Saints Row: The Third, Windows Review

Niekleair 26 april 2013, 208 views

Saints Row: The Third, Windows

Pluspunten

• Absurd, en wel zo dat het daardoor gewoon leuk is
  • Absurditeit is goed doorgezet in alle aspecten van het spel
  • Lekkere sfeer

Minpunten

• Absurd (als je daar niet van houd)
  • Weinig replaywaarde

Ik heb afgelopen december het THQ pakket gekocht. Onderdeel van dat pakket was Saints Row the Third (SRtT). SRtT heeft heel veel weg van GTA; je beweegt je vrijelijk rond in een grote stad en kan zo ongeveer alles doen dat je hart je ingeeft.

Absurd
Saints Row staat bekend om zijn absurdheid. Je moet daar van houden, ik vindt het een sterk pluspunt van deze game. Heel veel dingen die je doet zijn onrealistisch, maar dan op een extreem over-the-top manier, wat het gewoon weer (een soort van) geloofwaardig maakt. In ieder geval voor de belevingswereld van deze game.

Zo laat je je bijvoorbeeld op één of andere ornamentele bal honderden verdiepingen naar beneden geslingerd en overleef je deze val. Óf moet je je uit een ontploffend vliegtuig een weg naar buiten banen. Vervolgens val je in vrije val achter je teammate aan, terwijl je brokstukken ontwijkt en vijanden in de lucht doodschiet. Op de valreep vlieg je nog even dwars door het vliegtuig heen en redt je ten slotte je mate. Dit zijn maar kleine voorbeeldjes van absurde, maar wel coole situaties waar je in terecht komt.

Design
De stad doet mij aan Chicago denken. De map is vrij groot en er zijn verschillende districts waar je winkels, missies en andere zaken kunt vinden.
Er zitten verschillende voertuigen in het spel, die je allemaal kunt upgraden.

Gameplay en replay
De gameplay is op orde. Besturing is lekker soepel en vergt weinig gewenning.
De replaywaarde vindt ik gering, na ongeveer 18 uur in steelport te hebben rondgehangen, heb ik het wel gezien. Aan de andere kant, ik heb ongeveer €7,50 voor dit spel betaald, en daarvoor heb ik meer fun gekregen dan een (duurder) bioskoopkaartje me kon bezorgen. Wel value for Money dus.

Heb jij ook een Saints Row: The Third, Windows?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren