig. Helemaal niet wanneer er vloerverwarming of andere laag temperatuur systeem is toegepast om een woning te verwarmen of te koelen.
In slechts heel specifieke gevallen is het zinvol. De rest kan prima worden opgelost met traditionele thermostaten en thermostaat kranen.
Het wordt in de markt gezet omdat de consument het wil, niet omdat het voordelen biedt (ik spreek met de ervaring vanuit de fabrikantzijde ;) )
Hier ben ik het absoluut niet mee eens.

Als je één domme of slimme thermostaat hebt hangt die over het algemeen in de woonkamer.
Of je huis goed of slecht geïsoleerd is maakt dan niet uit, je krijgt het bijna niet warm gestookt op een andere kamer (meestal ook op een andere verdieping) op het moment dat je dat wilt.
Ofwel je moet op elke kamer altijd de verwarming 'aan' hebben staan zodat die verwarmt wanneer de enige thermostaat in een heel andere ruimte beslist dat er gestookt moet gaan worden,
of je verhoogt af en toe de thermostaat om 'handmatig' te bepalen wanneer er gestookt moet worden om het warmer te krijgen in een andere ruimte.

Het efficiënt/makkelijk verwarmen in een andere kamer veel moeilijker als je met verschillende soorten verwarming werkt (bijv. vloerverwarming en oude wand radiator).
In deze gevallen is bijv. het systeem van Tado mijns inziens een hele goede oplossing (pas ze zelf niet toe, vind de investering nog te fors).

[Reactie gewijzigd door Piemol op 25 november 2019 09:35]

Floor spreekt over meerdere thermostaten, een thermostaat per verdieping is al een hele verbetering tov één thermostaat in de woonkamer. (Bij mij stuurt elke thermostaat zelfs een apart verwarmingscircuit aan)
En je geeft de andere reden ook al zelf, de investeringskost.
Tado lijkt mij inderdaad interessant omdat je ook die vochtigheid hebt, waarschijnlijk helpt dat hun ook die open raam detectie te bewerkstelllen.
Maar het is moeilijk de kosten terug te winnen, meer luxe en 31% lager kost is misschien waar voor een onbewaakt constant op temperatuur gehouden huis. Bij mij zal vergeten de temperatuur te verlagen bij afwezigheid of een open raam niet mijn lagere verbruik compenseren wanneer ik enkel(te laat) verwarm bij thuiskomst, zelfs als de zeldzame keren bijtelt dat ik een thermostaat een graad te hoog instel om een thermostaat-loze kamer vlug op te warmen.

Als de vloerverwarming en wandradiatoren niet goed uitgevoerd zijn zodat de wandradiatoren reageren alsof het vloerverwarming is, dan denk ik dat het beter is de verwarmingscircuits aan te passen dan te hopen dat een slimme thermostaat het oplost.
In een goed geïsoleerd huis met bijvoorbeeld vloerverwarming (=massa verwarming) kan je beter continu stoken omdat het opwarmen en afkoelen te traag gaat. Dat duurt meerdere uren.
Indien je een huis hebt met meerdere temperatuur zones die actief wisselen (warmte vraag) en je een snel systeem hebt dan is het een ander verhaal en kan je wel met meerdere thermostaten werken. Echter dan is er geen sprake van LTV maar zit je al snel in hogere stooktemperaturen. Kortom het is niet op afstand te zeggen wat in jouw situatie de goede oplossing is. Ik zie wel dat mensen een luxe thermostaat hebben (met soms ook een abbo erbij zoals bij dat onding van Toon kan) in een situatie dat dit voor stookkosten besparing eerder meer geld kost dan dat er überhaupt besparing is.
Daar heeft men de slimme radiator kraan voor uitgevonden.
Temperatuur regelen per plaat.
Geïsoleerd of niet, als ik een volle dag (of weekend) van huis ben is het erg praktisch om het huis warm te hebben zodra ik terug ben ;) dus om remote de verwarming aan of uit te kunnen zetten.
/zeikmodus
en hoe energie en milieu vriendelijk is dat nu eigenlijk
/zeikmodus
Geen flauw idee, maar met 16 zonnepanelen á 275Wp op het dak compenseer ik ruim genoeg.

En het is een stuk beter voor m'n humeur om in een huis aan te komen waar een uurtje de verwarming z'n werk heeft kunnen doen vóórdat ik thuis kom dan dat ik eerst een uur met m'n jas aan binnen moet zitten wachten totdát het warm is.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 25 november 2019 11:37]

Dat is idd een aardige compensatie..

Was ook niet speciaal aan jouw gericht maar in het algemeen wordt dit soms gebracht als een energie besparing terwijl het in veel gevallen een luxe dingetje is.
Tuurlijk is het een luxeding. Maar het alternatief was wel geweest dat m'n thermostaat geprogrammeerd staat om elke ochtend om 6 uur begint te verwarmen tot pakweg 8 uur, en het dan warm houdt tot 22.00 uur 's avonds. Zonder dat ik er invloed op kan uitoefenen.

Als ik nu op vakantie ben of een weekend weg ben zet ik 'm op 16*C als ik vertrek en op 'normaal' als ik onderweg terug ben, zo'n uurtje vantevoren.

Dus zowel luxe als energiebesparing in dit geval denk ik.
Vooral luxe denk ik, je beperkt het verlies en je krijgt extra luxe.
Mijn thermostaat is bijna geprogrammeerd zoals jij het zegt, maar daarnaast bedien ik nog de temperatuur ook.
En goede isolatie helpt de afkoeling tegen te gaan zodat het nooit echt koud is.
Nou, na 2 dagen weg te zijn is het écht wel fris binnen ;)
Je hebt daar een punt, echter mijn ingestelde afwezigheidstemperatuur is eerder 10°C of lager.
Ik zal me in die situatie initieel wat moeten opwarmen aan de mooie herinneringen. :D
Haha! Nee met 10 graden heb ik misschien wel apparatuur die gewoon stuk gaat. M'n NASje vindt dat niet zo heel leuk denk ik. Of m'n spelcomputers.

En bovendien heb ik 2 huisdieren die ik graag in niet-bevroren toestand terugzie.
Een draaiende nas zou daar geen last mogen van hebben. Zelfs voor opslag van electronica is het OK, enkel bij transport van een koude ruimte naar een warme ruimte moet je wel wat wachten zodat condensatie geen probleem kan zijn.
Je huisdieren zullen extra blij zijn je terug te zien :*)
Ik heb 2 katten, die zijn per definitie nooit blij, alleen maar teleurgesteld dat je levend teruggekomen bent in hún huis 😶
Dat kan gebeuren met katten XD, alhoewel dat ze het wel appreciëren dat je hun voedsel serveert.
Een luxe leventje hebben ze wel bij jou.
Dus als ik het goed begrijp laat jij de temperatuur in huis ver onder de condensatietemperatuur van 15°C komen met alle risico's zoals schimmelvorming van dien? Om over het complete gebrek aan comfort als je dan thuis komt maar te zwijgen. Verstandig.. :>
Het comfort is minder natuurlijk; het is maar hoe erg het je aantrekt. Een slimme thermostaat met meer instellingen kan daar in tussen komen.
Om te beginnen zakt de temperatuur van een goed geïsoleerd huis niet zo snel. Maar zelfs in het huis van mijn ouders dat minder geïsoleerd is geen problemen, we ventileren natuurlijk wel voldoende, zeker na douchen of bad of tijdens het koken.
De condensatietemperatuur ligt een stuk onder die 15°C anders zou zelfs dubbele beglazing eruitzien als enkele beglazing. Maar ik begrijp je bedoeling. Vocht uit de lucht die neerslaat in de muren met loskomend behangpapier, roestende profielen en schimmel tot gevolg.
Meestal komt deze problemen voort uit een gebrekkige gebouw, zoals opstijgend vocht uit de grond, koudebruggen zodat je binnenmuren dezelfde temperatuur als buiten krijgen. Te weinig ventileren is ook mogelijk, mensen die 's morgens douchen maar uit veiligheid het raam de hele dag gesloten houden. Zelfs gebrekkige afvoer, ik heb nog een situatie gezien dat regenwater zijn weg zocht naar de kelder, die werd weliswaar dan leeggepompt, maar bleef altijd vochtig. Er was ook nog een verbinding naar de garage en door dat keldervocht was er dan schimmelvorming op de "gecementeerde" garagemuren, niet voor de hand liggend.
Er was trouwens ook een vochtprobleem in mijn huis, als het hevig regende en waaide uit het westen vormde zich een vochtige plek links onder een raam. Klaarblijkelijk was de dichtingskit niet 100%, met extra silicone is dat dan toch opgelost. Gelukkig nog gezien voor het schilderen en kon de muur uitdrogen.
Het vormt geen risico in mijn ogen, alles warm houden lost zelden een vochtprobleem op.
Mijn thermostaat heeft daarvoor "vakantie/timer". Ik kom zondag terug? Prima dan is het huis om zondag 19:00 op temperatuur. Hij is zelf slim genoeg om eerder te beginnen (afhankelijk hoe koud het is).
Alleen als ik eerder terug kom is het koud, en als ik te laat ben is het huis 2 uurtjes voor niks warm geweest.
Niks slims voor nodig.
Mja, dat is in mijn ogen al slim genoeg - de mijne heeft dat niet. Wel een lang-weg-stand maar niet dat die op een gegeven moment ook eindigt.
Nou, het is energie en milieu vriendelijker om in een koud huis aan te komen, en dan pas te gaan verwarmen. Wat dat betreft is de slimme thermostaat vooral een vorm van luxe/gemak. Kostenbesparing valt wel mee (in dit specifieke voorbeeld is het zelfs duurder). Zijn meerdere onderzoeken naar geweest. En je zit vast aan een abonnement en/of profiling.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 25 november 2019 10:44]

