Marstek Venus E 3.0 Review
5 januari 2026, laatste update op 5 januari 2026, 183 views
Rapporteer
Product gekocht
Op wat bugs (app/cloud) na is de ervaring goed en zoals verwacht. Met de bijhorende P1 module lijken de batterijen te doen wat verwacht. De 230V connector is niet de geweldigste, de latch is redelijk fragiel/breekbaar.
Pluspunten
- Prijs/kwaliteit
- RJ45/ethernet
- Modbus
- Sturing via P1 dongle
Minpunten
- P1 dongle heeft aparte voeding ndoig
- Toestellen niet altijd beschikbaar via app als het niet via BT kan
- IP65 lijkt raar gezien het open stopcontact
Al bij al doet de batterij wat je verwacht, maar er zijn nog duidelijk verbeterigen nodig m.b.t. de app.
Heb 2 batterijen en via bluetooth werkt het altijd, maar als je dat uitschakelt of niet dicht bij de batterijen bent, werkt de toegang via netwerk (cloud) niet geweldig.
Hoewel ik uiteindelijk netwerktoegang wil beperken, had ik wel verwacht dat dit zou werken.
Ik gebruik de modbus (niet local api) en dit kan je ook via IP als je via de wired verbinding gaat op poort 502
Heb je wel een recente versie van de firmware nodig. Oudere versies geven niet alle waardes alsook incorrecte waardes via modbus.
Firmware updates werken ook niet altijd prima, maar het lukt altijd wel uiteindelijk.
Belangrijk hierbij is zeker te zijn dat je telefoon lang dicht bij het toestel kunnen blijven liggen en de batterij vol genoeg is.