Door Sim Kranenburg

LG UF850 65" Review

Meer gebruiksgemak dankzij webOS 2

03-04-2015 • 06:00

99

Multipage-opmaak

Inleiding

Samengevat

LG's UF850 is voorzien van webOS 2, waardoor de bediening eenvoudig en vlot verloopt. Ook de nieuwe Magic Remote, die nu is voorzien van veel meer knoppen, werkt prettig. De luidsprekers, die zijn ontworpen door Harman Kardon, klinken bovengemiddeld goed, al moet je van het laag geen wonderen verwachten. Dankzij het grote formaat van het scherm en de hoge uhd-resolutie zien uhd-beelden er indrukwekkend uit op de UF850, maar het contrast van dit beeldpaneel is maar matig en ook zien we, vooral onder een hoek, backlight-bleeding en dat doet afbreuk aan de kijkervaring.

Toen LG in 2014 op de CES webOS introduceerde, waren we erg enthousiast over het nieuwe besturingssysteem voor Smart-televisies. Al snel bleek echter dat webOS weliswaar zeer handig en intuïtief werkte, maar dat de snelheid behoorlijk te wensen overliet. Bij het ontwikkelen van de tweede versie lag de nadruk dan ook op het sneller maken van het besturingssysteem en in deze review bekijken we of LG er deze keer wel in is geslaagd om een soepel werkende interface te maken.

We bekijken webOS 2 op de UF850V, die voorzien is van een 65"-ips-paneel met een uhd-resolutie. Op het moment van schijven was dit model leverbaar voor ongeveer 2700 euro. Er is ook een 55"-versie, die voor ongeveer zevenhonderd euro minder te koop is, en als je nog eens driehonderd euro wil besparen is er nog een 49"-model. Dat zijn stevige prijzen, maar daarvoor krijg je dan ook heel wat terug. Zo is er een geheel nieuw ontworpen versie van de Magic Remote, die de ouderwetse infraroodafstandsbediening nu echt overbodig moet maken, en is de tv voorzien van een strak ontwerp met een mooie afwerking en luxe metalen voet.

Audiospecialist Harman Kardon ontwierp het luidsprekersysteem, dat op een slimme manier aan het zicht is onttrokken. Zoals we gewend zijn van LG wordt de passieve techniek gebruikt voor het weergeven van 3d-beelden en omdat uhd-televisies twee keer zoveel beeldlijnen hebben als hd-modellen, krijg je bij het kijken in 3d de volledige resolutie te zien. Of webOS 2 de grote verbetering met zich meebrengt die LG ons belooft en of de beeld- en geluidskwaliteit de hoge aanschafprijs rechtvaardigt, zal blijken uit deze review.

Uiterlijk en aansluitingen

LG heeft de UF850 een strak uiterlijk meegegeven. Doordat de glasplaat aan de voorkant helemaal tot de randen doorloopt, lijkt het alsof de tv super smalle bezels heeft als ze uitstaat. Nadat je de tv hebt ingeschakeld, zie je dat het beeld niet helemaal tot aan de randen doorloopt, maar dat het op een centimeter afstand ophoudt. Rondom het scherm loopt een zwart afgewerkte metalen rand, met daaromheen een sierlijst, die is gemaakt van kunststof dat er uitziet alsof het geborsteld metaal is.

LG UF850VLG UF850VLG UF850V

De lijst maakt onderaan een knik van vijfenveertig graden en loopt onder het scherm door. Er zijn uitsparingen in gemaakt, waardoor het geluid van de luidsprekers naar voren wordt gereflecteerd. Midden onder het scherm staat het LG-logo en daaronder zit in de uitsparing van de sierlijst een led-indicator. De behuizing is behoorlijk plat, met een dikte van slechts drie centimeter. Onderaan zit een stuk dat twee centimeter dikker is en waarin onder andere de luidsprekers zijn ondergebracht.

LG UF850VLG UF850VLG UF850V

De tv staat op een nieuw vormgegeven versie van LG's 'ribbon stand', die deze keer is voorzien van een geribbelde zijde en is afgewerkt met een chroomlaag. De voet is aan de achterkant door middel van twee sierlijk vormgegeven stukken zwart metaal verbonden met de kast van de tv, waardoor je een televisiemeubel van minimaal 116cm breed nodig hebt. Aan de onderkant zit een kleine joystick, waarmee de tv te bedienen is zonder afstandsbediening. De achterkant van de UF850 is gemaakt van zwart gespoten metaal, waarin een groot LG-logo is gestanst.

Aansluitingen

Het netsnoer is slechts anderhalve meter lang, maar omdat het afneembaar is, kun je het eenvoudig vervangen door een langer exemplaar. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld de tv aan de muur wil monteren. Minder handig zijn dan de aansluitingen die recht naar achteren zijn gemonteerd, waardoor het nodig kan zijn om speciale kabels met haakse stekkers te gebruiken. Ook is het onhandig dat de koptelefoonaansluiting aan de achterkant zit en niet aan de zijkant, waar je er makkelijk bij kunt.

LG UF850VLG UF850VLG UF850V

Naast de koptelefoonaansluiting zijn de volgende aansluitingen recht naar achteren gemonteerd: een rj-45-netwerkaansluiting, een Toslink- optische audio-uitgang, een scart-aansluiting, een componentaansluiting die ook te gebruiken is voor composietsignaal, een antenneaansluiting en een aansluiting voor een satellietschotel. Aan de zijkant zit een rij aansluitingen die onder een hoek zijn gemonteerd: een CI+-slot, drie usb-aansluitingen, waarvan één met usb 3-aansluiting, en drie hdmi 2.0-aansluitingen die geschikt zijn voor uhd-beelden op 60fps.

Bediening op afstand

Tot nu toe leverde LG altijd twee afstandsbedieningen mee bij de wat duurdere smart-televisies: een Magic Remote met bewegingsdetectie en een gewone infraroodafstandsbediening met veel knoppen. Vanaf modeljaar 2015 levert LG er nog maar een mee, die de twee oude afstandsbedieningen in één apparaat verenigt. Deze combinatie biedt alleen maar voordelen, waardoor wij ons afvragen waarom dit niet jaren eerder al is gedaan. De bewegingsbediening werkt namelijk erg eenvoudig, maar het is ook makkelijk om directe knoppen te hebben voor menutoegang of om kanaalnummers in te toetsen.