True, mijn thermostaat is gekoppeld aan de home automation die ook mijn auto in de gaten houdt.
Die controleert in stooktijden waar mijn auto zich bevind via een koppeling naar Volvo OnCall. Is die minder dan 5km van mijn huis vandaan, dan stookt die netjes door en op het moment dat mijn auto zich verder weg bevind stelt hij het stoken ook uit en checkt 5 minuten later opnieuw waar ik me bevind.

Nou woon ik alleen, dus dan is dat makkelijker te doen. Ben ik later thuis, wordt er later gestookt. Ben ik een keer eerder thuis, dan stookt hij ook eerder het huis warm.
Werk ik een keer thuis, dan merkt hij het op in de bewegingsdetectoren in de werkkamer en houdt hij naast de woonkamer ook de werkkamer op 19 graden (normaal staan de rest van de kamers op 17 graden).
Ja als je alleen woont heb je wat meer opties. Geofencing kan ik ook wel doen maar m'n vrouw en dochters wonen hier ook - m'n oudste heeft wel een iPhone maar vrouw+jongste dan weer niet, en m'n oudste is er ook niet niet zó aan gehecht dat die altijd maar opgeladen is en mee naar school is. dat ding kan rustig een dag thuis blijven liggen. Dus dat is nou ook weer niet echt betrouwbaar genoeg. Zelf werk ik 9 van de 10 dagen thuis dus moet die verwarming tóch wel stoken.
Daar is de timer/klok voor.
Programmeren direct op te thermostaat i.p.v. op de smartphone.
Werkte vroeger al goed, dus zal het nu ook nog wel werken.
Mijn thermostaat kan meerdere programma's onthouden.
Hoef ik alleen maar de juiste te activeren. Kost een paar seconde maar dat kost het via de smartphone ook.

Het enige verschil met een smartphone is, dat het niet op grote afstand kan worden gedaan. Max op 90 cm, want mijn armen zijn niet langer. ;)
Die afstand maakt het juist extra gemakkelijk. Moet toch maar eens kijken naar een Nest. M'n ICY die door Essent geleverd is heeft sinds begin dit jaar ineens een betaald abonnement nodig. En dat vind ik onzinnig.
Tja, je bent een captive customer. Daar wordt geld uit geklopt. Wie weet dat Nest ook komt met een verplichte upgrade (naar een nieuw model, een nieuwe dienst).
Een domme thermostaat gaat 15 jaar mee. Hoe lang doe je met een "slimme"? Wat voor 'apps' had je 15 jaar geleden?
15 jaar geleden had ik inderdaad geen apps voor m'n thermostaat en verlichting. Als ik die eens vergat uit de doen brandde het licht gewoon 2 weken lang 24/7. En programmeerbare thermostaten heb ik letterlijk al 20 jaar. En ja, op vakanties ging die op een vaste lage stand maar ik heb een grafhekel aan een koud huis. Vandaar 'slim'.

