Door Arnoud Wokke

Redacteur

Huawei Watch 2 Review

Tussen sport en stijl

26-05-2017 • 06:00

52 Linkedin

Huawei Watch 2

Samengevat

De Huawei Watch 2 is een van de compleetste smartwatches die je kunt kopen. Hij heeft allerlei sensoren aan boord voor het bijhouden van vooral work-outs buiten, waaronder gps, een hartslagsensor, een gyroscoop en een barometer. Dat zit allemaal samen met een accu met hoge capaciteit in een niet bizar grote behuizing. Daar staat tegenover dat de accuduur niet geweldig is en het scherm bij veel zonlicht buiten niet ideaal is om af te lezen. Andere fabrikanten hebben hier creatieve oplossingen voor. Het ontwerp is grotendeels van kunststof en is vooral praktisch. De prijs is ten opzichte van de concurrentie niet bizar hoog, maar met een prijs van meer dan driehonderd euro is het zeker geen goedkoop klokje.

Het is een algemeen bekend verschijnsel dat veel opvolgers van films minder sterk zijn dan het origineel; denk bijvoorbeeld aan Jurassic Park, Independence Day of Airplane. Natuurlijk zijn er uitzonderingen; de opvolgers van Star Wars en The Godfather werden beter ontvangen dan het origineel.

In de telecomwereld is het vaak juist omgekeerd. Technologiebedrijven leren vaak van fouten, kunnen na de release van een eerste versie vaak beter schatten wat huidige en potentiële klanten willen, en de technologie schrijdt ook voort, waardoor ze een beter product kunnen maken. Toch is er ook in de telecomindustrie weleens een opvolger die maar weinig mensen enthousiast kan maken. De HTC One M9 bijvoorbeeld, die de One M8 moest opvolgen, kreeg op Tweakers een fors lagere beoordeling. De OnePlus 2 was na de OnePlus One evenmin de upgrade waar veel mensen op hoopten.

De Watch 2 van Huawei heeft de moeilijke opdracht om in de voetsporen te treden van de smartwatch die in de begindagen van Android Wear gold als een van de mooiste en klassiek ogende klokjes. De Watch 2 is duidelijk anders op het gebied van design en dat zal niet bij iedereen in de smaak vallen.

Ontwerp

Het model dat wij hebben kunnen reviewen, is een Watch 2 en dus geen Watch 2 Classic. Ten opzichte van de eerste Huawei Watch heeft hij een kleiner scherm in een grotere behuizing. Bovendien ligt het scherm nu meer in de behuizing in plaats van erop.

Huawei Watch 2 Watch
Afmetingen 48,9x45mm 42x42mm
Dikte 12,6mm 11,3mm
Gewicht 57g 55g
Scherm 1,2" oled
390x390 pixels
1,4"
400x400 pixels

De Watch 2 is grotendeels gemaakt van kunststof. Het horloge heeft een grote, opstaande rand met aanduidingen van minuten. Dat heeft als bijkomend voordeel dat het horloge bij een val niet op het scherm kan vallen. Wel is de bezel behoorlijk wat groter dan bij de eerste Huawei Watch, die alleen een smal metalen randje heeft. De achterkant is deels van metaal, met een kunststof gedeelte aan de binnenkant, waar de ledjes zitten voor de hartslagmeter. Aan de zijkant zijn vijf pinnetjes te vinden voor de lader. In de behuizing zitten verder vier torx-schroefjes.

Aan de zijkant zitten twee knoppen. De bovenste daarvan is in gebruik als functieknop; vanuit een app leidt hij de gebruiker terug naar de watchface en vanuit de wijzerplaat kom je in het hoofdmenu terecht. De onderste knop leidt standaard naar Huawei Fit, de gezondheidsapp van de fabrikant. In de instellingen is dat aan te passen. De knoppen zijn geen kronen en ook de bezel is niet draaibaar, waardoor het touchscreen de enige manier is om te scrollen door opties en menu's op de smartwatch. Dat is jammer, want vrijwel alle nieuwe horloges hebben een manier om een horloge te bedienen zonder het scherm met de vinger te blokkeren.