Magic remoteMagic remote

De nieuwe Magic Remote is door de toevoeging van meer knoppen wat langer geworden en meet nu zo'n achttien en een halve centimeter. Er gaan twee AA-batterijen in, waardoor het gewicht wat hoger is: 151 gram. Het wat hogere gewicht en de prima afwerking zorgen voor een flink gevoel van kwaliteit. Ook voelen de knoppen prettig aan, met een hoor- en voelbare klik. Alle knoppen zitten op een logische plek, waardoor de meeste mensen niet lang hoeven te zoeken naar de juiste knop.

Er is een microfoon ingebouwd, waarmee je zoekopdrachten kunt uitvoeren. De spraakherkenning werkt best goed en kan handig zijn om bijvoorbeeld YouTube-filmpjes te vinden of om zoekopdrachten in de browser te doen. De bewegingsdetectie werkt zeer accuraat en het scrollwielje is handig om door lijsten te navigeren. De afstandsbediening kan ook gebruikt worden om aangesloten apparaten te bedienen, zoals een decoder, een blu-ray-speler of een audioset.

TV Plus-app

LG TV PlusLG TV PlusLG TV Plus

Het is ook mogelijk om de UF850 te bedienen met een app op je telefoon of tablet. Op iOS heet de app nog altijd LG TV Remote, maar op Android is de app vernieuwd en heeft hij een nieuwe naam: LG TV Plus. Je kunt je mobiele apparaat als reguliere afstandsbediening gebruiken, maar het is daarnaast mogelijk om het touchscreen te gebruiken om de aanwijspijl op het scherm te bedienen. In de oude app op iOS beweegt de pijl te langzaam, waardoor dit niet prettig werkt. In de nieuwe app op Android werkt dit wel goed en bovendien kun je de rechterkant van het scherm gebruiken als scroll-wiel, waardoor je makkelijk door lijsten kunt navigeren. Wanneer de nieuwe app naar iOS komt, is nog niet bekend.

WebOS 2 en mediaspeler

De eerste versie van webOS werkte zeer eenvoudig en intuïtief, en bracht daarmee de (brood)nodige vernieuwing naar smart-tv's. Doordat live-tv, apps en externe ingangen allemaal op dezelfde manier worden gerepresenteerd in de interface, als een kaart op een horizontale balk onder in beeld, is het besturingssysteem zeer consistent, waardoor je er snel mee leert werken. Het grote manco van de eerste versie was de snelheid waarop de interface werkte. Die snelheid is dan ook de belangrijkste verbetering in webOS 2, want de overige wijzigingen zijn vrij subtiel.

WebOS 2

Bij de installatie word je nog steeds aan de hand genomen door Beanbird, die je op speelse wijze door alle instellingen loodst. Toch is hier voor kijkers van satelliet-tv een belangrijke verbetering doorgevoerd, want voorheen moesten gebruikers van Canal Digitaal in Nederland en van TV Vlaanderen in België na de installatie door een enorme lijst kanalen heen ploegen om de zenders uit hun abonnement te zoeken. Nu worden ze allemaal automatisch netjes op volgorde gezet.

WebOS 2

Als je de interface bekijkt, moet je goed zoeken naar de vernieuwingen. De meest in het oog springende veranderingen zijn de mogelijkheid om acht van je favoriete zenders op de balk te zetten onder 'My Programmes' en ook is er een nieuw snelmenu voor veelgebruikte instellingen. Op zich een handige toevoeging, maar omdat dit snelmenu verschijnt als je op de instellingenknop drukt, moet je een keer extra klikken om naar het instellingenmenu te komen. Een keertje extra klikken is niet zo erg, maar als je bezig bent de televisie te kalibreren moet je wel erg vaak extra klikken om bij de juiste instelling te komen.

WebOS 2

De televisie start nu lekker vlot op; na vijftien seconden heb je tv-beeld en dat is dus inclusief het initialiseren van de smartcard. Je kunt dan gelijk zappen; alleen als je een externe ingang wil selecteren, moet je nog eens tien seconden wachten: prima starttijden dus. De interface reageert nu een stuk sneller, maar nog zeker niet zo soepel als de interface van een wat duurdere smartphone, want af en toe zijn er kleine haperingen te zien in animaties of moet je kortstondig wachten totdat de juiste menupagina in beeld verschijnt. Een groot deel van de snelheidsverbetering komt ongetwijfeld door de snellere hardware van de 2015-modellen en dat zou meteen de reden kunnen zijn waarom webOS 2 waarschijnlijk niet naar de bestaande modellen uit 2014 komt.

Mediaspeler

MediaspelerDe mediaspeler werkt prettig en speelt de belangrijkste foto-, muziek- en videobestanden keurig af. Foto's worden prachtig weergegeven op de volledige uhd-resolutie, waardoor ze er scherp uitzien. Ook de belangrijkste videoformaten worden ondersteund en ondertitels worden correct weergegeven, waarbij de grootte en de positie ervan naar eigen voorkeur is aan te passen. Zelfs video's die gebruikmaken van de hevc-codec worden keurig afgespeeld, maar helaas werkte geen enkele van onze uhd-testvideo's. Dit is duidelijk een softwareprobleem, want de hardware kan het gewoon; Netflix-uhd werkt prima en ook het uhd-testkanaal op de Astra 19,2°O-satelliet wordt keurig met 50fps weergegeven.

Inputlag, gebruik met pc en 3d

InputlagMensen met een gameconsole hebben baat bij een zo laag mogelijke inputlag, zodat de spelbeelden met zo min mogelijk vertraging worden getoond. Doet de tv namelijk te lang over het weergeven van de gamebeelden die via hdmi binnenkomen, dan worden actiegames moeilijker om te spelen. We hebben de inputlag gemeten in de spelmodus met onze Leo Bodnar-lagtester, die net als een gameconsole een 1080p60-signaal naar de tv stuurt en vervolgens met een optische sensor de vertraging meet. Met een inputlag van zo'n 46ms valt nog redelijk te gamen, maar de negatieve gevolgen voor de moeilijkheidsgraad van het spel zijn al duidelijk waarneembaar. De beste televisies wat inputlag betreft doen er maar half zo lang over om de gamebeelden te vertonen.

Gebruik met pc

PC op 2160pVeel Tweakers hebben een pc aangesloten op hun televisie en sinds de komst van videokaarten met hdmi 2-ondersteuning is het mogelijk om uhd-beelden met 60fps naar een uhdtv te sturen. Helaas is er geen lagtester die werkt op deze resolutie en de oude methode om inputlag te meten, met een crt-scherm ernaast, is ook niet te gebruiken, omdat er geen crt-schermen zijn die uhd kunnen weergeven. Om toch iets over de inputlag te kunnen zeggen hebben we de tv aan een pc met een GeForce GTX960-kaart aangesloten, zodat we konden kijken of we verschil merkten tussen de inputlag bij 1080p60 en bij 2160p60.