Toen ik de badkamer een jaar of 10 geleden liet verbouwen zagen we het resultaat van verlichting die veel te lang onnodig brandde: de schroeiplekken zaten in de PVC-buizen (!). Slecht materiaal natuurlijk ook, maar dat soort risico's wil ik voorlopig ook niet meer. Ik ga niet elk jaar m'n plafond opentrekken om te zien hoe de bedrading erbij ligt omdat lampen te lang zouden kunnen branden.

Bovendien, geld speelt niet zozeer een rol. Ik heb 16 zonnepanelen om het 'verlies' aan sluipverbruik van slimme apparatuur te ondervangen inmiddels (met een dagje zon heb ik zo'n 15 kWh overproductie - per dag!). Het enige is dat ik nu wel een slimmere thermostaat zou willen, liefst zónder abonnementsvorm, die m.i. via Siri én Google Home zou moeten werken.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 29 november 2019 09:21]

Flauwekul.. Slimme thermostaten bieden veel meer dan alleen aan/uit of een domme klokfunctie.

De verwarming kan automatisch uit wanneer niemand thuis is, er wordt slimmer gestookt. Ramen open wordt gedetecteerd, het houdt rekening met de zonkracht en maakt je alert op de luchtvochtigheid per kamer.

Met goed geïsoleerde huizen is een goed binnenklimaat vaak een probleem. Men trekt zo de stekker uit de mechanische ventilatie 'omdat die teveel geluid maakt'.
Ons huis is niet denderend goed geïsoleerd. Niet eens een "standaard" thermostaat.
Sinds we over een jaar verhuizen naar een andere woning heb ik ook niet de intentie om er duizenden euro's (HR glas, isolatie, thermostaat, etc) tegen aan te gooien.
Dit lijkt mij wel een goedkope en simpele oplossing om de temperatuur te regelen 🤷‍♂️
Vrienden hebben de thermostaat en zijn laaiend enthousiast. Werkt namelijk goed zonder zelf veel in te stellen, maar bied ook ruimte voor integraties zoals Home Assistant.

Ik heb zelf gisteravond een set besteld met 3 kranen.
Let er wel op dat hier een abonnementsdienst aan vast zit. Vorig was de van Tado daar absoluut niet duidelijk in waardoor ik me destijds flink bedrogen voelde. Heb hem destijds wel kunnen terugsturen zonder dat ze er moeilijk over deden.

Vind het toch altijd een dingetje bij zulke hardware die je niet zomaar vervangt en een vitale functie binnen je huis vervuld. Ze kunnen elk moment de voorwaarde/functionaliteit aanpassen (Nest) of het abonnement verhogen/invoeren (Tado)
Voor zover ik weet is die abonnementsdienst niet verplicht, en gaat het dan alleen om functionaliteit voor Geofencing en Open Raamdetectie.

Het kunnen bedienen via de app, Homekit, Google en andere assistenten kan ook zonder abonnement.

Maar, daar kunnen de mensen op dit topic veel beter over informeren: Tado Smart Thermostat Topic
Abonnement is niet verplicht. Je hebt ook zonder abonnement Geofencing maar dan wordt het een handmatige actie. WanneerTado detecteert dat er niemand thuis is krijg je een push notificatie of je de away mode wilt inschakelen.

Ik maak bijna 3 maanden gebruik van Tado met 2 thermostaatknoppen en ben er ook zeer tevreden mee. Het is super ideaal dat als de woonkamer koud is en de CV aan gaat, dat niet de bovenste kamers heet gestookt worden. Vergeleken met een domme radiatorthermostaat kan deze dus je CV aan zetten om alleen die kamer te stoken waarbij de rest van de thermostaten zich dichtdraaien.

