Apple iMac 27" 2.8GHz (mid 2010) Review
Ik heb deze iMac ongeveer een half jaar in gebruik. Ik stapte over van een Hackingtosh en dat is me goed bevallen.
De directe reden van overstappen naar Mac OS X is de software: de aanwezigheid van prachtige creatieve programma's in het pakket iLife. Ik maak graag foto's en fotoboeken, films en muziek. Dan is een Mac echt een uitkomst! Het fijnste vind ik de integratie tussen alle applicaties. Een foto die ik in iPhoto importeer is meteen beschikbaar voor een presentatie of film, zonder zoekwerk. Alles gaat in de centrale media-database. Een ander fijn fenomeen is Time Machine. Gewoon direct out of the box zonder nadenken automatisch backups maken.
Pluspunten
- Vormgeving, Bouwkwaliteit, MacOS X, Stilte, Schermkwaliteit
Een tweede reden is dat ik graag een flink scherm wilde, en van een lelijke kast etc af wilde. De iMacs passen precies in die visie. De computer verdwijnt in de achtergrond, het draait alleen nog maar om het beeld. Enkel een stroomsnoer en af en toe een USB kabel om de iPhone te synchroniseren.
Een Mac vereist een bepaalde mindset, net zoals Windows dat doet. Ik ben het continue finetunen van PC's wel een beetje ontgroeit, ik wil me bezighouden met leuke dingen maken en me niet druk maken over bestanden, mappen, megahertzen, backups etc. Je geeft een deel van je controle uit handen en dat moet je kunnen waarderen. Ik vond het erg prettig, een computer waar ik niet over na hoef te denken (en dat zegt iemand die bijna 20 jaar lang zelf al z'n pc's bouwde en z'n OS tunede).
Een discussie die ik vaak voer is die van de prijs. Mijn redenatie is altijd: heb je een simpel internet systeem nodig, koop dan GEEN Mac. Heb je specifieke Mac apps nodig: koop een Mac. Maar zelfs als je even gaat rekenen dan valt de prijs van de Mac best mee: 27inch IPS scherm, i5 processor, draadloos keyboard en multitouch muis, OS/X en iLife pakket en dat allemaal in de meest compacte vorm die ik ooit voor een high-performance systeem heb gezien.
Ik ben dik tevreden met mijn iMac. De prijs was flink maar ik heb er iets goeds voor teruggekregen.