We konden geen significant verschil ontdekken en dus nemen we aan dat de inputlag op de uhd-resolutie rondt dezelfde 46ms ligt als die we op 1080p60 hebben gemeten. Om de tv de volledige resolutie van 3840x2160 op 60fps te laten weergeven zonder terug te vallen op 4:2:0 chroma subsampling, moet eerst in het menu de optie 'hdmi ultra hd deep colour' aangezet worden, waarna de tv herstart. Ook is niet elke hdmi-kabel geschikt voor deze hoge bandbreedte, hoewel de organisatie achter hdmi beweert dat bestaande high-speed kabels goed genoeg zijn.

3d

Zoals we gewend zijn van LG maakt de UF850 gebruik van passieve brillen voor het weergeven van 3d. Voor het scherm zit een polarisatiefilm die het licht van de even beeldlijnen linksom en dat van de oneven beeldlijnen rechtsom polariseert. In de brilletjes zitten circulaire polarisatiefilters, die het beeld dat voor het andere oog bestemd is tegenhouden, zodat elk oog de helft van de beeldlijnen te zien krijgt. Doordat uhd-televisies twee keer zoveel beeldlijnen hebben als hdtv's, kun je op deze wijze 3d kijken op de volledige hd-resolutie.

3d-brillen3d-brillen

In theorie is dit het ideale 3d-systeem voor uhd-televisies, omdat de passieve brillen niet knipperen, waardoor ze rustig zijn voor je ogen. Bovendien wegen de brilletjes slechts zestien gram, waardoor ze zeer comfortabel zitten. Helaas hadden we bij ons testexemplaar nogal wat last van crosstalk aan de zijkant van het beeld. We denken dat de polarisatiefilm niet precies op de juiste plek voor het scherm zat, want door de kijkpositie te veranderen konden we de crosstalk verplaatsen naar een ander deel van het beeld. Er was echter geen enkele positie te vinden waarbij het hele beeld vrij was van crosstalk. Waarschijnlijk is dit een probleem van dit specifieke exemplaar, want over het algemeen werkt passieve 3d op een uhdtv van LG erg goed.

Geluid en energiegebruik

De luidsprekers van de UF850 zijn ontworpen door de Amerikaanse audiospecialist Harman Kardon. Deze samenwerking heeft geen oplossing opgeleverd voor het probleem waar de meeste televisies last van hebben: het gebrek aan lage tonen. Toch klinken de luidsprekers bovengemiddeld goed en dat is vooral te danken aan de slimme plaatsing. De luidsprekers zijn namelijk net als bij veel andere televisies naar beneden gemonteerd, maar door sleuven onder het scherm wordt het geluid naar voren in de richting van je oren gereflecteerd.

LG UF850VLG UF850V

Hierdoor biedt de tv een goed stereobeeld en zijn stemmen duidelijk verstaanbaar. Het maximale volume is behoorlijk, al is op hogere standen veel compressie hoorbaar. Deze wordt toegepast om te voorkomen dat het geluid overstuurd gaat klinken. Prima geluid voor gewoon televisiekijken dus, maar film- en muziekliefhebbers kunnen beter naar een extern audiosysteem uitwijken voor een betere laagweergave.

Er zijn de nodige geluidseffecten beschikbaar, zoals een vijfbandsequalizer en een virtuele surroundstand, waar je niet bijster veel aan hebt, omdat het geluid er niet veel beter van gaat klinken. Er zijn ook een paar effecten beschikbaar waar je wel wat aan hebt, zoals Clear Voice, waardoor de verstaanbaarheid van stemmen beter wordt. Ook is de automatische volumeregeling, die de verschillen in geluidsniveau van verschillende zenders tegengaat, erg handig. Alles bij elkaar een prima luidsprekersysteem, al mag je er geen wonderen van verwachten.

Energiegebruik

Alle lcd-televisies maken tegenwoordig gebruik van een led-backlight, waardoor verreweg de meeste modellen zuinig met energie omgaan. Bij uhd-televisies moet de backlight wat feller branden voor dezelfde helderheid, omdat de kleinere pixels minder licht doorlaten. Toch is het energiegebruik van de UF850 heel netjes, want met de backlight op de hoogste stand verbruikt de tv zo'n 151W gemiddeld. Dat lijkt misschien stevig, maar we hebben het hier wel over een groot 65"-scherm met een helderheid van maar liefst 405cd/m².

Verbruik bij 120cd/m²Als we de backlight instellen op 120cd/m², een mooie helderheid om in een matig verlichte kamer tv te kijken, is het verbruik nog maar 81W gemiddeld. Met de backlight op de laagste stand meten we 47W, maar de 16cd/m² helderheid die de tv dan produceert, is zelfs in een volledig verduisterde kamer niet genoeg voor een acceptabel beeld. Bij de verbruiksmetingen schakelen we local dimming altijd uit, maar als je deze feature hebt aanstaan, valt er afhankelijk van de beeldinhoud nog wat meer energie te besparen. Bij het weergeven van een volledig zwart beeld zakt het verbruik dan naar minder dan 50W, maar bij het weergeven van heldere beelden is het verbruik op hetzelfde niveau als bij weergave zonder local dimming.

Beeldeigenschappen

Om te laten zien hoe het beeld verandert als je niet recht voor de tv zit, hebben we twee foto's gemaakt met identieke belichting. De ene recht van voren en de andere onder een hoek van vijfenveertig graden.

KijkhijkenKijkhijken

De kleurweergave van de de UF850 is onder een hoek bijna net zo goed als recht van voren. Wel valt goed te zien dat de helderheid terugloopt als je onder een hoek kijkt.

Om de uniformiteit van de backlight in beeld te brengen hebben we foto's gemaakt van een volledig wit scherm.

Uniformiteit backlichtUniformiteit backlicht

We zien dat de backlight geen al te grote afwijkingen vertoont, maar ruimte voor verbetering is er nog wel. De zijkanten worden wat donkerder weergegeven en in het midden van het beeld is de helderheid wat hoger. Onder een hoek is goed te zien dat de helderheid afneemt, maar de uniformiteit van de backlight blijft gelijk.