Ook dat de vochtigheid per ruimte getoond wordt en in de grafiek kan zien wanneer er precies gestookt is om zo je schema in te stellen. Of na te denken over je isolatie.
Ik heb de Tado al een tijdje, en bij mij werkt geofencing toch automatisch, zonder bijkomend abonnement.
Er zijn wel wat problemen mee geweest omdat de battery save funktie van mijn smartphone de app afsloot na x tijd, waardoor de geofencing niet werkte, maar een wijziging van de battery save mode op de smartphone heeft dat opgelost.
Ik heb wel de V2 versie, ik lees hieronder dat de V3+ versie een abbo vereist, niet upgraden is dus de boodschap.

[Reactie gewijzigd door mbbs1024 op 26 november 2019 12:05]

Heb hem iets meer dan een jaar maar niet onverdeeld positief. Je kunt hem niet zonder cloud gebruiken dus integratie met home assistant is altijd internet afhankelijk.

Daarnaast heb ik veel last van overshoots - dus stel dat target op 20.5 graden staat - blijft hij op vol vermogen stoken tot 20.6 en gaat dan pas uit waardoor ik uiteindelijk op 21.6 uitkom. De verklaring van Tado is om te voorkomen dat hij gaat pendelen maar in de data zie ik dat risico niet echt terug.

Edit voor de volledigheid: ik had V3+ die heb ik teruggestuurd omdat bijv. geofencing een betaalde dienst was wat niet duidelijk was toen ik hem kocht. Zit nu op V2.

[Reactie gewijzigd door Eleison667 op 25 november 2019 08:24]

Overshoot hadden we ook last van met Tado.

De oplossing was de verwarming een graad lager in te stellen dan je wilt. Er wordt dan ook vaak met maar 1/3 vermogen pas begonnen en sneller afgebouwd omdat het temperatuurverschil minder groot is.
Niet ideaal maar het werkt wel.
Dat begrijp ik niet helemaal,
19.5°C instellen maakt toch dat het ook later op een lagere temperatuur gaat bijverwarmen?
Waarom dan wel die 1/3 vermogen en niet op 20.5°C?
Ik denk omdat het verschil in temperatuur kleiner is en daarom geen vol vermogen wordt gebruikt. En daarom ook minder overshoot.

Hoop dat ze dat nog eens gaan fixen maar als workaround werkt het hier prima.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 25 november 2019 17:30]

Als ie zo slim is kan de thermostaat zelf detecteren of hij pendelt of overshoot en zich aanpassen.
Next update dan maar.
Heb je ook al geprobeerd om de 'werkelijke' temperatuur te meten in de kamer en de instellingen van de zone aan te passen? In het begin klopte het bij mij ook niet helemaal, nadien was het wel beter. bv in de bureau dacht hij dat het al 21° was terwijl die voor mijn gevoel niet zo was. Gemeten op mijn plaats ipv waar de kraan hangt en dat scheelde toch rap 1°. Nu warmt hij de kamer correcter op en de overschoots zijn er nog wel aangezien de radiatoren nog warm zijn maar het is niet meer zo erg.
Instellingen -> zone selecteren -> Temperatuurcompensatie.
Wat ik doe is 's morgens de temperatuur en halve graad lager te laten opkomen dan mij normale dagtemperatuur op bijvoorbeeld 19,5 en dan iets na de tijd dat ik normaal vertrek de temp op te schroeven naar bijvoorbeeld 20 graden. Als ik dan weg ben zal de temp nooit naar 20 gaan maar gewoon weer afkoelen maar als ik wel thuisblijf zal de temp prima zijn.
Je hebt 's morgens het eerste uurtje na wakker worden vaak niet de volle temp nodig maar je wilt wel dat de koude uit je slaapkamer, badkamer en woonkamer weg is.
Waarom is 'black friday' niet gewoon alléén op vrijdag?
Het is marketingtechnisch gunstiger om een week lang net te doen alsof je korting geeft maar dat eigenlijk niet te doen dan om één dag wel flinke kortingen te geven. Denk ik... :X
Die black friday zelf is ook vaak meer doen alsof dan dat er daadwerkelijk gigantische kortingen zijn ( uitzonderingen zullen er ook vast wel zijn her en der)
Die black friday zelf is ook vaak meer doen alsof dan dat er daadwerkelijk gigantische kortingen zijn ( uitzonderingen zullen er ook vast wel zijn her en der)
Omdat al die bedrijven op de hype en zoekwoorden 'black friday' mee willen liften wordt het vooral compleet onoverzichtelijk en rommelig.

