Samsung Xpress C460W Review

RobbyTown
30 maart 2014, laatste update op 16 september 2014, 32.798 views

Samsung Xpress C460W

Ben je inkjet uitdrogen moe? Is dit prima alternatief. Prima kleuren laser printer, niet al te groot en standaard toner gevuld voor een redelijk aantal prints waar de inkt niet van kan uitdrogen.

Pluspunten

• Simpel
  • Veel instellingen op webinterface
  • Duidelijke webinsterface
  • Prijs
  • Redelijk compact
  • Cloudprint
  • Scansoftware

Minpunten

• NFC werkt niet helemaal lekker
  • Scan driver, wat moet ik ermee?
  • Uitstekende ladebak (dit wist ik en rekening mee gehouden, met als negatief puur punt van aandacht)

Wat er vooraf ging
Nog geen jaar had ik een HP 2575 dat ding was echt een ramp. Inkt uitgedroogd of 123inkt lekte als een zeef, na 1 jaar klooien was ik het echt moe. Nooit meer een inkjet op naar een laser dat droogt tenminste niet uit en zakelijk gezien werk 123inkt toner wel goed.

Er zijn diverse soorten en maten te koop.

De eisen die ik had
Kleuren laser printer
Ethernet poort
Scan optie (gebruik het zelden, toch handig om te hebben)
Redelijke prijs
Recent model
Supplies alleen Toner (geen drum, afvalcontainer en weet ik wat, kost bakken met geld)
Klein model

Ik kwam dus op Samsung Xpress C460W, model van half jaartje oud, helaas iets boven de €250

Enkele weken terug op de kop getikt voor €225 @bol.com (de dag erop ging mm en saturn mee met de prijs).

Naast mijn wensenlijstje zit er nog meer op de printer. Ook is het mogelijk om via nfc te printen en met google cloud print. Hierover vertel ik later meer.

In de doos
De printer met toner (volgens berichten op internet goed voor ~ 500 druks, print er ~ 150 per jaar dus ik kan er even tegen...)
Stroomkabel
USB kabel (niet dat ik het nodig had maar dat was een verrassing worden al jaren bij HP niet meer meegeleverd)
Quickmanual / Manuals
Software

Aan de slag!
Overal de stickers verwijderen
Toner schudden (toners zitten al in de printer)
Papier in de laden doen (dan gaat de lade uitsteken)
Stekker erin
Power on!

De installatie - voor printen
In mijn geval gebruik ik de LAN poort. Met de installatie software zoekt hij zelf de printer. Standaard werkt hij als Hostname je kan ook kiezen voor IP. Mocht je hem op DHCP laten staan, kies voor hostname. Mocht ooit de stroom uitvallen en de printer met een beetje pech een ander ip krijgen als je dan voor ip heb hebt gekozen zou je niet kunnen printen. Heb je meer ervaring dan is een vast ip instellen uiteraard ook mogelijk.

Selecteer die, volgende volgende klaar.

De installatie - scanner
Dit is een aparte driver die redelijk wat inspanning kost om hem werkend te krijgen. Na de setup van de driver ben ik gewend dat ik de software kan opstarten en dan instellen en wat ik kan instellen, het vreemde van alles is na de scan driver installatie komt er geen software pakketje bij, als gebruik heb je dan HOE MOET IK DAN NAAR DE PC SCANNEN??!!?!?!?

Je hebt namelijk software nodig: Easy Document Creator (via de samsung driver pagina te vinden alleen dan niet vergeten te klikken voor op Software.

Wat ik mij af vraag, waarom kan ik scanner als losse driver de installeren, hier kan je als gebruiker niet veel mee....

De scansoftware - Easy Document Creator
Als je Easy Document Creator hebt geïnstalleerd dien je de printer toe te voegen. Bij toevoegen gaat hij de printer zoeken net als bij de driver installeren.

Interface scansoftware - Gewoon duidelijk zonder toeters en bellen
Easy Document Creator - Interface

Interface scansoftware - Instellingen #1
Interface scansoftware - Instellingen #1

Interface scansoftware - Instellingen #2
Interface scansoftware - Instellingen #2

Easy Document Creator keuzes van geavanceerd scannen

Printen
Vanaf uit stand tot aanzetten / printer helemaal opgestart is duurt bijna een minut.
De printer heb ik altijd aanstaan, valt na even zelf in slaap/standby stand.
Vanaf moment dat ik op print druk tot het eerste blaadje eruit komt duurt ongeveer 15 sec.