Het bandje is ervan af te halen met een vrij eenvoudig systeem met het omhalen van een pinnetje. Er waren op het moment van schrijven nog geen andere bandjes online beschikbaar. De standaardband is van een rubberachtig materiaal en is bij langdurig dragen in mijn ervaring niet echt comfortabel.

Tear-down

De Watch 2 is een erg complete smartwatch, met onder meer een hartslagmeter, nfc voor contactloos betalen voor als je in een land woont en een bank hebt die dat ondersteunen, en gps voor het bijhouden van de locatie. Dat is indrukwekkend voor een horloge dat weliswaar enigszins groot is, maar niet overdreven. De hartslagmeter met leds is vrij algemeen in gebruik in wearables en veel gebruikers zullen weten in hoeverre het voor hen een betrouwbare meting van de hartslag oplevert. Wie serieus met sport bezig is en de hartslag bijhouden belangrijk vindt, is beter af met een gespecialiseerde methode als een borstband. Gps is voor het bijhouden van buitengebruik ook heel praktisch, zeker als het gaat om het nagaan van trajecten en het schatten van afstanden.

Nu we het toch hebben over al die functies: hoe krijg je dat eigenlijk in zo'n relatief compacte behuizing? Er is maar één manier om dat uit te vinden en daarvoor hebben we ons gereedschap ter hand gepakt en de Watch 2 uit elkaar gehaald. Dat doe je door eerst de ielige torx-schroefjes los te halen. Vervolgens peuter je wat in de gaatjes onderin, natuurlijk met iets van plastic, bijvoorbeeld een plectrum of spudger. Met een mooie 'ploink' komt het metalen plaatje met de vingerafdrukscanner los van de behuizing.

Wat je vervolgens ziet, is een behuizing met de accu er nog in - op de foto hierboven is die al los - en een kabel die de hartslagsensor verbindt met het pcb. Er zit een metalen plaatje over de connector van de hartslagsensor en de accu. Dat zit vast met een klein kruiskopje. Daarna kun je beide connectors loshalen en vervolgens kun je de accu uit de behuizing wippen. Het is dus inderdaad mogelijk om de accu eruit te halen zonder andere onderdelen aan te raken en dat is een stap vooruit ten opzichte van de vorige Watch, waarbij het hele pcb eruit moest om de accu te vervangen.

De trilmotor zit samen met de hartslagsensor tegen de achterkant aan. In de binnenkant zijn verder de displayconnectors zichtbaar aan de linkerkant, een paar sensoren aan de bovenkant, en de uitsparing voor de trilmotor en daaronder de vochtindicator aan de onderkant. Die vochtindicator is opvallend, want Huawei claimt dat de smartwatch een ip68-certificering heeft verdiend. Dat is duidelijk te zien in het ontwerp, want de hele binnenkant is beschermd met een rubberen randje. Dat zou inderdaad voldoende bescherming moeten bieden.

Accuduur

De accu heeft een capaciteit van 420mAh en dat is voor een smartwatch behoorlijk, zeker afgezet tegen de grootte van het klokje. Je zou kunnen verwachten dat hij langer meegaat dan andere horloges, maar dat bleek in de praktijk niet het geval. Met alle functies aan en het scherm ook altijd ingeschakeld op de zwart-witmodus kwam het horloge tot om en nabij de 24 uur. Met het scherm uit kun je dat verlengen, maar nog altijd kun je de accuduur niet meten in dagen.

Dat komt natuurlijk door het oledscherm in combinatie met het geregeld meten van de hartslag en allerlei andere sensoren die aan moeten staan. Het is in vergelijking met andere smartwatches met Android Wear zeker geen bijzonder slechte accuduur, maar ook niet echt een goede. Het verschilt natuurlijk per gebruik - hoe meer notificaties, hoe beter het gaat - en of je gebruikmaakt van bijvoorbeeld wifi of louter de bluetooth-verbinding. Elke nacht opladen is echter aan te raden en het einde van de dag is gelukkig in vrijwel alle omstandigheden te halen.

