Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Bekijk alle reviews

Seagate Desktop HDD, 2TB Review

+2
Tutti-frutti 25 augustus 2012, laatste update op 18 september 2014, 26.221 views

Seagate Desktop HDD, 2TB

Mits je 2-platter model hebt een snelle schijf, hierdoor is aanschaf van juiste model lastig. Tevens heeft de schijf met fabrieksfirmware (destijds) last van de 'chirping noise'. Na 2 jaar 2 van de 3 schijven kapot. Betrouwbaarheid--.

Pluspunten

  • Niet duur
  • In principe een snelle schijf

Minpunten

  • Het is een vreemde productreeks van Seagate. Zonder te informeren naar serienummers ben je onzeker of je een 2 of 3 platter model en dus wel/geen top performance disk krijgt.
  • Zonder firmware update kan APM voor luid tikkend geluid ofwel 'the chirping noise' zorgen
  • Geen mogelijkheid om APM uit te schakelen
  • 2 vd 3 schijven kapot na 1.5 en 2 jaar.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4
Na 3 van deze schijven ingebouwd te hebben wordt het toch maar eens tijd voor een review met wat getalletjes :)

Update september 2014: 2 schijven van bovenstaande 3 zijn al defect. Betrouwbaarheid op aangepast.

Update 10-08-2012: Er blijkt sinds april ook een versie met 3 platters onder dezelfde naam uitgebracht te worden met dus mindere performance. Zie jcvjcvjcvjcv in 'productreview: Seagate Desktop HDD, 2TB review door Tutti-frutti'
Mogelijk is in deze review het 3-platter exemplaar getest. Ik hoop dit in de toekomst na te kunnen gaan wanneer ik de desbetreffende pc voor handen heb.

Eerste indruk
De eerste keer dat ik deze schijf installeerde gaf deze mij geen goede indruk: Vaak na een momentje zonder disk activiteit maakte de schijf een raar geluid, alsof de schijf moeite heeft om de schrijf/leeskop van zijn parkeerstand te halen. Ik heb dit geluid dan ook opgenomen en had destijds de schijf RMA gestuurd en een nieuw exemplaar ontvangen.

tikkend geluid ST2000DM001 met firmware vr CC4H

Zoals de link tekst al impliceert, het bleek later dat het een veel (altijd?) voorkomend probleem was waar Seagate een firmware fix voor heeft uitgebracht. Momenteel is firmware CC4H de meest recente en deze is hier te downloaden. Deze firmware fix zorgt ervoor dat het parkeren/actief worden van de koppen door APM (advanced power management) niet meer tot een luide 'chirp' resulteert.

Het vervangende exemplaar welke ik van de RMA ontving had dan ook nog steeds wel eens een geluidje na een periode idle, maar dit was minder dan het eerste exemplaar.

Zoals ook vele anderen vind ik het jammer dat Seagate geen firmware update of tool aanbiedt waarmee APM volledig uitgezet kan worden. Na een tijdje idle hoor je toch altijd weer even geritsel van parkerende lees/schrijfkoppen.
Om APM uit te zetten raad ik dan ook aan om de tool: disablehddapm te installeren. Deze tool voegt tijdens installatie een cmdline script aan de windows startup folder toe waarin het de gebundelde hdparm.exe aanroept met de APM parameter op 254. Dit zorgt ervoor dat de HDD bijna nooit zijn koppen gaat parkeren. Uiteraard kan je het scriptje ook aanpassen dat hij APM volledig uitschakelt (255). Helaas worden de APM waardes van de HDD wel gereset wanneer de pc in slaapmodus geweest is. Je zou dan zelf het script weer moeten aanroepen.


Ook gisteren heb ik weer een systeempje met deze schijf in elkaar gezet, tevens met fw CC4C die ik direct heb geupdate. De onderstaande tests zijn met dit exemplaar gedaan.

Dat gezegd hebbende is het nu tijd voor de performance.

