€ 72,01 bij Proshop.nl

Philips Hue Bridge Pro Review

21 november 2025, laatste update op 21 november 2025, 47 views Rapporteer
Product gekocht 0

De Bridge heeft een nieuwe kleur, maar omdat hij niet in het zicht hangt is dat geen issue voor me. Migratie ging makkelijk met een paar kleine issues. Blij met MotionAware en WiFi-optie.

Pluspunten

• WiFi
  • MotionAware
  • Makkelijke migratie

Minpunten

• Schakelaars 'extra' werk
  • Toevoegen niet-Hue lampen

Gisteren ontvangen en direct het 'migratieprotocol' gestart. De migratie liep redelijk vlot, denk dat hij na een minuut of 30 klaar was. Wel gingen tijdens de migratie alle lampen fel aan (dus niet aan beginnen als de kids net op bed liggen en er Hue-lampen op hun kamers hangen).

2 kleine nadelen. Mijn niet-Hue lampen moesten achteraf weer toegevoegd worden en dat was eigenlijk best onpraktisch met een douchelamp zonder losse peer die via een bepaalde sequentie aan-uit gezet moest worden. Eerst via de meterkast de hele groep aan-uit gezet, maar uiteindelijk de lamp maar losgeschroefd en de sequentie mbt de stroomdraad in- en uitpluggen uitgevoerd).

Een ander puntje was dat ik alle Friends of Hue schakelaars opnieuw moest koppelen mbt een simpele 'code': rechtsonder drukken en vervolgens rechtsboven en linksonder tegelijkertijd (of andersom, maar zoiets). Bij één schakelaar had ik een brede drukker, dus er was geen linke- of rechtsboven, en boven en onder tegelijk indrukken kan niet. Dit opgelost door even de drukkers van een andere schakelaar over te zetten. Niet heel ingewikkeld, maar niet praktisch en wellicht ook niet nodig als ze de software iets anders hadden gemaakt).

Vannacht op de overloop waar 3 spotjes hangen de MotionAware functie getest en dat werkt echt! Heel blij mee. Ook de WiFi mogelijkheid van de Bridge ben ik blij mee. Ik heb de Bridge in de meterkast hangen en had hem mbt een UTP kabel aan de router hangen. Aangezien ik binnenkort een extra kabel wilde inpluggen, maar er geen extra ingangen waren, kwam dit o peen goed moment. Mocht nu blijken dat het toch instabieler is, dan kan ik hem alsnog verplaatsen naar een andere ruimte/router, maar dit is voor nu het meest praktische.

Heb jij ook een Philips Hue Bridge Pro?