HP Omnibook 5 NGAI 16-ag1975nd Review
10 augustus 2025, laatste update op 10 augustus 2025, 91 views
Rapporteer
De prijs kwaliteit is meer dan prima, zoek je een laptop voor creatief gebruik en is kleurweergaeve belangrijk? Dan zou ik kijken naar een laptop met een goed IPS-paneel.
Pluspunten
- Full size toetsenbord
- Goede accuduur
- Goede basis machine
Ik heb de laptop mogen testen en normaal werk ik privé op een Macbook maar met werk gebruik in een Windows desktop en was opzoek naar een vervanger voor m'n Macbook. Voor het dagelijkse gebruik is het een prima laptop. Lightroom draait soepel, simpele videobewerking gaat ook zonder haperingen en multitasken gaat prima. De koeling lijk je soms te horen bij wat belasting, maar is niet storend..
Het 16" scherm is lekker ruim, maar de kleurweergave en helderheid vallen tegen als je een Macbook gewend bent. Voor huis, tuin en keuken bewerkingen is het oke, maar voor kleurkritici zou ik verder kijken. De AI functies (Copilot) zijn leuk om even aan te zetten, maar zijn voor mij niet baanbrekend of bijzonder nuttig.
Het fijne aan het toetsenbord is dat deze lekker ruim is, de accuduur vond ik ook positief en de laptop is lekker licht om mee tenemen. Ideaal dus ook als student of laptop op de bank.
Afhanekiljk dus voor waar je 'm in wilt zetten is het een prima laptop. Voor huis, tuin en hobby gebruik is het een prima laptop, voor hele specialistische taken raad ik aan verder te kijken.