Bedrijven die serieus met 10% korting op black friday durven komen en me daar daadwerkelijk een mail over sturen..... hoe durf je -> unsubcribe uit principe + ik wil persoonlijk excuus. 10% om stiekem mee te liften. Schaam je kapot man.

Garmin had serieus mooie Fenix 5 deals (rond de 350,- ofzo), maar dat was Amazon. Als ik het me goed herinner.

Markting kent geen gene. Dat is meer wat mij bijblijft van BF in Nederland. Tweakers is wel echt een goede bron to 'cut through the crap'.
Inderdaad, een product dat het moet hebben van een mega marketing campagne laat je meestal beter links liggen.
Daarom wacht ik met mijn aanschaf voor nieuwe hardware toch nog even tot vrijdag :D.

Namelijk 't shoppen voor nieuw MoBo, RAM en CPU. En als Black Friday het toelaat ook nog een goedkope NVMe SSD voor Windows 10 te draaien.
Omdat dan alle klanten op één dag bestellen/kopen. In winkels onnoemelijk druk, en de bezorgbussen puilen uit. Dan is het over een week verdelen een stuk handiger, want dan heb je het maar 1/7e zo druk.
Precies dit, plus dat het dicht op Sinterklaas zit en de leveranciers / PostNL uit ervaring inmiddels weten dat ze anders niet op tijd voor 5 december kunnen leveren.
https://www.paradigit.nl/...tion-wit/80055922/product

Een Xbox One met games en controller voor 99 euro inc verzenden is toch de beste game deal tot nu toe!
Link doet het niet, foutje van Paradigit?
Idd uitverkocht. Ging snel. Als je bij de grens woont kan je er 1 kopen voor 80 euro via otto. Maar moet je ff op pepper kijken bij hun Black friday deals. Je hebt een code nodig en bezorgen bij een postkantoor in Duitsland.

Edit: https://nl.pepper.com/groep/xbox-one

[Reactie gewijzigd door terracide op 29 november 2019 11:33]

Niet om het nou te verpesten voor iedereen, maar...

Als je een product dat 600 euro kost voor 300 wil kopen, moet er ergens in de keten naar jou toe voor 300 euro aan bochten afgesneden worden. Ga er maar van uit dat geen enkel bedrijf in de hele keten bewust een verlies zal nemen. Ten koste van wie gaan die 300 dan?
  • Andere bedrijven en shady faillissementen.
  • Consumenten
  • Werknemers
  • Milieu (hoewel die kosten meestal al ge-externaliseerd zijn voordat de MSRP gezet wordt)
  • Veiligheid en legaliteit
Als je nog andere methodes weet, roep het vooral.

Deze race naar de bodem en hyperfocus op prijs ten koste van ALLE andere factoren stoort me mateloos. We klagen steen en been over slechte service, onderbetaalde werknemers, huichelende verkopers, producten die nog geen jaar mee gaan, illegaal en/of immoreel bedrijfsbeleid, slavernij en kinderarbeid in de fabrieken, en nog een hele lijst aan andere zaken. Maar zodra we klaar zijn met het invullen van de negatieve shopreview gaan we meteen weer naar de prijsvergelijker om te kijken of de iPhone nu eindelijk onder de 800 is gedaald.

Ik ben hierin zelf zeker niet zonder zonde, dus gedver, wat krijg ik hier een spiegel voorgehouden.
Die grote kortingen zijn alleen maar op oude stock hoor. Dus echt dramatisch is het niet, integendeel, op die manier wordt ongebruikte oude voorraad toch nog verkocht.
De gehele collectie met 25% korting (hunkemoller) is geen oude stock. En de 5700xt bereikt opeens 60 euro lager.

Het gaat echt niet alleen maar om oude stock.
Als je goed de post had gelezen waar ik op reageerde reageerde ik op artikelen die van 600 naar 300 waren gezakt! Dat is 50%, heel wat anders dan 25% of 60 euro op een 5700xt(die kaart kost dik 400 euro normaal)
En als je tussen de regels leest kan je ook zien dat 300-600 getallen waren die uit de lucht zijn gegrepen om het punt te illustreren, niet om mee te gaan rekenen. O-)

En wat betreft je eerste argument, dat dit oude stock is...

