Logitech G15 Gaming Keyboard Review

Anoniem: 275178
9 december 2008, laatste update op 9 december 2008, 2.205 views

Logitech G15 Gaming Keyboard

Algemeen:
Deze toetsenbord is perfect voor gamers. De G-macro toetsen werken perfect. Logitech G15 versie 2 maakt gebruik van oranje Led en dat past goed bij de logitech G5 muis. Er zitten tevens ook 2 usb 1.1 poorten op het toetsenbord. Werkt perfect voor je Headset of muis.
Uiterlijk
De G15 is smaller geworden doordat deze minder G toetsen gebruikt. Verder worden de knoppen oranje verlicht. Aan de bovenkant is er een schermpje dat goed leesbaar is. je kan ook plugins downloaden voor deze scherm.
Verlichting

Pluspunten

• Goed verlicht
  • Typ fijn
  • strak design
  • Windows Block toets
  • G Macro Keys

Minpunten

• prijzig maar je hebt wel een goed product in huis

Algemeen:

Uiterlijk

Verlichting
Zoals je vast al weet is de verlichting Oranje. wanneer je gamet met de combinatie Logitech G15v2 en Logitech G5 muis dan ziet dit er fantastisch uit. Aan de rechterkant van het scherm bevindt zich een knop om de verlichting te verstellen. Stand 1 is geen verlichting, Stand 2 is wel verlichting en stand 3 is scherp verlicht

De G-macro toetsen
Er zijn 6 G-macro toetsen aanwezig op het toetsenbord en er zijn 3 profielen aanwezig. Dat betekend dus dat er 6x3 macro keys aanwezig zijn. Erg handig met Chatprogramma's en andere applicaties.

USB 1.1
Helaas is er geen USB 2.0 aansluiting aanwezig maar 1.1. Toch is het wel handig om er bijvoorbeeld een gamepad op aan te sluiten. Headset via USB en/of muis. In totaal zijn er twee aansluitingen aanwezig.

Windows Key block
Links boven naar het scherm is er een knop aanwezig. Met deze knop kan je er voor zorgen dat de Windows knop niet meer werkt. Het kan heel handig zijn tijdens het gamen. Hoewel deze toetsenbord breder is zal je niet zo snel op de windows knop klikken. Toch is deze functie heel fijn.

LCD scherm
Aan de boven kant is er een scherm ingebouwd. Deze scherm heeft de kleuren Oranje/donkeroranje(zwart). Het is goed verlicht en goed leesbaar. Aan dit schermpje zitten een paar knoppen voor multimedia. Zoals Volume + / - , Play/Pause, Stop, Next / Previous. Daarnaast zijn er nog vier zwarte knopjes. Deze worden gebruikt voor de LCD scherm zelf.

Heb jij ook een Logitech G15 Gaming Keyboard?

Anoniem: 226416 9 december 2008 13:40
Prima review,

maar de Display kan nog meer weegeven dan dat hier staat beschreven.

je kan namelijk Fraps tooltje in windows installeren zodat bij gamen er altijd hoeveelheid Frames te zien zijn op je scherm, maar ook op de display van het toetstenbord.

Coretemp kan je ook installeren en geeft op de display van het toetsenbord weer welke Cpu , FBS Xtal en snelheid deze geeft de workload en temps van de cpu aan als je aan het gamen bent !
zeer handig omdat ingame niets op je monitor zelf meer kan uitlezen maar dan wel op je toetsenbord !

Verder geeft hij met Winamp het nummer aan wat je afspeeld en ook met Windows mediaplayer titel en tijd aan met films en muziek

Het spel Brothers in Arms Hellway to Hell , op het toetsenbord display komt mooi het logo van dit spel erop te staan en ingame kan je de progress zien van hoever je al bent met de missie's van het spel.

Zelf heb ik de Logitech G15 V1 met de blauwe verlichting maar mijn vrouwtje heeft dus de Logitech G15 V2 , ze zijn eigelijk kwa mogelijk heden het zelfden alleen de V1 heeft meer G toetsen en is iets robuster en de Display is inklapbaar, en bij transport is dat toch iets veiliger.