Performance: Erg fluctuerend

De 2TB Barracuda schijf is aangesloten op de 2e intel SATA-6G aansluiting op een Asrock H77M in AHCI configuratie. De schijf wordt gebruikt als data schijf en is bij onderstaande benchmarks NTFS gepartitioneerd (1 partitie) met een cluster size van 8KB, gebruikmakend van een GPT partitie indeling.
Gestest met firmware CC4H.
Intel storage driver versie: 11.2.0.1006
Schone Windows 7 x64 @ SSD

Atto
Atto leek een vreemde speler. De resultaten waren consistent om-en-om matig/goed. Oftewel, de eerste keer dat ik op start drukte haalde de schijf maximaal 130MB/s, de 2e keer 190 MB/s, 3e keer 130MB, 4e keer 190MB/s etc. :? Dit heb ik niet eerder gezien, en het is zowel in atto versie 2.47 als 2.46.
Mijn eerste gedachte was dat het om een software bug zou gaan, maar ik kan er eigenlijk niets over vinden en het was ook niet de eerste keer dat ik atto gebruikte. Het zit waarschijnlijk toch echt in de schijf zelf, omdat ik ook bij andere benchmarks veel verschillen zie.

Goede run:
http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/Atto-8KBsec-OK.PNG


Slechte run:
http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/Atto-8KBsec.PNG


Crystal Diskmark
Een wat tegenvallende score als ik deze vergelijk met het resultaat in Dekar1's review. Ik heb de sequentiele read snelheid niet boven de 175MB/s zien komen.

http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/CrystalDisk.PNG


AS-SSD
Niet echt bedoeld om HDD's te testen, maar de copy benchmark en compression test laten ook weer redelijke fluctuatie zien.
1st run:
http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/as-ssd-copy.PNG

2nd run:
http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/as-ssd-copy2.PNG


Compression test
http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/ass-ssd-compression-intel.PNG


HD-Tach
Op en neer.

http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/HDTach-8KBsec.PNG


HD Tune read
Ook hier weer een heuvelachtig traject.

http://www.computer-tuning.nl/st2000dm001/HDTune-read.PNG


Geluidsproductie en warmte
De geluidsproductie is niet slecht. Een idle ST2000DM001 maakt met zijn draaiende platters iets meer geluid dan een Samsung HD103SJ, maar het seek-geluid is weer net wat stiller. Zo nu en dan hoor je de lees/schrijfkop even parkeren, maar dat is vanaf fw CC4H niet per se storend en is dus uit te schakelen met eerder genoemde tool.
Temperatuur blijft rond de 35 graden zonder al te veel flow over de schijf.

Conclusie
Het is een 2TB schijf met mogelijk TB-platters of 3 platters, mogelijk verschillend per platter. In geval je de 2x1TB-platter versie te pakken hebt zou deze voor goede performance moeten zorgen. Mijn eerdere vermoeden dat de nieuwste firmware CC4H roet in het eten gooit wat betreft de performance is waarschijnlijk onwaar, en de oorzaak van de fluctuerende performance kan heel goed aan het exemplaar liggen wat ik hier heb getest. Dat wil zeggen, mogelijk was dit een 3-platter exemplaar. Helaas heb ik de schijf/serienummer niet meer bij de hand om dit te verifieren. Wel weet ik dat ik met de eerdere exemplaren met oudere firmware ook atto heb gedraaid, zonder daar verschillende resultaten te hebben gezien. Wel werd daar gebruik gemaakt van een ander moederbord (Asrock Z68 pro3 gen3).
Al met al werkt deze HDD goed met de nieuwste firmware, alleen geven de fluctuerende resultaten en verschillende modellen toch een vreemd bijsmaakje. Ik bedoel, 2 versies met beduidend verschillende performance en mechanica (2 vs 3 platters) hetzelfde model nummer n zelfs hetzelfde partnumber geven. Seagate weet de consument aardig in de war te brengen.

Edit
31-08-2012: Outdated negatieve eigenschappen bijgewerkt
25-08-2012: Conclusie aangepast.
10-08-2012: Gebruiker jcvjcvjcvjcv wijst erop dat er nu ook een slechter presterende 3 platter versie van de st2000dm001 is, informatie aan review toegevoegd.
24-06-2012: Informatie over APM (advanced power management) en tool om APM uit te schakelen toegevoegd

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Seagate Desktop HDD, 2TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Meer advertenties

Reacties (47)

Wijzig sortering
Even terugkomend op het 3 platter model. Ik had gisteren nog een discussie over deze schijf, en we vroegen ons af of het 3 platter model verschillende platters in 1 exemplaar heeft.

Bijv [1x1TB + 2x 500GB](data density ratio: 2) of [2x 750GB + 1x 500GB] (data density ratio: 1.5).