Dat is een methode die alleen grote ketens kunnen hanteren, waarmee ze een marktcyclus en consumentenverwachtingen creeren waar kleinere (en ook een paar andere grote) winkels niet aan mee kunnen doen, en die de levensspanne van producten verder en verder verkort.

[Reactie gewijzigd door Xtrafris op 30 november 2019 13:46]

Kleine of grote ketens maakt weinig uit. Verschil is dat de grote ketens het in-house doen en de kleine ketens het samen met de groothandels doen waar zij alles vandaan halen.
Het concept van een "uitverkoop"/"black friday" is niks nieuws. Het is niet eens een echte black friday omdat dat berust op het koop patroon wat mensen hebben net na thanksgiving om alvast en begin te maken met de kerst inkoop. De winkels houders hebben namelijk ruimte nodig voor de kerst setup dus ipv alle oude stock terug te sturen naar de groothandel wat alleen maar meer kost dan het oplevert worden er bizarre kortingen gegeven van 60%+ om zo snel mogelijk de winkels leeg te krijgen.

Hier is wat? 5% van het gehele aanbod boven 50% korting dus is het niks anders dan regulier ordinaire uitverkoop met een hippe naam.
Of die getallen nu uit de lucht gegrepen zijn of niet, maakt weinig uit om een algemene tendens te zien:

Grote korting: oude artikelen die veelal al even op stock liggen en waar men vanaf wil.
Lage korting: nieuwe artikelen die nog maar net op de markt zijn.

En ja dit geldt voor zowel grote als kleine spelers. Het is niet alsof kleine winkels wel grote korting gaan geven op nieuwe voorraad. En ook zij willen van hun oude voorraad af waar ze dan wel hoge korting op kunnen geven(en dan is black friday ideaal hiervoor omdat veel consumenten goed hun ogen openhouden)
pricewatch: Netatmo Weerstation binnenmodule

Deze aanbieding klopt niet, bijna €60 voor een demo model als je de link volgt. Rob shop verkoopt deze niet voor €33.

[Reactie gewijzigd door jrdijkstra op 25 november 2019 07:16]

Klopt volgens mij wel hoor, ik zie vanaf prijzen van 29,98 bij ROBBshop.

Wat dan wel verwarrend is dat bij de website zelf nog een prijs staat van 59,95 (wat dan nog een gebruikte is ook)

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 25 november 2019 07:18]

Leg mij maar eens uit waar jij de vanaf prijzen ziet.
Als ik een zoekopdracht bij robbshop doe naar “Netatmo Binnen” krijg ik maar 1 binnen module te zien die zelfs €69,00 kost en niet op voorraad is.
Zoals ik aangeef, de link die door jrdijkstra gepost is bevat een aanbieding van 29.98, op de website van ROBBshop (wat ik ook aangeef) staat nog een prijs staat van 59,95 (wat dan nog een gebruikte is ook).
Klopt volgens mij wel hoor, ik zie vanaf prijzen van 29,98 bij ROBBshop.
Waar zie jij die???
In die link zie ik hem ook staan. €29,98.

Edit: verduidelijking door !GN!T!ON dat het een foutje in de pricewatch of van de website is.

[Reactie gewijzigd door skunkopaat op 25 november 2019 10:07]

In de pricewatch zie ik inderdaad 29 euro staan, maar als op je de link doorklikt naar de shop zelf is hij 60 euro. Zoekfunctie nog gebruikt op de website en vind daar niets anders terug. Ook geen aanbieding op de homepage of ergens anders een melding van korting of cashback.
De MSI lijkt interessant en een mooie deal, kan iemand hier iets van vinden? Aanrader of niet? Ben benieuwd!
https://www.alternate.nl/...ptop/html/product/1542193?
Asus rog strix heeft voor 50 tientjes meer eentje met 17 inch scherm...

https://tweakers.net/pric...strix-gl731gw-ev135t.html

[Reactie gewijzigd door palmyra op 28 november 2019 21:08]

Wat toevallig, die was ik net aan het bekijken op bol.com.

