Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 15,6" (1920x1080), 1,016TB (ssd+hdd) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Lenovo IdeaPad Y500 (MBG2BMH) Review

+2
masterjorie 11 januari 2013, laatste update op 17 november 2015, 14.141 views

Lenovo IdeaPad Y500 (MBG2BMH)

Pluspunten

  • Krachtige cpu en gpu
  • Full HD scherm
  • Uiterlijk
  • Speakers, verlicht toetsenbord en Bluray drive
  • Edit: Na vervanging touchpad werkt het touchpad goed en accuraat.

Minpunten

  • Zeer vingerafdruk gevoelig
  • Niet accuraat genoeg touchpad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 4
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5
Lenovo IdeaPad Y500-MBG2BMH

Inleiding

Twee week terug sneuvelde de hardeschijf van mijn 4,5 jaar oude acer travelmate 7730, ondanks dat ik deze weer ging oplappen, was ik toch wel toe aan een nieuwe multimedia laptop. Hierbij zocht ik een laptop waar ik weer enkele jaren mee vooruit kon en welke ook het nodige vermogen had om enkele games te kunnen spelen. Ik herrinnerde mij dat ik in de BBG voor laptop van december de Y500 langs had zien komen. Natuurlijk waren er ook alternatieven, maar na anderhalf week wikken en wegen begon ik toch steeds meer verliefd te worden op de lenovo Y500, vooral om het Full HD scherm, wat voor mij echt een vereiste was, mocht ik een nieuwe laptop aanschaffen (mijn 4,5 jaar oude acer had al een hogere resolutie dan HD ready), verder waren de specificaties van de Y500 voor de prijs zeer goed te noemen. Echter was er nog de overweging tussen het i5 model, zonder bluray drive en caching ssd of het i7 model, waar deze wel aanwezig waren (en een 2x zo grote hdd). Uiteindelijk heb ik voor het i7 model gekozen, wat verder in deze review naar voren zal komen.

De specificaties (volgens de lenovo site)
  • Processor: Intel« Core™ i7-3630QM processor, Kloksnelheid: 2,5GHz, max turbo: 3,4Ghz
  • Geheugen: 8GB, Geheugentype: DDR3 1600 MHz
  • Aantal geheugenbanken: 2, Gebruikte geheugenbanken: 2
  • Harde schijf capaciteit: 1.000GB (5400rpm), SSD capaciteit: 16GB
  • Schermgrootte: 39,6 cm (15,6"), Aspect ratio: 16:9
  • Resolutie: 1920x1080 pixels, Glanzend scherm, LED backlight
  • Videokaart: NVIDIA« GeForce GT650M met 2 GB GDDR5 videogeheugen
  • Optische stations: Blu-ray lezer incl. Dual Layer DVD-ReWriter
  • Geluid: 2 ge´ntegreerde luidsprekers
  • Overige:
  • Webcam met microfoon
  • Multi-touch Touchpad
  • 6-in-1 Multikaartlezer
  • Verlicht toetsenbord (rood)
  • Accu aantal cellen: 6, Accu capaciteit: 7200 mAh
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • Verbindingen: 6-in-1 Multi-kaartlezer, 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, 1x HDMI out, 1 x VGA, 1x LAN
  • Audio: 1x gecombineerde microfoon/ hoofdtelefoon aansluiting
  • LAN: 100/1000 Mbit/s Ethernet
  • WLAN: 802.11 b / g / n
  • Software:
  • Besturingssysteem: Windows 8
  • McAfee Internet Security (testversie voor 30 dagen)
  • OneKey« Rescue System
  • Lenovo« Energy Management
  • VeriFace«
  • ReadyComm
  • Groot aantal voorge´nstalleerde apps
  • Leveringsomvang: Lenovo« IdeaPad laptop, accu, stroomadapter (120W), handleiding
  • Overige specificaties
  • Afmetingen: 387 x 259 x 36,0 mm (B X D X H)
  • Gewicht: 2,7 kg
  • Garantie: 24 maanden garantie
Unboxing
22 December 2012 heb ik de laptop aangeschaft.De laptop zat in de standaard lenovo doos met handig handvat om mee te nemen. Heb hem bij de NoRRoD.nl winkel in Groningen aangeschaft. In de doos zaten de in de leveringsomvang beschreven voorwerpen. De Laptop zat in een plastic zak, geklemt in piepschuimen blokken, deze blokken zijn na verwijderen van 4 stukken te gebruiken als laptopstand, wat voor na het unboxen handig is om kort je laptop op te zetten, maar natuurlijk enkel een tijdelijke oplossing is. Wel een klein goed verzonnen detail aan de verpakking.