Dat zou namelijk wel goed het verschil in opeenvolgende tests kunnen verklaren, zoals de atto scores in deze review. Daar is de ratio (goede run)/(matige run) +/- 1.45, welke dus dicht bij de data density ratio komt van 2x750+1x500GB.

Is hier meer over bekend?

[Reactie gewijzigd door Tutti-frutti op 21 september 2012 11:54]

De meeste 2TB schijven met drie platters, hebben 3x667GB erin zitten (WD heeft dit ook namelijk voor de WD20EARS en EARX.)

Is deze Seagate nu 7200rpm of 5900rpm? Want ik lees verschillende verhalen en specs op winkel en reviewsites zijn niet altijd 100% valid.
Ik vind 160MB/s voor een sata-600 schijf best karig eigenlijk, zelfs op 5900rpm.

Geen reclame, maar de WD20EARX in mijn systeem op 4K-format haalt gewoon burst 280MB/s en zakt dan af naar 180-190MB/s. :/
(OS is Ubuntu 10.10 en sata-300 controller zit op het mobo waar de schijf aan hangt.)
Ik probeer een verklaring te vinden voor de schommelende performance die in mijn review naar voren komt. Het zou kunnen zijn dat er dus platters van verschillende grootte gebruikt worden. Andere verklaring zou kunnen zijn dat de firmware niet op alle platters aan de buitenkant van de schijf begint te schrijven, maar dat lijkt me minder waarschijnlijk, maar wel 'compatible' met 3x667GB platters.

Ik heb de 7200.14 schijven (rararaadsel, hoeveel rpm zouden deze schijven zijn? ;)) niet onder ubuntu getest. Ik weet ook niet welke test je hiervoor hebt gebruikt, dus die getallen zijn moeilijk in de context van deze review te plaatsen.
Ja, nee- je hebt gelijk v.w.b. de 7200, maar de snelheid doet mij denken aan een 5400/5900rpm schijf, vandaar mijn opmerking! ;)

Verschillende grootte in platters heb ik nog op geen enkele site teruggezien, soms worden wel 1TB-platters gecapt op 750GB, om zo mooi rond uit te komen, maar ik begrijp wel dat men altijd een soort symmetrie probeert aan te houden, logisch ook omdat het om een ronde schijf gaat met een arm die er overheen beweegt. Dus wat je zegt over verschillende platters of firmware (binnen/buitenkant-schrijven) vind ik zeer onlogisch.
Zelf lijkt het me ook wat onwaarschijnlijk dat er verschillende platters in zitten, maar het is een mogelijke verklaring voor de schommelende performance. Een andere kan ik zo even niet bedenken. Ik had destijds ook bijvoorbeeld nog speedstep uitgezet om te kijken of het daarmee verband hield. Het staat me ook bij dat ik zelfs nog een andere schijf aan het zelfde systeem had gehangen om te kijken of die ook schommelende performance liet zien.

Offtopic:
Verder vind ik de score die jij behaalt met een green schijf wel extreem hoog, lijkt eerder een raid0 score van 2 van die schijven (WD20EARX). In deze hwinfo review halen ze gemiddeld (!) 96'MB'/s. Ook deze user review laat hetzelfde beeld zien.
Met het verschil in interpretatie van de eenheid MB (= 1000KB in Ubuntu, 1024KiB in Windows/HDTune) gaan we dat verschil niet redden.
Ik heb er vorige week n gehaald bij de lokale MyCom (een E nummer, geen F en made in Thailand) maar deze heeft FW CC43. De Seagate update tool zoals in de review vermeld doet daar niks mee.
Is deze dan ouder of nieuwer dan die CC4H versie?
Die is wel ouder. Ik kan er niet 123 iets over vinden, behalve dat seagate zegt dat er alleen noodzaak tot update is als hun download finder deze fw update geeft:

https://apps1.seagate.com/downloads/request.html
Inderdaad, ook net gevonden dat alleen deze FW's in aanmerking komen voor een update:
CC46
CC47
CC49
CC4C
CC4C
CC4C
CC4B
CC4B
CC4B
CC4G

http://www.users.on.net/~fzabkar/HDD/GR-CC4H.TXT

Blijkbaar heeft deze versie dan nergens last van. Het tikken van de kop is mij ook nog niet opgevallen overigens, misschien dat dat er mee te maken heeft. ;)
Ik merk bij mijn barracuda LP ST32000542AS ook dat de performance erg wisselt. Behalve dat deze serie schijven niet bepaald betrouwbaar zijn merk ik ook dat de ene filetransfer veel sneller gaat dan de andere. Waar het aan ligt weet ik niet, maar het is wellicht terug te leiden naar de Firmware zoals je zegt. De LP ST32000542AS hebben ook een update gehad om dat tikkende geluid te minimaliseren en sindsdien merk ik de wisselende schrijfsnelheden.

