Door Tweakers.net Nieuwsposter

(Force Feedback) sturen roundup

Intro

De review is mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van Comptech World

Er is al geruime tijd een grote verscheidenheid aan sturen beschikbaar. Het begon met enkel het stuur, maar al snel werden ook de pedalen toegevoegd, die uiteraard zorgden voor een nog meer realistische besturing van je favoriete racespellen. De heerser der stuurwielen was in 'die tijd' Thrustmaster. Deze zorgde voor goede massieve sturen met een fijne as en gevoeligheid. Maar helaas voor Thrustmaster, begonnen er ook sturen van andere merken uit de fabrieken te rollen. En deze keer niet zomaar sturen, maar StarWars sturen....uhh..jah...dat was het eerste waar ik aan dacht toen het woord 'Force-Feedback
in m'n oren sprong. Maar niet getreurd, deze vibrerende stuurtjes zijn niet alleen compatible met de games van LucasArts...integendeel...veel spellen ondersteunen het nieuwe force principe! Dus voordat je zomaar het eerste de beste stuur komt wat je tegenkomt, eerst even deze vergelijking lezen tussen zowel Force-feedback, als niet-Force-Feedback sturen van de drie roelerende merken op game-controller gebied op dit moment: Thrustmaster, Logitech en Microsoft...Met de muizen lukt het Logitech en Microsoft wel...maar of ze ook met hun sturen Thrustmaster van de troon kunnen stoten ??

De volgende stuurtjes worden besproken:

Merk: Thrustmaster
Type: Formula T2
Force-feedback: Nee
Prijs: +/- 150,-

Merk: Thrustmaster
Type: Formula Sprint
Force-feedback: Nee
Prijs: n.b.

Merk: Thrustmaster
Type: Force GT
Force-feedback: Ja
Prijs: 269,-

Merk: Logitech
Type: WingMan Formula Force
Force-feedback: Ja
Prijs: 379,-

Merk: Microsoft
Type: Force Wheel
Force-feedback: Ja
Prijs: 309,-

Ik weet het...de thrustmaster sturen zijn een beetje in overmaat. Maar omdat ik al een hele tijd in het trotse bezit ben van een Thrustmaster T2...leek het me wel de moeite waard om in deze tijden van concurrentie, de (voormalige) leider in stuurwielen nog eens goed aan de tand te voelen.

Thrustmaster Formula T2

Mijn allereerste stuurwiel wat ik ooit heb mogen gebruiken en in m'n bezit heb mogen hebben. Ik dacht dat ik er eigenlijk geen nodig had, maar ik verzeker je, na een paar potjes NFS wil je niet meer zonder....En als Vobis een fout maakt in de prijs, in mijn voordeel, laat je zo'n ding zeker niet liggen. Geen Force...hmmm....maar ja, eerst even wat info.

Specs/Features

De T2 is uitgerust met een versnellingspook, twee knoppen op het 'dashboard' en twee pedalen. Het stuur is van rubber voor optimale wegli..uhmm...grip. Het geheel ziet er zeer solide uit, zeker vergeleken met andere goedkopere sturen. Ook de pedalen zien er lekker stevig uit, afbreken zit er voorlopig niet mee. Het setje wordt aangesloten op de, inmiddels lichtelijk ouderwetse, game/midi poort op je geluidskaart. Bij mij werden er geen spellen bijgeleverd...maar hoe dat bij andere paketten zit weet ik niet.

Installatie

Er is geen enkele drivercd of diskette aanwezig in de doos, uh oh (nee..niet m'n ICQ), dat wordt neerladen geblazen. Maar nee, de handleiding beschreef in duidelijke taal hoe de T2 met de standaard Windows 98 editie zonder extra drivers geinstalleerd kan worden. En waarachtig, het werkt nog ook...een reboot was niet eens vereist. Alleen het nadeel van kalibreren zit er nog bij, maar dat heb je bij analoge sturen. Ook dat ging meteen de eerste keer goed en na 5 minuten zat ik al als een bezetene achter m'n stuurwieltje mijn net nieuw aangeschafte Diablo uit te testen in Atlantica.