De kabel van stopcontact naar powerbrick is redelijk kort en de powerbrick redelijk groot, vergelijkbaar met die van mijn oude acer, wat ik echt een lomp ding vond in vergelijking met de powerbrick voor mijn broertjes asus ux31. Aangezien ik een stopcontact op mijn bureau heb, is het niet erg dat de kabel aan de korte kant is, maar ik begrijp dat mensen dit onhandig vinden.

In vergelijking met mijn 17 inch acer is bijna elke laptop een veertje, maar de lenovo Y500 is duidelijk niet de lichtste en kleinste in zijn soort. Wel vind ik het design erg mooi en door het design lijkt de lenovo iets dunner dan hij in werkelijkheid is. Hij bestaat voor het grootste deel uit geborsteld aluminium wat vele malen beter en minder goedkoop aanvoelt dan het plastic van mijn acer. Echter valt wel meteen op de hij erg vingerafdruk gevoelig is.

Uiterlijk
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm3v3C1T747.jpeg
Waar ik mee wil beginnen is te zeggen dat het uiterlijk van de lenovo Y500 heel afhankelijk is van de smaak van de gebruiker, ikzelf vind het design geweldig, ik kan me echter voorstellen dat sommige mensen iets heel anders bij een mooi design voor een laptop voorstellen. Met de combinatie van het strakke zwarte geborstelde aluminium, met de rode accenten in o.a. de boxen en het toetsenbord, waarvan het licht van het toetsenbord op 3 stand en kan (uit, matig-, sterkverlicht), is het een mooie verschijning, maar valt het wel enigszins op. Het keyboard ligt een heel klein beetje verzonken, met een naar mijn mening fijne toetsenbordindelin, echter vind ik het glanzende plastic tussen de toetsen minder, hier had ik liever ook het matte van het geborstelde aluminium gehad. Echter valt vooral op het geborsteld aluminium op hoe vingerafdrukgevoelig het materiaal is.

Het touchpad is een mooi groot touchpad, met ge´ntegreerde toetsen. Over het touchpad en multitouch gestures volgt straks meer.
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjmcq8bMU42y.jpeg
De lenovo Y500 beschikt over de nodige aansluitingen, de op deze en andere afbeeldingen zichtbare luchtopening op de drive is overigen niet aanwezig (dit zal waarschijnlijk bij de extra fan of extra gpu aanwezig zijn)
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm2dikkVEih.jpeg

Hardware
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm3sDHdUhD3.png
De processor is de Intel« Core™ i7-3630QM processor, Kloksnelheid: 2,5GHz, max turbo: 3,4Ghz, een snelle quadcore processor, welke met hyperthreading 8 threads parallel kan verwerken. Ik kan er niet veel meer over zeggen, dan dat de processor verschrikkelijk snel is en meer dan genoeg rekenkracht heeft. Verder is er een ram geheugen van 8 gb (dd3 1600MHz), dit zou voldoende moeten zijn voor de meesten, ook voor mij.

De aanwezige videokaart is een nvidia Geforce GT 650M, welke zorgt voor goede prestaties op het gebied van gaming, waarbij de resolutie niet snel terug geschroefd hoeft te worden. Deze videochip van Nvidia is opgetrokken rond de Kepler-architectuur, die krachtiger is dan de vorige Fermi-generatie en minder verbruikt. De gpu heeft 384 cudacores en een geheugenbus van 128bit, en Lenovo combineert de chip met 2GB gddr5. Heb tot nu toe enkel A.V.A er op gespeeld in full HD en zoals verwacht liep dit erg soepel.

