Door Arjan van Leeuwen

Rare jongens, die Taiwanezen

11-02-2001 • 17:00

94 Linkedin

Rare jongens, die Taiwanezen

Column 11 februari 2000 aankondigingZe hebben eigenlijk een monopolie op hun marktgebied. Weinigen kunnen aan hen tippen. De producten die ze maken zijn professioneel afgewerkt en oogsten overal lovende kritieken. Ik heb het over de Taiwanese moederbordmakers. De bedrijven van wie de meeste lezers van Tweakers.net wel iets in hun PC hebben zitten: Abit, Asus, MSI, AOpen, FIC, Chaintech en vele anderen. Over hun producten heb ik helemaal geen klachten; integendeel, ik ben er zeer tevreden mee. Toch is er iets dat mij elke keer weer steekt als ik de winkel uit loop met een nieuw Taiwanees product. Een gevoel van teleurstelling, van niet-krijgen-wat-je-gehoopt-had.

Het heeft even geduurd, maar ik weet nu wat het is. Het is het vreemde gevoel, diep van binnen, dat de bedrijven die de producten maken die jij koopt toch niet zo professioneel zijn als zij zich voordoen. En dat uit zich in allerlei kleine dingetjes. Zichtbare dingetjes.

Asus logo (van website)Neem bijvoorbeeld Asus. Maken prachtige producten, maar kijk eens naar hun website: wat een enorme rotzooi is dat, zeg! En met zo'n logo zou ik niet eens een website dúrven maken! Wat dachten ze toen ze dit maakten? 4 pixels voor een logo is genoeg? Jeez...

En dat is niet het enige voorbeeld. Neem eens een kijkje bij Abit. Ik moet zeggen, zij hebben tenminste wat aandacht geschonken aan hun website. Maar die dozen van hun producten... Tja... Ik weet het niet hoor, maar het spreekt mij toch iets meer aan als er op de doos van mijn moederbord ook staat wat erin zit, en niet een of andere vage kreet over 'Power, Stability, Speed' met wat foto's van sporters. En dan heb ik het nog niet eens over de handleiding... Een kleine bloemlezing uit de gebruiksaanwijzing van mijn KA7:

KA7 provides highly flexibility to users building AMD Athlon level systems. You choose the different combinations and don't need to upgrade many new components to change this motherboard.

Ook als we niet kijken naar de grammaticafouten, heb ik nog heel wat problemen met het begrijpen van die laatste zin. Ik hoef dus niet veel nieuwe onderdelen te upgraden (dat wil ik ook helemaal niet, het zijn immers nieuwe onderdelen) om dit moederbord te veranderen... Hmm, ik heb volgens mij nog nooit mijn moederbord veranderd. Nog zo'n prachtzin:

You have only to install the Windows NT 4.0 Service Pack 5 (or latest version) first. Because Windows NT 4.0 does not support AGP you don't need to install AGP driver AG P requires support for DirectX instructions and Microsoft will only add this support into Windows 2000. (bedenk zelf het leuke Taiwanese accent erbij)

Daar hoef ik weinig aan toe te voegen, denk ik.

Op zich zijn de handleidingen van Abit overigens wel goed opgezet en erg uitgebreid. Maar ik kan me niet voorstellen dat ze niet even een heel klein beetje geld kunnen besteden aan het betalen van een Amerikaan die de handleiding doorleest en verbetert. En als ze dan toch bezig zijn, kunnen ze ook wel een professional inhuren om de dozen van een iets sprekender design te laten zien, en dan het liefst nog een verschillend design per moederbord. Diezelfde persoon kan dan ook de voorkant van de handleiding ontwerpen, aangezien er nu een moederbord wordt afgebeeld dat als een UFO (?) boven New York vliegt en daar een lelijke Photoshop-lichtstraal - waarvan het perspectief voor geen meter klopt - op afvuurt. En nog even voor de duidelijkheid: dat moederbord dat daar vliegt is niet het plankje waar de handleiding over gaat. Nu hoor ik al mensen roepen dat dat allemaal bij de kosten van dat moederbord komt, en dat wij daar uiteindelijk voor betalen; nou, zo'n ramp zal dat nou ook weer niet zijn. Als ik twee gulden meer moet betalen voor een product dat een beetje fatsoenlijk is afgewerkt, heb ik daar helemaal geen problemen mee.

