Eigenlijk wil ik kort en krachtig in deze review zijn, maar deze headset verdient wat meer woorden dan de Fractal Design Scape een goede kwaliteit bied en comfortabele headset is

Allereerst de specs waar ik blij van word:
2,4Ghz Wireless en Bluetooth
Hier in de praktijk veel gebruik van gemaakt. Wisselen tussen mijn workstation die ik met de 2,4GHz verbinding verbond en mijn werk laptop via bluetooth werkt heel prettig.
Lange batterijduur
Volgens de specs zou de headset tot wel 40 uur gebruikt kunnen zonder bij te laden, maar in de praktijk zet ik hem toch veel in de dock omdat het ook meteen "opgeruimd" is.
Dock
De dock is goed, sterke magneten en mooi afgewerkt. Wel moest ik even wennen dat het dock te licht is of de magneten te sterk waardoor ik in het begin als ik de headset op pakte hiermee ook het dock verschoof. Er is gelukkig wel een oplossing door de headset al in het dock naar je "toe te kantelen" maar wat mij betreft wordt het dock iets zwaarder gemaakt? De 2,4Ghz dongle zit onder het dock opgeborgen, maar ik moest deze apart in mijn werkstation steken, terwijl het dock al via de usb aansluiting van het workstation werd gevoed. Ik had verwacht dat niet nodig zou zijn.
Geluidskwaliteit
De opnamegeluidskwaliteit is voor teams gewoon meer dan goed, en de microfoon is helder.
Voor gaming is het ook goed, en wat heel prattig is dat je simpel je microfoon kan muten door hem omhoog te flippen (het kan ook met een knop, maar eigenlijk gebruikte ik die optie niet meer). De geluidskwaliteitweergave is goed voor games, ik voel me daar ook echt mee "in het spel te zitten". Gewoon muziek luisteren ook ruim voldoende  en je kan nog equalizer profielen aanmaken, maar niet de behoefte gevoeld om dat te gebruiken omdat de standaard weergave van het geluid gewoon goed was.
Gebruiksgemak
Het is erg fijn dat de headset automatisch verbind zodra je hem uit het dock haalt. Zoals vermeld waardeer ik ook het gemak waarmee je kan muten door de microfoon omhoog te halen. Wat even wennen is de manier hoe je de headset uit de dock haalt, trek je hem recht omhoog eruit dan is het dock te licht. Maar het went gauw door hem als het ware eruit te kantelen, en dan gaat het goed.
Wat krijg je?
Headset
Dock (met een usb a to usb c kabel om het dock te voeden)
2,4Ghz dongle (helaas usb a)
:strip_exif()/m/1878/1VdPpbhWC618PegdLOsLaLGAaRmT2t55IeUUl4HPHNGXlVgxYd.jpeg?f=120x90) Bouwkwaliteit en afwerking
Bouwkwaliteit en afwerking
De headset voelt premium aan en zie er ook premium uit. De oorschelpen zijn van een zachte stof, maar zien er ook wel duurzaam uit. Het dock met de meegeleverde kabel oogt ook allemaal erg netjes. De kwaliteit over lange tijd kan ik nu nog niet zeggen, want daarvoor gebruik ik hem te kort.
Prijs
De prijs van rond de 180 euro momenteel is een goede prijs kwaliteit verhouding. Ik gebruikte voorheen een Arctis7+ die toendertijd ook in deze prijsklasse viel, maar deze headset heeft meer features en is prettiger in gebruik. Ik vind de prijs dus dik in orde.
Algemene beoordeling & Eindconclusie
Toch uiteindelijk weer kort en krachtig, hele fijne headset, ook met het dock ondanks de kleine verbeterpuntjes en qua prijs kwaliteit ook dik in orde.