Prestatie

Ik verwachtte aanvankelijk dat het sturen met een wiel heel wat moeilijker zou zijn dan met een toetsenbord. Dat was een grootte vergissing, aangezien je zowel het sturen, als het gas geven en remmen zeer nauwkeurig kan doseren. Het kiezen tussen 180 of 181 km/u is geen probleem met de uitstekende pedalen, die niet te klein zijn en een lekker weerstand hebben. Het spel reageert perfect op de bewegingen die je met het stuur maakt en het draait ongelooflijk soepel. Waar ik veel gebruik van maak is het automatisch centeren van het stuurwiel, wat snel corrigeren een stukje taart maakt. Het enige nadeel wat ik kan ontdekken is het aanwezig zijn van enkel twee knoppen. Toch wel zeer weinig aangezien de meeste race spellen alleen al een handrem, toeter en camera-view functie hebben. De pook kan dit wel compenseren, maar over het algemeen gebruik je die om te schakelen. Dat had beter gekund dus. Ook de manier van bevestigen had in mijn ogen iets makkelijker moeten zijn, aangezien je eerst uren kan gaan lopen draaien aan de schroeven. Geef mij maar klipjes. Dat doet echter niet onder voor de perfecte prestatie tijdens het racen. Maar als je daar nou eens Force feedback aan toevoegt ??

Thrustmaster Formula Sprint

Helaas hebben we dit stuur niet op tijd binnengekregen en aangezien ik al twee andere sturen van Thrustmaster heb besproken, leek het me verstandiger om dit low-budget stuurtje even buiten beschouwing te laten.

Zodra ik hem binnen heb wordt deze pagina uiteraard geupdate!

Thrustmaster GT Force

Omdat de vorige twee stuurtjes van Thrustmaster ongelooflijk lekker stuurden en zonder problemen werkten, verwachtte ik zeer veel van een force-feedback stuur van Thrustmaster. Of mijn hoge verwachtingen juist waren ?

* Specs

Specs bij een stuur ? Ja, die zijn er ook...tenminste, Thrustmaster lult wat over de onderdelen die in het stuur zitten. Die zal ik dan ook maar even vermelden:

-Intel 16 bit microprocessor
-Sharp 4 bit microprocessor
-High Torgue Motor
-Low-Noice Belt drive
-Integrated Tension Control
-High Power Linear Amplifier
-Silent Convection Cooling
De force engine:
Torgue: 660foot lbs. p/m
Motor: 12 vpmdc
Gear ratio: 40 : 1
Transmission: Beltdrive
Power supply: 12 Volt DC
Electronica: Twin Processor

De verder uitrusting bestaat uit een versnellingspook, 4 knoppen op de voorkant van het stuur, 2 lepeltjes aan de achterkant van het stuur, natuurlijk twee pedalen en een mogelijkheid om het stuur uit te zetten.

Ook meegeleverd wordt het spel Johnny Herbert's Grand Prix World Championship, een driver cd, handleiding en dat was het zo wel.

* Installatie

De hardware installatie bestaat alleen uit het aansluiten van het kabeltje (en natuurlijk het stuur in elkaar zetten...hmmm...2 dingen vastschroeven...np) dat zowel in een USB poort als in een seriele poort kan. Ik koos natuurlijk voor een USB aansluiting. Maar al snel ontdekte ik een groot nadeel voor oudere AT pc's. Stel je hebt geen ps/2 en USB en je hebt je muis op een seriele aansluiting zitten. Tja...dan wordt het of stuur of muis. Over naar de software installatie. Vrij logisch misschien, maar deze keer loopt de installatie bij een Thrustmaster stuur niet zonder cd. Dat zijn dus weer een paar mbeetjes minder... De cd draait een setup programma en laat je nadrukkelijk weten dat je het stuur nog niet moet aansluiten. Na de installatie vraag ie om de kabel (USB/Serieel) erin te stoppen. Na dit gedaan te hebben, wordt het stuur gedetecteerd en een reboot is vereist. Je krijgt een icoontje op je desktop waarmee je het stuur kan uittesten op verschillende ondergronden, zoals ijs, of in een scherpe bocht. Ook valt er het een en ander in te stellen, zoals het percentage van de kracht die het stuur uitoefent. Al met al ging de installatie dus weer zonder problemen.

