XFX GeForce 7600 GT 256MB DDR3 (PCI-e, 2x DVI) PV-T73G-UGD3 Review

15 augustus 2008, laatste update op 15 augustus 2008, 2.394 views Rapporteer

INTUSSEN: het kaartje begint te overlijden. Artifacts vertonen willekeurig en games lopen gewoon vast (geluid blijft nog wel doen dus windows zelf crasht niet). Van 2006 april tot 2008 augustus heeft het kaartje perfect z'n taak verstaan maar blijkbaar zit zijn tijd er nu op. Of dit nou aan de standaard overclock ligt, een productiefoutje of gewoon pech is, geen idee, maar ik had zelf langer verwacht van dit kaartje. Ik heb dit kaartje nu een jaar en heb er veel plezier aan gehad. Bezorgt vrij vaste framerates bij meerdere games, op 1280 X 1024 pixels met zuiver beeld, die in de "net niet high end DX9.0c" categorie behoren. Daarnaast houd niks je meer tegen bij de oudere games. Ik heb er geen speciale dingen mee gedaan, geen...

Pluspunten

• Vrij vaste framerates
  • Stabiel
  • Zuiver beeld
  • Actief gekoeld met weinig geluid
  • Ziet er netjes uit met de zwarte looks

Minpunten

• 256 mb haalt je performance omlaag bij de hoogste resoluties
  • Beetje duur met direct-X10 kaartjes die goedkoper zijn van XFX zelf

Ik heb er geen speciale dingen mee gedaan, geen overklock, geen mods, standaard driver. En als standaard gebruiker is dit kaartje echt wel een flinke aanrader. Lekker stabiel, geen crashes, geen blauwe schermen helemaal niks. Maakt vrij weinig geluid ook (terwijl er intussen beetje stof in is gekomen)
Ziet er trouwes nog goed uit ook, mooi gedaan met het metalen randje met XFX erop waar je tegenaankijkt als je window in je case hebt. Er wordt niet vaak over nagedacht dat je bij casewindow niet tegen je koelblok aankijkt (bij standaard koeling :P) maar tegen de rand van je kaart, dat bij dit mooie zwarte kaartje dus netjes is afgewerkt.
Ik draai dit kaartje tegenover een AMD 4200 X2 met 1 GB 800 mhz Ram en dat gaat dus lekker :), ook op vista ultimate 32 bit. Het kaartje is misschien 256 Mb maargoed je hebt eigenlijk niet meer nodig bij de standaard resoluties (tussen 1024 X 768 en 1280 X 1024) dus vanaf daar gaat het om Mhz wat bij deze vrij hoog ligt.
Ik heb het kaartje toen voor 150 euro gekocht, nu ligt ie nog in de winkels voor rond de 100 a 120 heb ik begrepen.

Heb jij ook een XFX GeForce 7600 GT 256MB DDR3 (PCI-e, 2x DVI) PV-T73G-UGD3?

Nette review, al wil ik toch nog wat opmerken:
Voor ~84 euro heb je een xfx 8500gt en de 7600gt is veel sneller dan die 8500gt. De 8600gt is 130+ euro (xfx 8600GT is 134,11 in de pricewatch) en die is maar een klein beetje sneller dan die 7600gt. M.a.w. ik vind ~100 euro voor een xfx 7600 gt een redelijke prijs
Now let's examine the Geforce 8600 GT, which falls in the $150 to $170 price range. Like its GTS brother, it's a decent performer - and also like its GTS brother, it's priced too high to be recommended. With only slightly better performance than the 7600 GT and X1650 XT - both of which can be bought for about $100 online - the 8500 GT is a bit tough to justify. In addition, the X1950 PRO is priced similarly to the 8600 GT, and offers much greater gaming performance for the dollar.

Finally, let's look at the budget DirectX 10 card: the 8500 GT. At first glance, the price seems right at a low $100, but we must also look at performance. With a graphics processor about half as powerful as that in the 8600 GT, the 8500 GT performs on par with the age-old Geforce 6600 GT - not encouraging.

At $100, the 8500 GT's opponents are the X1650 XT and 7600 GT, both of which beat it by leaps and bounds. The 8500 GT is a bit of a disappointment when it comes to gaming, and it's so underpowered that I doubt it will be able to fare any better when DirectX 10 titles come along.
Bron

En heb je misschien een 3DMark05 of 06 score van je systeem?
Over dat randje he dat zwarte randje waar XFX op staat.
Dat randje kan nogal lastig zijn als je een Thermaltake Armor kast heb zoals ik..
Ik kreeg hem er niet in omdat het randje er tegenaan komt..
Ik heb het er helaas moetten afschroefen wat gelukkig kon.
Anders had ik m'n XfX 7600GT niet erin kunnen doen..
En ik had nog wel zo verheugd op m'n Thermaltake Armor..
Gelukkig zit hij en nu mooi in wel zonder randje maar toch..
Ik heb hem hier er ook in hangen moet zeggen ben er zeer tevreden over.
Overclocken doet ie ook standaard:590/800 overclock bij mij:650/910 }>.. Dus hij wil wel aardig hier, verder nette review :P
specs trouwes, sorry bout that:

Clock rate
Memory Bus
128 bit
Highlighted Features
Dual DVI Out , HDTV ready , TV Out

Nee sorry ik benchmark niet :P ik heb geen progje dr voor.

Dat die memory clock zo belachelijk hoog ligt snap ik ook niet maar dat zal wel aan deze revisie van de overgeclockte versies zijn (UGD3 model van XXX)

Intussen zijn natuurlijk de allenieuwste games zowieso niet op voluit te draaien met gebrek aan direct-X 10 ondersteuning, Dan nog houd ie het voor een 600-reeksje redelijk vol :)

[Reactie gewijzigd door grimmeld op 22 juli 2024 16:33]

Klopt, prima serie voor de lage eisen gamer met 1280 x 1024 schermen zoals wij.
Zelf heb ik nog steeds de XFX 7600 GT Fatal1ty met standaard 650 MHz core en 1.6 GHz geheugen. Ook mijn laatste spel, BF 2142 de luxe, haalt er 25 fps mee en dus afdoende.
Tevens wilde ik een stil systeem , AMD CenQ en daar deze passief gekoeld is... :)