HP Omnibook 5 NGAI 16-ag1975nd Review
15 augustus 2025, laatste update op 15 augustus 2025, 145 views
Rapporteer
Super laptop die alleen wel weer met de nodig bloatware wordt geleverd (HP/Microsoft).
Laptop heeft tot nu toe alles prima afgehandeld wat ik erop heb afgevuurd.
Niet voor gaming, maar dat mag duidelijk zijn aan de specs.
Ik was positief verbaasd over het gewicht van de laptop! Ik had hier eerlijk gezegd niet op gelet bij bestellen maar hij is erg licht zeker ook voor het formaat.
Formaat dan komen we direct uit bij het scherm. Dit is een 16"inch scherm waar ik toch wel gewend ben geraakt aan de widescreen schermen van 15,6". Maar dit valt na een paar minuten gebruik niet eens meer op.
Verder wat mij opviel is het toetsenbord, daar was iets mee waar ik zo mijn vinger niet op kon leggen. Pas toen ik het vergeleek met een ander toetsenbord viel het mij op dat alles in hoofdletters is geschreven. Dus 'ENTER' etc. is allemaal in hoofletters geschreven. Dit komt voor mij nogal wat onwennig over, maar verder geen last van want wie typt er niet blind tegenwoordig.
Dan over het toetsenbord de FN-functietoetsen... standaard is F1 t/M F12 dus de media/functietoesten ipv F1 t/m F12. Dit uitzetten of omswitchen is geen toetsencombinatie maar daarvoor moet je in de Bios zijn om dit aan te passen.
En als je daar toch bent, een fijne functie die ik daar heb aangezet is dat de laptop direct aangaat met het openen van de deksel van de laptop. Scheelt weer een knopje indrukken!
Na het deinstalleren van alle Bloatware en de laptop instellen naar mijn eigen wens de laptop ingericht de laptop heerlijk in gebruik genomen voor de dagelijkse werkzaamheden (privé).
Multitasken gaat prima en nog nergens problemen in ondervonden met het gebruik van de laptop.
Ook niet gek gezien de specs is er voldoende kracht om alles voor elkaar te krijgen.
De laptop heeft geen dedicated GPU, alleen een iGPU, maar ook deze zijn de laatste jaren voor mijn gevoel wat beter geworden.
Voor de grap Satisfactory geïnstalleerd op de laptop en met de kwaliteit naar beneden geschroefd loopt dat spel nog prima op deze laptop en zou het nog goed te spelen zijn.
Ik heb Benchmarks gedraaid voor de mensen die dat interessant vinden, zie de afbeeldingen.
De speedtest m.b.t. downloaden was via WiFi6-netwerk.
Conclusie: Al met al een goede laptop die ervoor zorgt dat ik de komende jaren weer vooruit kan!