Ik ben nog niet klaar. Ik heb het nog niet eens gehad over Chaintech. Iets kleiner in moederborden, iets groter in domme slagzinnen. Kijk eens rustig naar deze:

Chaintech: baas boven baas

Tja. Ik heb het sterke gevoel dat zij een ander bedrijf imiteren met deze slagzin, al is dat bedrijf op een iets andere markt actief. Gelukkig schrijft Chaintech er nog 'We' bij, met een hoofdletter, dat staat vast een stuk beter. En toen ze toch bezig waren hebben ze 'Innovate' ook maar een hoofdletter meegegeven. Jongens, jongens toch. Waarin een klein merk groot kan zijn.

Natuurlijk zijn er ook positieve uitzonderingen. Zoals eerder gezegd ziet de site van Abit er best redelijk uit, en hetzelfde geldt voor MSI. Maar wat is er toch nog een hoop te doen om een écht professioneel imago mee te geven aan al deze Taiwanezen. Dat is volgens mij voor al deze bedrijven een investering in de toekomst, die zich best kan bewijzen. Goed gedocumenteerde producten zijn ook in de zakenwereld een stuk geliefder dan slecht vertaalde Taiwanese teksten. Bovendien kan ik mij weer verheugen op het zien van een mooie doos als ik naar een moederbord ga kijken, en loop ik dan tenminste met een tevreden gevoel de winkel uit.

Reacties (94)

Wijzig sortering
Waar gaat dit nou over zeg.... :Z
Je kan wel van alles verzinnen ja, maar dit is toch wel een beetje te overdreven, eigenlijk bestaat deze column uit één grote Flamebait.

Wat maakt het nou uit of chaintech Innovate met een hoofdletter schrijft of niet, daar zal ik niet van wakkerliggen.
Ook het plaatje op de voorkant van een handleiding, nou daar mag best een gefotoshopte UFO op staan, zo lelijk vind ik hem nou ook weer niet.

Dat het engels niet al te goed is in dit soort handleidingen is een bekend probleem, daar zouden ze wat aan kunnen doen maarja de belangrijke dingen zijn echt nog wel te begrijpen.

Doe mij maar een leuke column met een interessant onderwerp dit is een beetje mierenneuken imho

Edit: -1 Troll? -1 Flamebait? met alle respect voor jullie gemodereer, ik zet daar niet voor niets IMHO neer oftewel: In My Humble Oppinion
Moet ik zou meteen afgestraft worden voor het zeggen van mierenneuken? :(
Het zal niet zozeer aan de intenties van die bedrijven liggen, maar eerder aan de cultuur in die landen. Het is daar misschien zo dat men simpelweg niet bereid is om veel geld uit te trekken voor een goed design van je dozen en je webpages. Men kijkt daar bijvoorbeeld eerder naar het product op zich.
Wij in Europa denken daar anders over. Als er een moederbord naast ligt, dat minder goed is maar wel met een mooie doos, zijn er nog altijd genoeg Nederlanders (nee, Tweakers niet :)) die voor het slechtere moederbord gaan.

En wees eerlijk: waarom zou je er ook geld in steken: je producten zijn goed, je behoort tot één van de marktleiders, je producten worden veel verkocht en de concurrentie besteedt ook nauwelijks aandacht aan de afwerking. Waar zeuren we dan nog over???
Op zich ben ik het helemaal met je eens: wij tweakers weten over het algemeen wat een goed mobo is, enz.
Alleen kan ik me goed voorstellen dat een non-tweaker wel baat heeft bij bv. een duidelijke handleiding bij zijn produkt. Deze groep weet zonder goed geinformeerd te zijn niet welk produkt het beste is en zal dan snel op uiterlijkheden afgaan: doos, website, enz. Enige professionaliteit is dus wel op zijn plaats bij deze bedrijven: als je een goed produkt levert, werk het dan ook netjes af.
Dit verschaft duidelijkheid, professionaliteit en vertrouwen. Niet in de eerste plaats bij ons, maar wel bij nieuwe klanten.
Natuurlijk is een goede handleiding ook van belang, maar over het algemeen (bijvoorbeeld Aopen en Abit) zit die er ook wel bij. In de column gaat het vooral over het logo en de aankleding van het geheel... (en over de taalfouten in de handleidingen)

En dan verder over de non-tweakers: deze mensen weten over het algemeen niet eens wat een moederbord is, of m.a.w. zij kopen een computer (die dus al in elkaar zit) en hebben verder niet zoveel met het moederbord te maken. Die mensen hebben dan meer aan een duidelijke handleiding van Windows (of welk besturingssysteem daar dan ook op staat).