Helaas hebben alle lcdtv's in meer of mindere mate last van backlight-bleeding, waarbij er heldere plekken in het beeld zichtbaar zijn bij de weergave van donkere beelden. Om de backlight-bleeding goed te laten zien hebben we foto's gemaakt met een lange sluitertijd.

Backlight bleedingBacklight bleeding

We zien recht van voren wat 'wolken' in het beeld, die op zich niet heel storend zijn. Het verhaal wordt anders als je onder een hoek naar het scherm kijkt, want dan zijn er duidelijke lichte plekken in het beeld te zien, die opvallen bij het bekijken van donkere beelden.

Beeldverwerking

Dynamisch ContrastZoals de meeste televisies heeft de UF850 een aantal 'beeldverbeteraars' aan boord die je voor het beste beeld maar beter kunt uitzetten. Zo zijn er twee ruisonderdrukkers die weliswaar minder ruis in het beeld opleveren, maar ook minder scherpte. Er is een dynamische contrastregeling die het het contrast in het beeld verhoogt, maar waardoor details in de schaduwpartijen en hooglichten verloren gaan. Ook is er een functie die superresolutie heet, maar die geen enkel effect op het beeld lijkt te hebben.

Om beweging er vloeiender en scherper uit te laten zien is beeldinterpolatie op de UF850 aanwezig, die LG 'Truemotion' heeft genoemd. Zoals altijd levert beeldinterpolatie een duidelijk vloeiender beeld op, maar krijg je ook artefacten in het beeld en krijg je last van het 'soap opera effect' als je het aanzet bij het kijken naar films. In de stand Wissen Plus wordt de beeldinterpolatie gecombineerd met een knipperende backlight om bewegingsonscherpte tegen te gaan. In deze stand zien bewegende beelden er duidelijk scherper uit, maar er zijn nog wel interpolatieartefacten te zien en het beeld wordt een flink stuk donkerder.

Local dimming

Local dimmingOm het lage contrast van het beeldpaneel wat op te peppen heeft LG local dimming toegepast op de backlight. Deze is verdeeld in zes grote verticale zones die afzonderlijk gedimd kunnen worden. Doordat de afzonderlijke zones erg groot zijn, doet de local dimming zijn werk erg opvallend. Als je bijvoorbeeld naar een film met ondertitels kijkt, zie je het beeld constant lichter worden als de ondertitels in beeld verschijnen en weer donkerder als ze verdwijnen. Wij vinden dit zeer storend tijdens het kijken, waardoor we, ondanks het lage contrast van het paneel, liever zonder local dimming kijken.

Metingen en kalibratie

Het scherm van de UF850 is enigszins ontspiegeld, maar bij veel omgevingslicht zijn er nog wel reflecties zichtbaar. Als er veel omgevingslicht is, zal het scherm dus een hoge helderheid moeten genereren om prettig te kijken. Gelukkig heeft het paneel een hoge maximumhelderheid van 405cd/m², waardoor het beeld er ook in een fel verlichte ruimte nog goed uitziet. Direct zonlicht in de kijkruimte moet uiteraard nog wel worden vermeden.

LG UF850 contrastDe belangrijkste eigenschap van het beeld is het contrast, omdat onze ogen dat prima kunnen waarnemen, terwijl we grote moeite hebben om zonder meetapparatuur te bepalen of kleuren kloppen. We meten het contrast volgens de ansi-methode, waarbij we acht witte en acht zwarte vlakken meten om zo tot de contrastratio te komen. Bij de UF850 komen we tot een teleurstellende contrastratio van slechts 896:1, waardoor hij op dit vlak tot de slechtere televisies behoort.

Na de contrastmeting is de grijstintenmeting het belangrijkste, want voor een correcte kleurweergave is het belangrijk dat alle grijstinten zonder kleurzweem worden weergegeven. Ook bekijken we bij deze meting of alle grijstinten de juiste helderheid hebben, zodat er geen details in het beeld verloren gaan. De stand ISF Expert2 geeft zo uit de doos de beste resultaten.

Grijstinten

Met een gemiddelde ΔΕ2000 van 3,5 liggen de afwijkingen een stukje boven de grens van drie, waarbij de verschillen met het blote oog eigenlijk niet opvallen: een redelijk resultaat dus. De gemiddelde gamma ligt al op de voorgeschreven 2,2, maar het gemiddelde pakt in dit geval mooi uit, omdat de afwijkingen elkaar precies opheffen. Die grafiek zou wel wat rechter mogen zijn.

Bij de primaire en secundaire kleuren is het resultaat teleurstellend.

kleur voor

Dit resultaat is niet zoals het hoort, want vooral groen laat een enorme afwijking zien, omdat verzadigde groentinten te donker worden weergegeven.

Kalibratie

We zijn aan de slag gegaan om de kleurweergave op een hoger plan te brengen en daarvoor hebben we onze Spectracal C6-colorimeter in combinatie met Calman v5-software gebruikt.

grijstinten na

De grijstinten laten zich makkelijk kalibreren door middel van een tweestapskalibratie. Om de laatste afwijkingen van de grafiek glad te strijken is er ook een twintigstapsinstelling beschikbaar. Die hadden we niet nodig, want nadat we hooglichten van rood op +5 hadden gezet en de schaduwpartijen van blauw op -12, was de gemiddelde ΔΕ2000 al teruggedrongen tot 1,3. Om de gammagrafiek wat rechter te krijgen hebben we het contrast verhoogd naar de maximale stand. Ook hier viel nog wel wat te verbeteren met de twintigstapsinstellingen, maar zichtbare winst was er niet echt meer te halen.

Door verschillen per exemplaar kan het zijn dat de door ons gebruikte waarden averechts werken op andere UF850-televisies, maar ze kunnen een aardig begin zijn als je zelf aan de slag gaat om de kleurweergave te verbeteren.

kleur na

We hebben de primaire kleuren zo goed als perfect weten af te stellen, maar de instellingen van LG's color management system hielpen daarbij niet mee. Er waren flinke correcties nodig, maar de verschillende instellingen van een kleur beïnvloeden elkaar allemaal. Bovendien lopen de kleuren niet meer mooi in elkaar over en krijg je last van banding als je extreme correctiewaarden gebruikt. Ook zouden de secundaire kleuren al heel dicht bij de ideale waarden moeten vallen na het instellen van de primaire kleuren en de grijstinten, maar helaas werkt het cms van LG niet prettig en hadden we wat meer tijd nodig om de kleurweergave in het gareel te krijgen zonder dat het beeld erop achteruitgaat.