Printen - kwaliteit
Goed genoeg voor huis en tuin printjes, grafisch iets minder. Als test print dit printje gedaan. Bij geel is de 10% bijna niet meer te zien, bij andere kleuren is 10% beter te zien. Kleur verloop is prima.

Orginele foto
Orginele foto geprint (normale print niet op zijn best, gewoon ctrl p en klaar) en ingescand @ 600 DPI let op bijna 40MB!!!!

Printen - toner verbruik
Na totaal 67 prints (18 zw en 49 kl). Heb ik de volgende toner inhoud. Zijn tekst documenten geweest met wat plaatjes.
Toner status

Aan die status heb je niet heel veel, want je moet ook capaciteit van de toner weten

Laten we zeggen 50 prints per 10% (in het schadelijkste geval) dan zou het aardig kloppen dat je dus ~ 500 prints kan doen met de standaard toner.

Scan kwaliteit
Op verzoek de scan kwaliteit

Snelle scan: Klik op de optie snelle scan en hij begint te scannen met de ingestelde waardes, daarna kun je de scan opslaan

Geavanceerd scannen: Een optie die niet handig is als je hem veel nodig hebt. Hij scan na de keuze. Daarna kun je wat instellingen aanpassen (PDF, DPI waarde) pas dan begint de echte scan en kun je hem opslaan of mailen.

Converteren naar E-book: Leuke optie die denk ik niet veel gebruikt word.

Alle scans zijn op ware kleuren gedaan

Snelle scan; Formaat: A4, Resolutie: 300 DPI, Bestandstype: JPEG

Geavanceerd scan; Formaat A4; Resolutie 75 DPI; Bestandstype: JPEG
Geavanceerd scan; Formaat A4; Resolutie 100 DPI; Bestandstype: JPEG
Geavanceerd scan; Formaat A4; Resolutie 150 DPI; Bestandstype: JPEG
Geavanceerd scan; Formaat A4; Resolutie 200 DPI; Bestandstype: JPEG
Geavanceerd scan; Formaat A4; Resolutie 600 DPI; Bestandstype: JPEG

Geavanceerd scan; Formaat A4; Resolutie 300 DPI; Bestandstype: PDF

E-book scan; Formaat A4; Resolutie 300 DPI; Bestandstype: epub

Geconverteerde tekst echt handig als je iets van een printje wilt aanpassen
Geavanceerd scan @ Geconverteerde tekst; Formaat A4; Resolutie 300 DPI; Bestandstype: doc

Webinsterface

Dat is even schrikken, dat tikt wel heel hard aan
Fuser Life: 214/20000 (Image(s)/Life)
Transfer Roller Life: 67/20000 (Impressions/Life)
Pick-up Roller Life: 67/20000 (Impressions/Life)
Transfer Belt Life: 214/20000 (Image(s)/Life)
Imaging Unit: 214/16000 (Image(s)/Life)

20000 prints zijn er veel maar per image gaat het hard. Los daarvan geen idee als ik dit kan vervangen, kan alleen toner vinden voor deze printer.

In het admin gedeeltje kun je instellen zoals een vast ik (dit heb zelf vanuit router regelt zo heb ik 1 centraal print waar ip adressen worden beheert)
Slaapstand
Skippen legen vellen
Toner alert level
Print kwaliteit
Locatie
Contact info
Protocollen
en nog veel meer wat een standaard gebruiker toch geen bal interesseert.

De lade bak
Voor we over gaan naar de extraatjes. De ladebak. Op de advertenties zie je printer netjes 1 strak geheel aan de voorkant. Dat ziet er gelikt uit, helaas als in gebruik heb je hem thuis zo niet staan behalve als je de lade bak leeg print lade bak eruit haalt 'palletje' omhoog doet dat hij weer compact word, alleen dat doet bijna niemand lijkt mij. Hierbij een foto van als hij in gebruik is
Bovenste uitstekende klepje is wel 123 in te klapten. Onder de ladebak ga je als gebruiker niet elke keer helemaal inklappen.

Samsung printer app
Werkt prima. Recht toe recht aan.

NFC
Was geen pre. Een leuke extra waar ik even mee gespeeld heb. Het werkt niet al te lekker. Met Note 3 getest Legt tel op de printer dan print maakt hij verbinding, je wifi is verbroken/verbonden en weer ik wat allemaal maar het printen werkt. Daarnaast moet je nog naar de printer lopen en pas de nieuwste telefoons.

