Eh, geluidskaarten hebben altijd een latency met je systeem.
Voorbeeldje: Ik gooi over direct-output, het standaard DX windows drivertje voor geluid direct-wave out naar m'n speakers.
Ik maak een beat in Reason 4 (of cubase of wat dan ook, desnoods wmp vanaf een mp3 file) en zet m'n metronoom aan. Gitaar in de input, directinput driver netjes op 48khz 24bit en opnemen maar.
En tot m'n ergernis zit alles terwijl ik het op het metronoom en de beat inspeel ernaast!!
Tja, moet je geen DX kiezen... Dit is nou juist waar ASIO voor ontwikkeld is. Knal ASIO drivers je systeem op, tune de buffer. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer buffer je nodig hebt.
Als ik m'n ESI USB kaartje, vergelijkbaar met de Asus die je hier gebruikt, op 16bit 44Khz zet, standaard buffer, heb ik 107ms vertraging. Dat is niet lekker, dan zit je er met drums programmeren altijd naast. Op 24bit, 48Khz zit het zelfs op 260ms, wat ongeveer even slecht is als géén ASIO gebruiken. Als ik de bufferdept van 4 naar 2 zet, en 16 breed zet, geeft m'n software aan dat ik 4ms vertraging heb, maar tot mijn schrik klinkt het nergens naar! Dat trekt m'n geluidskaart dus niet!
Op 192 breed, 2 dept aan buffer gaat het nét aan goed, met 23ms vertraging. Dat merk je niet, en b.v. bij toetsen kan je best je attack als die niet lekker uitpakt aanpassen met de hand in post-processing voor je gaat masteren.
Gamen met 23ms is prima te doen. Alternatief kan je naar 16bit 48Khz, dan kan ik de buffer naar 112 breed zetten en heb ik 14ms. Dat merk je eigenlijk al niet meer. Op een betere geluidskaart zal je zelfs input /output tegelijk op 24bit en hogere samplingrates onder de 10ms kunnen krijgen.
Dit minpunt komt dus door je gebruikte software / hardware. Het enige wat je Rocksmith kunt verwijten is dat ze je er niet attend op maken. Verdiep je er even in en de lag in wat er op je scherm gebeurt en wat je hoort is weg te werken!