Bovendien zijn de multimedia knoppen bij de Display op de V2 erg klein en zitten dicht opelkaar vergleken met V1 en das een nadeel ,persoonlijk vind ik de Logitech G15 V1 overzichtelijker en beter bedienbaar met multimedia gebruik dan de V2

over kwaliteid , de G15 V2 is een prima bordje en ook degelijk en wat compacter als de V1 maar jammer genoeg heeft de V2 geen meerwaarde dan zijn voorganger omdat hij gewoon maar 6 G-toetsen heeft tegenover de V1 met maar liefst 18 G-toetsen en bovendoen is de display van V1 groter dan van V2 ,maar daarom is hij ook wat compacter en veel mensen vinden dit denk ook wel prettig omdat niet iedereen een zee van ruimte heeft op zijn bureau :-)

Kwa uiterlijk zien beide toetsenborden V1 en V2 er gewoon degelijk uit de toetsaanslag is exact het zelfde gevoel en niks mis mee, het zijn in mijn ogen dan ook duurzame toetsenborden waar je ook wel een beetje extra voor hebt betaald en het oog wil ook wat , met name in het donker is het een must om een verlicht toetsenbord te hebben , het is alleen niet een mooi gezicht maar het is ook praktische.
Support in games wordt bij de G15 v1 ook ondersteund hoor. Zit gewoon als extra in het spel verwerkt. Niet specifiek iets wat de v2 alleen heeft.

Persoonlijk vind ik de oranje kleur niet mooi. Had liever een V2 gezien met standaard blauwe led die aangepast kon worden met 1 druk op de knop. Veel beter dan 1 vaste led kleur. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die daarom dit tobo niet kopen en bij de V1 blijven.
Anoniem: 226416 @peakaboo9 december 2008 15:26
Klopt , zowel de V1 als de V2 ondersteund dat games op de Display verschijnen , dus de borden zijn kwa mogelijkheden oa op de display gelijk.
enkel de G toetsen vind ik toch echt een afknappert..V1 18 G-toetsen naar V2 met maar 6 G-toetsen.
de prijs is dan gewoon te duur tegen over zijn voorganger V1
Waar je idd gelijk mee heb is ,
ze zouden 2 kleurig moeten uit voeren die je met een knop zelf kan bepalen of je Amber/oranje of Blacklight/Blauw en mischien de optie Rood,Groen of geel zou ook grappig zijn.
Een vriend van mij heeft deze keyboard ook, maar volgens mij werken die USB poorten gewoon met USB 2.0 hoor.

[Reactie gewijzigd door Jornzor op 26 juli 2024 10:44]

als grootste nadeel van dit toetsenbord vind ik van de V2 dat niet alle programma's ondersteund die de originele G15 wel doet omdat de draaiknop ontbreekt.
voor de rest goed
Eigenlijk ondersteunt bijna elk spel wat ik tegenwoordig installeer het LCD wel. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even nuttig, maar ik sta er toch wel weer elke keer van te kijken (en soms zitten er dus echt hele nuttige dingen tussen).
Anoniem: 226416 @TRG9 december 2008 20:28
Farcry2 geeft in multiplayer de aantal kills en welke positie je staat :)
das wel handig
pricewatch: Logitech G15 Gaming Keyboard v2
Volgens de specificaties; Verbinding (invoer) USB 2.0
klopt maar niet op Highspeed, waneer je in de G15 V! en G15 V2 een usbstick insteekt krijg je melding dat de snelheid is verlaagd omdat het geen higspeed usb poort betreft.
alles werkt wel maar wel gereduceerde schrijf en lees snelheid met een usb stick of mediaplayer,mp3player..

ik heb mijn muis op de usb poort aangesloten van het toetsenbord , heb ik geen geklooi met mijn muis en het snoer naar de pc..
Idd niet lullig bedoeld maar "Deze toetsenbord"? Denk dat je "Dit toetsenbord" bedoeld...

Verder een zeer nette review! ;)

[Reactie gewijzigd door Humma Kavula op 26 juli 2024 10:44]