Google Cloudprint
Onverwachte extra. Dat werkt beter dan dat NFC, voor de mensen die van HP eprint kennen, dit is ongeveer hetzelfde. Stel je zit ergens buiten de deur en je wilt wat printen vanaf je mobiel kies je google cloudprint. Vanuit gmail iets print op de mobiel kan ook. Wat ik het allermooiste vind is dit. Stel je wilt vanaf een pc bij iemand wat printen naar thuis vanuit chrome kun je dan ook printen zonder drivers of wat dan ook te installeren. Ja je kant dan denken google weet dan wat je print, tja zeker weten doe ik het niet....

In elk geval mijn ervaring is Cloudprint werkt net iets beter en breder dan HP eprint.

Zeer tevreden of deze printer, over de levensduur kan ik weinig zeggen. In elk geval de inkt kan niet uitdrogen dus dat gaat zeker langer mee dan inktjet. Zitten leuke extra's bij zoals Google cloudprint. Ben je opzoek naar niet al te dure laser printer, kleur en scan mogelijkheid dan is dit een mooi model.

Handige info / linkjes
Default interface user en wachtwoord printer: Username/ID: admin. Password: sec00000
Drivers: http://www.samsung.com/ca...downloads?downloadName=DR
Easy Document Creator onder de knop 'Software' op de samsung site te vinden.

Vragen/opmerkingen?
Laat maar horen!

Heb jij ook een Samsung Xpress C460W?

Ik heb deze printer aangeschaft en het eerste wat mij opvalt is dat de kleuren op de afdruk niet lijken te kloppen. Ik probeer bijvoorbeeld een helder rode kleur (RGB: 255,0,0) te printen, maar deze komt er behoorlijk donker uit.

Zie deze afbeelding. Links de originele pagina voor het afdrukken, en rechts de ingescande afdruk.
Let op: het scannen werkt blijkbaar ook niet perfect want de kleur geel staat dus echt wel op papier. Dat is juist de kleur die het minst afwijkt van het origineel.

Heeft iemand anders dezelfde ervaring? Is dit een kwestie van een aanpassing in het kleurbeheer, of staat er een instelling verkeerd? De printer is geïnstalleerd via de CD en met de standaard opties. De ECO modus staat uit.
Zonder grafische module en kalibratie krijg je nooit kleur echtheid. xerox colour 560 die zal betere kleuren printen.
hey goede review! Ik ben zelf van plan om de voorganger van deze te kopen, de pricewatch: Samsung CLX-3305 . Het enige verschil zou zijn dat die nog geen NFC ondersteuning heeft.

De belangrijkste reden dat ik sterk overweeg een laserprinter te kopen is de levensduur. Nu al 2x een HP inktjet na 1,5 kapot gehad... Ook kwam het vaak voor dat je de printkop moest reinigen, wat veel inkt gebruikt.

Het belangrijkste is dus eigenlijk de levensduur en de kosten per pagina... Heb je hier na een paar maanden nog wat over toe te voegen?
Zit momenteel aan de andere kant van de wereld. Zal volgende week kijken hoe het met verbruik staat. In elk geval vorige week tickets geprint met inkjet was het alweer uitgedroogd geweest :p
Kan mijn eigen reactie niet bewerken. Vandaar nog een reactie.

Hierbij de stats na 80 prints

Prints zijn o.a. enkele kopietjes, tekst files met afbeeldingen, mailtjes, facturen.
Je gaf aan dat je naast toner geen andere supplies wilde. Heel begrijpelijk en dat zou inderdaad een groot pluspunt zijn. Bij "consumables" zie ik op het status screenshot toch een aantal extra onderdelen staan onder het tonerverbruik. Zitten die zaken bij de cartridges ingebouwd of meegeleverd zijn het toch supplies die je tzt los moet gaan kopen? (Gelukkig zijn 20.000 prints er nogal wat).
Das een goeie dat viel mij ook op. Helaas kan ik zover ik zelf gezien heb geen andere dingen vervangen. Kijk van de week even.
Even gekeken. De drum / Image Unit (hier filmpje voor de locatie) zie ik als enige wat te vervangen is. De rest fuser, pick up en weet ik wat nog meer is zo 1 2 3 niet log te halen. Heb ook rond gezocht naar de supplies maar kan ze ook niet kopen.

Zo ook is te zien een afval container, leuk maar ik heb geen idee waar die zit 8)7 .

