Logitech Wireless Headset F540 Review

maartenderie Newbie
8 oktober 2013, laatste update op 8 oktober 2013, 1.598 views

Logitech Wireless Headset F540

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen; deze headset is niet bedoeld om als headset te gebruiken voor PC. De mic playback kun je niet het volume van regelen, danwel mute-en. Na een avond zoeken heb ik hier nog geen oplossing voor kunnen vinden behalve dan de headset aansluiten met een kabeltje.
Verder ben ik tevreden over de bouwkwaliteit. De schelpen draaien wel erg makkelijk, maar als ik set draag sluit hij goed aan en zit hij stevig op mijn hoofd. De knopen zitten op logische plekken en de microfoon boom klap je makkelijk weg. Waarschijnlijk een goede headset voor PS3 of XBOX maar 'net niet' voor PC dus. Toch jammer want hoe moeilijk kan t zijn om door een USB-verbinding de standaard functies van windows te pompen?

Pluspunten

• Frequentie wordt vanzelf afgestemd
  • Voelt stevig

Minpunten

• Beperkte functionaliteit voor PC

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Logitech Wireless Headset F540?

Oorspronkelijk inderdaad bedoeld voor de consoles, maar werkt uitstekend op de PC hoor.

Gewoon het receiver kastje dmv usb aansluiten op je PC en wordt volledig als audio-device herkend.
Als ik het goed heb herkend ie het zelfs alszijnde F540.
Dit is met W7 x64 (Ultimate)
Zeer intensief gebruikt tijdens m'n Eve Online en Battlefield sessies, zowel met ingame als 3rd party voice-software zoals Teamspeak en Ventrillo.

(Ben ondertussen welliswaar overgestapt naar een andere headset met een "Open" design dat vind ik prettiger want de F540 sluit inderdaad erg goed af, maar mis nu wel de wireless ;( )
Bedankt voor je reactie. Lukt het jou dan ook om de playback van de microfoon uit te zetten?
Bedoel je de feedback dat je jezelf terug hoort?

Dat vond ik in eerste instantie ook lastig, maar uiteindelijk wen je eraan en is het eigenlijk best prettig vanwege het zeer afgesloten karakter van de headset.
Dat is inderdaad niet uit te zetten, overigens ook niet indien gebruikt op de consoles.
Ik heb er wel een beetje last van omdat ik te pas en te onpas ga beatboxen. Ik kan t gewoon niet helpen. Verder is de feedback/playback best hard. Vooral als ik langere tijd de set gebruik pas ik graag t volume naar beneden af, maar dat gaat dus niet met de pc.
Dan nog iets anders, doen bij jou beide volume knoppen t? Bij doet alleen de volume knop met het tekst-ballonnetje erbij. Die werkt zoals ik verwacht had dat de volumeknop met t luidsprekertje zou werken. De volumeknop met t luidsprekertje erbij doet helemaal niks.
Wat betreft de volume knoppen dat klopt.
Weet zo uit m'n hoofd niet welke wel/niet (zit op werk dus kan ook niet even controleren) maar slechts een van de 2 werkt voor het totale volume indien gebruikt op de pc.

Bij gebruik van de PS3 werkt een voor spraak en de andere voor algemeen audio. (Voor de Xbox weet ik zo niet).
Op de PC zou je voice zowiezo via de settings van de gebruikte voicesoftware regelen.

(Dat het op de PS3 wel werkt is vanwege dat Voice en Audio appart binnenkomen)
Als je deze headset wilt gebruiken voor de PC kan je beter even verder kijken.
Het xbox kabeltje erin en afknippen werkt wel. Maar de volume knoppen zijn dan heel raar en je kan het geluid niet via windows regelen. Heb hem net binnen, en ben nu aan het kijken voor een andere.
Misschien dat ik er nog iemand anders mee blij kan maken :)
Smaken verschillen. Ik heb deze zelf onlangs gekocht voor de PC en ik ben er zeer tevreden mee.
Ik was bang dat de 'feedback' mij zou geen irriteren maar dat valt mij ontzettend mee. De feedback komt vlot na het spreken. Bij het tweede gebruik was ik er aan gewend.

Ik heb hem bij Alternate voor €50,00 kunnen oppikken en voor dat geld krijg je geen betere wireless headset - ook niet voor de PC.
Dat ben ik met je eens, maar toch had ik liever wat meer geld uitgegeven voor een headset waarvan de functionaliteiten wel naar behoren werken.
Ik heb zelf ook een Sennheiser RS120 II, maar die legt het zwaar tegen dit model als je m puur als koptelefoon gebruikt.
Welke functionaliteit als je hem op de PC aansluit is niet functioneel? Wat bedoel je met de standaard functies?
De playback van de mic wordt geregeld door 't verzender-kastje, en hier valt op de pc niks aan in te stellen. Je kunt de playback vd mic helemaal mute-en door de microfoon boom omhoog te doen of door de mic-mute knop in te drukken. Lees ook hierover de reacties hierboven

``
''

Ik zou heel graag zien dat de controls voor de mic worden overgedragen aan windows (/jou OS), zodat ik daar de playback naar gelieve kan dichtschroeven.
Misschien kun je iets hacken met de voice-chat uitgang die eigenlijk bedoeld is voor de xbox, maar optimaal zal t niet worden.
THIS JUST IN!

Als je t kabeltje van xbox chat in de headset doet (1 kant), doen de knoppen weer wat je ervan zou verwachten en kun je dus de mic muten! Hoera! Ben er nog maar 5 minuten achter maar ik heb nog geen nadelen ontdekken.
Dan heb je er een kabeltje bungelen? :P
Klopt xD. Ik bekijk nog even hoe de koptelefoon nu werkt, maar zoals t er nu naar uitziet knip ik straks de rest van de kabeltje af. T is niet mooi, maar je ziet er niet veel van en ik heb toch geen xbox.
Je kan hem toch ook aansluiten via mini-usb naar usb zonder het kastje? Of is de mini-usb in de headset alleen voor het opladen?
T kastje heeft twee mini-usb uitgangen; die voor de p3/pc en één om op te laden.
De handleiding geeft aan dat je de headset op twee manieren kunt aansluiten -op de PC-.
  • via de aux-in; alleen geluid
  • via de mini-usb die bedoeld is voor ps3
Tweede optie heeft de beperkte functionaliteit zoals vermeld in de rest van de review en comments.

[Reactie gewijzigd door maartenderie op 26 juli 2024 01:34]

Als je jezelf terug hoort op de PC kan dit te maken hebben met een settings in Windows.

"Listen to this device" uitschakelen.

Nu kunnen jullie het over iets anders hebben, maar ik vermeld het toch even :)
Bedankt voor je reactie, maar de playback wordt geregeld door 't kastje, niet windows. Ik heb dit al geprobeerd.