Ik was na 3 jaar weer toe aan een nieuwe PC, de Informatique pc op basis van een Athlon XP was echt aan vervanging toe. De 24 uur per dag draaien hadden hun tol getrokken op de harde schijf en voeding. Bovendien was het werken met photoshop en premiere een tijdrovende klus geworden vanwege de snelheid (of het gebrek eraan).
Ik gebruik de PC primair voor Photoshop, Premiere Elements (video montage) en verder wat webbrowsen office applicaties, webbouw en administratie. Spelletjes speel ik op de Xbox-360, dus 3D performance is een non issue. De keuze voor de kaart was dus eenvoudig, iets onder de middenklasse. De 8600GT was in Januari Tomshardware aanbevolen kaart onder $150.
Tevens is opslag niet van belang omdat ik een NAS heb.
De Phenom...
maar dat is niet echt een goede overclock, volgens mij kan je elke processor wel 100 Mhz overclocken dus dat maakt niks uit, mijn C2D 6300 draait met stockkoeler 300 Mhz hoger, kan waarschijnlijk nog wel hoger maar dat wil mijn mobo nietVan 2.3 naar 2.4 Ghz is het verschil tussen een 9500 en een 9600. En dus mooi (gratis) meegenomen. Dat lijkt me voldoende. De keuze is voldoende of slecht. Slecht zou ik pas kiezen als ik niet eens naar het niveau van de 9600 zou kunnen tillen.
[Reactie gewijzigd door k4kl44s op 27 juli 2024 05:43]
[Reactie gewijzigd door eelco74 op 27 juli 2024 05:43]