Over je review: Lekker uitgebreid en je hebt er duidelijk werk van gemaakt. wmb dan ook 5 sterren :) Zo zouden meer reviews eruit moeten zien!
Interessant dat jij gelijke symptomen lijkt te hebben na een firmware update die het tikkende geluid (het uit parkeerstand komen) doet verminderen. Of gaat het hier om tikkend lees/schrijf geluid?
Toch denk ik dat we hier over verschillende oorzaken en/of symptomen praten, gezien de Barracuda LP ST32000542AS toch al 3 jaar op de markt is.

Het maakt me wel nieuwsgieriger naar de ervaringen van andere STXX00DM001/DM003 eigenaren. Zien jullie ook verschillen in performance na de firmware update, zoals ik bijvoorbeeld met atto heb?

En ja, ik leer van andere reviews waar altijd geschreeuwd wordt voor meer benchmarks, dus bij deze ;)
Ik heb bij mijn simpele review van de ST1000 een HD-tune afbeelding staan. Ik heb geen firmwareupdate gedaan maar ik heb geen last van getik.

http://tweakers.net/produ...cuda-st1000dm003-1tb.html
Dat lijkt er inderdaad meer op. Welke firmware is dit precies?

Het lijkt me dat je firmware CC4H niet gaat proberen na mijn bangmakerij? ;) Ben namelijk erg benieuwd of het een firmware issue is, of dat het misschien aan mijn exemplaar ligt, of misschien wel iets anders.

[Reactie gewijzigd door Tutti-frutti op 26 juni 2012 21:18]

Mijn firmware is CC4C.

En nee, ik ga niet updaten.
Ik heb meteen na aanschaf een update naar CC4H firmware gedaan, maar ik haal met een ICH9R controller (SATA 2) in HDTune Pro 4.60 219MB/s en een gemiddelde van 165MB/s, echter kwam de HDD 2x niet hoger dan ~117MB/s en 119MB/s en het gemiddelde lag erg dicht bij het maximum, 115MB/s en 117MB/s resp., maar er zaten ook flinke dalen in een van de 2 tests (~38MB/s).

Waarschijnlijk koop ik er binnenkort nog n, als dat er een is met CC4C firmware dan zal ik nog wat tests doen, ik zal ze dan ook in RAID0 testen en een review (proberen te) schrijven.
Misschien koop ik er wel 3 voor een RAID5 set-up O+

Nette review, echter mis ik wat zaken:
1) Hoe presteert de HDD als er flink wat data op staat (Ik ga ervan uit dat alle tests gedaan zijn met een lege HDD?), ik heb hem voor 86% vol gezet en dan haal ik "nog maar" ~135MB/s in CDM, HDTune laat weinig verschil zien (Mind you, m'n 2x Samsung F1 750GB in RAID0 halen maar ~150MB/s in HDTune).
2) Wat is je kamertemperatuur en loopt de HDD temperatuur op als je veel data kopieert? Bij mij is het 35C Max na het kopiren van 534GB (~13000 bestanden van enkele Kilo Bytes tot ~7 a 8GB) bij een kamertemperatuur van ~25C.
1) Dit was inderdaad een zo goed als lege HDD. Heb er nog wel 10GB op gekopieerd om te kijken of dit de pieken en dalen weghaalde in de tests, maar dat maakte eigenlijk niet uit. Op zich logisch dat HDTune geen verschillen laat zien, die meet de leessnelheid over de hele platters (buitenkant=snel, binnenkant langzamer). CDM doet waarschijnlijk iets anders, en dus waarschijnlijk ergens dichter bij het centrum van de platters, omdat de schijf 87% vol is (is maar een redenatie, ik heb geen idee hoe CDM test).
De schijf heb ik inmiddels niet meer in bezit, dus een vollere schijf kan ik ook niet testen. Maar als een schijf voller staat is het logisch dat hij slomer wordt, omdat data naar mijn weten eerst op de snellere gedeeltes (buitenkant platter) worden weggeschreven en er (bij een vollere schijf) minder lege gaten zijn waar aaneengesloten data weggeschreven kan worden.

2) Kamertemperatuur zou iets van 22/23 graden zijn geweest. Maar de kast waar in hij zit geeft niet al te veel airflow voor de HDD. De 35 graden was gedurende de benchmarks.

[Reactie gewijzigd door Tutti-frutti op 29 juni 2012 15:37]

Klopt, en ik heb ook geen idee hoe CDM test.

Ik heb er net nog een gekocht met CC4B firmware.
Ik ben 'm nu langzaam aan het formatteren en zal 'm daarna eens aan de tand voelen.
Vervolgens gebruik ik 'm even om wat data over te zetten van een aantal PC's (Kopiren/plakken -> kopiren/plakken i.v.m. betrouwbaarheid) totdat de HDD weer behoorlijk vol staat, om 'm daarna nog eens aan de tand te voelen.

Als de nieuwe HDD het na ongeveer een week intensief gebruik nog (goed) doet ga ik ze in een RAID0 set-up testen.
Misschien doe ik het wel eerder, ik ben namelijk erg benieuwd naar de resultaten in een RAID0 set-up :9
Ok, ben ook benieuwd! Maar vooral naar HDTune of HDTach (xp compatibility mode gebruiken) om te zien hoe de HDD presteert met de shipped CC4B en daarna met CC4H. Ik neem aan dat je dezelfde firmware erop zet mits je RAID0 gaat draaien.
Ik zal ze beide nog eens als data HDD met dezelfde data testen, daarna test ik ze in RAID0 met verschillende firmware om het verschil in prestatie te zien (Verschillende firmware zou wel eens een hoop kunnen schelen).

Ook vergelijk ik beide HDD's nog eens met dezelfde firmware om te zien of er onderling (veel) verschil in zit, om ze vervolgens in RAID0 te testen.

Als laatste zal ik proberen een review te schrijven, als het zover is laat ik het wel even weten.
Bedankt voor deze review

[Reactie gewijzigd door Aep op 1 juli 2012 22:54]

Ik heb een iomega nas gekocht met n 2TB seagate baracuda st2000dm001 erin met FW: CC4B en een serienummer dat begint met W240P..... dus geen xxE of xxF
Hoe weet ik nu of hij 2 of 3 platters heeft en welke ik erbij moet kopen zodat ik 2 identieke schijven in mijn NAS kan zetten (wat volgens iomega support essentieel is)

Ik heb al op internet zitten zoeken maar kan er niets over vinden...

Ik zie nu wel dat de dom 07/2012 is voor die oudere serienummers is het 03/2012 of 04/2012

moet ik daar dan op afgaan?

[Reactie gewijzigd door Sipster op 7 september 2012 17:30]

Bedankt door deze review, ik heb onlangs een gamesysteem samengesteld waar ik deze schijf bij heb opgenomen.

Ik was wat meer over deze schijf gaan zoeken omdat ik me begon te irriteren aan het geluidje wat deze schijf veroorzaakt. Hetzelfde 'chirp' geluidje dus, nu was ik blij te lezen dat er een fix voor zou zijn. Echter nadat ik de firmware update heb gedaan, plus het tooltje heb geinstalleerd, blijf ik het geluid horen. Zou het kunnen omdat ik Windows 8 gebruik en daar het tooltje misschien niet goed op draait?
Ik denk dat het inderdaad een windows 8 issue is. Werkt het tooltje ook niet wanneer het script voor de eerste keer wordt uitgevoerd (en windows dus nog niet in een of andere standby modus is gegaan)?

Verder is er misschien nog een mogelijkheid dat het tooltje niet op de juiste HDD werkt. Maar ik weet eigenlijk niet meer hoe het tooltje de HDD's selecteert, en of het tooltje voor iedere HDD APM aanpast. Volgens mij staan er in de programma map een aantal scriptjes (zie ook doel bestand van de snelkoppelingen in start menu). Misschien kunnen we uit die commando's de nodig informatie halen.
Hoe heb je de settings van HD-Tune staan? Als je veranderd tussen 'fast' en 'accurate' krijg je meestal nogal andere resultaten. Die pieken en dalen worden dan vaak ook (veel) minder.
Deze stond standaard, dus waarschijnlijk 'fast' ? HD-Tach stond wel op long bench. Ik denk dat de pieken en dalen in geval van HD-Tune ook blijven bestaan bij een 'accurate' test. Alsof de schijf steeds heen en weer switcht tussen beide platters waarin de ene sneller is dan de andere. Helaas is het systeem al de deur uit en kan ik dit niet meer testen.