Specificaties en fotogalerij

Categorie Televisies
Merk LG
Product LG UF850V
Uitvoering 65" Zwart
Laagste prijs € 2.699,- Vergelijk prijzen
Aantal aanbieders 5 winkels
Eerste prijsvermelding Donderdag 19 maart 2015
Schermdiagonaal 65"
Vorm scherm Vlak
Resolutie (TV) 3840x2160 (Ultra-HD)
Beeldverhouding 16:9
HD-specificatie Ultra-HD
Televisietype LCD
Lcd-technologie IPS
Backlight Led: Edge-lit
Refreshrate 100Hz
Geoptimaliseerde refreshrate 200Hz
Paneelfabrikant LG
3d-ondersteuning Ja
3d-technologie Passief
Smart-tv Ja
Smart-tv-besturingssysteem LG webOS 2.0
Chatmogelijkheden Skype
Sociale media Facebook, Twitter
Omroepen on demand NPO gemist (NL), RTLXL (NL)
Overige onlinecontent 7sur7 (BE), DeMorgen (BE), DVDPost (BE), HLN.be (BE), Kijk.nl (SBS/Net5/Veronica), Netflix, Netflix (Ultra HD), Nu.nl (NL), Picasa, Videoland on demand (NL), Webbrowser, YouTube
NL/BE-model Ja
Landinfo Het betreft hier een model geschikt voor het Nederlandse of Belgische digitale (kabel)netwerk, dat meestal out-of-the-box werkt, zonder extra instellingen. In enkele gevallen zijn er wel extra instellingen nodig, informeer hierover bij je digitale tv-provider.
Tunertype Analoog, DVB-C, DVB-C HD, DVB-S2, DVB-T, DVB-T HD, DVB-T2
Common Interface CI+
Video in Component Video, Composite, 3x HDMI, Scart
Hoogste HDMI-versie HDMI 2.0
DLNA Ja
Miracast Ja
Verbinding (Audio) Audio (3,5mm), Audio Digitaal (S/PDIF)
Verbinding (Ethernet) Ethernet 100Mbit/s
Verbinding (USB) 2x USB 2.0, USB 3.0
WiFi aanwezig Ja
Verbinding (wlan) 802.11 (onb. type)
5GHz-ondersteuning Nee
Speakers Intern Stereo
Frontspeakervermogen (RMS) 10W
Stroomverbruik 116W
Stroomverbruik (stand-by) 0,3W
Energiekosten per jaar op basis van 4 uur per dag kijken en €0,23 per kWh €38,95
Televisie-eigenschappen App-bediening, Firmware-upgrade mogelijk, Opnemen / Timeshift, OSD, Ruisonderdrukking, Slaaptimer
Teletekstpagina's in geheugen 2.000
Introductiejaar 2015
Televisiekleur Zwart
Hoogte 903,3mm
Hoogte (zonder voet) 850,5mm
Breedte 1,454m
Diepte 276,1mm
Diepte (zonder voet) 51,6mm
Gewicht 32,8kg
Beeldverhoudingen 16:9
Specs van fabrikant Productinformatie van de fabrikant
Meer informatie
LG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850VLG UF850V

Conclusie

De vernieuwingen in webOS zijn niet wereldschokkend te noemen en eigenlijk nauwelijks een nieuw hoofdversienummer waard. Toch is het prettig dat webOS nu veel sneller en soepeler werkt, want dat was het grootste pijnpunt. Verder was er niet zoveel mis met het besturingssysteem en dus hoeven we niet teleurgesteld te zijn met de kleine veranderingen. WebOS 2 is op dit moment waarschijnlijk het beste besturingssysteem voor televisies dat er te koop is. Daar kan snel verandering in komen, doordat er dit jaar maar liefst drie nieuwe besturingssystemen voor tv's bijkomen: Samsungs Tizen, Googles Android TV op onder andere Sony en Philips, en Firefox OS zal op Panasonic-tv's beschikbaar komen.

De nieuwe versie van LG's Magic Remote is een schot in de roos. Hij ligt prettig in de hand, de indeling is overzichtelijk en het knopgevoel is goed. Het is erg fijn dat er nu veel knoppen op zitten, zodat veelgebruikte functies allemaal een eigen knop hebben. De spraakherkenning door middel van de ingebouwde microfoon werkt goed en kan soms van pas komen. Handig is de mogelijkheid om er andere apparaten mee te bedienen; zo heb je geen extra afstandsbediening nodig voor bijvoorbeeld een decoder, een blu-ray-speler of een audioset.

Veel mensen zullen geen audioset bij de UF850 nodig hebben, want het geluid is prima. De luidsprekers die ontworpen zijn door Harman Kardon hebben weliswaar geen indrukwekkende laagweergave, maar dankzij de slimme plaatsing achter sleuven aan de voorkant klinken ze verder prima. Ze hebben een mooi stereobeeld en de verstaanbaarheid van stemmen is zeer goed.

Al met al een prima tv, maar het beeldpaneel laat toch wat te wensen over. Als je naar uhd-beelden kijkt op het grote scherm, weet het beeld door de hoge resolutie zeker indruk te maken, maar het contrast is teleurstellend, waardoor gewone hd-beelden een stuk minder indruk maken. Ook krijg je, vooral onder een hoek, redelijk wat backlight-bleeding te zien. Dat zijn zaken die de meeste andere televisies, dus ook modellen die voor een flink lagere prijs te koop zijn, veel beter doen.

Reacties (99)

99
99
61
2
0
0
Wijzig sortering
Sim, ik neem aan dat je bewust bent van het feit dat LG al jaren IPS voor de TV lijn gebruikt. Dan had je moeten weten wat je van het contrast kan verwachten.
Als volgt daarop; dat wat je ziet is geen backlight bleed; het is IPS gloed, wat twee totaal verschillende fenomenen zijn. Backlight bleed duid op het lekken van de backlight over het LCD -- als in; een productie fout. IPS gloed kenmerkt zich als een licht blauwe gloed van links onder/boven, en koperkleurig van rechts onder/boven. Ook wederom een inherente zwakte van IPS, maar geen productie fout. Niet dat ik excuses maak voor het gebruik van IPS in een TV. Dat is simpelweg altijd een domme zet van LG geweest. Maar dat is ook de reden waarom LG OLED pushed, zodat het kan concurreren met de VA markt met een in-house technologie.
/0,02€

Dat gezegd, ik moet wel zeggen dat WebOS een stuk vlotter eruit ziet. Daarnaast kan het aan mij liggen, maar het lijk alsof de magic remote ook een stuk sneller reageert, of tenminste de detectie van de bewegingen daarvan.

