Sennheiser CX 300 (Roze) Review

27 maart 2008, laatste update op 27 maart 2008, 3.397 views Rapporteer

Vooraf Lange tijd gebruik ik oordoppen om muziek te luisteren via mijn Ipod. Ik ben nooit fan geweest van een koptelefoon, omdat het naar mijn mening te groot, en niet altijd gemakkelijk op te bergen is. Het was dus duidelijk dat met mijn nieuwe aankoop ook weer oordoppen zoude worden. Reden van aanschaf Al ruim 2jaar gebruik ik bijna altijd dezelfde oordoppen, dat waren de Sony "Bass Boost" oordoppen voor 12euro bij de lokale elektronica winkel. Ik was ruim tevreden over het geluid. Het enige nadeel was, ze gingen verdomt snel kapot. Ondanks dat ze vaak kapot gingen bleef ik hetzelfde type kopen, omdat ze lekker zitten en goed geluid geven. Nu vorige maand mijn 8e paar kapot ging was ik het dan toch eindelijk zat en ben ik...

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Vormgeving
  • Pas-setje

Minpunten

• Prijs

Vooraf
Lange tijd gebruik ik oordoppen om muziek te luisteren via mijn Ipod.

Reden van aanschaf
Nu vorige maand mijn 8e paar kapot ging was ik het dan toch eindelijk zat en ben ik opzoek gegaan naar kwalitatief betere oordoppen die veel langer mee gingen en toch een vergelijkbare geluidskwaliteit leverde.

Waarom De CX300
Lange tijd heb ik het Internet afgezocht naar goede oordoppen die een goed geluid kon leveren en waar ik lange tijd mee zou kunnen doen. Heb verschillende reviews gelezen van verschillende oordoppen. Met mijn budget kwam ik uiteindelijk op de CX300. Omdat ik oordoppen van rond de 10,- euro gewend ben was de 40,- (op dat moment) een enorme afschrikken. Ook waren de CX300 oordoppen zogezegde "In-ear" oordoppen. Nu had ik daar niet heel veel ervaring mee maar de ervaring die ik ermee had waren niet heel goed (Matig geluid, blijven slecht zitten, snel vies)

Na op tweakers een topic te gevonden te hebben over Sennheiser oordoppen waaronder de CX300 en deze flink te hebben doorgelezen besloot ik toch om door te zetten en deze aan te schaffen.

De inhoud
Nadat mijn bestelling binnen was heb ik gelijk de oordoppen uitgepakt.
Wat me als eerste opviel was het pas-setjes die erbij geleverd was. Als eerst het standaard aangesloten setje geprobeerd. Deze zaten redelijk goed niets op aan te merken. Daarna het iets grotere setje geprobeerd deze zaten niet erg goed ze paste niet goed en vielen snel uit.
Als laatste natuurlijk het kleinste setje, deze zaten perfect alsof ze speciaal voor mijn oren waren gemaakt. Ook merkte ik gelijk dat bijna al het "omgevingsgeluid" verdwenen was. Zonder muziek af te spelen werd je gewoon afgesloten van het geluid om je heen. Was voor mij een duidelijk pluspunt.

Wat ik ook zag was dat het setje asymmetrisch was (linker kabeltje korter dan de rechter)
Dit had ik al gelezen en was bang dat dit niet heel handig was maar uiteindelijk vormde het totaal geen probleem. Ze waren lang genoeg om lekker te kunnen gebruiken.

Inspelen
Nu het setje te hebben gekozen was de tijd voor het testen van de oordoppen, ik las op Internet dat het verstandig is om je oordoppen te laten inspelen voor optimaal geluid. Normaal geloof ik niet zozeer in "inspelen" maar opdat dit voor mij een dure investering was heb ik het toch maar gedaan.

Ik heb ze 10uurtjes (geen idee of dat genoeg was maar ik vond het zat) op mijn pc aangesloten en gekoppeld aan mijn winamp. Op aanraden heb ik zoveel mogelijk verschillende muziek uitgekozen met verschillende klanken en tonen. Ik heb het volume op ongeveer 50% gezet. Nu maar afwachten

Geluidskwaliteit
Na ingespeeld te zijn kon ik eindelijk mijn oordoppen proberen. Ik sloot ze aan op mijn Ipod om verschillende muziek uit te proberen Ik besloot om te beginnen met een favoriet van mij "Pink Floyd"

Het geluid was echt geweldig, ik had een live optreden van Pink Floyd aangezet en het was letterlijk alsof ik erbij was. Ik vond mijn Sony oordoppen al goed geluid geven maar die vielen echter totaal in het niets bij deze oordoppen.
Ik hoorde klanken en hoge tonen die ik eerder niet had kunnen horen.
Ook kwamen verschillende instrumenten beter naar voren waardoor het geheel veel beter overkwam. Ik was echt helemaal in de hemel van het geluid van deze oordoppen.

Vervolgens nog wat andere genres geprobeerd (rock, house, hiphop) om het geluid een beetje te kunnen vergelijken. Ook bij andere genres hoorde je af en toe klanken naar voren komen die je eerder nooit had opgemerkt. Ook was de bass erg goed maar niet te overheersend.

Dagelijks gebruik
Om de beoordeling compleet te maken moest ik de set nog testen in het dagelijkse gebruik.
Ik ging de set nu ipv op mijn kamer, op de fiets en in de trein gebruiken. Ik merkte dat ik totaal geen problemen had met het indoen van de oordoppen (las ik bij sommige reviews) ook zijn ze nooit uitgevallen tijdens het reizen. Ook de demping van het geluid om je heen was aangenaam te noemen. Ik ben iemand die op de fiets en in de trein zich lekker rustig op zijn muziek kan concentreren het was daarom perfect dat er geen afleidingen kwa geluid om mij heen waren.

40,- euro was voor mij een hele investering voor oordoppen. Ondanks dat ik ze toch wel duur vond. Was ik helemaal tevreden, je krijgt naar mijn mening 100% waar voor je geld. Het geluid is subliem, ze zitten goed in je oren dmv het pas-setje en ze dempen goed het geluid van de omgeving.

Voor mij nooit meer iets anders dan de Sennheiser CX300! O+

Heb jij ook een Sennheiser CX 300 (Roze)?

Aan de verpakking te zien heb je een nep setje gekocht. Waar komt het setje vandaan?
Ik heb een paar van deze setjes in verschillende kleuren en die verpakkingen zien er heel anders uit. Die van mij komen oa van bol.com en de pdashop.

[Reactie gewijzigd door berhav op 26 juli 2024 02:27]

Plaatjes zijn van internet, niet van mijzelf ;) ik heb ze via Bol.com gekocht ook.
Had ze ook voor de zekerheid toen ik ze binnenhad op het internet gecontroleerd :)

edit: heb de eerste 2 plaatjes maar weggehaalt aangezien deze blijkbaar nep waren..

[Reactie gewijzigd door op 26 juli 2024 02:27]

Inderdaad, geweldig leuk geluid, voor relatief weinig.
Alleen in het verkeer is het geen aanrader, omdat je het verkeer ook niet meer hoort ;)
Dit zijn inderdaad dezelfde oordopjes als die van creative (dus die zijn van Sennheiser)...

Ik heb deze doppies al een tijdje en ze hebben dan al het nodige mee gemaakt. Ik wikkel het snoer altijd om mijn mp3 speler heen, maar heb nog geen kabelbreuk gehad. Andere oordopjes hebben mij hierbij altijd in de steek gelaten.
Ook heb ik de oordopjes ooit eens in een kop koffie laten vallen... niet zo slim... maar ze hebben het overleefd!!! De kwaliteit van het geluid is niet eens achteruit gegaan!!!
Echt fantastische dingen! In combinatie met een creative vision: M is dit een gouden paar!
Mooie review :)
Ik heb zelf ook zo'n setje, en gebruik het nu al anderhalf jaar, maar moet zeggen dat ze op de fiets toch niet ideaal zijn. Je krijgt veel geruis van de wind (ik fiets nogal snel, mss heeft het daar mee te maken ;)) te horen, waardoor het volume toch een stuk luider moet staan dan wanneer je ze niet op de fiets gebruikt, en bovendien komt het geluid nooit tot zijn recht; als ik aan het fietsen ben zijn bepaalde frequenties niet meer te horen (een deel van de lage, en een groot deel van de hoge), waardoor ik m'n mp3 speler (Creative Zen 4GB) ofwel nog een stuk luider (lees: onaangenaam luid) moet zetten, of gewoon niet meer moet gebruiken.
Een muts dragen helpt hier in het algemeen wel wat voor ;), maar toch zijn dit zeker niet (imho) de beste oordoppen voor op de fiets.

Verder ben ik er zeker blij mee; heb dit setje in der tijd via amazon.co.uk besteld toen ik bij een vriend in Engeland op bezoek, en heb er toen iets van een £16-17 voor betaald - toen nog geen €30. Voor die prijs kan ik zeker niet klagen; elke dag blijft het setje z'n geld waard ;) Jammer genoeg heb ik ondertussen de middelgrote dopjes verloren (die bij mij het beste pasten), sindsdien gebruik ik de kleine dopjes, waar ik ondertussen al aan gewend ben, maar die (voor mij) minder goed extern geluid isoleren.

[Reactie gewijzigd door 3phemeral op 26 juli 2024 02:27]

Dit zijn trouwens dezelfde oordoppies als de Creative EP-630.
Die heb ik en inderdaad ben ik met je eens dat het TOP-doppies zijn!
Deze dopjes zijn dol op bass. Het hoog heb ik zelf wat opgeschroefd met mijn EQ.
Verder biedt Sennheisser nu ook de CX-400 en de CX-500. Ik heb ze nog niet gehoord maar zoals je in de recentie hebt gelezen zijn de meeste goedkope oortelefoontjes waardeloos.
Als je een gewone headphone zoekt is de Sennheiser hd-650 een echte aanrader.
Kost een paar centen... maar als je veel muziek luistert.......
De mijne waren na een half jaar al kapot... zeker slecht paar ofzow
maar wel steengoede geluidskwaliteit !!
Nou duur zijn ze juist niet lijkt me, deze gaan zo 3 tot 5 jaar mee en ben je veel goedkoper uit dan dat je 4x die 10 euro per jaar betaalde aan doppen....
Mosschien is duur niet het juiste woord. Je krijgt namelijk erg veel voor je geld en het is het 100% waard. Denk dat "Veel Geld" een betere beschrijving is. aangezien 40euro toch wel veel geld is voor oordoppen imo. :)
Ik heb deze Sennheiser ook. Al ruim 1 jaar. In combinatie met Creative Zen V Plus 1Gb: Erg goed geluid, al is het laag wat zwak. Ik fiets ook erg snel ;) en heb dus ook wel last van windruis. De truc is om als het enigzins koud of regenachtig is, m'n capuchon op te zetten. Deze is van voren wel open en sluit niet helemaal aan, maar de wind gaat er toch omheen, waardoor de ruis helemaal weg is.

@Revision: De lange(re) kabel van het rechter dopje hoor je achterlangs om je nek te leggen. Dan trekt de draad niet met z'n gewicht.