Gaat denk ik tussen die 2 nu. Wellicht dat er nog een mooie deal komt morgen.

Thanks!
Laat je niet bedriegen. Paar week geleden zaten ze ook al rond die prijs. Zoals ik al gezegd heb met vele anderen; black friday is grotendeels bedriegerij. Je kunt online wel uitleg erover vinden.

Ik kan b.v. nauwelijks een oudere grafische kaart vinden van onder de 200,-. Een jaren oude GTX 1060 6gb van nog steeds rond de 200,- terwijl de GTX 1660 super al te krijgen was voor rond de 250,-.
De Sony Xperia XZ2 Compact een prijsdaling van 200 euro (50%!) bij amazon!

pricewatch: Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart
Let op: Dit is niet de dual sim als je in de Specs van amazon kijkt:

"Telefontyp Nano-SIM"
Het is wel degelijk de dual sim. 2 nano-simmetjes:

Sony Xperia XZ2 Compact Smartphone (12,7 cm (5,0 Zoll) IPS Full HD+ Display, 64 GB interner Speicher und 4 GB RAM, Dual-SIM, IP68, Android 8.0) schwarz - Deutsche Version
Verkocht door: Amazon EU S.a.r.L

Edit: inmiddels lijkt de aanbieding weer voorbij. Ik was er op tijd bij.

[Reactie gewijzigd door Jan-E op 25 november 2019 18:24]

Mooi dat je het nog op tijd hebt kunnen halen :)
Bezorgtijd (verwacht)
Vrijdag 29 november
10.30 - 13.00 uur

Edit: Amazon.de heeft nu weer een nieuwe prijs € 374,90: https://www.amazon.de/dp/B079YZ7ZS4/

Dat ligt iets onder pricewatch: Sony Xperia XZ2 Compact dual sim Zwart

[Reactie gewijzigd door Jan-E op 27 november 2019 10:31]

Verstuurt amazon.de tegenwoordig ook naar NL? Ik weet dat het een tijd geleden niet zo was. Kom net na 3 weer terug in NL wonen vanuit DE en Amazon is denk het meeste wat ik mis want aanbod op amazon.nl is compleet ruk
Sommige handelaren op Amazon.de niet, maar Amazon zelf verstuurt wel naar NL. Dat is al een tijd zo. Mijn oudste bestelling daar is van 1 april 2017.
Ook wanneer het om Amazon zelf gaat, wordt er niet altijd verstuurd naar NL. Het komt zelfs voor dat van een bepaald product de ene kleur wél naar NL verstuurd wordt en de andere kleur niet (waarom daarom?). Het is me echter niet vaak overkomen dat ze iets niet versturen. Maar wat je zegt, Amazon verstuurd al geruime tijd gewoon naar NL; ik bestel er al sinds 2010 of in die buurt.

[Reactie gewijzigd door Gim op 28 november 2019 08:52]

Dat komt door export beperkingen, de Amazon helpdesk (Callcenter Sitel) heeft je niet goed ingelicht.
Goed werk! Wat me wel opvalt is dat er bij heel veel aanbiedingen 'laagste prijs sinds juni' staat, nooit een andere maand
Van pagina 1:
Het gaat hier om producten die een significante prijsdaling laten zien en die in de afgelopen vijf maanden niet zo goedkoop zijn geweest.
Oftewel het betekent niet dat hij in juni ook zo goedkoop was, het betekent dat ze checken over de afgelopen 5 maanden en als hij in die tijd niet goedkoper geweest is dan krijgt hij zo'n label. Kan dus ook prima dat hij nooit zo goedkoop geweest is.
Klopt, maar het verbaasde me wel dat van de ~100 producten met het label, ze allemaal niet goedkoper zijn geweest sinds juni

Edit: Excuus, had die tekst van pagina 1 anders opgevat. Ik dacht dat er werd bedoeld dat ze sinds juni niet in waarde zijn gedaald

[Reactie gewijzigd door Sammekl op 25 november 2019 07:48]

De Thinkpad met 51% korting is zelfs pas vanaf eind augustus verkrijgbaar en toch laagste prijs sinds juni.
1 2 3 ... 8


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True