Zoals je in de tear-down hebt kunnen zien, is het vervangen van de accu redelijk te doen. De accu is de makkelijkst te vervangen component van het horloge, maar vervangende accu's zijn nog niet online te krijgen.

Scherm

Het oledscherm van de Watch 2 heeft een diagonaal van 1,2" en een resolutie van 390x390 pixels. Het is een rond scherm en over het algemeen is het prima. De afleesbaarheid in direct zonlicht is afdoende, maar houdt zeker niet over. Het klokje heeft een lichtsensor om de helderheid van de pixels af te stemmen op het omgevingslicht en dat gaat vaak goed. Er is bovendien een modus om het scherm altijd actief te houden en die werkt prima, maar in zonlicht staan de pixels dan natuurlijk nooit fel genoeg.

Dat is een paradox; de Watch 2 is duidelijk een klokje dat gezien het ontwerp en de functies is gericht op sportief gebruik en vooral buiten, maar de display is beter toegerust op gebruik binnen. Motorola loste dat op met een AnyLight-scherm op de Moto 360 Sport. Naast een reguliere lcd heeft dat horloge een reflectief scherm voor gebruik buiten. Casio deed ook zoiets op de WSD-F10, die een tweede schermlaag heeft met reflectieve eigenschappen en een monochrome structuur. Apple deed het minder subtiel op zijn Watch Series 2 en zorgde voor een maximale schermhelderheid van 1000cd/m². De Watch 2 heeft dat allemaal niet en dat is een gemiste kans. Het zou een manier zijn geweest om het horloge echt te onderscheiden en buiten bruikbaar te maken.

Software en hardware

De Watch 2 draait op Android Wear 2.0. Dat hebben we behandeld in een apart verhaal. Fabrikanten mogen weinig aanpassen aan Wear 2.0 en dat heeft Huawei dus ook niet kunnen doen. Er staan natuurlijk eigen apps op, zoals Huaweis fitnessapp en eigen wijzerplaten, maar daar blijft het bij.

Het klokje heeft een Snapdragon Wear 2100-soc, een voor wearables ontworpen chip van Qualcomm. Hij heeft vier Cortex A7-processorkernen op 1,2GHz en een Adreno 304-gpu, gecombineerd met 786MB aan lpddr3-geheugen. Qualcomm laat de Wear 2100 maken op een 28nm-procedé.

De interface van de Watch 2 loopt prima en vloeiend, al had de boel wel wat sneller kunnen zijn. Op horloges zijn de laadtijden van apps nog veel belangrijker dan op smartphones en op dat punt laat de Watch 2 het weleens een beetje afweten. Vlak na het starten is het horloge trouwens niet vooruit te branden, maar dat zal komen doordat de software op de achtergrond nog allerlei dingen aan het doen is.

Concurrentie

Het is lastig om de concurrentie voor de Watch 2 aan te duiden. Als het gaat om het bijhouden van gezondheid of sportprestaties, zijn er voor veel minder geld fitnesstrackers te vinden van bijvoorbeeld Fitbit, Garmin, TomTom of de opties van bijvoorbeeld Xiaomi of Huaweis eigen Fit. Wie een smartwatch wil, kan ook kiezen voor een Gear S2, Gear S3 of Apple Watch, of wachten op een Wear-horloge van een modemerk als Diesel of Armani. Wat je verkiest, zal sterk afhangen van het besturingssysteem en merk van je telefoon, en wat je mooi vindt.

Conclusie

De Watch 2 is geen smartwatch voor een groot publiek. Het is een sportief klokje met veel van de functies van een fitnesstracker of andere sportgerichte accessoires, maar met het besturingssysteem en het voorkomen van een smartwatch. Het gebrek aan een uitstekend afleesbaar scherm in alle omstandigheden doet afbreuk aan de sportieve functie, terwijl het rubberachtige bandje het horloge ongeschikt maakt om het bij alle gelegenheden om te hebben. Er zijn meer nadelen. De Watch 2 heeft een kleiner scherm in een grotere behuizing en er is geen andere manier van scrollen dan vegen over het touchscreen, iets wat de concurrenten inmiddels anders doen.

Toch is er ook veel in het voordeel te zeggen van de Watch 2. Het is knap dat Huawei zoveel functies in een horloge heeft weten te proppen dat relatief zo klein is. Gps, nfc en wifi: je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erin. Wie dit horloge als helemaal zelfstandige smartwatch wil gebruiken, kan kiezen voor een variant met simkaartingang. Hij is bovendien wel groot, maar zeker niet bizar in omvang.

Uiteindelijk is er veel voor en tegen een bepaald model van een smartwatch in te brengen, maar het zou al heel wat zijn als je eruit bent dat je een smartwatch wil dragen. Het is een categorie die ondanks de bemoeienis van een paar van de grootste bedrijven uit de techindustrie nog altijd niet op grote schaal van de grond is gekomen. Veel van de techbedrijven kiezen daarom voor een duidelijke focus, bijvoorbeeld sport of stijl. Huawei doet geen van beide. De Watch 2 is geen sporthorloge zoals modellen van Garmin of TomTom, maar het is ook geen stijlhorloge, daarvoor heeft het de Watch 2 Classic gemaakt. Daarmee is de Watch 2 een metafoor voor de hele smartwatchmarkt van de afgelopen jaren; in de scherpe keuze tussen sport en stijl vallen smartwatches vooralsnog tussen wal en schip.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (52)

Wijzig sortering
Volgens Engadget kan je op de Watch 2 de smartfuncties uitzetten waardoor je het tot 3 weken als gewoon horloge kan gebruiken : https://www.google.nl/amp...19/huawei-watch-2-review/

GPS en hartslag lijken me ook meer dingen die je kan aanzetten als je gaat hardlopen in plaats van altijd.

Nu is bij geen enkele smartwatch de batterijduur nog ideaal, maar uitgerekend deze lijkt juist de mogelijkheid te hebben om deze nog flink op te rekken zodat je in ieder geval de belangrijkste horlogefuncties behoudt.
Er is wel een smartwatch waar de batterijduur ideaal is. De Garmin Fenix 5 bijvoorbeeld. Batterijduur van meer dan een week, met bijna iedere dag een activiteit, 24/7 hartslag meting, temperatuur, barometer, notificaties vanaf je telefoon. Scherm is beter afleesbaar naar mate er meer zon is. In het donker moet je de backlight aanzetten.
Enige verschil: geen android.
Wel 2x zo duur ongeveer als deze Huawei. 600+ euro is wel erg gortig.
neem je de Garmin VivoActive HR dan heb je, op de barometer na, exact dezelfde functies en ook hier gaat de accu een week van mee en kost slechts 250 euro. En een scherm wat je altijd kunt aflezen.
Vivoactive HR heeft wel een barometer, en is verder een stuk simpler horloge, grootste verschil is echter dat die ene oudere optische hrm heeft, en de 24/7 registratie daardoor minder vaak gepeild wordt.
Dit is toch echt meer een smartwatch dan de Garmin Fenix 5. Je kan wel 'apps' installeren maar deze hebben lang niet de kwaliteit als die van Android en ik gok dat je uiteindelijk veel meer mogelijkheiden hebt met deze watch dan met je Garmin.
Ik heb zelf een Garmin Epix, erg leuk apparaat, beetje smartwatch features, maar de apps en widgets zijn echt gimmicks. Navigeren door de interface is ok, maar wel een festijn van diep geneste menu's. Wat wel een voordeel is van de Garmin is dat hij wel goed tegen water kan en erg goede scratch resistance heeft.
Klopt, maar in de praktijk blijken die apps dus niet zo nuttig op een android smartwatch. De filosofie van een horloge is dat je er iets op kan aflezen, meer niet. Aan de achterblijvende hype is ook te zien dat mensen niet zo zitten te wachten op een horloge die als telefoonvervanger gaat werken. Garmin heeft als filosofie dat je horloge persoonlijk is en een extensie moet zijn van de persoon. Dit in de vorm van hrm, activiteiten tracken etc. Android smartwatches voelen meer aan als extensie van je smartphone, die eigenlijk ook altijd binnen handbereik is. De toegevoegde waarde is dan heel klein.
Ik denk zeker wel dat ze nuttig zijn. Hangt er ook een beetje vanaf van wat je wil.
De garmin, suunto etc zijn erg gericht op tracking, maar niet op route planning. Het kan wel maar bv bij suunto kan het alleen met pc. Voor garmin is er wel een thrid party app die het kan met telefoon, echter niet heel handig.
Ik denk dat daar nog veel op te winnen is. Verder vind ik berichtjes lezen op mn horloge best handig. Anders moet je steeds weer je telefoon er bij pakken en wordt je weer afgeleid door tweakers ;).
Draait geen Android op dus geen goed breed platform voor o.a. applicaties voor te schrijven.
Zonder notificaties een batterijduur van bijna 4 weken gehaald, met een paar keer een paar uur GPS gebruikt. Ik ben zeer tevreden met mijn Fenix 5, maar inderdaad wel een slag duurder...
Als je dat doet kun je net zo goed een normaal horloge + fitbit kopen oid. Goedkoper en ook een stuk mooier dan. En dan gaat ie 3 jaar mee ipv 3 weken.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 26 mei 2017 07:48]

