Logitech Digital Precision Headset Review

29 december 2008, laatste update op 29 december 2008, 1.075 views Rapporteer

Dag Allemaal,
Vandaag heb ik de logitech digital precision gaming headset aangekocht, mijn verwachtingen lagen hoog omdat de prijs kwam op een kleine €50 en ik altijd een tevreden klant ben geweest van Logitech.
Boxed
De headset zit netjes verpakt een een grote goed ogende doos. Bij het openmaken zat een handleiding, de headset (natuurlijk) en een USB kabel waar je eventueel de draden kunt mee verbinden.
Gebruikersgemak

Pluspunten

• Mooi design
  • Goede speakers
  • Goede microfoon
  • 5.1 surround
  • Oorkussentjes
  • Handleiding en kabels inbegrepen
  • Zeer goede kwaliteit

Minpunten

• Soms wat vervelend te plaatsen op uw hoofd
  • Eventueel prijs, maar je krijgt waar je voor betaald.

Dag Allemaal,

Boxed

Gebruikersgemak

De koptelefoon zelf vindt ik ook zeer mooi, het is een behind the head style, dit oogt modern maar meestal vindt ik dit nogal ongemakkelijk. Toen ik hem eerst opzette dit mijn hoofd pijn doordat de hoofdtelefoon nogal hard tegen mijn hoofd drukte. Het is even wennen om de juiste positie te kiezen die confortabel is, deze heb ik snel gevonden.

De draad van de headset is voldoende lang en er bevind zit een analoge knop op die het via een draai systeem mogelijk maakt het volume luider of stiller te zetten, dit vindt ik zeer handig, na dat is er ook een schakelaar waarmee je de microfoon aan / uit zet. Dit alles is niet te groot of onhandig.

Speaker

Mijn eerste test was muziek, het viel met op de ik veel meer klanken en detail hoorde met deze headset dan met mijn 2.1 systeem (ook van logitech), muziek klink meteen mooier. Ook is de headset 5.1 surround, wat zeker goed waar te nemen is. De bas is ook voldoende goed, niet te luid, niet te stil, hiervoor is er echter geen regelaar, maar voor mij is dit niet nodig.

Mijn tweede test was gamen, de game hiervoor gebruikt is GTA IV. Ik moest toevallig de missie doen van de politie agent, de opdracht was waar te nemen vanwaar het GSM geluid kwam, om zo die kerel af te maken. Meteen handig om te weten of het echt 5.1 is. De test viel zeer goed mee, de geluiden hoorde ik zoals ik ze zag, ik heb geen opmerkingen. Ook het gamen gaat een niveau naar hoog.

Microfoon

Deze heb ik nog niet voldoende kunnen testen maar in mijn korte test zag ik dat deze voldoet aan een goede speaker om via MSN bijvoorbeeld te communiceren, de klanken komen goed tot zijn recht, de microfoon zit niet op een storende plaats op je gezicht en is beweegbaar.

Deze headset is een sterke aanrader. De kwaliteit is zoals van Logitech verwacht word perfect, het prijskaartje was in mijn geval nogal aan de hoge kant ( €50) maar het is zeker een goede prijs / kwaliteit verhouding, je krijgt meer dan waarvoor je betaalt !

Deze headset is ideaal om van uw muziek te genieten en om te gamen, tot nu toe heb ik geen klachten of grote nadelen gemerkt, een echte aanrader dus !!

Heb jij ook een Logitech Digital Precision Headset?

Ik heb zelf ook zo'n soort koptelefoon (hier kom ik zo op terug) en kan een groot deel van jouw ervaringen onderschrijven.

Zo'n soort, omdat ik gewoon niet weet welke ik heb. Er is ook ooit een model in omloop geweest, de "Logitech Extreme PC Gaming" die er op de site exact hetzelfde uitzag. Als ik naar jouw foto kijk dan ziet er alleen het metallic deel er anders uit. Bij mij is dat grijs metallic voor de rest kan ik geen verschil ontdekken, noch kan enige type aanduiding vinden op mijn koptelefoon.

De mijne heeft gewoon 3,5" pluggen, één voor de microfoon en één voor de speakers. Brengt mij gelijk op de 5.1. Mijn plug is een gewone stereo plug en als ik de specificaties kijk van jouw headset, wordt er ook alleen maar over stereo gesproken. Daarnaast lijkt me dat je je vergist als je over 5.1 praat, want er zal toch geen losse basbox bijgeleverd worden? Een 4.0 lijkt mij dan aannemelijker maar ook dat moet terug te vinden zijn in de aansluiting, hoewel dat natuurlijk bij USB moeilijk is, maar zit er nog een verloopstekkertje of iets dergelijks bij? Jouw set wordt iig zowel geleverd met USB-aansluiting als met pluggen, alleen die pluggen staan er op de site van Logitech niet bij.

Het geluid is zonder meer goed te noemen, en doordat je met een koptelefoon in een veel beter gedefinieerde "omgeving" werkt, is de kwaliteit makkelijker stuurbaar (lees beter te maken) dan voor boxen van die prijs. Sterker nog je moet meestal minstens een factor 10 meer rekenen om boxen van de kwaliteit te hebben die in de buurt komen van je koptelefoon.

Over de constructie ben ik minder te spreken. Aanvankelijk voelt hij goed aan, maar naar verloop van tijd (zonder rode oortjes te krijgen van het geluid of de speakers) begint het aardig zeer te doen aan mijn oren. Ik draag een bril en daardoor ontstaat er door de constructie een zodanige druk dat het naar verloop van tijd ondraaglijk wordt.

Voor zover ik weet doet de microfoon prima zijn werk. Ik hoor aan de andere kant nooit dat zij mij niet verstaan als ik de headset op heb.

De aan/uit schakelaar is handig, evenals de volumeregeling, maar anders dan jij vind ik de kwaliteit zeer matig. De aan/uit schakelaar voor de microfoon voelt gammel aan en het volume kan ik alleen met mijn nagel regelen en dan draait het zeer stroef. Heel erg vind ik het niet omdat je die dingen niet veel gebruikt en toch wel handig is dat het onder "handbereik" aanwezig is.

Ik heb voor mijn set ruim een jaar geleden iets van € 35,= betaald. Misschien dat jij weet welke set ik nu precies heb. In afwachting van die kennis heb ik mijn short review nog nooit uitgebreid.

Bedankt voor je review.

/edit typo