Heaven Benchmark v3.0 Basic
FPS: 26.6
Scores: 670
Min FPS: 14.7
Max FPS: 58.9

Hardware
Binary: Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 7 2012
Operating system: Windows NT 6.2 (build 9200) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz
CPU flags:
2394MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 SSE42 HTT
GPU model: NVIDIA GeForce GT 650M 9.18.13.600 2048Mb

Settings
Render: direct3d11
Mode: 1920x1080 fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 4x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
Tessellation: disabled


De hardeschijf + caching ssd de hardeschijf is jammer genoeg op 5400rpm, maar de caching ssd zou er voor moeten zorgen dat veel gebruikte programma’s vanuit hier geladen worden, waardoor dit versneld wordt. Echter heb ik dit nog niet kunnen merken, maar misschien als ik de laptop langer gebruik, dat ik hier meer over kan zeggen. Wel scoort de Y500 hierop het laagst in de windows classifactie, om hiervoor hoger te scoren is echter een volledige ssd nodig. De caching ssd is te vervangen voor een volledige ssd.

De accu is een 6-cell 7200mAh accu, de duur van deze (en alle andere accu's) is natuurlijk van ontzettend veel factoren afhankelijk. De duur met gemiddelde prestaties en gemiddelde helderheid zal rond de 3 uur liggen, wat voor mij voldoende is, maar niet bepaald erg lang is. Het zal dus meestal nodig zijn om de oplader mee te nemen.

De lenovo Y500 i7 wordt geleverd met een Blu-ray lezer incl. Dual Layer DVD-ReWriter, voor de meesten zal dit geen reden zijn om de i7 te kopen, voor mij was het echter wel een reden. Ik zelf ben niet in het bezit van een blu-ray speler en kijk veel films via mijn laptop over mijn (HD) beamer. Heb enkele blu-ray discs en vind het toch wel fijn om ze via mijn laptop te kunnen kijken, ook omdat ik van plan ben de laptop nog meerdere jaren te gebruiken, vond ik het een fijner idee een blu-ray drive te hebben. Verder is dit een zogenaamde swappable bay, wat inhoud dat deze er in z’n geheel makkelijk uit te halen is en te vervangen voor meerdere bay’s zoals een extra videokaart, hardeschijf, fan of dvd drive. Deze zijn echter (nog) niet in nederland verkrijgbaar en het is onzeker of ze er uberhaupt komen en tegen welke prijs. De Blu-ray drive voelt overigens niet heel stevig, dus bij het er in drukken van een dvd of blu-ray disc houd ik hem ook aan de onderkant vast, dit is wel minder.

De audio wordt verzorgd door 2 speakers van JBL, waarin ook de rode tint zit verwerkt. Deze geven een goed helder geluid voor laptopluidsprekers, maar natuurlijk niet te vergelijken met losse boxen. De poorten op de laptop zijn 1x usb 2.0, 2x usb 3.0, 1x vga, 1x hdmi, 1x ethernet, 1x headphone-, 1x microphone combojack en een card reader met een beschermde democard erin. Verder is er bluetooth 4.0, welke ik op dit moment gebruik voor een draadloos toetsenbord en muis en dit werkte zonder enige moeite.

Het touchpad was de reden dat ik nog heel even twijfelde of ik de Y500 wel zou aanschaffen. In de MM heb ik het i7 model geprobeerd en daar flipte het touchpad continu (spookbewegingen en niet goed werken van multitouch). Hier was ook veel discussie over op het forum. Echter heb ik tot nu toe nog geen enkel probleem ondervonden, op een klein detail na. De multitouch werkt namelijk wel, maar niet zo accuraat als ik bij andere laptops met multitouch die ik onder handen heb gehad. Wat is namelijk het geval, de touchpad registreert meerdere vingers enkel, als er genoeg ruimte tussen de vingers is. wanneer ik mijn 2 of meerdere vingers tegen elkaar houd, ziet het touchpad dit als 1 vinger, maar wanneer ik ongeveer 1 vingertop ruimte tussen mijn vingertoppen laat, dan registreert het touchpad wel meerdere vingers en werkt multitouch gewoon goed. Dit is hopelijk een softwarematig probleem, welke later opgelost word met een driverupdate, maar op zich is er prima mee te leven.
EDIT: Nadat het touchpad toch kuren kreeg opgestuurd met garantie en het touchpad werd compleet vervangen voor een synaptics touchpad i.p.v. het elan touchpad. Nu vele malen responsiever en geen enkel probleem meer.