* Prestatie

Ik merkte het al bij het gebruiken van het stuur toen het niet aan stond. Maar het wiel is echt ongelooflijk zwaar sturen. Waarschijnlijk niet geschikt voor de kleintjes dus. Ook bij het test programma van Thrustmaster trilde m'n hele tafel mee met de rammels die het stuur maakte. Misschien foutje in programma dacht ik in eerste instantie. Maar na 15 minuten High Staken met alle force effecten op maximum, hield ik het niet meer vol door de pijn in m'n armen. En zo'n watje ben ik nou ook weer niet, dus hoe moet dat met kleine kinderen. Inderdaad...de sliders wat naar beneden doen en het forcepercentage op 60 % zetten. Dat werkte wel, maar dat zorgde er ook voor dat de verschillende effecten bijna niet van elkaar te onderscheiden waren en niet bepaald erg synchroon liepen met het spel. En het stuur blijft gewoon, wat je ook instelt, redelijk zwaar sturen. Dit geldt ook allemaal voor Starwars: Racer en NFS3...dus aan de spellen zal het niet liggen. Ook het opstellen/vast zetten van het stuur vind ik een ramp. De klipjes die ook aanwezig waren bij de Sprint, zijn wel handig, maar aan de voor kant van het stuur zitten allerlei draden, die ongelooflijk irritant zijn om weg te houden bij het vastzetten. Helemaal geen klik-klik klaar dus !

Deze keer voldoet Thrustmaster dus NIET aan mijn verwachtingen, wat ik niet van hen had verwacht. Misschien is dit nou juist Force-feedback, dat kan natuurlijk ook ! Daarom maar even door naar de Logitech om te kijken of die dezelfde nadelen heeft...of ???

Logitech WingMan Formula Force

De tweede der besproken 'force' sturen, deze keer met een opvallend rood kleurtje. Echt iets voor Logitech, die altijd met de meest knappe designs en precisie aan komt zetten wat input apparaten betreft. Ik moet zeggen dat dit stuur ook hoge verwachtingen van me kreeg, echter minder dan de Thrustmaster. Ook waar ? Lees verder...

* Specs

Logitech vermeldt nergens enige specs, noch op de doos, noch in de handleiding. Enkele simpele dingen heb ik weten te bemachtigen, wellicht niet zo interessant, maar toch:

-Hoge precisie staalkabel aandrijving
-Intel 16 bit microprocessor
-USB en seriele aansluiting

Over naar het aantal knoppen e.d. Op het stuur zelf, in het midden, zitten 4 knoppen en twee groene leds (1 voor stroom, 1 voor aansluiting met computer), 2 lepeltjes aan achterkant van stuur en 2 pedalen. Dit stuur mist dus de versnellingspook die de Thrustmaster Force GT wel heeft, maar aan de andere kant is en lepeltjes en een pook een beetje overdreven. Persoonlijk zou ik dan voor een pook kiezen, maar blijkbaar leek lepeltjes Logitech verstandiger om het formaat enigzins te beperken.

Ook worden de spellen Motorhead en F1 Racing Simulation meegeleverd.

* Installatie

Over de installatie van dit stuur valt eigenlijk niet veel te vertellen. Hup...in de USB poort en driver cd erin (er waren er twee meegeleverd, maar de nieuwste moest ik van Logitech gebruiken). Setupje begint te draaien en er wordt een WingMan profiler proggie geinstalleerd dat zich in je taskbar verschuilt. Maar het is een zeer handig programma, want je kan alle gamecontrollers van Logitech er juist instellen. De knoppen van het stuur zijn ermee te configureren en je kunt er makkelijke snelkoppelingen mee maken voor je force games. Ik moest alleen een beetje wennen aan de term 'spelbesturingen' die Logitech constant gebruikt. Inderdaad ja, gewoon de letterlijke vertaling van gamecontrollers...maar toch...dat Nederlands he...jakkes De installatie verliep geheel zonder problemen.