Edit:
Briefje aan mijzelf: goed kunnen spellen is ook een kunst. :)

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 22 juli 2024 14:30]

Uiteraard verwacht ik een lager contrast van een IPS-paneel dan van VA-paneel, maar een goed IPS-paneel kan best een hoger contrast hebben dan een slecht VA-paneel dus laat ik mijn oordeel het liefste van metingen en het bekijken van bekend beeldmateriaal afhangen.

Ik ben het niet met je eens dat IPS-gloed een totaal ander fenomeen is dan backlight bleed. In beide gevallen krijg ik licht (opgewekt door de backlight) te zien in delen van het beeld waar dat niet thuis hoort. Ik ben het wel met je eens dat het er anders uitziet en dat je het daarom anders zou kunnen noemen, maar uiteindelijk is het resultaat hetzelfde; de zwartwaarden en daarmee het contrast worden slechter. Het maakt mij niet zoveel uit hoe je het noemt; ik wil het liever niet in het beeld zien.
Is het mogelijk om meer shootouts te doen? Ik vind 1x in de maand een tv review een beetje triviaal. Dan zie ik liever dat er 10 - 20 nieuwe tvs met elkaar vergeleken worden, zodat je een beter beeld van t huidige aanbod krijgt met wie wel/niet goed bezig zijn.
We zouden zeker graag meer round-ups doen maar dat is niet zo makkelijk om te organiseren omdat we verreweg de meeste testtoestellen lenen van de fabrikanten en die hebben niet altijd de modellen beschikbaar op de momenten dat we ze zouden willen vergelijken.
De aantallen die je noemt zijn overigens ook niet echt praktisch omdat onze tv-testruimte daarvoor simpelweg niet groot genoeg is.
Ok, bedankt voor je reactie.
Dan hoop ik op meer reviews, zodat het op die manier een wat beter totaal beeld geeft. :)
Ik ben het wel met je eens dat het er anders uitziet en dat je het daarom anders zou kunnen noemen, maar uiteindelijk is het resultaat hetzelfde; de zwartwaarden en daarmee het contrast worden slechter. Het maakt mij niet zoveel uit hoe je het noemt; ik wil het liever niet in het beeld zien.
Mee eens, 't past bij een TV inderdaad niet. Het enige wat LG kan doen om dit probleem van IPS te verminderen is om een A-TW polariser te integreren, maar die zijn onbetaalbaar. Om deze reden zal je hard moeten zoeken naar een LG niet-OLED TV die niet dezelfde karakteristieken heeft als in de review.
Het niet kunnen afspelen van de test videos zet mij aan het denken dat er wel eens meer problemen kunnen zijn met de mediaplayer.
Dit samen met het idee dat LG de WebOS 1 TV niet update, dus verwacht ik dat WebOS 2 ook geen update naar 3 zal krijgen, zie ik ook de media player problemen niet opgelost worden tot de nieuwe WebOs versie.

Door de slechte aftercare van LG zal ik dus niet snel een TV van hun aanschaffen.
Laat ze daar maar aan werken.
Media player problemen hij speelt bij mij gewoon alles af ?, alleen ingebakken subs zet die soms rare tekens neer bij bepaalde letters.
Anoniem: 593965 @Carlos0_03 april 2015 15:57
Wij hebben hier de pricewatch: LG 55UB850V Zwart staan en daar was het grootste probleem de dual core processor die UHD video's met een bitrate hoger dan 80Mb/s niet aankon.
Zelfs LG zijn eigen demo's konden niet zonder haperingen afgespeeld worden.
Ik heb UHD tv dus alleen maar full hd en 3D content in hd afgespeeld, maar dit gewoon prima zelfs via de usb.
Anoniem: 593965 @Carlos0_03 april 2015 16:31
8)7

Ga je nu serieus 1080P vs 2160P videomateriaal vergelijken, weet je uberhaubt wat dat voor de CPU (nouja SOC) aan werk kost?

1080P 300MB/s : Geen probleem.
2160P 80Mb/s: Hapering,hapering,hapering,hapering.

1080P Blu-Ray: Max bitrate van 50Mb/s
2160P Blu-Ray: Max bitrate van 128Mb/s

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

O nee ik was wat vergeten te typen zie ik nu, ik heb geen UHD tv moest er staan :).
Zo als het nu staat klinkt het gelijk een stukje anders, mijn LG webos 1 is full hd geen UD.

Wel heel jammer dat geen update komt naar 2 want de tv is nog geen jaar op de markt.
LG update WebOS 1 wel, ze upgraden het niet.
Ik had toch duidelijk 'update naar WebOS 2" geschreven, maar ja, je kan maar over een interpretatie vallen.
Maar het punt is dat men hun klanten in de kou laten staan.
Klopt, interpretatie kwestie, maar een belangrijke!

Update is duidelijk iets anders dan een upgrade.

Deels geef ik je gelijk dat ze hun klanten in de kou laten staan.

Bepaalde nieuwe functionaliteiten zullen WebOS1*-gebruikers niet meer krijgen, echter snelheidsverbeteringen zijn kort geleden duidelijk doorgevoerd, je wordt dus niet helemaal in de kou gezet.
graag dan een merk dat wél updates uitbrengt...
LG doet het niet
Sony doet het niet
...
(zelf geen ervaringen met merken die het wel doen)
Het is dat ik weet dat LG een slechte aftercare heeft dat ik mijn mening daarop baseer.
Bij het kopen van een TV kijk ik naar alle aspecten van de TV, daar hoort Beeld, Geluid, Bediening, gebruikers gemak en Service bij, ongeacht het merk.

De meeste TV's met smart functies komen met minimale hardware om dit te draaien helaas.
Een Tv koop je voor jaren dus doe ik graag wat onderzoek voor ik tot aanschaf over ga.
Het belangrijkste kenmerk van een televisie lijkt me in de eerste plaats nog altijd de kwaliteit van het beeld en dan krijg ik het al ik een zin als "Al met al een prima tv, maar het beeldpaneel laat toch wat te wensen over" lees.

Een televisie met slecht contrast, een slechte kijkhoek, belachelijke zwartwaarden en een gigantische groentint is geen "prima" televisie, maar een gedrocht.

Wordt al die reviews waar het smart-gedoe e.d. secundaire zaken meer aandacht krijgen dan de beeldkwaliteit grondig beu.