Het toetsenbord vind ik persoonlijk erg fijn werken, de toetsen zijn licht naar binnen gebogen, wat bij mij er voor zorgt dat ik het makkelijk vind voelen om de juiste toets te raken. Binnen een zeer korte tijd was ik volledig gewend aan het toetsenbord. Het enige nadeel vind ik de overgang naar het numerieke toetsenbord, hierbij zit de rechterpijl toets voor mijn gevoel te veel in het numerieke gedeelte. Echter gebruik ik het numerieke toetsenbord nog wel eens, dus ik vind het wel fijn dat deze aanwezig is. De toetsaanslag maakt naar mijn idee wel redelijk wat geluid, op mijn vorige toetsenbord kon ik iets geruislozer toetsen, wat ik fijner vond. Voor de nieuwe windows 8 sneltoetsen maak ik nog te kort gebruik van windows 8 en deze laptop, dus kan hier over nog niet echt iets zeggen.
Wat me op viel is dat de laptop snel statisch geladen raakt, het aanraken van de alumium body zorgt dat dit weer weggaat, maar het lijkt mij niet echt de bedoeling. Verder wordt de laptop zelfs bij zwaar gebruik niet snel warm en is de fan bijna niet te horen.

Software
De Lenovo Y500 wordt standaard geleverd met windows 8, dit was wennen na paar jaar windows 7 gebruikt te hebben, maar ik moet zeggen dat het prima werkt, ook al mis ik nog wel regelmatig de startknop. Op de computer zijn al aardig wat standaard windows apps geinstalleerd en verder zijn er enkele lenovo apps, zoals lenovo powerDVD10 en support. En enkele programma`s, zoals onekey recovery en cyberlink Power2Go. Daarnaast zijn evernote en een 30 dagen proefversie van mcafee geinstalleerd. Dit zijn redelijk wat programma`s, maar ik vind het nog enigszins meevallen hoeveel onnuttige programma`s zijn voor geinstalleerd. Er is geen office 2010 meegeleverd, dus deze zal zelf aangeschaft moeten worden.

Conclusie
De lenovo Y500-MBG2BMH is een geweldige laptop voor zijn prijs, hij bevat een goede videokaart, snelle i7 processor en een Full HD scherm. Verder heeft hij extra’s als JBL speakers en een verlicht toetsenbord. De geborsteld aluminium behuizing ziet er erg strak uit, in combinatie met enkele rode accenten en de rode randen van de toetsen, echter zal niet iedereen hiermee eens zijn. Het toetsenbord werkt erg fijn, maar de touchpad is niet zeer accuraat, ookal werkt hij wel. Windows 8 draait prima op de lenovo, ook al zal dit wel even wennen zijn voor windows 7 gebruikers. De Bluray drive is een mooie extra, maar dit ligt volledig aan de gebruiker of dit ook werkelijk nodig is. Ten slotte over de hardeschijf, de opslagruimte van 1TB is fijn, echter zou een volledige ssd voor meer snelheid zorgen, dan nu het geval is met de caching SSD. Windows start overigens wel binnen 30 seconden op, wat voor een HDD prima is.

Moet me nog verdiepen in enkele tags, voor ik de review helemaal kan optimaliseren.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad Y500 (MBG2BMH)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (28)

Wijzig sortering
VOOR IEDEREEN MET DE TOUCHPAD PROBLEMEN:

KLIK


Ik heb dit als eerste gedaan toen ik ook problemen ondervond.

nu werkt hij perfect al moet je met de muisbuttons wel diep klikken.

De overgevoeligheid en het spoken van de muis is totaal weg.
Bij mij was er tot een maand geleden niks aan de hand. Toen opeens begon het spoken en overgevoeligheid. Heb zelf het elan touchpad laten vervangen voor een synaptics touchpad, waarna alle problemen weg zijn. Maar als het met een driver kan, dan maakt dat het natuurlijk vele malen makkelijker.

[Reactie gewijzigd door masterjorie op 27 april 2013 08:01]

Mooie en goed volledige review!

Een paar vragen.
Je schrijft dat de SSD cache te vervangen is door een volledige SSD.
- Zitten er 2 HD drive-bays in?

