Sennheiser PC 363D Surround Sound Gaming Headset Review

7 juni 2013, laatste update op 7 juni 2013, 2.884 views Rapporteer

Geweldige headset, kom zelf van een 'doet het soms wel/soms niet of heeft kuren' Logitech G930 en het geluid en draagcomfort is een stuk beter, evenals de microfoon. Je kunt de set lange tijd op hebben zonder er echt last van te krijgen. Na een tijd gaat uiteraard alles wat je op je kop zet irriteren en dan moet je even pauze nemen maar ik speel rustig 4/5 uur achter elkaar zonder problemen. Ik moest wel wennen aan de draad aangezien de G930 draadloos was dus de eerste paar keer als ik naar de wc liep hield ik de koptelefoon gewoon op en trok ik met die draad al m'n lege bierflessen om Draadloos is dus toch wel fijn, ook als je bijv. de koptelefoon 's avonds laat wilt gebruiken om een film te kijken. Voor gaming en Skype is een draad...

Pluspunten

• Geluid
  • Comfort

Minpunten

• Geen muteknop voor de microfoon

Ik moest wel wennen aan de draad aangezien de G930 draadloos was dus de eerste paar keer als ik naar de wc liep hield ik de koptelefoon gewoon op en trok ik met die draad al m'n lege bierflessen om ;)

Draadloos is dus toch wel fijn, ook als je bijv. de koptelefoon 's avonds laat wilt gebruiken om een film te kijken. Voor gaming en Skype is een draad weer ideaal omdat je geen gezeik hebt met lege accu's en opladen en omdat je je headset altijd kunt vinden. Die G930 leurde ik overal mee naar toe en ik was hem net als met de afstandsbediening meer aan het zoeken dan aan het gebruiken. Overweeg dus goed je keuze voor bedraad of draadloos voor je dit ding aanschaft.

De prijs zal veel mensen ervan weerhouden dit merk aan te schaffen maar ik had hem dan ook in de aanbieding bij Pixmania voor € 209,- incl. verzendkosten. Dat was dus een zeer goede deal en voor een Sennheiser betaal je nou eenmaal de hoofdprijs. Je gaat ook niet bij de Ferrari dealer klagen dat een Seat veel goedkoper is. Als je het beste wilt hebben moet je nou eenmaal meer betalen en deze headset is z'n geld dubbel en dwars waard.

De 363D komt met een eigen geluidskaart die je via USB aansluit. Met een externe schuifknop die op de geluidskaart zit kun je wel of niet dolby surround inschakelen, hoewel ik nooit een reden zou kunnen bedenken om het uit te schakelen. Als je de software mee-installeert kun je ook nog switchen tussen 7.1, 5.1, 4-kanaals of stereo.

Het geluid is geweldig, kraakhelder en totaal geen misvorming bij hoge volumes. Ook de bass is prima, dus het geluid is zoals het eigenlijk altijd is bij Sennheiser, het voldoet aan al je verwachtingen en meer.

Het omgevingsgeluid is afhankelijk van de aktie en het volume. Als ik bijv. Arma 2 speel en er is weinig aktie en dus weinig tot geen geluid hoor ik wel de fans van mijn videokaarten blazen, dus het is niet zo dat deze headset je oren helemaal afsluit van de buitenwereld (slechte koeling op je GPUs werkt in mijn geval ook niet mee). Speel ik muziek af dan hoor ik nauwlijks omgevingsgeluid, ook niet op een laag volume.

De microfoon is ook prima, erg gevoelig en ik moest hem dan ook een heel stuk van me af halen en de sensitivity in teamspeak moest een stuk omhoog anders werd de mic al geactiveerd door je ademhaling alleen. Het vereist dus even wat pas, meet en tweakwerk.

Wat ik wel een groot gemis vindt bij deze set is een mute button voor de microfoon. Als je even moet niezen ofzo kan dit wel handig zijn aangezien ik geen push to talk gebruik maar voice activation detection in teamspeak. Bij deze headset moet je dus heel de microfoonboom omhoog gooien om te muten en dat is niet echt praktisch voor een snelle mute/unmute. Vandaar dus de 4 sterren voor de featureset.

Conclusie: Heb je het geld en wil je de beste headset? Koop dan dit ding je zult er geen spijt van krijgen. Als er nog een mute button voor de mic op had gezeten had hij 10/10 gescoord bij mij en dat is nu helaas 9.5/10. Ook zou het leuk zijn als Sennheiser nog een draadloze versie zou uitbrengen.

Heb jij ook een Sennheiser PC 363D Surround Sound Gaming Headset?

Als het goed is kan je hem muten door de mic omhoog te draaien. Geen mute knop, maar niet veel moeite extra.
Yep dat had ik er ook al bij gezet:
Ik heb deze ook besteld, maar kan eigenlijk nergens vinden of ie ook op de PS3 werkt.
Hij heeft een usb aansluiting, dus verwacht van wel.
Zou iemand dat kunnen testen?
Ik snap er persoonlijk weinig van dat je mute door micboom omhoog te doen als minpunt noemt. Voor mij was dat juist een van de hoofdredenen om deze headset te halen. Vergeleken met een muteknop aan je koord vind ik dit echt 100x beter werken.

Maar goed: over smaak valt niet te twisten.