Als je in een review als een van de belangrijkste pluspunten van een televisie het prettige gebruik van een afstandbediening moet gaan aanhalen, dan is er iets grondigs fout...
Absoluut gelijk! Er zijn zoveel alternatieven voor wie 'smart' wil doen, terwijl er voor het display geen alternatief is zodra je een tv gekocht hebt (tenzij: een nieuwe tv...).

Back to basics zou ik zeggen: goed beeld, degelijk geluid, vlotte bediening en mooi uiterlijk. Al de rest is marketing-onzin.
En iets dat op Tweakers ook standaard ontbreekt: onderzoek goed hoe de TV op bewegend beeld reageert: Kan ik 23.976fps content (films) met de juiste "bioscoopflikkering" juddervrij weergeven, of krijg ik altijd100-200hz motionflow door mijn strot geduwd?
Ik vind dat je gelijk hebt. Een goede tv voor mij heeft een mooi paneel, goede kleuren, grote kijkhoeken, hoog contrast et cetera, en daarbij een mooie afwerking. Die extra zaken als een webcam en smartfunctionaliteit kunnen mij gestolen worden (zeker na al die ophef over samsung die meeluistert enz...). Dit is natuurlijk mijn mening, er zijn zat mensen die wél die functionaliteit standaard in hun tv willen hebben. De review moet dan ook voornamelijk over het paneel gaan, waar het juist om draait!

Ik hang liever een HTPC aan de tv die ik naar mijn smaak kan inrichten en upgraden. Daarbij is de tv vaak een stuk goedkoper als je geen smartfunctionlatiteit en 3D etc wilt.

[Reactie gewijzigd door luuksnijmegen op 22 juli 2024 14:30]

Daarbij is de tv vaak een stuk goedkoper als je geen smartfunctionlatiteit en 3D etc wilt.
Wil jij die even aanwijzen voor mij met UHD en/of OLED aub. En dan bedoel ik geen monitor met tuner. Wel CI+ en een stuk of 4 HDMI porten.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 14:30]

15 seconde + mogelijk nog 10 seconde extra zodra je een poort wil kiezen zijn snelle tijden (dus 25 seconde zodra je een Humax decoder gebruikt)?
Soms zou ik liever een oude tv willen zonder gekke snufjes die ingeladen moeten worden. Dit is toch gewoon lang?
Jikes! Moest inderdaad even de video terugspoelen om te luisteren of ik het goed hoorde. "Al na 15 seconden tv kijken." Dat is toch inderdaad niet normaal? We hebben hier een 10 jaar oude LCD staan die toch na een paar seconden wel is opgestart.

Vroeger zette je een tv aan en je had beeld. Ik blijf me verbazen hoe we soms met techniek 2 stappen vooruit en 1 achteruit doen...
Ik heb t nooit echt getimed, maar geloof dat mn VT50 wel onder zit. 15 seconden is best lang..... Geloof dat mijn TV incl CI+ module hier toch echt onder zit voor ik beeld heb.

EDIT: Heb t even getimed. Kost me ong. 17 seconden met CI+ beeld. Maar meeste van die tijd zit ik te kijken naar n "Encrypted Channel" melding. Oftewel, bezig met decoden ofzo. Naar HDMI gaat bijna direct. Niet veel langer dan zender wisselen.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 14:30]

Heb het voor de tweaker lol ook even getest. Onze ouwe Samsung LCD doet er 9 seconden over met extern UPC kastje. Betekent dat CI+ modules in de TV zo'n twee keer zo traag zijn?
Nu vergelijken we smart plasma CI+ met (non?)smart lcd hdmi
Klopt, maar nog niet smart genoeg dus.. :+

Gister nog even een Bravia (smart lcd) getest. Die deed er 11 sec over met CI+. Ach ja, ik verbaas me er alleen maar over dat nieuwe TV's tegenwoordig nog steeds een vrij substantiële opstarttijd (25 sec incl. CI+) hebben. Toen de eerste LCD TV's uitkwamen, die een tijdje met het lampje knipperden voordat ze aangingen, deed dat me erg beta aan. Ik had verwacht dat ze dit in de loop der jaren wel zouden verbeteren.

Het grappige is dat LG met webOS werkt, wat natuurlijk een smartphone OS was/is. En zoals we allemaal weten staat een smartphone constant standby, en met een druk op de knop aan, wat een verademing is. Blijkbaar is dit met een smart TV niet mogelijk (of verbruikt het te veel stroom).

Ik begrijp dat sommige mensen het wat overdreven vinden. Maar het verschil is voor mij: mijn TV staat in 1 keer aan vs. ik zet de TV aan, ga even koffie halen, en als ik terug kom is de TV 'opgestart'.
Denk dat dit ook wel eens iets te maken kan hebben met de standby stand die steeds zuiniger wordt. Als dit dan de prijs is die we betalen voor een factor 10 verschil in standby verbruik. T is nog altijd de meest gebruikte stand van tv's ;)
LG had beter aan een goed contrast dan aan UHD kunnen werken. In elke test die ik van LG tv's voorbij zie komen is het contrast het grote pijnpunt. Ik zou zelf nooit zo'n TV met een zwak contrast kopen, en vind de prijs echt buiten proporties.
Ik heb de LG 60LA6208, 60" en we kijken vanop zo'n 3,5 meter.

Van het contrast heb ik eigenlijk nooit last, enkel reflecties van lampen kunnen wat hinderlijk zijn, de glasplaat is al mat maar dat had eigenlijk nog wel wat beter gekunnen.

Mijjn toestel is al een jaar of twee oud en is nog 1080p en ik vraag mij echt af of het vanop 3,5m wel mogelijk is om een écht verschil te zien met 4K. Mogelijk is het momenteel (zoals in de review ook gezegd werd) beter om voor een groter 1080p scherm te gaan ipv 4K. Binnen enkele jaren wanneer zenders overgeschakeld zijn naar 4K kan je voor het prijsverschil alweer upgraden naar een beter toestel.

Zelf voor passief 3D is de kijkafstand van 3,5m zo dat ik (kan aan mijn ogen liggen) nét de lijnen niet meer zie bij side by side 3D.
ik vraag mij echt af of het vanop 3,5m wel mogelijk is om een écht verschil te zien met 4K.
Heel kort: neen.
Op 3,5m en een 60" zie je zelfs met moeite het verschil tussen 720p en 1080p.

http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
Die tabel komt uit 2012 en is grotendeels bullshit. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en weten we meer.

