€ 1.399,- bij 123accu.nl
  2. Specificaties Plug-in met 5,12kWh capaciteit (max.15,36kWh) | Gebruikersreviews

Marstek Venus E 3.0 Review

23 mei 2026, laatste update op 23 mei 2026, 123 views Rapporteer

Ik heb twee Marstek Venus E 3.0's in huis, met name vanwege de beste prijs per kWh voor deze Marstek gekozen. Het installeren is eenvoudig: stekker erin, via de app een paar instellingen doorlopen en de batterij functioneert.

Na installatie van de eerste kreeg ik de P1-meter niet goed werkend. Na een paar uur frustratie een HomeWizard p1-meter die ik nog had liggen ingeplugd en die werkte direct. Bij twee Marstek's ben je echter verplicht de P1-meter van Marstek te gebruiken. Gelukkig werkte de P1-meter die bij de tweede Marstek zat wel goed en had ik beide batterijen binnen no-time zichtbaar in de app.

Met de batterijen sla ik veel van mijn overtollige zonne-energie op. 's Nachts leveren ze mooi terug aan het huis. Heb ze allebei op de "zelf-geïnitieerd" stand staan.

Aandachtspunt is wel de app. De vertalingen zijn niet altijd even goed.

Pluspunten

• Beste deal per kWh
  • Plug and play
  • Tevens back-up accu voor noodgevallen
  • Mooi design

Minpunten

• App-vertalingen naar Nederlands niet altijd even best
  • Eén van de twee meegeleverde P1-meters bleek niet te werken

In aanvulling op de korte toelichting: prima thuisbatterij voor iedereen die behoefte heeft aan een simpele thuisbatterij-oplossing. Ik heb twee batterijen. Gebruik deze met name om overtollige zonne-energie op te slaan en deze 's nachts te gebruiken voor het huis. Wat overblijft gaat de auto in.

De batterijen zijn plug and play en dat gaat snel en eenvoudig. Door de vormgeving (wat smaller en hoger) is de batterij goed weg te werken. Ik heb er één onder mijn (werk)bureau staan, zodat ik er geen last van heb. De batterij maakt geen geluid. Een loopled op de batterij maakt visueel of de batterij aan het opladen of ontladen is.

Twee batterijen zijn gemakkelijk samen in de app zichtbaar te maken. Bij een overschot aan zonne-energie, regelen den batterijen onderling dat beide gelijkmatig worden opgeladen. Voor ontladen geldt hetzelfde.

Ik heb de batterijen allebei op een groep zitten met ook andere apparaten, zodat de ontlaadsnelheid beperkt is tot 800 watt per batterij, totaal 1.600 watt. Dit is voor het overgrote deel van de tijd voldoende.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Marstek Venus E 3.0?