Windows 8 is inderdaad erg wennen.
- Kan je bij de installatie ook kiezen voor Windows 7?

Gr. Richard
Bedankt, zal misschien de komende tijd nog dingen toevoegen en wijzigen, eerst nu kerst bij familie.

- Zitten er 2 HD drive-bays in?
Er zijn 2 mSata sloten, waarvan 1 bezet is door de 1TB hardeschijf en 1 door de caching SSD, wil je een volledige SSD, dan zal je dus de caching SSD er uit moeten halen. Echter heb ik dit zelf niet geprobeerd, ik heb hem nog niet opengemaakt, maar heb dit uit de foto's van het ervaringen topic http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1524988/9

-Kan je bij de installatie ook kiezen voor Windows 7?
Nee, bij aanschaf is er enkel windows 8, je zult dus zelf moeten downgraden.

Hoop dat ik hiermee al je vragen beantwoord heb, mocht je meer vragen hebben, stel ze gerust.
Als ik tijd heb, dan zal ik de laptop ook nog een keer openschroeven, om zelf te kijken hoe het zit met de SSD.
Hey Masterjorie,

Ga je jouw review nog bijwerken (vakantie is nu al om toch?).
Ben benieuwd of je Y500-i7 nog steeds goed bevalt.

Gr. Richard
Ik heb al een benchmark toegevoegd, zal nog meer blijven toevoegen, maar wil eerst nog de laptop wat langer gebruiken, zodat ik er iets meer over kan zeggen.
De Lenovo Y500 heeft geen 2 mSata slots.
Het heeft 1 mSata aansluiting en een gewone Sata aansluiting.

Ik heb nog nergens een 1T msata ssd gezien en als je die erbij zou krijgen zou 1000 euro een hele mooie prijs zijn voor de specs.
Dat de hdd op 5400 rpm draait geeft al aan dat het geen ssd is en dus ook niet in een mSata geprikt kan worden.

Op foto's is inderdaad te zien dat er een 2e uitsparing is voor een mogelijke mSata slot, hier is alleen geen aansluiting op gesoldeerd.

Verder is het een prachtig review, Ik heb zelf nog de Y500 niet, maar het gaat binnenkort wel komen. :9~
Hoi, bedankt voor je review!

Klopt het dat deze laptop een glanzend scherm heeft?

En wordt er daarnaast ook software voor de caching ssd meegeleverd?

Gr Mitchell

[Reactie gewijzigd door Elite4NL op 25 december 2012 00:43]

Het klopt inderdaad dat de Y500 een glanzend scherm heeft, ik zie dat ik dit nog niet heb opgenomen in mijn review, dus dit zal ik later aanpassen. Het nadeel aan het glanzende scherm is natuurlijk dat bij veel licht (bijvoorbeeld buiten) je snel jezelf zal zien. Echter geeft een glanzend beeld, naar mijn idee, een helderder en scherper beeld. Het ligt er dus aan of je de laptop vaak gebruikt in plaatsen met veel licht, maar voor grafische toepassingen, als films en games is een glanzend scherm naar mijn idee een betere keus. Volgens mij is de Dell XPS 15R SE wel de keuze voor een mat scherm, dus dit zou dan een alternatief kunnen zijn.

Ik heb me nog niet helemaal kunnen verdiepen in de werking van de caching ssd in mijn Y500, maar deze zal inderdaad met speciale software geleverd zijn, waardoor hij als caching ssd word gebruikt. De caching ssd is ook niet zichtbaar als opslagmedium. Hier is meer informatie te vinden over de werking van caching ssd's: http://nl.hardware.info/r...d-snelheid-voor-hdd-prijs
Hartstikke bedankt voor je antwoord, ik denk dat dit mijn volgende laptop wordt!

Gr Mitchell
hele nette review!
je hebt een mooie overzichtelijke review geschreven! ik zit zelf ook te overwegen een lenovo te nemen.

