€ 191,26 bij bol Plaza

EPOS H6 PRO Gesloten akoestische gaming headset (Zwart, Blauw) Review

28 oktober 2025, laatste update op 28 oktober 2025, 207 views Rapporteer

Nadat mijn HyperX Cloud II het begaf, kocht ik deze headset als vervanger — en tot nu toe heb ik geen betere gevonden. Hoewel het geluid out-of-the-box wat vlak is en de bass tegenvalt, maakt een custom EQ veel goed. Comfort is top, zelfs bij langdurig gebruik. De microfoon is degelijk, al vertoont die soms kuren. De EPOS software werkte helaas niet via 3.5mm, wat jammer is. Ondanks wat kleine minpunten blijft dit een van de fijnste headsets die ik heb gebruikt.

Zie uitgebreide toelichting voor meer informatie.

Pluspunten

• Comfortabel
  • Afneembare microfoon
  • Microfoon kwaliteit
  • Klinken goed met EQ
  • 2 verschillende earpads meegeleverd

Minpunten

• Klinken plat zonder EQ
  • Microfoon volume zonder boost best laag
  • Hoofdband verslijt sneller dan verwacht
  • Korte kabel
  • Software van EPOS werkt voor geen meter

Inleiding
Ongeveer twee à drie jaar geleden heb ik deze headset aangeschaft als vervanging voor mijn HyperX Cloud II, waarvan één van de oorschelpen was afgebroken. Sindsdien ben ik langzaam op zoek gegaan naar een draadloze opvolger, maar tot op heden heb ik nog geen headset gevonden die deze weet te overtreffen — en dat zegt wat.

Out-of-the-box ervaring
Recht uit de doos klinkt de headset wat plat. De bass is aanwezig, maar mist finesse — hij is net iets te boomy naar mijn smaak. Gelukkig biedt een custom EQ uitkomst: daarmee klinkt de headset ineens een stuk beter.

EPOS Software
De EPOS software herkende mijn headset helaas niet, waardoor ik deze niet heb kunnen gebruiken. Dat is jammer, want hierin zit onder andere een equalizer waarmee je de headset verder kunt finetunen. Mogelijk ligt dit aan de manier van aansluiten — ik gebruik altijd de 3.5mm jacks. Een vriend van me gebruikt dezelfde headset met de EPOS DAC en kon de software wél gebruiken.

Microfoon
De microfoonkwaliteit is prima, al is het volume aan de lage kant zonder een boost via Windows. Wat wél goed werkt, is de noise isolation — die is indrukwekkend. De microfoon zit met een magneet vast aan de headset, wat het afnemen en terugplaatsen super eenvoudig maakt. Aangezien de mic wat gewicht toevoegt, is dat een fijne feature.

Ik heb wel wat eigenaardigheden ervaren: soms deed de microfoon het niet, of klonk ik als een robot. Gelukkig was dit telkens op te lossen door de kabel even los en weer vast te maken. Of dit aan de headset ligt, durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Comfort
Qua comfort scoort deze headset hoog bij mij. De earpads zijn diep genoeg zodat mijn oren de drivers niet raken — dat maakt langdurig dragen geen enkel probleem. Ook de hoofdband is goed gepolsterd, waardoor ik de headset uren achter elkaar kan dragen zonder ongemak. De vorm van de earpads zorgt ervoor dat je oren nauwelijks contact maken met de randen, wat zorgt voor een echte over-ear ervaring.

Er worden twee soorten earpads meegeleverd: pleather en stof. Welke je kiest is persoonlijke voorkeur. Wel moet ik zeggen dat de meegeleverde pads niet van de hoogste kwaliteit zijn — na ongeveer een jaar begonnen ze al te schilferen. Ik heb ze toen vervangen door WC Freeze earpads, die heerlijk zitten maar de headset wel iets zwaarder maken. Ook de hoofdband begon na anderhalf jaar te slijten. Dat had geen invloed op het comfort, maar visueel zag het er minder fraai uit. Helaas is de hoofdband niet (makkelijk) te vervangen.

Geluid
Het geluid is over het algemeen oké, maar mist wat diepte. De bass is aanwezig, maar kan het geheel wat modderig maken — iets wat ik vaker zie bij gaming headsets. Omdat de EPOS software niet werkte, heb ik Equalizer APO + Peace gebruikt om een custom EQ te maken. Eerst heb ik een AutoEQ gegenereerd op basis van de Harman 2018 curve, en die vervolgens aangepast naar mijn smaak. Daarmee klinkt de headset aanzienlijk beter. Toch blijft de bass ook na EQ wat tegenvallen. Dit heeft mogelijk te maken met de wat kleinere 42mm drivers.

Al met al ben ik erg tevreden met deze headset. De out-of-the-box ervaring was matig, maar met wat persoonlijke tweaks is het een comfortabele en prettige headset die ik met plezier langdurig gebruik. Een draadloze opvolger vinden met dezelfde comfort, zal lastig worden.

Heb jij ook een EPOS H6 PRO Gesloten akoestische gaming headset (Zwart, Blauw)?