HP Omnibook X FlipNGAI 14-fk0871nd Review
13 augustus 2025, laatste update op 13 augustus 2025, 76 views
Rapporteer
Ik heb de HP OmniBook X Flip 14-fk0975nd de afgelopen weken intensief gebruikt voor zowel werk (veelal kantoorapplicaties,) als privé (media, browsen, lichte fotobewerking). Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze 2-in-1 laptop.
De HP OmniBook X Flip is een snelle en stille 2-in-1 laptop met een helder OLED-scherm dat prettig is voor de ogen bij langdurig gebruik. De bouwkwaliteit is solide dankzij de metalen behuizing en het toetsenbord typt comfortabel stil. Ook de batterijduur is sterk: een volledige werkdag is geen probleem.
Minpunten:de wat krappe USB-poort door het dunne ontwerp en de tabletmodus, waarbij toetsen per ongeluk ingedrukt kunnen worden.
Pluspunten:
OLED-scherm met prettige kijkervaring
Stille en snelle prestaties
Degelijke metalen behuizing
Lange batterijduur
Comfortabel toetsenbord en touchpad
Minpunten:
– USB-poort wat krap door dun ontwerp
– Tabletmodus minder praktisch in gebruik
Al met al een krachtige, goed afgewerkte laptop voor wie flexibiliteit en performance zoekt.
Pluspunten
- OLED-scherm: helder, scherp en rustiger voor de ogen
- goede batterijduur
- snelle laptop
- Privacy-schuifje voor webcam
- Stofomvlochten oplaadkabel
- Goede bouwkwaliteit en stille werking
Minpunten
- usb stick moet er goed recht instoppen
- Tabletmodus minder praktisch (toetsen blijven voelbaar)
- Beperkt aantal poorten
Ik heb de HP OmniBook X Flip 14-fk0975nd de afgelopen weken intensief gebruikt voor zowel werk (veelal kantoorapplicaties) als privé (media, browsen, lichte fotobewerking). Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze 2-in-1 laptop.
Prestaties & gebruikservaring
De laptop is snel, mede dankzij de moderne SoC (Snapdragon X?) en voldoende RAM. Opstarten gaat vlot en applicaties reageren direct. De ventilatie is minimaal hoorbaar, wat ik als prettig ervaar in een stille werkomgeving.
Het apparaat is stil in gebruik, zelfs bij hogere belasting. De passieve koeling (of zeer stille fan?) maakt hem geschikt voor kantoortoepassingen, browsen en lichte multitasking.
Scherm
Het OLED-scherm is één van de sterkste punten. Helder, scherp en vooral rustiger voor de ogen dan een standaard IPS-paneel. Ook bij langere sessies van 3-5 uur merk ik minder vermoeidheid. De kleuren zijn levendig, de zwartwaardes zijn uitstekend zoals je van OLED mag verwachten. Reflecties zijn aanwezig, maar niet storend.
Bouwkwaliteit & design
De behuizing is stevig en voelt degelijk aan. Het metalen chassis geeft een premium gevoel, terwijl het apparaat relatief licht blijft. De omklapbare scharnieren voelen robuust aan. De stofomvlochten laadkabel is een fijne extra — raakt niet in de knoop en ziet er netjes uit.
Invoer & IO
Het toetsenbord typt comfortabel, met stille toetsaanslagen die ideaal zijn voor gebruik in kantooromgevingen. Het touchpad werkt soepel, met ondersteuning voor multitouch. Wel is het apparaat zo dun dat het aansluiten van een USB-stick enige voorzichtigheid vereist – je moet deze recht en met wat druk insteken.
Qua poorten is het aanbod voldoende, maar niet ruim. Verwacht geen full-size HDMI of ethernet. Voor mij geen probleem, maar mogelijk een afweging voor anderen.
Webcam & privacy
De webcamkwaliteit is bovengemiddeld, zeker voor een laptop. Goed bruikbaar voor Teams en Zoom. Een prettig detail is het fysieke schuifje voor de camera — iets wat je nog te weinig ziet, maar zeer welkom is.
Tabletmodus
De 2-in-1 functionaliteit werkt naar behoren, maar in tabletmodus druk je soms per ongeluk toetsen in, omdat die niet fysiek uitschakelen of verzinken. Voor incidenteel gebruik als tablet werkt het prima, maar het blijft in de praktijk vooral een laptop met tabletmogelijkheid.
Accuduur
De accuduur is erg goed. Bij gemengd gebruik (wifi aan, browsen, videobellen, lichte fotobewerking) haal ik gemakkelijk een volle werkdag zonder bijladen. Dit is mede te danken aan de energiezuinige ARM-chip (als het inderdaad een Snapdragon X is).
Plus- en minpunten
Pluspunten
OLED-scherm: helder, scherp en rustiger voor de ogen
Goede bouwkwaliteit en stille werking
Lange accuduur
Comfortabel toetsenbord en goed touchpad
Privacy-schuifje voor webcam
Stofomvlochten oplaadkabel
Minpunten
– USB-poort wat lastig bereikbaar door dun ontwerp
– Tabletmodus minder praktisch (toetsen blijven voelbaar)
– Beperkt aantal poorten
De HP OmniBook X Flip 14-fk0975nd is een snelle, stille en solide 2-in-1 laptop met een uitstekend OLED-scherm en goede accuduur. Voor dagelijks werk, videobellen en lichte contentcreatie is dit een zeer capabele machine. Wie vaak in tabletmodus werkt of veel randapparatuur aansluit, moet mogelijk andere opties overwegen. Voor mijn gebruik is het een uitstekende match.