Tja, en de mensen die er geen verstand van hebben en die toch een los moederbord kopen? Misschien is het maar beter dat die een moederbord kopen met een prachtige, schitterende doos en een handleiding die werkelijk alles uit de doeken doet. Ze hebben dan misschien niet het beste moederbord, maar ze hebben er wel plezier van.
Ik ben echter bang dat de groep die een los moederbord koopt zonder er verstand van te hebben zo klein is, dat het de moeite voor 'de Taiwanezen' niet loont om alleen voor hen over te stappen om een dure en gelikte productlayout.
Vooraf: dit zal wel als flamebait beschouwd worden

Ik vind het een column van niks. Zonde van de moeite, met alle respect. Het gaat echt helemaal nergens over. It's what's inside thats counts en of de handleiding nou goed is of niet, dat zal toch helemaal niemand IETS boeien.

Jammer dat velen geen kritiek kunnen incasseren en direct -1 troll doen... |:(
Mee eens. Maar zelfs al boeide het iemand wel, dan nog... dit is meer het "Lief dagboek" van een gefrustreerde winkelstruiner die net voor F.500,- het schip in is gegaan. Op de meeste punten ben ik het wel met de columnschrijver eens, maar daar gaat het niet om. Ik vind bijvoorbeeld ook dat de porties patat bij de gemiddelde patatkraam groter mogen, maar daar schrijf ik toch ook geen 'column' over? Niet hatelijk bedoeld, ik weet niet of ik zelf wel zo succesvol zou zijn als columschrijver, maar dit kan ik toch echt in alle redelijkheid niet onder het kopje 'column' laten vallen. Het spijt we geweldig.
Ik vind het niveau van de columns op tweakers.net sowieso niet buitengewoon wolkenkrabbend hoog, maar deze zou ik toch wel voor de gouden kastanje trofee willen nomineren.
Mijn ervaring met columns is dat ze enige mate van diepgang hebben, dat ze enigszins humoristisch zijn en dat ze de doelgroep boeien. Helaas kan ik hier geen van deze 3 eigenschappen ontdekken... en ik heb toch echt goed gezocht.
Ik weet dat ik hiermee blauwe schenen ga veroorzaken, maar ik vind de helft van de columns op Fok beter (zo'n beetje het enige wat ik lees daar) en gezien het sfeertje 'als je wilt flamen, ga je maar naar Fok', denk ik niet dat dit een bijzonder groot compliment is.

My $0.02

[Edit: Tuurlijk joh, gooi maar als een amateur zwarte piet met een veel-te-volle-zak-van-Sinterklaas de flamebaits in de rondte als er een keer goed beargumenteerde kritiek gegeven wordt, je moet je modpoints toch ergens aan kwijt zeker! Kansloos dit...]
mee eens

Kinderachtig om het als flame te gaan modden, het is toch gewoon een mening? en ik denk dat heel wat tweakers het met havana eens zullen zijn.

Edit:
Soms kan dit reactie systeem wel grappig zijn, zoals bij de bovenstaande post van havana:

Beoordelingen: +1, -1: Flamebait, +1: Ondergewaardeerd, -1: Flamebait, +1: Ondergewaardeerd, -0.80: Overbodig, +0.67: Inzichtvol, +0.57: Interessant, +0.50: Ondergewaardeerd, +0.44: Inzichtvol, +0.40: Inzichtvol, -0.36: Inzichtvol, +0.33: Inzichtvol, -0.31: Flamebait, +0.29: Inzichtvol, -0.27: Overgewaardeerd, +0.25: Ondergewaardeerd, +0.24: Inzichtvol, +0.22: Inzichtvol, 0: Gemodereerd, -0.20: Overbodig, +0.19: Inzichtvol, +0.17: Inzichtvol, -0.15: Troll, +0.13: Inzichtvol, Totaal: 3.31 / 25x

:D :D :D
Anoniem: 21464
@Xtuv11 februari 2001 17:46
Ben het ook volkomen met je eens.
Nou, ik kocht laatst een ABIT mobo, KT7A-RAID, bleek toen ik hem in wilde gaan bouwen er een KT7A in de doos te zitten. Toen d8 ik ook: "kunnen die eikels bij de winkel niet zien ofzo?" Maar er stond helemaal geen typeaanduiding op de doos, enkel een klein stickertje met EAN code en wat vage lettertjes, die later het typeaanduiding bleken te zijn. Maar inside the box zit het wel goed met ABIT.
<quote>
kan ik mij weer verheugen op het zien van een mooie doos
<quote>

Goh dat gevoel heb ik ook vaak. :9
Uhhmm, ff voor iedereen die dit een triest column vindt:
Ik vind het best triest dat je hier niet doorheen kan prikken. Het is toch puur vermaak? Ik kan me niet voorstellen dat de schrijver zich écht zo opwindt over de kwestie. Het is ook niet voor niets een Column. Daar kan de schrijver gewoon lekker overdrijven over iets, en het op een luchtige manier brengen.