Er is ook niks mis met die optie en er zijn miljoenen die daarvoor kiezen. Zelf heb ik ook nog altijd een normaal horloge.

Neemt niet weg dat het nog altijd een erg handige functie is in een smartwatch. Ik ben regelmatig een paar dagen niet thuis.
Ik heb zelf een Apple Watch en vergeet deze nog wel eens op te laden. Ik heb nu al een paar keer gehad dat ik een paar dagen van huis weg was en de watch in de spaarmodes heb gezet zodat ik alleen de tijd nog kon zien. In sommige situaties kan dit ideaal zijn, bijvoorbeeld als je echt afhankelijk bent van het weten van de tijd maar het horloge een tijd lang niet kan opladen :)

3 weken is misschien een beetje overdreven om een smartwatch als normaal horloge te gebruiken (want ja, dan kan je inderdaad misschien beter een normaal horloge hebben), maar dat de optie om het te doen aanwezig is, is toch zeker wel mooi? =)

[Reactie gewijzigd door Niek H. op 26 mei 2017 08:49]

Dus na het uitzetten heb je dan een... normaal horloge |:(
GPS en hartslag elke keer handmatig aan moeten zetten is extreem vervelend.

Jammer dat ze er niet voor gezorgd hebben dat je een dag of 3 met de batterij kunt doen, zoals bij de Gear S3.
Met een app zoals Heart Trace kan je de hele dag door je hartslag meten. Ik meet nu 10 dagen mijn hartslag en de grafiek van mijn hartslag komt aardig overeen met de temperatuurgrafiek.. hogere hartslag door warm weer.

Moet zeggen dat de accuduur daarbij wel een nadeel is, eigenlijk moet je een Android Wear smartwatch voor je gaat slapen opladen. Afhankelijk van gebruik komt die anders de nacht niet door.

