€ 89,- bij Taelman Home

Philips Hue Bridge Pro Review

9 september 2025, laatste update op 9 september 2025, 3.729 views Rapporteer
Product gekocht 0

Hue Bridge Pro: Naadloze overstap incl Home Assistant

Pluspunten

• Snel
  • Migratie eenvoudig
  • Duidelijk instructie

Minpunten

• Dure bridge

Als fervent gebruiker van het Hue-ecosysteem heb ik een aanzienlijk aantal lampen en accessoires: 43 Hue lampen en 16 devices. De migratie naar de nieuwe Hue Bridge Pro was dan ook een spannend moment. Gelukkig bleek de overstap kinderlijk eenvoudig. Ik heb simpelweg de duidelijke instructies gevolgd en de Bridge heeft alle lampen en devices probleemloos overgezet.

Vervolgens was de integratie met Home Assistant (versie 2025.9.2) al net zo soepel. De Hue-integratie herladen was voldoende om mijn volledige setup weer te laten werken. De term 'appeltje eitje' is hier zeker van toepassing, zelfs met een uitgebreide smart home-opstelling.

Heb jij ook een Philips Hue Bridge Pro?

Kreeg van Support ook volgende antwoorden:

1) We moeten helaas mededelen dat de Philips TV Ambilight/Hue integratie niet meer werkt met een nieuwe Hue Bridge Pro. Het heeft te maken met de verbeterde Zigbee-beveiliging die is geïmplementeerd in de Bridge Pro. We hebben daarbij ook ondersteuning voor Ambilight/Hue integratie in 2023 stopgezet.

Als uw oude Bridge nog functioneert, zou u eventueel die kunnen blijven gebruiken voor de Ambilight-integratie. Helaas is het niet mogelijk om deze functie op de nieuwe Bridge Pro te gebruiken.

Als antwoord op uw laatste vraag heeft de Hue Bridge Pro geen back-up functie.
die motion aware functie vereist blijkbaar minimaal drie lampen in dezelfde ruimte om te werken.

Hij meet blijkbaar met een driepunts meting verstoring in het zigbee signaal als trigger.

Dus een simpele functie met 1 lamp in bijvoorbeeld het toilet gaat niet werken.

Dus nauwelijks een reden om je bridge te vervangen.
Zolang je nog onder de 50 lampen blijft, wat merk je aan voordeel van de nieuwe Bridge? En zijn er nieuwe sensoren / mogelijkheden in Home Assistant? De Motion functie klinkt eventueel handig.
Een ding zeker, de app laad veel sneller de laat de sneller ruimtes zien. browsen door de app gaat veel sneller

En ik wil de Motion-aware functie gaan gebruiken.
Wat ik mis in een motion-aware apparaat in HA, die wordt (nog) niet aangemaakt