Mijn systeem was hoognodig aan vervanging toe en daarbij wilde ik meteen wat overclock ervaringen opdoen. Na een lang onderzoek bleek dat de Thermalright Ultra 120 Extreme een van de betere zo niet de beste Air Cooler momenteel beschikbaar is. Watercooling lijkt me ook zeer gaaf maar dat vond ik een te duur grapje.
Wat reviews echter ook meldde was dat de "base" van de koeler niet mooi plat is en dus wel een schuur beurtje kan gebruiken, wat absoluut ten goede komt van de koelprestaties.
De verpakking is degelijk, tegen het saaie aan. Opzich geen probleem want het gaat om de inhoud. En de inhoud mag er wezen, alles is netjes verpakt alleen de bijgeleverde handleiding is wat kort (misschien iets te kort). Op product site is gelukkig wel een uitgebreidere/duidelijkere te vinden.
Standaard zit er bij de koeler geen ventilator, dus heb ik daarbij de Scythe S-Flex SFF21F aangeschaft. Deze heeft een zeer goede geluid en luchtverplaatsing verhouding
Bij controle op gladheid van de heatsink, hebben de reviews absoluut gelijk. Niet mooi glad, je kan de groeven zelf zien en voelen. Maar daar was ik op voorbereid en na twee uur schuren had ik een zeer vlakke heatsink.
Het plaatsen is redelijk lastig. Om de cooler extra stevig...
[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 26 juli 2024 08:21]
[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 26 juli 2024 08:21]