€ 761,99 bij NBB.com
  2. Specificaties | Gebruikersreviews

Acer Predator BiFrost Radeon RX 9070 XT OC 16GB Review

8 februari 2026, laatste update op 8 februari 2026, 54 views Rapporteer

Kaart word warm, heel warm en maakt dan extreem veel geluid. Het type geluid waar je niet naast kan en wil zitten.

Pluspunten

• Licht van gewicht
  • Lage prijs.

Minpunten

• Oorverdovend luid.
  • Abnormaal warm.
  • Slechte bouwkwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
Kaart met potentie die compleet teniet gedaan wordt door de bouwkwaliteit van de kaart. Kaart is uitermate snel maar kan ze eigen snelheid niet koelen. Hotspot temperatuur van een dikke 115graden tegen een core die 55/60 graden is, dit is met een ondervolt. Kaart ventilatoren bijna altijd in de 2500+ rpm. Kaart schakelde zichzelf in gesloten kast met genoeg airflow uit.

Kaart uit elkaar gehaald en bleek geen goed contact te hebben met de core en 2 geheugen chips. Tussen de koeler en de gpu zat zeker een millimeter aan een soort koelpasta achtig iets. Kaart voorzien van nieuwe pasta en de juiste pads.

Daarna verschil dag en nacht, core hotspot naar 80graden op volle load dit nu met overclock.

Heb ook een Asus Prime 9070xt, na bovenstaande actie is de Predator kaart zuiniger onder load, sneller en blijft koeler. geluidstechnisch is de Prime nog steeds iets stiller maar verschil is te verwaarlozen.

Geen aanrader voor de niet handige Harry.

Heb jij ook een Acer Predator BiFrost Radeon RX 9070 XT OC 16GB?

Hey vraagje,

Ik heb zelf de zelfde kaart en zat te denken hem terug te sturen door de hoge hotspot temps en luide fans. Had met een goeie undervolt en power limit de temps wel onder controle gekregen, maar ik ben eigenlijk benieuwd hoe groot het verschil in geluid geworden is na het corrigeren van de paste en pads?

Ben zelf niet vies van dingen open draaien dus als het verschil erg groot is dan houd ik misschien de kaart wel.

Momenteel is de kaart zo luid zodra hij boven de 60% fan speed is dat ik het door mijn headset heen hoor. En voor iemand die graag af en toe een story game op de speakers speelt is een straaljager op je bureau hebben niet erg fijn.

Heb hem gekocht voor 659 euro en voor die prijs krijg je er nu geen meer voor gevonden.
Het vershil is erg groot. Core is 50 graden en hotspot zit rond de 80 nu. Dat verschil is normaal en dus goed. Fans draaien nu op 1200/1500 rpm. Zet je fans gewoon op die snelheid ff vast in adrenaline en kijk of je daar mee kan leven.

Maar en want:

Doordat de fans af fabriek zo hard moeten werken verhulde het een ander probleem. Het koellichaam maakt moeizaam contact met 2 geheugenchips geheugen temp loopt langzaam op naar foute temps. Ik stop met testen als het boven de 100 graden komt. Kaart moet nogmaals uit elkaar en ik moet spelen met pad diktes om alles contact te laten maken.

Ik heb 609 betaald, had beter 150 euro meer kunnen betalen.

Mijn advies? Niet aan beginnen, demonteren alleen al is een risico.
Ik ga vanavond de kaart zijn laatste kans geven. Nog een beetje mee tweaken en kijken of het toch nog te doen gaat zijn.

Met mijn eerste tests kreeg ik de core temp naar ongv 56 graden en de hotspot naar 85 graden. Voorheen was de core 65 en hotspot 96 ofzo. Memory bleef altijd wel rond de 92.

Het was vooral het geluid waar het mij om ging. Want dat was als je Furmark (extreem scenario wel natuurlijk) echt een F35 die over vloog.

Had eerder een RTX 5070 op de kop getikt voor 589 maar toen ik de 9070xt voorbij zag komen voor 659 had ik die ook gehaald. Ze kunnen allebij nog terug onder de 30 dagen retour periode. Maar het liefst wil je natuurlijk een 9070xt.

Maar mocht het zo sketchy blijven en niet stiller te krijgen zijn dan word het helaas toch een 5070 denk ik.
Ik zou de uit elkaar haal route alleen kiezen als je niet anders kan.