Met een update naar versie 144 heb ik het volgende probleem:
instellingen van mijn Marstek batterij automatisch terugkeren naar standaardwaarden na een herstart of na enige tijd.
Marstek meld mij dat bekend is sinds de laatste firmware-update.
Met deze bug worden onder andere de bedrijfsmodus teruggezet naar “Handmatig”, het ingestelde vermogen aangepast van 2500W naar 800W en de gekozen meterbron gewijzigd naar de standaard Marstek P1-meter.
Antwoord Marstek:
Dit komt meestal doordat instellingen na de update niet correct worden opgeslagen of overschreven worden door oude gegevens uit de cloud zodra de batterij opnieuw verbinding maakt met het internet.
De oplossing is als volgt: open de Marstek app en maak via Bluetooth verbinding met uw batterij (niet via WiFi), stel handmatig opnieuw de gewenste instellingen in – zoals het gewenste vermogen, de correcte bedrijfsmodus (bijvoorbeeld zelfconsumptie of AI-modus) en de juiste meterbron (zoals HomeWizard of Shelly indien van toepassing).
Bevestig deze instellingen in de app en schakel daarna pas de WiFi opnieuw in.
Laat de batterij daarna minimaal tien minuten met rust zodat de instellingen correct worden gesynchroniseerd met de server.
Indien u merkt dat het probleem blijft terugkomen, raden we aan om de app opnieuw te installeren, het apparaat opnieuw toe te voegen via Bluetooth en vervolgens dezelfde instellingen opnieuw op te slaan.
Ter info: deze oplossing werkt niet.
Ik heb nu een oude smartphone bij de batterij liggen waarmee ik de instellingen heb gedaan, waarbij de Bluetooth verbonden blijft. Nu kijken hoe het afloopt...
[Reactie gewijzigd door 123456jv op 28 december 2025 11:57]