Ik was eerst altijd enthousiast over smartwatches, maar inmiddels zie ik de markt gunstiger in voor fitness trackers.
Ik laad mijn Gear S3 savonds tijdens het eten altijd op, daarna gaathij 3,5 dagen mee. Hij meet de hele dag door m'n hartslag en houdt m'n slaap bij, geen speciale apps voor nodig.
Garmin forerunner 230, laatst in de aanbieding voor 160 euro Inc hr-band. Elke dag smart notificaties aan en twee keer per week een GPS fietstocht van 4 uur. En dan gaat de batterij 8 dagen mee. En het scherm is ook perfect te lezen in het zonlicht.
Ja want je gaat met zo een lelijk ding lopen, om alle smartfuncties uit te schakelen ? Dan kan je dus net zo goed een normaal en 100000x mooier horloge halen voor dat geld.
Ik vind het jammer dat Huawei deze sportievere kant op gaat, v.w.b. het design van dit slimme horloge. De eerste versie vond ik namelijk een verademing, met z'n klassieke uiterlijk, tussen al het sportieve spul. Maar goed, over smaak schijn je niet te kunnen twisten.
reviews: Modemerken duiken op smartwatch

Tijdje terug is hier op Tweakers een leuk stukje over geschreven. Smartwatches zijn een niche met amper een bestaande afzetmarkt. Daarmee zijn ook het aantal gebruikers minimaal.
Het merendeel van de functionaliteit is interessant voor de actieve mens, die liever een sportief apparaat om de pols heeft. In de sportschool ga je niet met een sjiek, titanium horloge rondlopen. De zakenman echter, die meer om uiterlijk geeft, hecht geen meerwaarde aan gps, hartslagmeter en stappenteller. Ik vind de use case van een design smartwatch, dat sportief en zakelijk vereenzelvigd, ook moeilijk te stellen.
Daar komt nog bij dat technology bedrijven weinig kaas gegeten hebben van tijdloos design, iets dat zéker bij een horloge belangrijk is omdat je dit voor een langere periode draagt. Een hippe smartwatch met een design dat nu uitgebracht wordt, is volgend jaar alweer verouderd door nieuwe modellen. Dit is bij traditionele horloges niet het geval. Vandaar dat traditionele horlogemakers een redelijk constant design behouden.
Dat artikel had ik destijds ook gelezen. Kennelijk is de doelgroep voor een smartwatch met een traditioneel uiterlijk inderdaad te klein, helaas. Al zijn ze er wel, als je een beetje zoekt. Zelf ben ik wel gecharmeerd van de Tag Heuer Connected.
Het vervelende van Smartwatches t.o.v. gewone horloges over een langere periode is dat de hardware toch relatief snel verouderd is, en de nieuwe apps, OS enz. niet meer kan draaien. Ook huidige problemen met korte batterijlevensduur en soms lastig opladen zullen over een paar jaar wel verbeterd zijn. Dan voor zo'n ding een paar honderd Euro betalen... je moet er maar zin in hebben! Ik denk dat een Fitbit-achtig ding, dat je alleen om doet bij het sporten dan wellicht de betere optie is.
Zelf doe ik nauwelijks aan sport (iig veel te weinig) maar zou wel graag een gewoon horloge met aanpasbare wijzerplaat willen hebben en eventueel nog melding over emails enz. maar dan dus wel met fatsoenlijke levensduur en een paar versies later als het concept wat volwassener is geworden.... ik word oud!
OMG Arnoud wat is er mis met je arm! :D

Ohw nm de thumbnail was een beetje zorgwekkend :9
haha dacht ook al, tweakers gebruikt nu lijken als demomodellen?
Ik heb er even naar zitten kijken onder het lezen, eerst dacht ik iets van metaal, maar volgens mij is het toch een kaars xD
Ik snap ook niet waarom iemand zo'n foto maakt, maar ja smaken verschillen. :X
Ik heb nu een paar dagen de watch 2 classic variant. Bevalt me prima! Ik vind hem ook fijner zitten dan de Gear 3. Het leren bandje wat er bij zit voldoet prima. Ook lijkt het wel een stukje lichter te zijn dan de Gear 3

Wel vind ik het nogal onduidelijk dat er twee fitness apps opstaat. Huawei en Google fit. Ik snapte er eerst niks van. Zeker in vergelijking met de ik mijn ogen super fijne Samsung Health app
De Gear S3 vond ik wat te groot en te zwaar maar die draaiende ring is wel erg makkelijk vergeleken met het vegen op de Watch2! Ik vond Google Wear 2.0 nog wel in de kinderschoenen staan maar wel de meeste potentie hebben van de twee. Smartwatches are here to stay dus ik denk dat over een jaar of tien dit allemaal veel fijner uitgewerkt zal zijn.