Als het je niet bevalt, lees het dan niet en ga niet zo liggen flamen want daar schieten we allemaal nix mee op enzo... |:(
Ik heb het "genoegen" gesmaakt voor een taiwanees bedrijf te werken. Ook een producent van hardware voor pc-tjes. En het ZIJN gewoon rare mensen. Niet alleen kermen ze niet over werken, ook niet als dat 14 uur per dag is, maar ze houden er hele vreemde ideeen op na.
Macht is erg gewild in die cultuur, daarom zal een "baas" zelden iets uitbesteden aan een medewerker waarvan hij de kwaliteiten niet kent. Verprutst die medewerker het, gaat die baas namelijk af als een gieter. En reken maar dat hij / zij dat op die medewerker gaat botvieren.
Reclame maken KUNNEN ze in Taiwan gewoon niet. Kijk naar de gemiddelde website of blader het gemiddelde foldermateriaal eens door. Dat staat boorevol met letterlijke woord-voor-woord vertalingen van het Chinees naar het Engels.
ZO heeft het bedrijf waar ik voor gewerkt heb promotie materiaal laten maken met de volgende slogan: "Enter Wireless Telecom Era" je ziet het, geen lid woord. Dat gebruiken chinezen immers zelden. Dat promoti materiaal was voor de comdex, computex en de cebit.... toch niet echt beurzen waar je als verkoper met dit materiaal wil staan.
Maar het lijkt ze niet te interesseren. Ik bebrijp dat dus ook niet....
Niet om lullig te doen, maar je betaal toch voor het mainbord. Niet voor de mooie doos of goede spelling. Tuurlijk zijn dat kleine schoonheidsfoutjes, maar daar kan ik wel mee leven hoor! :)
Precies. De auteur maakt alleen een hele rare denkfout: hij neemt de amerikaanse norm voor commercialisatie, oftewel geliktheid, flitsende marketing en smooth design en is daardoor zo geindoctrineerd (heel Europa eigenlijk) dat hij van mening is dat als je daar niet aan voldoet meteen maar slecht werk levert op dit gebied.

Taiwanese bedrijven en Aziatische in het algemeen zijn veel directer: hun spullen spreken wel voor zich. En dat doen ze ook.
juist ja, die doos gooi je toch weg :)
Die gooi ik niet weg, ik heb denk ik al mijn hardware dozen nog daar zit nu voornamelijk mijn oude hardware in :) wachtend op de tijd dat ze weer in een computer mogen :) en bij verkoop willen sommige mensen nog wel eens de orginele doos erbij :)
ja kijk, ik betaal ook niet voor de doos, ook niet voor tweakers, en jij schrijft in je artikel verbeterd met een t. en dan nog wat over taiwanezen die niet hun moerstaal in het boekje zetten.
tsk !

heb je wel eens wat tulips gekocht? ik ben persoonlijk erg blij met de taiwanezen hoor !!
Heb je wel eens een hoofdletter getypt :?
Maar ik kan me niet voorstellen dat ze niet even een heel klein beetje geld kunnen besteden aan het betalen van een Amerikaan die de handleiding doorleest en verbetert
Ehm.... VerbeterT, moet hier met een T, ooit gehoord van stam + T? Of is dat stam + D waar jij vandaan komt??
Je betaald wel voor de doos, wat dacht je wat een doos van een MoBo kost, toch al gauw 10 gulden.
Inderdaad. Ik kan op die sites vinden wat ik moet vinden en daarmee is het OK. En dozen maken al helemaal niets uit, als er maar een typeaanduiding op staat is het wel goed.

Voor het tegenovergestelde moet je anders even op de site van Tyan op http://www.tyan.com kijken. Die vind ik er supergoed uit zien, maar dat is dan ook weer Amerikaans. En voor hun geldt wel dat ze elke cent die ze aan hun website besteden misschien moeten besteden aan het goedkoper maken van hun producten. Want er zitten een paar superborden bij die ik best wel zou willen hebben, maar echt niet kan betalen :'(
Ik weet niet of Arjan wel eens op www.asus.com/ komt maar dat ziet er dus echt niet slecht uit, de navigatie is mischien wat onhandig omdat Asus de site ook voor 640x480 heeft gemaakt, maar daar kan ik niets kwaads over zeggen.
Nou, de "gewone" pagina is niet echt mooi te noemen ofzo, maar wat ik dus niet helemaal begrijp is dat er wel ontzettend veel aandacht is besteed aan het downloadcenter van asus, hier te vinden:
http://download.asus.com.tw/
Ziet er een stuk beter uit dacht ik zo.
Tja...die download page ziet er wel beter uit...maar goh...hij heeft een aantal andere downloads dan de gewone pages....waarom dan weer dit verschil??

