Creative Draco HS-850 Review

21 maart 2012, laatste update op 21 maart 2012, 1.321 views Rapporteer

Ik heb de headset nu een klein half jaar denk ik en ik dacht, laat ik mijn reviewtje eens uitgebreider maken. De Creative Draco HS-850 Aangezien ik al tijden geen Headset had gehad, en ik games als wow speel en veel skype was het tijd voor een leuk headsetje. De Draco viel al snel op en ik heb deze een beetje als impuls-aankoop gedaan in de hoop dat het ook iets was. Ik heb de headset voor 30 euro gekocht. Eerste indruk De headset is stevig verpakt in plastic. Het uitpakken ging wat moeizaam, en er zat onverwachts ook een stoffen zakje bij om de headset in op te bergen. Geluidskwaliteit Wat ik als eerste deed was wat muziek aanzetten en even skypen met een maat van me. Nu moet ik zeggen, het geluid klonk op het begin wat schel, maar dit...

Pluspunten

• Ziet er goed uit
  • Microfoon kan makkelijk los/vastgekoppeld worden
  • Prima geluid/opnamekwaliteit
  • sluit oren perfect af
  • niet duur

Minpunten

• krijg enigzins last op mijn hoofd na langdurig gebruik

De Creative Draco HS-850

Eerste indruk

Geluidskwaliteit
Wat ik als eerste deed was wat muziek aanzetten en even skypen met een maat van me. Nu moet ik zeggen, het geluid klonk op het begin wat schel, maar dit komt denk ikomdat ik mijn normale speakers/woofer gewend ben. Het geluid wende al snel en ik moet zeggen ik ben nu zeer tevreden. Ook stemmen zijn perfect duidelijk en natuurlijk.
Ook de opnamekwaliteit is perfect. Ik hoor mezelf loepzuiver als ik iets opneem, en iedereen op skype vertelt mij dat ik prima hoorbaar bent, zonder al te veel ruis/verstoringen. Een beetje afstellen van de afstand tussen mond en microfoon is vereist maar hier wen je ook snel aan en is nu een kwestie van automatisme.

Comfort en kwaliteit
De headset sluit perfect aan op de oren, waardoor geluid van buiten wordt afgezonderd. Zo hoor ik mijn PC tijdens het gamen niet (ook al blaast ie soms nog best wat geluid uit) en kan ik onverstoord genieten. Ik krijg wel snel last van de bovenkant van mijn hoofd als ik mijn petje niet op heb, maar dat heb ik tot nu toe bij alle headsets gehad, en daarom zet ik bijna altijd mijn pet op tijdens het gamen :)
Verder heb ik bij mijn sennheiser headsetje altijd gehad dat ie een beetje ging kraken wanneer ik hem opzette. Dat is niet zo bij deze Draco. Hij ziet er vrij massief uit, is misschien wat licht, maar dat komt alleen de comfort ten goede. Ik heb tot nu toe nog geen kwaal kunnen ontdekken in bouwkwaliteit of comfort.

Prijs
Tsja dit is wat mij betreft een schijntje voor zo'n lekkere headset. Ik gebruik 'm iedere dag. Of het nou voor gamen is of muziek luisteren terwijl ik niemand wil storen.

Niets dan lof. Kopen die hap als je niet al te veel wil uitgeven maar wel goed geluid / microfoon wil hebben. Een maat van me heeft al 3 fatal1ty headsetjes versleten in een jaar tijd, dus prijs/kwaliteitverhouding ligt in mijn ogen ook een stuk hoger.

Heb jij ook een Creative Draco HS-850?

Ik heb hem zelf ook en krijg een beetje last van me hoofd ook. Probeer de headset wat hoger te zetten zodat het wat lekkerder zit ;)
Na 3 jaar heeft hij het begeven. Ik denk dat ik eenzelfde ga aanschaffen.
Zou graag wat foto's willen zien.
Verder wel een duidelijke review.

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 24 juli 2024 01:38]

Foto's van google