€ 1.799,- bij tvspecialisten.nl

Samsung RS90F64EDT Review

23 augustus 2025, laatste update op 23 augustus 2025, 22 views Rapporteer
Product geleend 0

Mooie koelkast met wateraansluiting voor gekoeld water en ijsblokjes met crushed ice.
Ruime binnenkant met goede verlichting, veel opbergplek.
nadeel is dat de planken niet in hoogte verstelbaar zijn en dat de deuren 180 graden open moeten voor de lades te gebruiken. Past dus niet in een hoek.

Pluspunten

• aansluiting op waternet
  • ruime binnenkant
  • koelt goed

Minpunten

• deuren moeten helemaal open voor de lades
  • handleiding alleen digitaal
  • planken niet te verstellen

Wat een fijne koelkast! Hij biedt enorm veel ruimte, zowel in de koelkast als de vriezer. We gebruiken hem dan ook met veel plezier en zou hem niet meer willen ruilen. Wel heeft hij een paar minpuntjes:

- vriezerdeur gaat snel open als je bezig bent in de koelkast door het no touch systeem
- no touch systeem voor deuren is niet los aan te zetten. Of beide deuren hebben de functie, of beide niet
- knop voor no touch kan je niet op hoogte aanpassen. Als dit kon, zou je minder snel last hebben dat de vriezer automatisch open gaat
- planken deur en koelkast zelf kun je niet in hoogte verstellen
- planken in de vriezer maar op 1 plek
- installeren is vrij makkelijk alleen de grote gebruiksaanwijzing is alleen digitaal. Het duurde daardoor een tijdje voor we doorhadden hoe hij ijsblokjes maakt
- door de dikke deuren en plaatsing van de scharnieren moeten 180 graden open om de lades helemaal eruit te krijgen cq goed te gebruiken. Hierdoor past hij eigenlijk niet goed bij ons in de nis. Maar door alle andere punten (zie onder) nemen we dat maar voor lief.
- de uitgifte van ijsblokjes, en met name crushed ice, kan wat rotzooi geven als het glas niet helemaal goed hoog tegen de opening aangehouden wordt.
- de functie waarin je kan zetten welk eten er nog in de koelkast/vriezer/voorraadkast staat is leuk, maar het heeft 3 weken geduurd voordat wij de test-eieren weer uit het systeem hadden.
- de metalen panelen van de deuren zijn niet super hard, na een paar weken zitten er al kleine deukjes in (die zie je alleen bij bepaald licht, maar toch jammer).

Maar naast de minpunten heeft de koelkast vooral veel voordelen:
- heerlijke grote en ruime koelkast en vriezer
- tap functie voor gekoeld water (op de leiding), ijsblokjes en crushed ice
- deuren die open gaan als je de no touch sensor gebruikt, handig met volle handen. Hierdoor blijft niet de koelkast/vriezer onnodig lang open staan omdat je eerst de deur moet openen en dan pas de spullen kunt pakken.
- licht in de koelkast kan je via de app instellen om felheid. Je kan zelfs instellen dat hij s avonds minder fel is.
- je krijgt een melding als je deur niet goed gesloten is
- scherm op de koelkast is makkelijk te bedienen en werkt nauwkeurig
- je kan allerlei apps op het scherm tonen. Zo toont hij bij ons altijd onze gezamenlijke agenda en het weer. Ook gebruik ik de timer regelmatig.
- spraakbediening werkt goed, alleen het is jammer dat hij niet in het Nederlands is. Hierdoor gebruiken wij het niet.
- apparaat lijkt erg zuinig. Door het metalen achterwand paneel en de verneveling in het vriezer gedeelte blijft de koelkast en de vriezer goed en heb je weinig temperatuurschommelingen. We hebben al een feestje gehad en alles bleef mooi op temperatuur ondanks het vele open en dichtgaan van de deur. (de ijsblokjes waren door het warme weer aan het einde wel op).
- hij ziet er mooi uit, niet te opvallend
- zorgt ervoor dat we beter water drinken; water tappen is een feestje, zeker met de ijsblokjes

Heb jij ook een Samsung RS90F64EDT?