€ 94,90 bij ALTERNATE.nl

Ducky Zero 6108, MX2A Speed Silver, Qwerty US, Zwart Review

-MJ
8 juli 2025, laatste update op 8 juli 2025, 58 views Rapporteer
Product gekocht 0

Opzich een prima toetsenbord maar helaas valt er geen software voor de RGB te downloaden en zegt Ducky's website dat die via hun web tool alleen bedraad aangestuurd kan worden. Bedraad via verschillende poorten wordt mijn toetsenbord niet herkent bij ze terwijl de bedrade input verder wel werkt.

Pluspunten

• Strak design
  • Compact voor full size
  • Wireless optie
  • Voelt zwaar en degelijk aan/verschuift niet op bureau
  • Toetsen voor geluidsbediening

Minpunten

• Onmogelijke RGB besturing
  • Best lawaaiig
  • klantenservice ver te zoeken

3 van 5 sterren (Voldoende)
Het toetsenbord voelt degelijk. De toetsen voelen fijn en stevig en geven een wat subtiel effect met de RGB verlichting. De spatiebalk voelt iets wankel, wat gebruikelijk lijkt te zijn met Ducky.

De wireless werkt goed, ook op een paar meter afstand. De kabel past netjes door een gleufje aan de onderkant die in drie richtingen geleid kan worden.

Persoonlijk zou ik het liefst een toetsenbord willen die helemaal geen geluid produceert, maar dat is nu eenmaal lastig met mechanische toetsenborden. Het geluid is niet onaangenaam maar ik had wel meer van de demping en switches verwacht.

Dan de RGB. Het is mooi subtiel licht onder en door de toetsen heen en ook goed dimbaar via hotkey controls (dit was even googlen om ze te vinden). Er staan wat standaard kleuren en patronen op ingesteld en de rest zou via de web api volledig aangepast kunnen worden. Maar helaas. Ook na meerdere mailtjes die onbeantwoord bleven en wat lijkt op een hele overhaul van hun website, werkt dit voor mij nog steeds niet. Ik heb dan ook geen mogelijkheid om mijn eigen kleurprofiel te maken en kan het dus ook niet matchen met mijn andere RGB verlichting. Erg zonde. Hopelijk wordt het toch nog een keer opgelost, maar zoals het nu voor staat zou ik niet weer een toetsenbord van Ducky kopen.

Heb jij ook een Ducky Zero 6108, MX2A Speed Silver, Qwerty US, Zwart?