Trouwens, begin me niet over downloads bij Asus...de driver support voor de 7700 was om te huilen....zeven maanden duurde het voor er ERGENS bij hun een 6.31 driver op dook....en die is nog steeds niet makkelijk te vinden...
Nee, de main sites van asus, EN de download site, zelfs ftp.asus.com geven nog altijd als laatste driver revisie 5.33a aan (en sommigen dan nog als beta ook...)
Ook de bios upgrade word slecht behandeld....de enige upgrade die ze uitbrachten (ook half jaar geleden) is nooit uit beta gekomen, sterker nog, er zitten grandioze fouten in, maar fixen of een ouder/goed bios beschikbaar stellen ho maar... :(

Kortom ik kan me wel in het stukje vinden...asus heeft me wat driver support behoorlijk teleurgesteld....

Hetzelfde trouwens met een grote jongen op server/workstation moederbord gebied....Supermicro...
Zij maken echt grandioze borden (zelfde als Tyan, die de zaakjes beter op een rij heeft).
Maar de support afdeling is vrijwel non-existant...sterker nog, ALS je ze al zover krijgt om op een email, fax of telefoontje te reageren dan krijg je met zulk vreselijk gebrekkig engels te maken dat je de moed al in de schoenen zakt.... |:(

Nee, in mijn ogen mogen een groot aantal bedrijven hun presentatie naar buiten toe wel degelijk opvijzelen..
Dat hoeft heus niet te bestaan uit full color manuals ofzo, maar bijna blanco dozen voor producten is weer iets anders... (waar mijn Tyan mobo dan ook in aankwam, maar daar tegenover staat weer Supermicro, die gigantische dozen maakt, met duidelijke beschrijving wat er in zit..)

Ahh, ik hoop gewoon dat eens die bedrijven de steekjes gaan oppakken en een stevige lijn van informatie en uitstraling across the board gaan aanbieden...

Just my 2 eurocent-rant :-)
Heh, ok bedankt....ik wist wel dat ze daar stonden, maar dat is NERGENS op de webpagina's af te leiden..

Dus iemand die toch iets minder verstand heeft van het doolhof van Asus zoekt zich gewoon lam op alle hoofdsites..en zal alleen maar 5.33a overal vinden..

Waarom plaatst Asus die 6.31 nou niet gewoon op de asus.com download site??
Ik begrijp dat jij vindt dat dit er goed uit ziet? Alleen de frontpage van die site hebben ze onlangs aangepast. De rest ziet er nog net zo uit als eerst; en dat is naar mijn mening niet echt fantastisch ;)
Heel erg mooi is die pagina niet, daar heb je gelijk in hij is wel overzichtelijk maar ok. De voorpagina ziet er zeker goed uit dat wel. Het is mischien niet allemaal optimaal maar het is geen webdesign bedrijf ofzo...
Heeft iemand ooit wel eens via de site van ASUS de nieuwste drivers proberen te vinden? Ik wel en het is dus inderdaad bij proberen gebleven. Op de een of andere manier werd ik de hele tijd in een cirkeltje geleid, zonder dat ik ook maar in de buurt van iets downloadbaars kwam. Op de ftp-site vond ik wel drivers, maar die waren zo oud dat de schimmel er op stond. Ik heb toen maar gewoon de laatste NVIDIA-drivers gepakt voor de V3800-kaart van mijn oom.
na een half uur vind je het meestal wel. maar dan komt het grootste probleem: het downloaden. op de meeste servers staat het bestand niet eens, en ze zijn allemaal zo traag als de pest. soms is het zelfs zo dat geen 1 server het doet van de 20 die er staan :r r
In een cirkeltje blijven draaien? Daarvoor hoef je niet eens naar Taiwan. Probeer IBM maar eens, dat is net zo erg! Om op die site info te vinden is een ramp. Niet alleen vind je steeds (terug)verwijzingen naar plaatsen waar je net vandaan komt, je verzuipt ook nog eens in de veel te overvloedige hoeveelheid informatie (die ook nog eens vaak niets te maken heeft m.b.t. de zoekquery die je had ingevoerd) die op iedere pagina te zien is. Dus ook "professionele" bedrijven hebben daar last van.

{Edit vooraf: flame-bites zijn welkom hoor, maar dan wel graag met onderbouwd commentaar!}
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee