HP Omnibook X FlipNGAI 14-fk0975nd Review

23 augustus 2025, laatste update op 23 augustus 2025, 35 views Rapporteer
Product gekocht 0

Alles bij elkaar: functionaliteiten, prijs, gewicht, bouw, accuduur etc: een 2-1laptop die uitstekend in balans is en ik zou aanbevelen.

Pluspunten

• Slanke bouw voor 2-1
  • Beperkt gewicht
  • Balans in prestaties

Minpunten

• Statusled van aan/uit is wat onduidelijk
  • Aan/uitknop is onderdeel toetsenbord

Deze laptop bevalt me uitstekend! Mijn vrouw en ik gebruiken hem samen voor allerlei taken, met name van huishoudelijke aard. De tablet functie is een bijvangst, maar het touchscreen gebruiken we ook in laptop stand vaker dan verwacht. Hoe we al zo gewend zijn met onze vingers iets aan te tikken...

De accuduur is prima! We gebruiken geen enorme rekenkracht, en dan kan je de hele dag door. Natuurlijk met films kijken o.d. is het raadzaam vooraf even te laden. Dat gaat snel en makkelijk met bijgeleverde adapter of een zwaardere USB C adapter.

Het scherm is mooi, scherp, helder en kleurecht. Maar bedenk wel dat het een glanzend scherm is, dus je hebt overdag te maken met reflecties. Resolutie is uitstekend en reactietijd van touch is prima.

Bouwkwaliteit voelt solide, maar volledig aluminium is de laptop niet. Gewicht is beperkt gebleven, niet heel licht maar in een rugtas uitstekend te dragen. Voelt ook niet zwaar op schoot!.

Toetsenbord is soepel, maar niet verlicht. Dat is misschien een minpuntje. Lampje van aan/uitstand is me ook nog niet echt helder wat ie aangeeft.

Processor is heerlijk snel en heeft eigen lokale AI. Dat geeft vertrouwen maar wordt ook ondersteund vanuit het internet. Daarnaast vraagt dat AI gebruik nog wel een aanpassing in je eigen routines, met de tijd zal dit verbeteren en natuurlijk zal je dan merken dat dit een vroege versie was.

Werkgeheugen en processor zitten prima in balans. Niet extreem veel, maar niet te weinig. Bedenk wel dat er geen aparte video geheugen is. Spelletjes spelen kan dus wel, maar beperk je dan tot oude hits en verwacht niet het nieuwste van het nieuwste lokaal te spelen. Er is een oplossing: speel in the cloud, bijvoorbeeld via xbox ultimate Game Pass. Overigens krijg je daar geen proefversie van, wel van een reguliere Game Pass.

Opslagcapaciteit: zoals bij elke laptop tegenwoordig is het de moeite waard je te verdiepen in NAS of cloud oplossingen. Maar de 1tb is wel een lekkere ruimte om je niet meteen zorgen te hoeven maken.

Heb jij ook een HP Omnibook X FlipNGAI 14-fk0975nd?