1 verbeter puntje voor deze alinea:
De kabel van stopcontact naar powerbrick is redelijk kort en de powerbrick redelijk groot, vergelijkbaar met die van mijn oude acer, wat ik echt een lomp ding vond in vergelijking met de powerbrick voor mijn broertjes asus ux31. Aangezien ik een stopcontact op mijn bureau heb, is het niet erg dat de kabel aan de korte kant is, maar ik begrijp dat mensen dit onhandig vinden.
wat is volgens jou redelijk kort..... voor sommige mensen is redelijk kort 1m maar voor anderen is dat misschien wel 3m :+
ik zou hier even snel een rolmaat o.i.d. bij langs houden, en dan maten geven ;)

Groetjes,
Redelijk kort is net een meter, wat ik toch wel enigszins aan de korte kant vind.
Gelukkig is het deel vanaf de powerbrick naar de laptop wel 2 meter, waardoor het in totaal toch 3 meter is, wat voldoet.

[Reactie gewijzigd door masterjorie op 11 januari 2013 17:48]

Misschien iets van Unigine Heaven benchmark draaien ofzo? Beetje gebrek aan goede benchmarks. Windows prestatie index zegt niet zoveel.
Ik ben op dit moment op vakantie, over 1,5 week ben ik terug en dan zal ik mijn interview aanpassen, fouten eruit halen en nog preciezer kijken naar alle punten die genoemd zijn.
Ik heb een Lenovo Y500.
Heeft iemand van jullie ook last van lichte vibraties als de laptop op het lichtnet is aangesloten?
Als ik met mijn handen op het oppervlak rondom het toetsenbord kom is er een lichte vibratie te voelen.
Als ik de stekker eruit haal is dit verdwenen.
Dit lijkt mij niet normaal en is ook behoorlijk irritant.

Graag een reactie.
Ik heb een Lenovo Y500.
Heeft iemand van jullie ook last van lichte vibraties als de laptop op het lichtnet is aangesloten?
Als ik met mijn handen op het oppervlak rondom het toetsenbord kom is er een lichte vibratie te voelen.
Als ik de stekker eruit haal is dit verdwenen.
Dit lijkt mij niet normaal en is ook behoorlijk irritant.

Graag een reactie.
Ik heb ergens gelezen dat je dit kan oplossen door de stekker een halve slag te draaien en weer in je stopcontact te steken. Iets met de aarding ofzo. Laat maar even weten of dit werkt :)
Dit is inderdaad heel vreemd.
Als ik de laptop aansluit op een ander stopcontact (geen verlengsnoer) zijn de vibraties weg.
Het heeft zeker iets met de aarding te maken.
Iemand anders hier nog meer last van?
Moet ik nou terug met dat ding of is dat normaal?

Bedankt.
Hoi ik heb de laptop vrijdag gekocht maar ik heb nergens last van.
Als je er echt last van hebt zou ik terug gaan.

Gr Mitchell
hallo,
Ik heb deze laptop zaterdag binnen gekregen. En voel ook het vibreren.
Volgens een Electroman bij ons op het werk komt dit omdat de lader aarde nodig heeft.
En de stopcontacten die ik tot nu toe geprobeerd heb hadden geen rand aarde!

Dus ik ga het vanavond direct proberen.

Jasper
Mooie review! :)

Zelf ook deze laptop aangeschaft! Herken beide items die je als nadeel noemt.
Vingerafdrukken zijn lastig te verwijderen...
Momenteel gebruik ik een vaste muis. Touchpad is niet te bedienen.... hoop dat ze snel een driver update maken.

Verder herken ik ook dat hij na een tijdje statisch geladen wordt. Zeer irritant. Dit zou je ook als een nadeel moeten noemen. Het omdraaien van de stekker (fase gevoeligheid) helpt hier niet. Nou heb ik in de woonkamer geen geaarde wcd's. Ik zal hem eens op een geaard wcd-tje zetten, kijken hoe dat gaat.

Ben benieuwd hoe het plaatsen van die SSD in zijn werk gaat. Succes en nogmaals top review!
@erellip Ik denk dat je geen vibraties voelt, maar statische elektriciteit. Je merkt het vooaral als je met de vingertoppen van 1 hand over een vlak gedeelte van het geborsteld alu wrijft.

Als je een tweede hand op de laptop legt wordt het al weer minder ;-))
@GFlater Ja je hebt gelijk. Het is statische elektriciteit.
Kan dat schade aan de laptop geven of is dat gevaarlijk?
Ik heb nl. in de woonkamer geen geaarde stopcontacten.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*