* Prestatie

Ook dit stuur had ik even geprobeerd zonder aan te sluiten en het voelde al meteen een stuk minder zwaar aan dan de Thrustmaster Force GT. Misschien dat het in spellen wel superzwaar wordt, dacht ik, nog stiekem hopend dat Thrustmaster er niks aan kan doen. Maar nee hoor...High Stakes, SW: Racer, NFS 3, het stuurde allemaal even soepel en zonder teveel kracht te zetten. De force-feedback effecten wel wat minder intens, hoewel ik alles wederom helemaal op maximaal had gezet. Toch waren de beuken, stenen, lekke banden e.d. nog perfect voelbaar, niet te veel en niet te weinig. En na een potje Midtown Madness kon eigenlijk niet meer van dit stuur afblijven...wat een realistische force feedback, wat een lekker licht en soepel sturend ding. Maar...voordat ik dit ding compleet in de hemel ga prijzen, er is een....(drums)...tatatatat...nadeel . Geen vreselijke ramp hoor, het betreft namelijk de pedalen. Ze zijn namelijk van plastic, en dat is meestal een aanleiding tot afbreken. Nog niet gebeurd hoor, maar volgens mij...na een paar keer goed op het gas rammen...hmmm.... Ook zijn ze maar een heel klein beetje in te trappen, echt nauwkeurig gas doseren zit er dus niet bij. Jammer, anders was de Formula Force echt perfect. (Tenzij je de rode kleur niet smaakvol vindt...)

Sjah...het is een beetje weinig tekst, maar genoeg hopelijk.....dan maar gauw door naar de Microsoft!

Microsoft Force Wheel

Hmm...nou eens kijken hoe onze Bill het er vanaf heeft gebracht. Aanvankelijk dacht ik dus dat dit wel het duurste stuur zou zijn. Dat zijn we immers wel gewend van Micro$oft, hoge prijzen. Maar tot grote verbazing blijkt de prijs zelfs reuze mee te vallen... Dat is dus alvast een pluspuntje voor de Microsoft.

* Specs

Mijn eerste blik op de doos, deed me niet echt kwijlen of zo...het leek me gewoon zo'n standaard stuurtje. Maar die mening veranderde dus wel meteen, nadat ik het stuur had uitgepakt. Een prachtig, futuristisch en snel vormgegeven stuur kwam uit het plastic tevoorschijn. Van buiten is er dus niks op aan te merken, maar wat vinden we onder de motorkap:

-16-bit, 25 Mhz force co-processor
-8 programmeerbare knoppen
-digital-optical encoded tracking
-Elastometric non-slip rubber
-Joystick poort aansluiting

Op de voorkant van het stuur zitten 6 knoppen die volledig programmeerbaar zijn. Ook zit er in het midden een knop waarmee je 'the Force' aan en uit kan schakelen. Als ie aan is, licht het gevalletje groen op. Achter het stuur zitten de gebruikelijke lepeltjes, die uiteraard voor het schakelen bedoeld zijn. Geen pook dus. De pedalen zien er ongeveer hetzelfde uit als van Thrustmaster. Ze zijn vrij nauwkeurig en persoonlijk vond ik er niks mis mee. Enkel de weerstand is ver te zoeken in de pedalen, dat is trouwens ook een beetje het geval bij het stuurwiel.

Meegeleverd worden de spellen Monster Truck Madness 2 en Cart Precision Racing.

* Installatie

Het stuur komt geheel kant en klaar uit de doos, op de kabels na natuurlijk. Gewoon een kwestie van kabels erin pluggen en een plastic schroefje aandraaien en klepje dicht duwen aan de onderkant. Ja...deze keer hoef je zelfs maar 1 klipje vast te zetten en het stuur zit muurvast. Alleen jammer dat je ook bij dit stuur de kabels aan de kant moet houden om het geheel op je tafel te planten. Nog een nadeel van de aansluiting vind ik alleen wel dat het nog via de oude joystick poort aangesloten moet worden. USB was, zeker van MS, wel op z'n plaats geweest. Maar ja...iedereen heeft een geluidskaart met een joystick poort denk ik, dus niet aan kunnen sluiten zal wel meevallen. Eenmaal alles aangesloten is het tijd voor de software. Cdeetje erin, setupje draaien, rebooten en klaar is ik. Geen kalibratie, geen gezeur, geen errors, zelfs een kleuter van 4 kan de installatie zonder problemen doorlopen.

* Prestatie

Eerst heb ik een potje High Stakes geprobeerd. Alle toetsen werden trouwens meteen goed ingesteld, zo hoort het. Ik vond het zeer fijn sturen, vooral de force-feedback effecten waren gewoon perfect. Alleen de weerstand van het stuur mag wat mij betreft wel wat meer en beter. Ook in Midtown Madness waren de force-feedback effecten gewoonweg fantastisch. M'n hele tafel trilde mee toen ik over de stoep de pakeermeters omver probeerde te beuken. Misschien een beetje te, dat wordt namelijk weer schroefjes aandraaien vanavond . Maar de dosering van de effecten bleef goed. Maar helaas...die weerstand...dat vind ik toch wel heel belangrijk. Het leek namelijk net of je zonder force-feedback gewoon een licht tandwieltje in je handen hebt. Gewoon force-feedback aanzetten dan ? Ja..maar zodra er even geen effecten zijn, draait het stuurtje zo licht als de volumeknop van je walkman. (die zit bij mij tenminste een beetje los )

Al met al vind ik dit toch een zeer goed stuur...vooral de force-feedback is erg goed. De pedalen zijn op zich ook niet slecht, de vormgeving is goed. En vooral...de grip ! Ongelooflijk lekker ligt het stuur in de hand en alle knoppen zitten binnen handbereik. Alleen...de weerstand...het enige nadeel.

Over documentatie hebben we het trouwens ook nog niet gehad...die is zeker uitstekend bij de MS.

Maar welke is nou het beste, alles op een rijtje....lees gauw verder.

De vergelijking

Het is natuurlijk zeer moeilijk om al deze sturen goed met elkaar te vergelijken en een goede beoordeling te plaatsen. Daarom zullen we het zo duidelijk mogelijk houden en per punt, op de verschillende sturen ingaan.

* Bevestiging

Persoonlijk vind ik dit een zeer belangrijk onderdeel. Ik gebruik een stuur namelijk niet al te vaak en meestal wil ik snel van een potje High Stakes, kunnen wisselen naar een wrede kweek Deathmatch, die uiteraard met het toetsenbord gespeeld moet worden. Alleen de mensen die genoeg ruimte hebben om zowel een stuur als een toetsenbord naast elkaar te planten, zullen hier minder aandacht aan hoeven besteden. Het slechtst bevestigbare stuur is duidelijk de Thrustmaster GT Force...werkelijk een ramp vond ik het om dat ding snel op m'n tafel te koppelen. De Logitech en de T2 kwamen al dichter in de buurt. Maar de Microsoft vond ik met kop en schouder boven de rest uitsteken...wat een gemak...!

* De looks

Alle Thrustmaster sturen hebben eigenlijk allemaal hetzelfde design, ongeveer tenminste. En die is niet bepaald van een top ontwerper lijkt me...groot, maar wel realistisch...maar voor de realiteit van het dashboard en stuur e.d. hebben we toch altijd nog de 'cockpit' in het spel ?! De Logitech vind ik er heel mooi solide uitzien, en vooral het rode geeft het net wat extra's. Maar wederom wint de Microsoft weer een punt...de snelle en futuristische vormgeving mogen ze van mij aanhouden.

* Bundle

Wat betreft de games die meegeleverd worden vind ik dat de Logitech op de eerste plaats mag komen te staan. Motorhead en F1 Racing Sim, 2 topspellen van formaat..! Ook Microsoft levert wel leuke spellen mee, maar, hoe kan het ook anders: uitgebracht door Micro$oft !! De andere games vind ik persoonlijk niet echt de moeite waard. Maar ook drivers en documentatie dragen een steentje bij aan het pakket. Deze zijn ongeveer wel hetzelfde, hoewel de Logitech en Microsoft wel de fijnste spulletjes erbij hebben gedaan, top software en top documentatie.

* De pedalen

De pedalen van de Thrustmaster zijn veruit het best ! Goede weerstand, mooi techniek die voor meer realiteit zorgt en nauwkeurig doseerbaar. De Microsoft pedalen zijn wat minder, maar dan alleen wat weerstand betreft, het uiterlijk ervan is bijna identiek aan die van Thrustmaster. Laag gescoord heeft de Logitech op dit gebied...kleine pielige pedaaltjes, zonder weerstand en met de kleinste moeite volledig ingedrukt...das niks vind ik.