Moeten we nu ook weer een site zoals: www.30vs60.com maken zodat we het verschil kunnen laten zien?
De originele tabel is bijgewerkt voor 4K en een bijhorend artikel werd pas twee weken geleden bijgewerkt: http://carltonbale.com/does-4k-resolution-matter/

Dit zijn gewoon feiten, het menselijk oog is wat het is, in 2012 en ook vandaag in 2015.

Als je dat niet snapt, tja... dan kan ik er ook niks aan doen.
Jij ziet een verschil? Jij laat je verleiden door het marketing-gelul? Je doet maar.
Je denkt waarschijnlijk ook dat een HDMi-kabel van 100 euro een beter beeld geeft dan eentje van 5 euro...
Ik heb de pricewatch: LG 49UB820V Zwart en de pricewatch: LG 55UB850V Zwart beide op de zelfde afstand gehad (2-2.5 meter) en ik zag duidelijk een verschil.

Dit is weer dezelfde broodje aap verhaal als de klassieke "Human eye can't see past 24FPS" Van mij mag dus 8K met native 120hz refreshrate eens opschieten :P

En heb trouwens laatst een 3 meter BRAIDED kabel van de Action gehaald voor 2.99 die 4K signaal van mijn PC prima kon doorgeven. Kon die prijs niet geloven.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

Twee waardeloze LG-sets vergelijken en zeggen dat de ene beter is dan de andere kan iedereen, maar uiteindelijk blijven ze beide waardeloos.
Zet een Panasonic plasma naast eender welke LG UHD en je zal nooit nog behoefte hebben aan 4K-verkoopspraatjes.
Zet een pricewatch: LG 77EC980V Zwart

naast die Panasonic plasma en je gaat huilen :Y)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

Huilen van die curved onzin misschien :P
Anoniem: 593965 @Diavire5 april 2015 20:34
Ja curved is dikke onzin, voor 21:9 beeldschermen kan ik het nog begrijpen maar voor TV"s is het onzin. In 2015 komt lg met platte o-leds.

De pricewatch: LG 55EF9500 Zwart staan inmiddels al bij heel wat mensen op de wenslijst.

Zou hem direct kopen als hij rond de 2000€ was maar hij wordt +5000€

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

Heb onze LG 55" Full-HD jaren geleden gekocht voor rond de 900 euro, zeer tevreden mee en een spotprijs toen.

Geef het wat jaartjes en dan is ook deze markt weer verzadigd en kan er weer dealtjes gejaagd worden >)
Anoniem: 593965 @Diavire5 april 2015 22:23
pricewatch: LG 55UB850V Zwart voor 1199€ + gratis pricewatch: LG G Watch R Zwart of 150€ terug is ook aardige deal geweest ;)

Hij was bij de releasedatum 1999€ net zoals deze model van 2015.
Anoniem: 593965 @StGermain3 april 2015 16:04
Binnen enkele jaren wanneer zenders overgeschakeld zijn naar 4K kan je voor het prijsverschil alweer upgraden naar een beter toestel.
Kan je nog 10 jaar wachten, mijn vriend :P

Je koop een UHD tv voor films,series,gamen en desktop gebruik.
Zenders zijn nu niet eens 1080P maar 1080i

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

mits je de testbestanden in een compatibel hevc formaat herrekend kan ik alle media bestanden afspelen ... bij de vorige versie ub850v zijn er toch maandelijks updates gekomen die de grootste problemen opgelost hebben.
pasieve 3d op 4k scherm is gewoon fenomenaal
Over welke model heb je het over? De UB850V?
Over welke model heb je het over? De UB850V?
UB850V
Wil je a.u.b deze voor mij proberen? Misschien heb ik toch een defect in mijn tv zitten.

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=35


Bij mij gaat het geluid/beeld haperen, dit komt door de zwakke cpu in de tv.
Alles met een bitrate van boven de 80Mb/s bij een UHD video (dit kan je zien in bijv VLC media player bij Extra > Media informatie > Statistieken) doet het niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

Is dit dan nog steeds hetzelfde soort paneel wat ook in mijn Panasonic ET60 zit? Daar zit namelijk ook een IPS van LG in. Prima paneel na kalibratie maar dezelfde plus en minpunten die hier worden genoemd heb ik ook in mijn TV alleen was mijn tv nog geen derde van de prijs. Dan moet Smart TV wel erg zwaar wegen voor diegene die hem koopt.
UHD vs HD maakt het prijsverschil ;) de ET60 is Full HD. Dit betekend dus ook dat t niet t zelfde paneel is.
Daar heb je natuurlijk ook helemaal gelijk in. Zal wel een evolutie van het oude paneel zijn.
AH tof zat gister naar de 48" en 55 te kijken en zat te twijfelen maar nu is het duidelijk dat ik nog even moet wachten op wat nieuws :(
De 850 is iets van 1299 voor een 55" tegenover een 820 voor 955 hoe vergelijkt deze zich. Volgens de verkoper kon ik die vergelijking maken als dat de 820 HD ready was. Omdat deze niet alles op ultra HD kon afspelen. Na 5 minuten kwam ik er achter dat hij bedoelde dat de tv geen 4 k netflix app had..

[Reactie gewijzigd door enriqueeeee op 22 juli 2024 14:30]

Anoniem: 593965 @enriqueeeee3 april 2015 16:10
De 820V kan wel Netflix 4K doen, heb zelf eentje gehad, maar nu over naar 850V :)
Wat is volgens jou dan het grote verschil tussen de 2 buiten het nieuwe en snellere web os
"omdat uhd-televisies twee keer zoveel beeldlijnen hebben als hd-modellen, krijg je bij het kijken in 3d de volledige resolutie te zien"

Volledige resolutie????

Volledige HD resolutie inderdaad maar niet de volledige UHD resolutie.
Het gaat hier over full HD 3d materiaal
Anoniem: 593965 3 april 2015 06:18
Wij hebben hier de pricewatch: LG 55UB850V Zwart staan en daar was het grootste probleem de dual core processor die UHD video's met een bitrate hoger dan 80Mb/s niet aankon.
Zelfs LG zijn eigen demo's konden niet zonder haperingen afgespeeld worden.

Is dit bij de 2015 model verbeterd?

Verder vind ik het prijs wat aan het hoge kant, wij hebben 1199-150€ cashback= 1050€ voor betaald, de pricewatch: LG 55UF850V Zwart is met 1999€ dus bijna voor het dubbele vekrijgbaar, dat terwijl hij erg veel op de 2014 model lijkt.

Nu nog wachten totdat 55 inch 4K O-LED voor de normale bevolking betaalbaar wordt ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 22 juli 2024 14:30]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.