2. Specificaties | Gebruikersreviews

Lenovo Legion Go Gen 2, Z2 , 32GB ram, 512GB opslag, Windows 11 Zwart Review

26 december 2025, laatste update op 26 december 2025, 86 views Rapporteer
Product gekocht 0

Een enorme teleurstelling

Pluspunten

• VRR
  • Oled
  • Betere Dpad

Minpunten

• Oled Mura is echt onacceptabel
  • Ergonomisch onhandiger dan go 1
  • Fan noise erger dan go 1
  • Resolutie downgrade tov go 1
  • SteamOs werkt niet goed

2 van 5 sterren (Slecht)
Wat een domper. Ik had echt gehoopt dat dit "the one" zou zijn. Veel reviews roemden het geweldige scherm, maar laat je niet foppen. Het scherm heeft echt onacceptabel veel ruis in de grijstinten door het Mura effect (lijkt op een soort film grain). Zelfs op 100% brightness te zien, en onder de 50% brightness is het echt rampzalig.

Hoe fantastisch inky blacks van de oled ook zijn, de vrr en de hdr, door de mura ben ik uiteindelijk toch weer terug gegaan naar m'n legion go 1. Ook is de verlaging in resolutie niet per se een pluspunt. GeForce now is zichtbaar minder scherp.

De ergonomische veranderingen pakken ook niet unaniem goed uit. Het apparaat is gladder, en zakt uit je handen als je op je rug liggend speelt. De rechter thumbstick is ook niet goed geplaatst.

Al met al echt een teleurstelling voor me. Ik was mega hyped, maar de Go 1 is nog steeds mijn favoriet. De 2 schiet tekort in een aantal gebieden die in deze prijsklasse niet meer acceptabel zijn. En ga ik dus retourneren.

Heb jij ook een Lenovo Legion Go Gen 2, Z2 , 32GB ram, 512GB opslag, Windows 11 Zwart?

Scherm is geweldig, vooral als je de hdr nog een kalibreren doet. Vind hem persoonlijk behoorlijk veek beter dan de lego 1, vooral dankzij het oled scherm en de vrr, grotere accu, betere prestaties.
Sorry, maar oneens. Het scherm heeft veel potentie, maar wordt helaas door de mura terkortgedaan. Dit valt vooral op in donkere scènes, precies waarvoor je een oled koopt.

Ik heb de go 1 en 2 naast elkaar gedraaid vandaag, en de Go 2 heeft zeker de mooiere motion dankzij VRR, maar de hogere resolutie van de go 1 en absentie van Mura maakt het gewoon niet per se een upgrade op alle fronten. Zeker gezien het feit dat je een go 1 voor 1/3e van de prijs van een go 2 kan kopen

Ook de prestatiewinst viel me tegen. 10-20% vind ik gewoon niet doorslaggevend. Ik was erg enthousiast om de go 2 te ontvangen, maar het is voor mij gewoon echt een teleurstelling.
Als het scherm zwart is, is het ook echt mooi zwart hier, kan me er dus niet in vinden wat je zegt. Maar ieders eigen mening natuurlijk. Prestaties waren bekend, maar een kleine uplift tegenover de z1, maar meer dan prima power om veel games top te runnen.