Eurom Dessert Air 10 Review

21 juni 2026, laatste update op 21 juni 2026, 121 views Rapporteer

Een goede luchtontvochtiger die zeer veel vocht uit de lucht haalt. Ideaal voor op de zolder en om de was sneller te laten drogen. Het geluid valt wel tegen, hij kan als storend worden ervaren…

Pluspunten

• Haalt veel vocht uit de lucht
  • Instelbare timer om uit te schakelen
  • Kan aangesloten worden op waterafvoer

Minpunten

• Meer geluid dan verwacht
  • Ventilator schakelt niet uit

Ik heb deze luchtontvochtiger gekocht om schimmelvorming te voorkomen. De zolder wordt weinig gebruikt en luchten d.m.v. ramen openen is niet altijd mogelijk. De luchtontvochtiger biedt hierin een uitkomst, omdat het helpt om de was sneller te drogen én de luchtvochtigheid laag houdt en dus schimmel voorkomt.

Het apparaat is makkelijk in gebruik. Je zet hem aan en stelt de gewenste luchtvochtigheid in, bijvoorbeeld 50%. Het apparaat meet de huidige luchtvochtigheid, welke afleesbaar is op het scherm. Als de gemeten waarde hoger is dan de ingestelde waarde, dan is het apparaat actief. Je kunt tevens een timer instellen om het apparaat over x aantal uur automatisch uit te schakelen.

Het aantal vocht wat het apparaat uit de lucht haalt is wonderlijk; véél meer dan ik vooraf had verwacht!

Het apparaat maakt wel aardig wat geluid. Er zit een ventilator in om lucht aan te zuigen. Per persoon verschilt dit, maar ik vind het zelf storend. Gelukkig heb ik er op de zolder weinig last van.

Daarnaast blijft de ventilator (helaas!) aan staan, ook al is de gewenste luchtvochtigheid bereikt. Je moet het apparaat dus echt uitschakelen (of d.m.v. timer) zodat de ventilator ook stopt.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Eurom Dessert Air 10?