[Reactie gewijzigd door Tutti-frutti op 26 juni 2012 11:02]

Ik denk dat je de versie met 3 platters had.

http://forums.seagate.com...12-05-24_16-44-29_762.jpg

Versie met 3 links op de foto, versie met 2 rechts en midden. De linker doet inderdaad iets van 130-140 MB/s, de rechters doen >160 MB/s

Ook te achterhalen aan het serienummer naar het schijnt. xxE = 2 platters, xxF = 3 platters.
Wat is dat nou weer voor een actie van Seagate zeg. Erg slecht dat ze deze onder dezelfde naam uitbrengen en zelfs hetzelfde part number en firmware! Ik kan helaas niet checken welke versie ik in deze review heb getest. Mocht ik ooit deze computer weer voor me hebben, dan zal ik dit meteen nagaan.

Dit is volgens mij de forum thread met oa jouw informatie:
2TB ST2000DM001 Barracuda from Seagate seriously cripled through redesign in 3/2012 or 4/2012

Ben eigenlijk benieuwd of die Fernando (helaas op USB3) ook verschillende atto scores krijgt zoals ik. Als dat zo is lijkt het er inderdaad op dat ik ook met een 3 platter versie te maken heb gehad. Zijn HDTune danst ook al zo op en neer. Dit verklaart meteen het verschil in performance in mijn review in vergelijking met andere 2-platter st2000dm001's

Op deze manier wordt het toch wel een rare productreeks :/

[Reactie gewijzigd door Tutti-frutti op 10 augustus 2012 11:41]

Klopt. Ik ben hier gewoon naar de Mycom gegaan en gevraagd of het derde teken in het serienummer een 'E' was. Toen dat zo was heb ik hem gekocht.

Die test van Fernando hebben we weinig aan. Via USB komt er altijd onzin uit, maar zo te zien zal hij ook wel een 2-platter hebben, anders kom je niet aan die avg. van 157 MB/s.

HWI heeft de ST2000DM001 trouwens ook getest. Die hebben ook een 3-platter exemplaar, haha :+

Maarja, WD doet dit netzo. Mijn WD3200AAKS (2x160GB platter) in m'n laptop doet 60 MB/s avg., de WD3200AAKS schijven die nu verkocht worden hebben een enkele platter en halen iets van 80-90 MB/s avg.

Ik had een keer drie WD6400AACS schijven gekocht. Eentje was DOA en ging terug naar WD. Toen kreeg ik een identieke WD6400AACS terug, maar met andere AAM instelling. De ene ratelde als een malle en de andere was stil (maar had wel 2ms tragere accesstime).
Hartelijk bedankt TF voor de oplossing voor dat chirp geluid! Ik kreeg twee van deze schijven als vervanging voor defecte Samsung's HD204UI, drie weken terug. Ongelooflijk dat Seagate klanten hier niet op wijst, ik denk dat je ze een rekening moet sturen :)
Helaas staan de Thaise modellen niet garant voor goede kwaliteit.
Ik had er namelijk een gekocht, specifiek afkomstig uit Thailand(Korat, productiedatum vorige 7-'12), maar deze presteerde zwaar onder de maat. Seq van 134 mb/s waar ik 160 a 200 zou moeten hebben (uitgaande van alle gelezen reviews). M.a.w. goede varianten presteren tot 50% beter dan slechte varianten
Ik heb deze dan ook teruggebracht, het probleem is alleen dat caviar black's van 2tb ook niet al te betrouwbaar zijn, dus wat blijft er dan nog over??

Pas dus op met deze schijven er zitten grote verschillen tussen wat eigenlijk identieke schijven zouden moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 10 augustus 2012 15:28]

Is deze schijf ook geschikt voor een nas bv ds213 of raden jullie betere/stillere schijven aan? Zo ja welke
Deze schijf is geschikt voor de DS213. Algemeen bekend, maar vooral bij deze productreeks relevant: het is belangrijk dat je 2 HDDs uit dezelfde batch pakt. Als je eerst 1 HDD erin zet en later een andere erbij koopt heb je kans dat je 2 verschillende modellen (2 vs 3 platter modellen) krijgt.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*