Daarbij 20000 afdrukken is veel. Tegen die tijd is handiger een nieuwe te kopen dan alles te vervangen dat is onder aan de streep goedkoper denk ik.

Als tikt het wel erg hard aan word zo te zien per kleur gedaan.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 27 juli 2024 03:07]

Ik heb een hele tijd geleden een 2e hands HP4000n van een gemeente inventaris overgenomen. Die had toen 180.000 prints gedaan. Nu, een slordige 10 jaar later, zit ik rond de 200.000, en dat is inclusief een hele stapel printwerk voor een paar sportevenementen.
20k prints is echt heel veel als persoon, en tegen de tijd dat je dat hebt gedaan wil je toch een nieuwe printer, bijvoorbeeld een met betere kwaliteit kleurenprints, of omdat de driver niet meer werkt onder windows 15 of mac osx 10.19 yellowstone.
Hey Robby,

Prima en hoog informatieve review!
Ik heb net gisteren om dezelfde reden(en) als jij deze mooie kleuren multifunctional printer gekocht bij Saturn, en kwam tijdens de installatie dezelfde zaken tegen als jij (bijvoorbeeld het apart en schijnbaar zonder reden installeren van een scan driver).
Verder bevalt de printer uitstekend, sierlijk en compact model tegen een aanvaardbare (225,=) prijs.
Vond het bijzonder handig om jouw installatie- en andere bevindingen te lezen, dank voor het delen met andere tweakers zoals ik!
Groetjes, Prince Kajuku
Thnx mooi om te horen dat de review heeft bijgedragen. Kunt waar de +1 staat als je wilt even stemmen O-) ( helemaal bovenaan)
Hey Robby, okay, vind het een +3 waard want voor mij was het bijna perfect!
Hey Robby,

keurige review. Ik had wel nog een vraag wat is de kwaliteit van het scannen? Ik moet voor mijn werk veel versturen per mail en een goede scan kwaliteit is echt een pre.

Ik lees graag je reactie!

thnx
Verwerkt!

Anoniem: 388249 11 september 2014 13:59
Beste,

Heb je al eens een foto geprint? Zoja, was het om aan te zien?

Bedankt voor de review.
Ligt eraan waar je grens van goed ligt.

Op normaal papier ja. Foto is prima, niet te vergelijken met echt foto papier. Maar is speciaal laser foto papier. Normaal foto papier in laser niet doen. Sloop je de printer!

Wil je fotos afdrukken dan is pixum gewoon beter alternatief kun je het zelf niet voor drukken.
Bedankt voor de review,

Zou je een afbeelding kunnen uploaden van een geprinte foto? Ben erg benieuwd naar de resultaten.
Toegevoegd!

mooie review !

Ik ben op zoek naar een all in one laser/led printer voor gebruik thuis voor mijn schoolgaande kinderen en heb nog enkele vraagjes :
- zit er een sheetfeeder op ? Kan deze eventueel gebruikt worden voor het scannen ?
- zit er een duplex module op voor dubbelzijdig afdrukken ? (manueel of automatisch)

Nee helaas deze C460w heeft geen feed, is net een ander model deze C460FW (de F van feed ;) pricewatch: Samsung SL-C460FW

Goeie vraag, niet getest, zou vast kunnen. Zal ik nog eens testen.
Volgens mijn info is dat de F van Fax.

Verder goede en zeer informatieve review !, overweeg deze ook ,
kan geen ander betaalbaar alternatief vinden.
Zou moeten kijken als F ook fax is. Aangezien op foto bij f de feed erbij komt op de deksel.

Zal bij mij is nakijken.

Inderdaad f is feed en fax optie als extra. Al zal de feed optie meer gebruikt worden dan de fax poort als men voor een fw gaat.

Anoniem: 635117 20 november 2014 09:21
Bedankt voor deze prima review.

Ik heb deze week(18-11-2014) deze printer gekocht en geïnstalleerd.
Alles werkt naar behoren en was makkelijk te installeren.
Een duidelijke papieren handleiding had wel wat makkelijker geweest.

Wat mij op viel is dat voor het scannen geen extra software of drivers geïnstalleerd moesten worden zoals aangegeven was in de review.
Alles wat op de cd stond geïnstalleerd en alles werkte,dus ook het scannen.

M.vr.gr.

Rob.
Heb de CD rom niet gebruik / ook lastig als je geen cd-rom drive hebt ;). Staan meestal oudere versies op dan online te verkrijgen.