* Het sturen en Force-feedback

Nog steeds vind ik, na alle sturen uitgeprobeerd te hebben, dat de T2 zonder Force het fijnst en nauwkeurigst stuurt...goede weerstand heeft en een handige centrering bevat. Wat realiteit betreft vind ik de Thrustmaster Force het best, zeer zware force-feedback, en een ongelooflijk zware as...Maar persoonlijk vind ik die iets te zwaar en zeker niet geschikt voor de kleine Tweakertjes onder ons. De Logitech vond ik wel lekker sturen...een beetje te weinig weerstand, maar hij lag lekker in de hand en stuurde goed nauwkeurig. De MS heeft wat meer weerstand als je Force-feedback gebruikt...maar ik vind dat ie een gedeelde laatste plaats heeft met de Logitech.

De force-feedback effecten zijn bij de Logitech en de Microsoft het best ! Perfecte dosering, niet te veel, niet te weinig, en precies getimed. De Microsoft vind ik zelfs een tikkeltje beter dan de Logitech op dit gebied. De Thrustmaster Force vind ik eigenlijk maar bagger...slechte dosering, veel te veel force en te zwaar de besturen met tegenkracht.

Conclusie

Het moment is dan eindelijk aangekomen....de conclusie...

Ondanks dat de T2 geen Force-feedback heeft, vind ik het nog steeds een zeer goed stuur...verekkes goed eigenlijk ! Dus als je weinig geld wilt uitgeven en toch niet zoveel om Force-feedback geeft, ga dan voor dit stuur !

Onder de Force sturen vind ik dat de Microsoft de winnaar is !
Vooral de fijne grip en de zeer goede pedalen en force-feedback effecten maken dit stuur een topper. Op de voet gevolgd is er dan de Logitech...ook een fijne grip, wat mindere Force, slechtere pedalen...iets betere besturing, al met al nog steeds een lekker stuur. De Thrustmaster Force komt zeker op de laatste plaats, want met dit ding ben ik absoluut niet tevreden. Waarom weet je zo langzamerhand wel....

Het blijft uiteindelijk toch een kwestie van smaak...de een vind dat weer belangrijker voor een stuur, de ander weer wat anders...het blijft moeilijk...leef je daarom maar goed uit met de reacties !!

Ik ga voor de Microsoft...en laat die nou ook niet eens de duurste zijn !

Reacties (25)

Wijzig sortering
Waarom heb je de Thrustmaster T3 niet getest? De T2 is vergeleken met de T3 maar een onding.

En ik had graag ook de ACTLabs Force RS gezien. Ik heb dat stuur en het is een beest, alleen vraag ik me hoe goed hij is t.o.v. de anderen.
mis ik hier niet iets?
Hee, das vreemd, ik reageer op RC5 topic, en het komt hier terecht ??????
Is het jullie ook al opgevallen dat je in de sturen terechtkomt vanuit de WAN'99 topic?
Ik denk dat er een typefoutje is gemaakt.

Voor het wan-artikel:

Vervang in de url document=74 door 78 en vul bij page de gewenste pagina in.

Succes!
Oeps, ik geloof dat ik al weet waar het daar komt. if(blabla = ipv ==). Klassiek foutje <img src=http://192.87.219.67/~femme/wot/forum/interface/smilies/redface.gif width=15 height=15>
Is nu gefixt...
Errug klassiek foutje... hoelang knutsel je nu al in php?
6 maand <img src=http://192.87.219.67/~femme/wot/forum/interface/smilies/redface.gif width=15 height=15>. Maar euh, die vergelijking zijn ook zo super onlogisch als je ff snel iets moet modifien. Dan tik je al snel = ipv ==.
En... dit is een Forcefeedback roundup, met 3 NON force feedback sturen... <img src=http://192.87.219.67/~femme/wot/forum/interface/smilies/frown.gif width=15 height=15> Inderdaad ACT Labs staat er niet bij, en die wordt door velen gezien als DE winnaar, meestal gevolgd door Logitech.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee