Zocht een mooie vervanger voor mijn oude Fujitsu P27T-6 IPS.
Dit is een oudje uit het begin tijdperk van de 1440p 27" schermen en heeft op papier een hoge latency waar ik eigenlijk nooit zoveel van merkte maar begon wat minder te worden dus ik zocht een mooie vervanger.
Ik doe eigenlijk alles op het scherm van thuiswerken tot snelle shooters en video's kijken dus scherm moest wel wat aan kunnen.
Oog viel op deze LG, IPS zwart met "maar" 5ms en freesync zou op papier een stuk beter moeten zijn dan mijn oude scherm maar op moment van kopen (mei 2024) waren er nog nauwelijks reviews van het scherm dus de gok maar genomen.
Na in gebruik genomen waren de kleuren en helderheid erg mooi.
Zwart was een stuk beter dan mijn oude scherm maar nog steeds beetje IPS glow, zeker als je niet recht voor het scherm zit.
KVM is erg handig, wat meer dan 2 usb poorten zou fijn zijn maar kon zo op het scherm makkelijk schakelen tussen privé PC en laptop voor thuiswerken.
Gamen was door de freesync en/of V-Sync optie te doen maar had misschien iets beter gewacht dan mijn oudere scherm ivm lagere opgegeven latency dus maar was op zich goed te doen qua beeld kwaliteit, was ook wel van 1440p naar 4k gegaan

dus had wel verwacht te moeten zoeken naar beste settings per game maar over het algemeen was de ervaring beter dan het oude scherm.
Probleem begon pas toen ik Youtube of Netflix filmpjes wilde gaan kijken, enorme latency en vertragingen in het beeld waardoor vaak vervelend was om naar te kijken, soort combi van jitter/stutter en screen tearing.
Na een hoop zoekwerk tot de conclusie gekomen dat dit komt doordat IPS blijkbaar veel trager is dat gewoon IPS maar wel vreemd dat het voornamelijk optreed in video/film kijken.
In games wan het vaak op te lossen net als met mijn oude scherm de optie V-Sync aan/uit te zetten en wat te spelen met settings icm Freesync.
Wat ik ook deed video problemen zijn nooit opgelost en uiteindelijk voor een dikke 32" 4K Oled scherm gegaan en is de LG als 2de scherm in gebruik voor de thuiswerkplek waar het 90W opladen en soms ook de KVM gebruikt worden.