€ 879,- bij ALTERNATE.nl

MSI MPG 341CQPX QD-OLED Zwart Review

21 augustus 2025, laatste update op 21 augustus 2025, 81 views Rapporteer

Prachtige 34" scherm. Diepe zwartwaardes en prachtige kleurweergave. 240hz is een enorme meerwaarde. Ultrawide biedt een grote meerwaarde tijdens het gamen. Meer screen real estate.

Pluspunten

• Prachtige kleurweergave - QD OLED
  • 240hz
  • Customization
  • Veel anti burnin features

Minpunten

• Bezels
  • Kabelmanagement moeilijk

Uiteindelijk de beslissing gemaakt om over te schakelen van 27" IPS naar OLED en daarbij nog eens de sprong naar ultrawide. Het verschil is toch opmerkelijk.

In een eerste stap was de installatie zeer gebruiksvriendelijk. Bouwkwaliteit van de voet is stevig en het scherm pivot en tilt. De voet is wel bijzonder groot en neemt wat ruimte in op je bureau.

Aansluiten zijn zeer bereikbaar, maar dat komt ook met een minpuntje. De kabels zijn onmiddellijk zichtbaar onderaan het scherm. Je moet de kabels al stevig gaan liggen buigen om ze te kunnen verbergen.

Initialisatie van het scherm en upgraden van de firmware gingen ook vlekkeloos. MSI OSD is vervangen door GamingIntelligence en deze software werkt behoorlijk.

Na het installeren van een ICC profiel en de nodige aanpassingen gedaan te hebben aan de instellingen kan ik alleen maar zeggen dat de weergave prachtig is.

Tot slot zeer tevreden met de aankoop en ik raad iedereen het scherm aan!

Heb jij ook een MSI MPG 341CQPX QD-OLED Zwart?

Kan je wennen aan curved? Gebruik je het scherm ook voor productiviteit?
Absoluut! 1800R is een zeer subtiele buiging. Ik kan foto's aanleveren als je dat wil.

Volgende week gebruik ik het scherm voor een eerste keer voor productivity. Keep you posted.