Wat betreft je opmerking over de fitness apps kan ik dat beamen!
Meerwaarde van zo'n slim klokje?
Alle functies die erop zitten die verder gaan dan de tijd weergeven.
Alle functies die erop zitten die verder gaan dan de tijd weergeven.
Er zijn ook horloges van 20+ jaar oud die temperatuur, luchtdruk, etc. meten, alarms bijhouden, stopwatches ondersteunen, de datum en tijd synchroniseren m.b.v. DCF-77, etc. En dan gaat de batterij jaren mee.

Je moet wat specifieker zijn dan "kan meer dan enkel de tijd weergeven", want er zijn zat normale horloges met een stopwatch en datumaanduiding.
Wat is de meerwaarde van een 'slimme' telefoon vroegen mensen zich 15 jaar geleden af.
Ik kan een hele berg apparaten opnoemen die hierdoor overbodig zijn geworden.

Maar laat ik er eens een paar noemen die voor mij interessant zijn om goed werkend om mijn pols te hebben en waarvoor ik dus niet mijn inmiddels uit de kluiten gewassen telefoon met hoesje met bankpasjes hoef te pakken:
- Tijdsaanduiding
- Fitness tracking
- Navigatie
- Digitale assistent
- Bellen
@Styreta

Hij heeft te veel met de barbeque gespeeld !!!
Ondersteunt de smartwatch betalen met ABN AMRO wallet?
Het is natuurlijk vooral Qualcomm die hun SoC bomvol blijken te kunnen stoppen.
Er een plankje en een kastje voor ontwerpen valt, vind ik, in het niet.
Nou doen ze dat allemaal wel heel mooi en ik zou het ze niet na kunnen doen maar toch.
Het is knap dat Huawei zoveel functies in een horloge heeft weten te proppen dat relatief zo klein is. Gps, nfc en wifi: je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erin.
Vraag mij af of 4x1.2 ghz misschien niet overkill is en het zeker zuiniger kan maar moet?
Hoe de accu-tijd en hoe zwaar applicaties zijn, weet ik niet.

Misschien kan iemand dat verder invullen en onderbouwen die zo'n ding heeft.
Of is het vooral experimenteren met de mogelijkheden nog?

[Reactie gewijzigd door B. Olle op 26 mei 2017 17:54]

Er schijnt ook een 4g versie te komen. Lijkt me perfect voor bij het hardlopen, als je alleen voor noodgevallen connectiviteit nodig hebt.

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B06XBTT9S6

[Reactie gewijzigd door vbmot op 26 mei 2017 18:36]

Wat mij betreft is de accuduur van max. 24 uur, als je hem intensief gebruikt, een showstopper. Weer een device waarbij je je zorgen moet maken of er nog genoeg power in zit voor de komende uren. Zeker als je gaat reizen en/of rondtrekken lijkt het me niet prettig.
In mijn huidige traditionele horloge zit een kinetic mechanisme waardoor hij nooit zonder stroom zit, mits je hem maar regelmatig draagt.
Ik vraag mij waarom dit niet in smartwatches kan worden ingebouwd. Neemt het te veel ruimte in beslag of wekt het te weinig stroom op?
Ik verwacht dat je te weinig stroom kunt opwekken met kinetic mechanismes. Een normaal horloge kan maanden of zelfs jaren op een batterij draaien. Je hebt dus maar heel weinig stroom nodig om 'm weer een paar dagen verder te helpen. Een smartwatch gebruikt in sommige gevallen meer stroom dan je via kinetic in dezelfde tijd kunt opwekken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee